Lördag.

Det blev jobb på förmiddagen idag mellan 10-13. Hanna å jag var på flyttstäd. Under tiden var Henke å Signe i Hulta och hälsade på. När jag jobbat klart gick jag, mamma å Mauri på marknaden på Åsgatan en sväng. 
När jag kom hem från mamma hade Henke och Signe inte kommit från Hulta än så jag tog en löprunda å när jag kom tillbaka var de hemma:) då blev det glögg saffransbullar och julmusik:) 


Ser ni Signes fingrar, beredd att lägga beslag på bullen😉. 

Tacotallrik😝😝💪💪



Signe hälsar på på Elins förskola:)



Vilar oss lite



🏃

Dagen började med babysång. Jag å Signe tog en promenad dit. Inatt har Signe sovit jättebra, hon somnade vid 18.45 och sov ända till 04.30 innan hon vaknade första gången, sen sov hon till 7.20👍. Problemet var bara att jag inte kunde sova, fattar inte varför. Jag var jättetrött hela kvällen men när jag väl lagt mig så gick det inte att somna😡. 
Efter sången gick vi ialla fall ner på stan med se andra mammorna å barnen, där käkade vi lunch på sultans, det blev fullt ös med alla barn å vagnar:) 
När vi ätit gick jag å Signe bort till mamma/mormor men hon var inte hemma så vi pratade lite med Mia sen tog vi en promenad hem igen. 
På eftermiddagen frågade Sofia om vi skulle följa med till maxi å handla så det gjorde vi, jag handlade lite till julgodiset som jag, Sofia och Amanda ska göra på måndag:) för min del blir det polkakola. 
Vi träffade även Lina å Stella på maxi så det blev en riktig syssling träff för Signes del.😊. 
Jag å Sara hade tänkt gå till badhuset ikväll men jag kände att jag verkligen inte orakade idag så vi kanske tar det ihelgen istället:) 
  

Onsdag

Idag har jag, Sofia, Iris å Signe varit hos en tjej som heter Johanna å är hobbyfotograf och tagit bilder på tjejerna.:) fick precis några utav dem på mailen de blev superfina:) 
efteråt följde vi med Sofia och Iris hem på en fika.:) På eftermiddagen blev det långpromenad. 









Solnedgång redan vid tretiden vad är det frågan om.



Tända släcka lampan






Koncentrationen på topp i badet.



Signe passade på att pröva sin tomteluva när farmor å mormor var här:)



Idag har jag å Signe bakat brownies med ballerina kladdkaka. Skulle egentligen vara oreo kakor i men hittade inga i butiken. De blev iallafall jättegoda:)




1 PLÅT/24 BITAR OREO BROWNIE

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½  tsk salt
  • 1 ½  dl kakao av god kvalitet 
  • 1 ½  dl vetemjöl
  • 1 pkt Oreo cookies
  1. Värm ugnen till 200 g
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper
  3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirap, därefter 1 ägg i taget under vispning.
  4. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao, rör även ner vetemjöl, blanda allt till en jämn smet
  5. Häll ner smeten i långpannan, dela Oreo kakorna i 2 bitar och tryck ner i brownie smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen mellan 20-25 min, kakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Låt svalna helt innan den skärs upp 

Nu är det jul här i vårt hus:)






Klart att Signe ska ha en rosa stake i sitt rum:)



Signe hjälper till att julpynta:)



Skön men lite kylig morgonpromenad:)





En dag i Örebro.

Idag har vi varit i Örebro. Först blev det Ikea och sen en sväng på Marieberg. På Ikea var tanken att vi skulle handla grind till trappen men vi insåg när vi kom dit att vi mätt fel i trappen så vi viste inte om den skulle passa. Får handla det en annan gång. Det blev iaf lite barnsäkring till eluttag och lådor. Slutsumman slutade på ynka 135 kr. Har nog aldrig handlat för så lite på Ikea men det var ju bra. Det blev även lunch, där självklart köttbullar:) hittade inte en enda julklapp på Marieberg heller, man hittar aldrig när man letar efter nåt tycker jag. Vart lite stressigt också för vi skulle hämta bilen på däckfirman innan 16.30. Men men en trevlig dagstripp blev det iaf. 



