Lördag

Inatt sov Signe hela natten igenom och vaknade strax före halv sju :). 👍. Konstigt att hon sovit så himla bra när vi delat på en madrass som tappar luften efter några timmar å låter mycket när man rör sig. 

Vid 10 kom Peters familj över på frukost/fika för att fira Tessan. Tessan lyckades få 3 st eltandborstar för hon hade önskat sig av flera, så vi frågade hur det var med tandhygienen egentligen😂😂. 

När gästerna gått så var tjejerna helt slut så det somnade och jag å Tessan åkte in till stan för lite shopping. Insåg dock ganska snabbt att det inte var så kul att prova kläder, jag å Tessan köpte ialla fall ett varsitt likadant linne i lös modell på Lindex och strumpbyxor. 

När vi kom hem igen hade Mauri och Henke kommit. De hade varit i backen och åkt pulka med tjejerna. 

Ikväll medans jag å Tessan la brudarna bus så köpte killarna indiskt som vi käkat precis här. 


Favoritbarnplagg från Zara, köpte dock inte.






Tessans födelsedag

Idag fyllde Tessan 29 år :)
efter frukost fick hon presenter som Signe självklart hjälpte till att öppna och sedan tog vi en promenad till öppna förskolan, där blev sång och fika efteråt. Massa barn var där.  
Vi fortsatte sedan promenaden in till stan där vi åt lunch, Signe åkte pulka och Ester vagn. Pulkan gick dock inte att köra överallt så Signe fick gå en del själv samt sitta på axlarna. 
Vi orkade inte leta lunchrestaurang så det blev Burger king. Efter maten var tanken att vi skulle shoppa lite men ingen orkade och barnen var trötta så vi tog spårvagnen hem. 
Efter lite sömn och bad för både barnen åkte vi in till avenyn till en tapasrestaurang som heter pinchos. 
Vi beställde en massa smårätter och allt var supergott. Det var en App restaurang så man fick ta hem deras App och beställa allt därifrån. Man fick sedan push notiser när mat å dricka fanns färdigt att hämta. När alla ätit klart tryckte man in att man ville betala så kom servitrisen, hur smidigt som helst. 
Nu sover både barnen +Tessan inne på luftmasrassen, stackars Tessan är väl trött, Signe har krävt att bara hon skulle köra henne i vagn och pulka hela dagen, Tessa köra sa hon 😂. 
Hon har även sprungit runt och sagt brorbror till Peter istället för morbror :) 















2 utslagna kusiner ❤️



Göteborg

Idag åkte vi med tåget till Göteborg. Signe var jättespänd på att få åka tåg. Vi köpte med oss mat vi käkade på tåget. 
Signe somnade sedan hos mormor å sov lite över timme. 
När vi tagit oss med spårvagnen hem till Tessan så blev det fika och Signe å Ester har busat loss, i alla fall Signe lagom till läggdags var hon så svett av att ha hoppat på den uppblåsbara madrassen att det rann om henne.
Nu sussar ialla fall tjejerna på samma madrass å vi ska se på film. 




Så här ser det ut när Ester har fikat. 







Hjälper till att steka occoli :) 




Tupperware party hos Amanda

Igår kväll höll Lovisa i ett tupperwareparty hos Amanda. Hämtade upp Sofia och Elsa så åkte vi ihop. Blev en sallad to go inköpt för mn del. Lovisa överförde mig att hålla ett party i feb så inbjudan kommer på Facebook inom kort. Den 11/2 blir det för mellan 9-15/2 var det gästgåva å det vill man ju gärna ha om man håller i party. 
Hade tänkt att komma iväg tidigt hem från Amanda för att vi ska åka till Göteborg idag men blev kvar sist av alla, var så trevligt att sitta å prata 😊. 




Ny vecka igår





05.22

05.22 tyckte Signe var en rimlig tid att vakna idag då skulle hon drick ning ning i sossan och kolla på Karlsson på taket. 




Masserar farfar å frågar om det är sönt 😂





Unnade mig en secret

Har sett massa av dessa parfymer hemma hos kunder speciellt i yngre tjejers rum. En del samlar å har typ alla dofter.
Häromveckan såg jag en stå i en hall å tänkte att jag måste bara lukta,så god kan den ju inte vara? men det var den faktiskt så jag var tvungen att beställa en. 



