Lappkakor

När vi var på jul på Liseberg åt vi lappkakor. Typ som tunnbröd fast tjockare. De var väldigt goda iaf så jag ville prova att baka själv. Gjorde det idag och de blev väldigt goda. Allra godast är de att äta varma med smält smör på.:) 


Ingredienser 

5 dl mjölk 
1 dl filmjölk
1 pkt jäst 
1,5 tesked salt 
1 dl sirap + 0,5 dl att ringla över degen 
4 dl rågsikt 
10 dl vetemjöl 

Gör så här: 

Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och häll över jästen och vispa så den löser sig. Ha i övriga ingredienser. Jäs under bakduk i 30 min. 

Sätt ugnen på 250 grader eller så varmt det går. Dela degen i 6 delar och kavla ut till runda kakor på mjölat bord. Nagga dem ordentligt och jäs på bakplåtsklädd plåt i 30 min. Grädda dem i några minuter, de går ganska fort de ska få en gyllenbrun färg. Lägg dem på ett galler efter gräddning. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0