Mot Örebro:)



Pappa som klätt på mig idag😉



Kranstillverkning å julfika i Hulta:)












Idag har vi varit i Hulta. Först blev vi bjudna på mat hos Bitte å Göran.:) Sen vid 14 kom resten av släkten och då fikade vi. Efter det började vi med kransarna och drack glögg. Henkes mormor Magda hade plockat massa granris å lingonris.  Alla killar gick över till Lotta å Tony under tiden och kollade på fotboll. 

Lördagsmiddag:) idag bjöd jag mig själv å Henke på potatisgratäng, rödvinsås och rostbiff goagrejor:)



Badtjejen:)



Award


Tack Amanda för awarden 

hur fungerar awarden? 
här är reglerna:
 
-tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
-skriv 11 random fakta om dig själv.
-svara på dom 11 frågorna du fått i awarden.
-välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
-skriv 11 frågor åt dom du nominerar.

Vet inte om jag har 11 st att nominera så jag svarar på frågorna bara:) 

Random fakta om mig 

Jag tycker det är roligt att städa, men är ganska slarvig å stöckar ner fort så jag måste städa å plocka hela tiden:) 

Jag älskar sura rullar som finns bland lösgodiset äter flera i veckan. 

Älskar att shoppa barnkläder och inredning. 

Mina stora intressen är: träning, film, musik och matlagning 

Jag älskar rosa, limegrönt och turkost 

Jag hatar att titta på sport på tv. Både Sportnytt, skidor, fotboll etc 

Jag har plöjt igenom alla volymer av skilda världar och alla avsnitt av tre kronor. Ska påpeka att detta inte är något jag är stolt över.. 

Är väldigt stressig och effektiv som person jag vill att allt ska gå väldigt fort. Ibland lite väl fort för mitt eget bästa. 

Jag älskar att bada å badar badkar i princip varje dag. Gärna väldigt varmt så jag brukar vara helt röd när jag kommer upp. 

Jag tycker om alla Astrid Lindgrens filmer. Det var det enda jag tittade på när jag var liten gillade inte tecknat så mycket förutom Disney då förstås. När jag var liten brukade jag även titta på djupa vuxen filmer som tillexempell Vilhelm Morbergs Raskens haha. 
När vi på gymnasiet skulle läsa romaner och göra bokredovisning så valde jag självklart den boken eftersom jag sett alla avsnitt av Raskens och kunde de utan å innan. 
Ska påpeka här att jag faktiskt läste boken! 

När jag var liten frågade jag min pappa om jag kunde få bli en gammal gubbe istället för tant när jag blev gammal för jag tyckte gamla tanter var så läskiga. 



Amandas frågor till mig: 

- vad får dig glad när du är ledsen?

Signe får mig alltid på gott humör även om kag är jättetrött eller ledsen. När hon ler så smälter man. 

- vad önskar du dig av tomten?

En heldag i soffan

- vad tittar du helst på på tvn?

Serier och bra filmer:) 

- hur ser ditt liv ut om 10 år?

Är ganska nöjd med hur livet ser ut nu men förhoppningvis har vi fått ett syskon till Signe och har fullt ös här hemma:) 

- favorit plagg när du ska vara fin?

Hmm svår fråga kan vara allt från några snygga jeans till klänning å kjol. Men jag kör gärna nån färgglad topp tillsammans med ett par mörka byxor och nån snygg kavaj. 

- nämn tre rädslor du har.?

Att nåt ska hända Signe eller andra familjemedlemmar,  att planet ska störta när man är ute å reser, att man ska få en obotlig sjukdom. 

- vad tror du det första är folk lägger märke till med dig

Haha förhoppningsvis att jag är en glad å trevlig person. Har dock hört många säga att när de sett mig första gången har de tyckt jag ser dryg å lite tjurig ut men att de helt ändrat uppfattning när de lärt känna mig. 

- om du fick träffa vem du ville, levande eller död, vem skulle det vara?

Att hänga en dag med Fillip å Fredrik skulle man ju inte tacka nej till man skulle nog få sig ett par goda skratt:) 

- nämn 4 saker du inte lämnar huset utan.?

Mobil, nycklar, plånbok, vattenflaska 

- vad gjorde dig senast riktigt förbannad?

Vet inte om det var senaste gången men när jag såg filmen The Cave om delfinslakten i Japan blev jag sjukt förbannad och upprörd. Annars brukar jag ofta bli arg på mig själv när jag lägger bort grejor som jag sen får leta efter vilket händer typ varje dag. 