Signe spillde fil och skulle hämta lite papper 😁



Trött å slut

Känns som som att hormonerna bara flödar i kroppen just nu och som att jag kan börja gråta för vad som helst. 
Känns som att all ledig tid går till hushållsarbete så som tvätt, städning, handling, matlagning och sen försöka pressa in lite träning också som jag känner att jag behöver. Blir även stressad över småsaker som går sönder här hemma eftersom ingen av oss är speciellt händig och kan fixa. 
Varje kväll går jag å lägger mig klockan 21 för att jag inte vet hur Signe kommer sova vilket inte känns superkul. Även på helgen går jag å lägger mig vid 21-22. Signe vaknar ju oftast 1-2 ggr per natt och då är det inte alltid att jag har så lät att somna om sedan vill hon upp mellan 6-7, idag var det 05.30. Måste verkligen försöka få ordning på hennes nätter innan nästa barn. 

Skönt nu har jag fått skriva av mig lite klagomål. 

Jobbigt goda



När man börjat äta går det inte heller att sluta förens munnen är helt skinnflådd. 

Lillebror?




Var på ultraljudet idag. Allt såg bra ut. Barnmorskan trodde att det var en pojke men kunde inte säga säkert. Hon sa ja jag är inte helt säker så ni får inte skicka hotbrev om det inte blir som jag sagt haha. 

Vill du ha saft Signe? Ne te😂

Mamma frågade Signe om hon ville ha saft till fikat och Signe svarar nee te😂.  sen satt hon å drack sitt starka ingefärste. 



Mysa mamma ❤️








Söndagsmiddag 😜



Det går bra nu

Satte mig på knä framför TV:N för att sätta på en film åt Signe, sätter mig då på en stor glasbit som blir till tusen glasbitar. Detta gör inte jätteont men när jag tittar ner ser jag hur byxorna gått sönder och det rinner blod, inte så trevligt sår kan jag säga.  Blir nog ett ytterligare snyggt ärr. Som jag inte fått nog av det de senaste åren. 
Först bristningarna, sedan tre ärr på magen till efter titthålsoperation och sedan det här, sen har jag även några ärr efter mindre lyckade rakningar av benen.😁. Kunde vara värre jag vet! 




Barnplåster var det ända som fanns att tillgå. Har köpt till Signe men hittills är det bara jag som fått andvändning för dom. 
Signe var med å hjälpte till, hon sa mamma plåster, förlåt mamma. Haha fick säga att ne Signe det är inte du som gjort detta. Du behöver inte säga förlåt. 

Bakning klockan 08 en söndag. Märks att man är småbarns förälder😉

Jag å Signe fick ett ryck att baka tekakor så där runt 8 på morgonen :) 



Tyckte det var dags för ett recept

Kycklingfärspasta med gremolata:
4 portioner.





Du behöver: 

Olivolja 
Kycklingfärs 400 g
Timjan ca 1 msk 
Salt 
Peppar 
2 msk tomatpuré 
0,5-1 dl grädde 
1 dl vatten 
1 dl vitt vin 
Lite kycklingfond 
2 vitlöksklyftor 
1 rödlök.
2 dl parmesan 
Babyspenat färsk.

Gremolata: 

1 citron, rivet skal av 
1 dl hackad persilja, jag använda fryst 
1 klyfta riven vitlök
(Blandas i en skål) 

Koka upp vatten och häll i pastan. 
Fräs kycklingfärs, lök och vitlök, krydda och ha sedan i tomatpuré och fräs en stund till. Ha i vatten, fond, grädde och vitt vin. Låt koka ihop några minuter och dra sedan av från plattan. Blanda i gremolata,  parmesan och pasta.  Toppa med babyspenat. 



Tips



För er som har barn som gillar Astrid Lindgren så finns det massa billiga filmer på ÖB. 

Kalas

Idag har vi varit i Forssjö på kalas för Noah, Carl och Ella. De hade hyrt gympahallen, det var kanon för barnen att springa runt där. Kul att träffa flera från mammagruppen igen också,  det var ju ett tag sen. 








