Oxrullader med gräddsås recept


Antal portioner: 4

Ingredienser

(600g) 8 skivor lövbiff 
1 st morot 
1 st gul lök 
2 msk dijonsenap 
8 skivor bacon 
8 st cornichoner (små gurkor) 
1-2 köttbuljong tärningar eller kalvfond  
2 msk tomatpuré 
salt och peppar 
Gräddsåsbuljongen från rulladerna 
2,5 dl vispgrädde 
1 msk svartvinbärsgelé 
 vitpeppar
 


  1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
  2. Lägg köttskivorna på en skärbräda, bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
  3. Trä rulladerna på tandpetare, jag tog 2 st per rullad, bryn sedan rulladerna i en stekpanna. Ställ sedan stekpannan åt sidan, släng i några lök och morotsbitar samt lite smör i en kastrull och fräs på tillsammans med tomatpurén, lägg sedan ner köttet i kastrullen och tillsätt vatten så köttet nästan täcks, ha i 1-2 buljongtärningar eller kalvfond. koka upp och låt sedan köttet sjuda på 1:an i cirka 45.  Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan. Mixa buljongen så du får all smak av löken och moroten och sila sedan av den så den blir slät. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med maizena eller mjöl, jag pudrade över lite mjöl med en sil.  När såsen är färdig lägger du ner rulladerna i såsen. Servera med gelé, och pressad potatis.








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0