- vad ville du bli när du var liten?

Flygvärdinna. haha vill jag definitivt inte nu hatar att flyga. 

Lördag

Var en jätterolig kväll igår, först zumba och sen middag på Harrys. Var väldigt roligt på zumban faktiskt, kändes lite stelt i början men sen kom man igång. 
Var dock rätt svårt att hänga med ialla steg men alla var ju på samma nivå ungefär så det gjorde ju inget. Tror vår instruktör fick sig några goda skratt, vi hade en manligt instruktör var helt säker på att det skulle vara en kvinnlig men han var jätteduktig på att lära ut tyckte jag. 
Sov hemma hos mamma efter Harrys eftersom hon bor närmare än jag och så tänkte jag att det var skönt att få sova ut lite. 
Blev lite frukost hemma hos mamma idag innan jag åkte hem till älsklingarna. 
Jag träffade förresten Sara på Harrys igår för hon var där med sitt jobb. Var ju lite otippat med tanke på att ingen av oss hänger på Harrys särskilt ofta. Vi bestämde ialla fall för att ses för en fika idag så hon å Malin har varit här nu precis, det blev en långpromenad också:) 










Zumba och middag med kollegorna








Tjoho!

Idag på förmiddagen blev det en promenad för mig å Signe å en löprunda för Henke. Vi har även besiktat skodan å den gick igenom utan anmärkning😃👍💪. Värre blir det väl för vår stackars Peugeot när den ska besiktas. 
Vid halvtretiden kom farmor förbi och tog med Signe upp till gammelfarmor på en fika. Så nu sitter jag å Henke å kollar på film å dricker kaffe med tända ljus😊. Ikväll ska jag på zumba med mina kollegor det ska bli skoj vet inte om jag är så bra på det men vi får se. 



Henke har tagit fram några av sina kära fotbollspriser å placerat dom i vardagsrummet.. Nja vet inte om de passar in riktigt de får nog flytta till ett annat ställe😉



Torsdag

Idag har vi varit på babysång på förmiddagen.:) Efter sången åkte vi hem till pappa Henrik som är ledig nu i några dagar:) vi käkade lunch å Henke fixade med däckbyte på skodan. 
På eftermiddagen har jag varit nere på stan en sväng å handlat grejor till de julkransarna vi ska göra i Hulta på söndag. Det blev halmstommar och några fina band att knyta runt. 
Sen åkte jag till jobbet en stund, det blev personalfotogtafering både gruppbild och bild på var och en. Tror dock inte jag blev så bra men det får väl gå, hon får väl retuschera bilderna😉. 
Efter photograferingen gick jag å mamma över till hennes granne som gör jättefina chabby chic grejor. Det blev en ljuslykta/burk och en fin plåtburk jag tänkte ha pennor i:). Hon ska vara med på marknaden i Forssjö i helgen så åk gärna å kolla in hennes grejor finns massa fint:) 



Onsdag

Det blev fika vid lokstallarna idag på förmiddagen.:) Signe har verkligen blivit jätte mammig den sista tiden, hon stod vid mina ben i princip hela tiden å när jag skulle gå iväg på toa blev hon ledsen. Hoppas den perioden snart är över för det känns som man knappt kan lämna rummet utan att hon blir ledsen, fast inte alltid mest när hon är trött. 
Efter lokstallarna åkte vi hem till Sofia och Iris där även Elin var. Blev bjuden på jättegod soppa:) 
Nu ikväll har Signes farmor å farfar varit här en sväng, jag låg dock och sov största delen av besöket, var så himla trött. Sara frågade om jag skulle med å tärna nu ikväll och hade tänkt följa med men efter kvällsmaten nu känner jag mig jätteseg så får ta gymet en annan dag känner jag. 

Majskroksgänget:) 



Signe å iris gymmar👍

Promenad i duggregn usch men jag får väl säga som min gamla lärare Lars Åkesson -det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder😉



I öveigt har det varit en ganska lugn dag. På förmiddagen var vi hos mamma en sväng p fikade sen har vi bakat bröd o lekt.:) 
Ikväll blir det fotboll å kycklingburgare:) 
Imorgon är sista dagen Henke jobbar innan hans minisemester då han är ledig 5 dagar:) ska bli skönt att ha han hemma. 



Upp å stå hela tiden.