Lite mer vatten mamma

Signe drog ur proppen till badkaret å jag tyckte att det ändå var dags för henne att gå upp så jag satte inte tillbaka den. När allt vatten nästan försvunnit tittar Signe ner och säger lite mer vatten mamma 😂



Beröm till Signe

Igår när jag hämtade Signe från förskolan fick hon beröm från en fröken. Hon kom fram till mig å sa, jag måste bara säga vilken underbar dotter ni har. Hon är så glad och skön och pratar med alla,  sen är hon väldigt snäll mot alla, både barn och vuxna :) värmer i mammahjärtat att det verkar som man gjort något rätt. 



Mormors födelsedag

Idag fyller mamma år så vi var ditbjudna på middag. Även mormor/gammelmormor var där. Vi fick jättegod färsk lax med broccoli och ris, nötter och en stark sås. Signe gillade fick inte occoli som hon säger, inte gott sa hon men när äppelpajen kom sa hon jättegott, mer sås och log., 😁unge :) 








Ny vecka



Nya tag

Idag var det måndag igen. Tänk vad veckorna går fort. 
Var jättetrött imorse när Signe väckte mig vid 06.10. Känns som att helgen bara swishade förbi. Började dagen med städning hos 2 äldre damer, ingen kom ihåg att jag skulle komma men det gick bra ändå. Den ena hade jag ringt i helgen och påmint men hon kom ändå inte ihåg, stackarn. 
På eftermiddagen gjorde jag det sista på lönekörningen och utbetalningen  så det är skönt att ha det klart. Nu är det bara en massa papper å smått och gott som ska tas reda på men inget som stressar. 
När jag och Signe kommit hem från dagis kom gammelfarfar Werner förbi med present åt Signe. 
Hon fick en jättefin liten dammsugare :) 
Efter besöket blev det ihopskruvning av Signes nya hylla hon fick igår. Jättefin blev den. 






 Min Goa farfar. Signe sa, haadå sassa när han skulle gå och så fick han en kram :) 




😃



2-år

Idag blev Signe hela 2-år. Vi firade genom att ge henne lite paket imorse. Av oss fick hon Astrid Lindgren filmer, kläder och lite nya badleksaker. 
På förmiddagen har vi fixat med tårtan och sen tog jag å Sara en promenad, var skönt att komma ut lite innan allt fika. 
Vid 14.30 kom en hel del släkt så vi har fikat och Signe har fått massa fint. Blandannat leksaksboxar, förvaringsmöbel med boxar, trehjuling filmer, docka med matstol till, pengar till eltandborste etc. 
Riktigt liten bortskämd dam den där fröken. 
Strax efter att släkten åkt kom Lovisa och Kim med barnen, de hade varit och firat Noah innan som också fyller 2 år idag. Det var jättekul att träffa dom, ses alldeles för sällan. 







Vispar grädde till tårtan. 





Fullt hus😊



Signe och Iris fikar. 





I dagens tidning



Bullbak inför födelsedagen



Signe var riktigt duktig på att hjälpa till att lägga bullarna i formar. 

På McDonalds med farfar å farmor

Idag fick Signe gå på McDonalds och på leksaksaffären med farmor och farfar. Hon fyller ju år i morgon och Bitte har bestämt att de varje år ska gå på donkan och att hon ska få välja ut något i leksaksaffären. 
På McDonalds hade Signe fått några hello Kitty glasögon som hon inte alls gillade haha ibland är hon verkligen rädd för helt otippade saker. 




Många servettblommor senare är lampan klar :)

Nu återstår att se vart den ska hänga. 




Snart i Signes ägo



Överrasknings frukost

Idag fyllde Camilla på jobbet å så vi bestämde oss för att överraska med frukost. Vi hade köpt champagne och tulpaner också. Tyvärr så hade hon börjat köra 5:2 dieten och detta var hennes fastar dag, men men hon blev glad och överraskad i alla fall och vi andra kunde ju äta. 
Signe fick också följa med, hon pratade hela tiden å kunde säga allas namn. 
Försökte ringa dagis kanske 15 ggr på olika nr för att tala om att vi skulle bli sena men ingen svarade. Visade sig sedan att de hade nåt fel på telefonerna. 




Tycker inte förste limmare gör sitt jobb



Pyssel

Fick inspiration av Sofia att göra en Pompom lampa. Hon har gjort en jättefin sån. 
Man köper en rislampa och servetter, hittade allt jag behövde på rusta. Sedan gör man pompoms som man limmar fast på lampan. 
Gör även några färgade till Signes födelsedag på sön som kan vara som dekoration. 












