Sprang på detta receptet:) tyckte det lät riktigt gott. Nåt man kan göra till julafton kanske. Nån som provat?

Saffranskladdkaka med mandelmassa 


Tillagning

Ca 8 bitar 
3 dl socker 
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
3 ägg 
100 mandelmassa 
150 g smör 
2 paket saffran 

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
3. Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
4. Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten. (Se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med).
5. Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla. Gräddar du med över och undervärme ska kakan gräddas i mitten i 18-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan I varmluftsugn spelar det ingen roll vart i ugnen du gräddar.
6. Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick grädde. 

Tips:
Du kan tillsätta ett skivat äpple i smeten innan den stoppas in i ugnen för att få en annan smakbrytning på kakan.
Det är också gott att tillsätta lite grovt hackade mandlar i smeten för att förstärka mandelmassan.







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0