Tråkiga barnmatsburkar blev fina ljuslyktor, fick tipset av Lovisa😉



Signe 10 månader idag:)


Bebisen är 10 månader gammal

Det enda saktar ner den här månaden är babyns tillväxttakt, och följaktligen den enorma aptiten på mat. Det är kanske lika bra, eftersom barn i den här åldern mycket hellre är på upptäcktsfärd än att sitta stilla i en babystol för att bli matade.

Som alla sanna upptäckare så är babyn fast besluten att nå tidigare oupptäckta områden, även de som innebär en del klättring. Tyvärr som utvecklas förmågan att klättra upp på saker långt tidigare än förmågan att klättra ner, så håll ett öga på henne.

Babyn förstår vad nej betyder vid det här laget, vilket gör att hon  nu kan testa dina gränser på allvar.

Minnet förbättras, och rädslorna (som går hand i hand med de kognitiva förmågorna) blir fler. Kanske blir hon rädd för dammsugaren till exempel, så att ni blir tvungna att dammsuga medan hon sover.

Utveckling

Alla barn utvecklas i sin egen takt. Om du tycker att ditt barn verkar vara efter i utvecklingen på någon eller några saker så är det inget att oroa sig för, utan det är helt normalt! Förmodligen är hon tidig med vissa saker och kanske lite senare med andra, men i slutändan så kommer hon att utveckla alla färdigheter.

Vissa utvecklingssteg, som till exempel att krypa, kan komma senare om babyn inte spenderat så mycket tid liggande på magen, medan vissa bebisar helt hoppar över detta utvecklingssteg.

Tveka dock inte att ta upp era funderingar vid nästa BVC-besök. Föräldrar är känner sitt barn bättre och har oändligt mycket mer tid att observera än någon barnsköterska eller läkare, så era observationer är det mest värdefulla ni kan ta med till kontrollerna.

Tänk också på att prematura bebisar i allmänhet når milstolpar i utvecklingen lite senare än sina fullgångna kompisar, och ligger ofta mer i takt med sin justerade ålder.

Din baby bör kunna...

  • stå genom att hålla i något eller någon
  • ta sig upp til stående från sittande
  • protestera när du tar ett föremål ifrån henne
  • säga mamma och pappa utan urskiljning
  • leka tittut
  • imitera dina gester

Din baby kan förmodligen…

  • ta sig från liggande på mage upp till sittande ställning
  • klappa händerna och vinka adjö
  • plocka upp små föremål med tumme och finger (håll farliga föremål utom räckhåll)
  • gå omkring genom att hålla sig i möbler
  • förstå innebörden av "nej" (även om hon inte alltid lyder)

Din baby kan möjligen…

  • stå upprätt utan stöd för korta ögonblick
  • säga mamma och pappa, och skilja på orden
  • peka på något för att få ett behov tillfredställt (t.ex. en mugg vatten om hon är törstig)

Din baby kanske till och med kan…

  • uttrycka vilja på annat sätt än genom att gråta
  • rulla en boll tillbaka till dig
  • själv dricka ur en mugg
  • plocka upp föremål med tumme och pekfinger (det s.k. pincettgreppet)
  • stå upprätt utan stöd för längre stunder
  • babbla på "babyspråk"
  • säga ett annat ord än "mamma" eller "pappa"
  • förstå och följa enkla uppmaningar som t.ex. "ge mig", samtidigt som du sträcker ut handen
  • gå stadigt 

Söndag.

Inatt har jag verkligen sovit jättedåligt har alltid svårt att sova när jag är själv hemma. Hade ju Signe i och för sig men tror inte hon har så mycket att sätta emot alla inbrottstjuvar, haha. Somnade först till vid halv tolv sen vaknade jag till när Henke kom hem vid 1-tiden och sen kunde jag inte somna om förens vid halv 4, Signe vaknade vid 3 så vi lekte en halvtimme sen somnade vi om å sov till 7. Var verkligen sjukt trött då så Henke tog Signe så sov jag 3 timmar. När jag gick upp vid 11 tiden så bytes vi av å Henke gick å la sig i stället. 
Kom på en sak nu förresten, var det inte fullmåne inatt? Var säkert därför jag sov som en kratta.😡 
Det blev ialla fall en promenad för mig och Signe på förmiddagen. 
På eftermiddagen har farmor Bitte varit här en sväng å sen åkte vi till mamma å mauri en stund. Jag grejade lite med lönerna sen fikade vi. Nu har vi precis lagt Signe så vi har käkat Fajitas och tagit ett glas rött. Ikväll blir det solsidan å bron om jag orkar hålla mig vaken så länge. 

Trevlig söndag på er alla:) 

Nån mer som blivit uppringd av +242 nummer?

Tidigt i morse var det någon som ringde från ett konstigt nr. Hann inte svara å tänkte inte så mycket mer på det men kollade på Hitta å där fanns ej numret. Henke berättar då att en kompis till han också blivit uppringd av ett sånt nr. Hittade sedan denna artikel på Aftonbladet. Tur man ej ringde upp då. 

FAKTA

Så lyder polisensvarning

 Till ledningscentralen ­hade det under ­morgonen i går inkommit flera samtal från personer som blivit uppringda på sina ­mobiler och hört ljud som om en kvinna skulle befinna sig i nöd. Samtalet har sedan avbrutits och i telefonen har ett nummer med lands­nummer 242 (Kongo Brazzaville) visats.

 Från teleoperatör har framkommit att om man ringer upp något av de tre nummer som ­figurerat debiteras en mycket hög kostnad på uppringarens mobil.    


Foncy hade första parkett när Signe badade:)





När vi skjutsat pappa Henrik till festen åkte vi en sväng till mormor å Mauri😊










Till lunch blev det afrikansk kikärtsgryta med jordnötssmör😜



Den andra vegetariska rätten den här veckan det händer inte ofta kan jag säga. Har som sagt provat massa av Tessans recept denna vecka å är väldigt positivt överraskad till hur gott allt varit, även Henke har gillat all maten. Allt är också kaloriberäknat och det mesta ligger på 350 kalorier/portion. Tror jag ska börja äta mer vegetariskt faktiskt man äter alldeles för mycket kött igentligen. 

Morgonstund:)

På morgonen blev det ett gympass med Sara. Både hon å jag kände oss lite krassliga så vi bestämde oss för att ta det lite lugnt men så blev det inte, hehe typiskt mig har fan inget mellanläge fullt ös eller inget. Hoppas inte det blir värre i halsen nu bara men har bara lite småont så det är nog ingen fara. I morse hämtade farmor Signe och tog med henne ut till hulta, även Henke är där nu å byter däck på skodan. Ikväll ska Henke gå på värmbols avslutningsfest, jag kände inte för att följa med så jag å Signe ska nog bara mysa hemma. 

Seriöst!!

Igår när vi åkte hem från Forssjö så hamnade vi bakom en raggarbil. På bilen stod det en skylt raggarkör istället för övningskör. Sen satt dom å hängde ut genom fönstret med en massa dildos och grejade, mycket moget. Henke bara :fy fan vad äckligt och du bara skrattar. Jag: ja vad ska man göra då. Jaja verkade vara en hel bunt idioter i den där bilen i alla fall. 

Hos familjen Thuresson/Karlsson

Ikväll är vi hos Amanda och Robert i Forssjö. Lovisa, Kim och Jack är också här. Jag å Amanda har fått ansiktsbehandling av en kvinna som Lovisa känner. Hon går utbildning inom hudvård så jag och Amanda fick ansiktsbehandling å lite nack och axelmassage för 150 kr var riktigt skönt. Efter behandling bjöds det på jättegod mat:) nu har Signe somnat i gästrummet å vi andra ser på fotboll, snackar lite skit å käkar chips😊. 








Nu har Signe fått vår gamla dator att greja med istället för att förstöra den andra, men självklart var det inte lika roligt när datorn var avstängd😉



Inte still en sekund😁





När man åker bil åker både strumpor å raggisar av😉



Kvällens middag blev Caesar sallad:)



😊

Idag har vi varit på babysång på förmiddagen innan babysången hann vi med en kaffe hos mormor.:)
Efter babysången åkte vi hem å käkade lunch sen somnade Signe. Det var tänkt att vi skulle åka på föräldragrupp vid 13 med Signe sov å jag ville inte väcka henne så vi hoppade det denna gången. 
På eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt hemma. Det blev lite brödbak och ett bad för Signe. Ikväll blir det ceasar sallad sen ska jag se lyxfällan och Plus som jag alltid gör på torsdagar😉👍😊. 

Nöjd tjej som precis avslutat löprunda i nya dojorna:)



Finbesök:)



Idag blev det inget vid lokstallarna så jag bjöd hit Amanda och Sofia. Jag hade bakat en kladdkaka och Sofia hade med sig äppelpaj så det var inte nyttigt men gott😊😉. 
ikväll har även farmor, farfar och gammalfarmor varit här på besök:) 

Följde med mormor till Rusta och ÖB fick självklart åka kundkorg:)




Vi tackar gammelmormor för den stickade tröjan och gammelfarmor för raggsockorna:) 

Snygging i ny overall👍



☔️

Dagen började med uppstigning 7.20 var skönt att få sova så länge, Signe har dessutom bara vaknat 2 gånger i natt👍efter frukost blev det en långpromenad. Var jättetråkigt väder, började regna sista biten så fick småspringa lite.
 På eftermiddagen åkte jag och Signe ner på stan där vi handlade några bodys till henne, hon har nästan inga som passar längre. Känns så trist att hon vuxit ur de minsta storlekarna på newbi, i de större storlekarna finns det inte lika mycket att välja på så jag hittade lite på Lindex i stället. 
Efter stan åkte vi vidare till mormor. Mammas faster Eva kom på besök och hade med sig jättegott fika😊. 
Till kvällsmat idag blev det Fajitas med biff och mango salsa:)😜. 




Nyttiga veckan😊

Har bestämt mig för att äta lite nyttigare så den här veckan ska vi prova recept som jag fått av min syster. Ikväll blev det indisk sallad.:). 



Hemgjord Granola müsli. Jättegod👍😉






Crunchy müsli – Granola

Ingredienser

7 dl havregryn
6 dl boveteflingor
1,5 dl hackade cashewnötter
1,5 hackade hasselnötter
1,5 dl mandel 
2 dl frön (lin, solros, pumpa, chia)
1 dl stevia strö eller 1,5 dl hermesetas strö ( finns vid bakgrejorna i affären) 
1,5 msk kanel
1,5 msk kardemumma
1 dl kokosflingor
Vill man ha russin tillsätter man 1 dl när müslin är färdig. 
1 tsk salt 
2 msk honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten
2 tsk vaniljsocker 

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna, förutom russin  i en bunke. Rör ut de våta ingrendienserna, honung, rapsolja, vatten i en skål. Tillsätt vätskan till müsliblandningen och rör om och klumpa ihop. Bred ut massan på en bakplåtsförsedd plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 50 min. Rör om var 10:e minut så att det inte bränns. Granolan är klar när den får en härligt gyllenbrun färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt innan du tillsätter russin
Förvara i en fin glas- eller plåtburk.


Storhandling:)



Tessan bjöd på en jättegod vegetarisk rätt och till efterrätt blev det vitchoklad kladdkaka:)👍





Signe still going strong.

Efter 30 minuters gallskrik i Tessan å Peters sovrum gav jag upp så Signe ligger nu i Esters babynest och tittar på så mycket bättre med oss. 



Signe vs Ester så ni ska förstå hit liten hon är:)






Lite fler bilder❤️





Ester❤️jätteliten






Signe kollar på sin älskade gummibjörn:)



Vad är det för dumheter!

Berit berättade en rolig sak som hände när jag var liten. 
Mamma och pappa skulle ha möhippa/svensexa och mormor skulle vara barnvakt åt mig. Vi går ut på gatan för att kolla på mamma å pappa samt alla andra som var med när det gick förbi. De var utklädda samt härjade en del så då sa jag till mormor -Ne men vad är det för dumheter!! Haha Sofie 6 år. 

Ett stopp hos min mormors syster Berit för lite fika:)






Mot Göteborg:)



Signe och Iris leker hos Magda och Axel:)

Ikväll har vi varit hos Magda o Axel och firat fars dag. Det bjöds på fläskskyttefilé ( som Magda säger:) och potatisgratäng. Magda hade plockat fram massa gamla leksaker som Signe å Iris fick leka med:).
 Signe blev jättetrött vid åtta tiden då hon var vaken på lite övertid så vi fick skippa tårtan och åka hem och lägga henne, hon somnade på stört. 



Egen tid:)

Farmor hämtade Signe efter jobbet så nu har jag lite egen tid. Vad passar då inte bättre en ett avsnitt av greys anathomy och en kopp kaffe😜👍. 
Ikväll blir det farsdagsfirande hos Magda och Axel i Hulta och imorgon bär det av mot Göteborg och lilla Ester:) 



Jul Jul Jul:)😊

Nu har jag införskaffat lite pynt till julgranen ifrån Rusta:) hade redan röda kulor så det blir inte bara silver.



Gammelfarmor var här med bullar och självklart ville Signe också smaka:)





Lillgumman har somnat på min axel.. Mysigt det händer inte ofta



Lite presenttips till signe i julklapp eller till födelsedagen för er som är intresserade:)

Ljusslinga med bollar finns på blandannat cayenne. Gärna vit eller någon med rosa i:) 






Vita bodys 


Klänning med uggla från Kappahl 


Byxor och klänning från Lindex 




Sänglampa från Ikea 


Påslakansett till växa sängen. Dessa är från Hemtex. 




Strumpor, strumpbyxor och leggings är också sånt som går åt:) 




Varning för barnvagnsmaffia på stan😊😉

Idag blev det babysång på förmiddagen idag var vi 5 st. Det var jag, Amanda , Emmy, Jasmine och Mikaela. Efteråt fikade vi där, alla barn fick majskrokar och rån för att hålla sig lugna😉. Sedan blev det en vända på stan:) nere på stan träffade vi även på Anna lilla Enya och Malin, har inte sett dom på jättelänge så det var skoj. 
Signe blev jättetrött på stan men vägrade sova så hon var lite småtjurig, hon slocknade så fort vi satt oss i bilen. 




Farfar på besök:) Signe försökte ta hans glasögon hela tiden så hon fick sina egna😉





Overall beställd till lillskruttan:)


Skulle igentligen beställt en på next som jag tittat ut men var lite för sent ute så den var slut i lager och skulle inte komma in förens om ett par veckor. Vart så glad när jag hittade en lika fin på Ellos😉. 

Äter ostbitar hos mormor:)



Fika vid lokstallarna. Signe blir kramattackerad av Noah😉❤️



Firar fina Sara som har fyllt år:)

Ikväll har jag varit och firat Sara som fyllt 26 år:) Malin var också där. Det bjöds på massa godsaker:). 



På promenad i mina nya snabba:)



På besök hos Hilda😊

Idag har vi varit hos Hilda och fikat. Hilda ska ha en liten knodd till i Januari så hon är hemma nu eftersom hon har problem med sin foglossning stackarn. Efter fikat blev det lite bus med Signe i Hildas säng. Alla Agnes leksaker fick sig en omgång haha. 



Mammas lilla hjälpreda:)





Dagens fynd:)

Idag var jag och Sofia i Norrköping på nya xxl butiken, de hade massa grejor där till jättebra priser:) 
Skorna var nästan halva priset mot andra kedjor:) hittade även ett par långa träningsthights:) när jag kom till kassan fick jag även 25 % rabatt på hela köpet om jag gick med på att ta emot nyhetsbrev på mailen:) nöjd tjej alltså😉 först frågade hon i kassan :vill du ha vårt nyhetsbrev och ja bara : ne det är bra, får ju så mycket mail ändå, sen säger hon om du tackar ja får du 25% på dagens köp. Då blev det ju en annan femma,fan hon kunde väl sagt det direkt då haha. 
Snart ska jag iväg på ljusparty hos Lovisa, Amanda skulle hämta upp mig. Signe får stanna hemma med pappa ikväll:) 



Signe inventerar påsen ifrån rusta tillsammans med en golvmopp.



Signe äter på julpappret medans Sixten leker med det😜



Jag och Elin kollar in utbudet av julpynt på rusta😊. Vi insåg dock att vi måste inventera våra jullådor innan det blir några inköp men lite julpapper blev det😊



Här kommer receptet på räkpastan, farmor ville ha det😊



4 personer, du behöver: 

En liten påse räkor, jag köpte färdigskalde. 
1 medelstor morrot
Lite persilja fryst eller färsk 
2 dl vitt vin 
1 dl riven parmesan 
Lite kycklingbuljong eller hummerfond 
1 förpackning körsbärstomater 
4 champinjoner  
Lite chili 
2-3 msk tomatpuré 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 tsk socker eller lite honung 
Spaghetti 

Tina räkorna. Dela körsbärstomaterna på mitten. Finhacka morrot, lök champinjoner och vitlök, fräs i pannan salta och peppra och ha i chilin och lite socker eller honung. 
Tillsätt tomatpurén och fräs lite till, ha sedan i körsbärstomaterna, vinet samt lite vatten och buljong. 
Låt småkoka i ca 15 min. När det nästan är klart tillsätter du parmesanen och persiljan. Vill man kan man ha i en skvätt grädde med det är inte nödvändigt. 

Koka pastan och blanda sedan ner i stekpannan med såsen, tillsätt räkorna och eventuellt lite mer parmesan på toppen:) 

 

Lite farsdagsfirande 1 vecka för tidigt:)

Jag och Signe hade fått för oss att farsdag var denna söndag, så när vi fick veta att det inte var det tänkte vi att vi firar idag i alla fall, nästa helg är vi förmodligen i Göteborg och hälsar på Ester så det passade bättre denna dag:) Det blev lite god frukost och en halsduk till pappa Henrik:) 
På förmiddagen hann jag även med ett pass på gymet, kändes bra efter alla cheesebolls jag käkade igår kväll😉. 

På eftermiddagen kom farmor förbi en stund och lekte med Signe. 
Nu har jag städat huset och Signe sover , ska inta soffläge hade jag tänkt. 





Räkpasta till kvällsmat:)



Björnen sover, björnen sover men man kan dock men man kan dock henne aldrig tro:)



På kvällspromenaden tog det 4 km av gnäll och småskrik innan Signe äntligen somnade och på en sekund går hon från smått hysterisk till helt fridfull:) lillgumman❤️. 

🎃🎃🎃

Idag har vi varit på släktträff på Mastad som stället heter. Det är min mormors föräldrahem där hennes bror med familj bor. Det ligger en bit utanför Norrköping.  Släktträffen har varit en årlig tradition i kanske 30 år. Detta år var vi tydligen rekord många, 57 st, sjukt mycket folk alltså;) Det var andra året jag var med sedan jag va liten så det är svårt att veta vilka alla är men det löser sig väl om man följer med fler gånger. Många kusiner till mamma och en del sysslingar till mig var där ialla fall. Signe var faktiskt inte yngst utan en 3 månaders bebis var där också:). De är drop in på släktträffen så man får komma och gå som man vill. Vi kom dit vid 10 lagom till förmiddagsfikan och åkte hem efter lunch typ vid 14. Hade vi stannat hela dagen hade vi även hunnit med efterrätt, eftermiddagsfika och kvällsmat, herregud man hade ju rullat fram, haha inget svältläger direkt alltså:). Det var kanon god mat ialla fall, älgkött me sås, potatis, massa goda grönsaker, svamp och annat. 

Ikväll skulle vi igentligen gått till Viktor och Sandra och sett Liverpool matchen eftersom Henke och Viktor är såna fans:) haha. Men Sandra blev sjuk så nu blir det en lugn kväll hemma istället. Signe behöver nog det ändå efter alla människor hon träffat idag:) 






Signe laddar upp för släktträffen.

Vi fick binda med en sjal för hon for så mycket med huvudet i alla svängar. 



Mot släktträffen!!



Man känner sig inte lite gammal när man ligger i sängen klockan 21.22 en fredag kväll..

Godnatt😉 
imorgon väntar den årliga släktträffen på min mammas sida..:) 

Alltså.. någon mer som sett filmen VI med Gustaf Skarsgård?

Rätt lustig film och Gustaf Skarsgård är ju helt vidrig i denna film. Men den var rätt bra ialla fall tyckte jag. Men skämskudden åkte fram typ en gång i kvarten😁. 

Svensk husmanskost?😊 Signe tittar på när vi glufsar i oss.





Signe väntar på att hoppa i plurret:)





Mot Vingåker!!:)

Idag hade farmor Bitte tagit Signe ledigt så jag passade på att boka en klipp och färg tid. Var verkligen välbehövligt då jag ej gjort nåt med håret sedan i början på Juli. Begav mig ialla fall mot Annelie på bea salongen i Vingåker:) 

Så här blev resultatet. Gud vad töntig jag känner mig när jag tar kort på mig själv. Ska inte upprepas haha, inte så många gånger till i alla fall:) 




Jäkla skit!!!

Hela dagen har i princip gått till att greja med min telefon som inte fungerat. Skulle göra en programuppdatering och fick sedan inte igång telefonen. Fick prata med supporten så det löste sig tillslut men alla mina bilder och kontakter är borta. Som tur är har jag sparat många bilder och filmer på Signe på USB minne men ändå, känns inte alls kul.. 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0