Här kommer mina so far: 




Ny vecka





Hälsar på tjejerna

På eftermiddagen åkte vi till familjen Roxström/Einarsson. 
Fick träffa lilla Elsa igen. Såå lik Sofia :). 
Vi fikade å tjejerna busade järnet i lekfältet och jagade varann varv efter varv runt köket medans Signe skrek inte ta mig Iris. 
Det kör hon med hela tiden nuförtiden  särskilt när jag ska hämta på dagis, då ropar hon, inte inte ta mig mamma och springer iväg. Ibland kan det ta en evighet innan vi kommer därifrån då hon slänger av sig mössa och annat medans hon springer iväg :)





Titta mamma söat söat sa Signe igår när jag hämtade henne, Sedan sa hon åka pulka backen pappa. 

Nya soffkuddar lite vårigt känns alltid bra när man städar bort julen.



Lilla kökshjälpen

Signe börjar tycka det är roligt att hjälpa mig i köket, hon vill vara med å röra å greja. Ibland kanske hon dock stjälper mer än hjälper när hon slår sönder fiskbitarna med stekspaden😂, men ändå kul att hon vill vara med. 



Pussattack

Signe har börjat säga pussattack. Hon lärde sig det hos mormor i helgen :)
När hon vaknade imorse och ville att jag skulle vakna till och tända sa hon pussattack sen gav hon mig massa pussar. Hon är verkligen inte snål på pussar och kramar den där godbiten. 



Helg

Blev väckt kl 6 av en glad och pigg Signe. 
Vi låg kvar i sängen till 7 sen gick vi ner och väckte pappa. 
Efter frukost begav sig Henke till tåget för att åka iväg på nån slags bowlingturnering med posten. 
Jag och Signe åkte till farmor och hämtade längdskidor och sedan fick Signe stanna där medans jag åkte till Elin i Vingåker. Vi skulle nämligen ut till båsenberga och åka lite. Tyvärr började det snöa massa när vi skulle åka så det blev inte så många varv, dessutom var det lite enformigt att bara åka runt runt. Är bra att det verkar komma lite mer snö nu så det kanske finns lite fler spår att åka i sen. 
Efter skidturen åkte vi till Joans och köpte med oss mat som vi käkade hemma hos Elin och Marcus. 
Påvägen hem plockade jag upp Signe i Hulta så åkte vi vidare till mamma och Mauri där vi nu varit några timmar. 





Ebbis :) 


Ikväll har jag och Signe fikat med pippi och babblarna. Tänk vad annorlunda lördagskvällarna ser ut sen man fick barn 😊. 

Spontan italiensk 7 rätters 😀

Idag skulle assistans grupperna bli bjudna på italiensk meny och viner som Mauri fixar. Blev flera stycken som fick avboka i sista sekund så jag ställde upp och kom med😉😊. Man är ju dum om man tackar nej till så god mat liksom. Jag och Signe skulle dessutom vara själva på kvällen så det passade bra. Jag la Signe i mamma och Mauris säng vid 19.30 sen sov hon tills det var dags för oss att åka. Var synd att jag inte fick smaka alla goda viner, var ju gravid förra gången vi hade denna middag/vinprovning också. Fick ialla fall äta risotton gjord på Amarone vin. 








Fixarfrasse :) 


Myser med Ningning i soffan 

5 km iaf



Måste försöka hålla igång så länge det bara går denna graviditet. Vill inte bli lila stor som med Signe. Piggare blir man ju med. 
Bara att man slutar snusa gör ju att man lägger på sig. Vräkte i mig godis första veckorna för att klara abstinensen. Så det blir väl ett antal kilo som har och kommer att läggas på. 
Har tagit mycket promenader senaste tiden, kört lite crosstrainer och idag blev det en lugn löprunda på 5 km. 
Funderar på att börja simma sen när man blir större, det är ju rätt skönt och sliter inte på kroppen.

Syskon på G




Känns som att alla redan vet så kan lika gärna gå ut med det här 😊. 
Signes syskon beräknas alltså anlända i slutet av juni. Har inte varit på nåt ultraljud än så vet ju inte om allt är bra och så men magen växer ju så det är ju ett gott tecken. 
Har mått väldigt bra även denna graviditet, hittills, inget illamående eller krämpor. Var väldig trött mellan vecka 7-12 men det har gett sig nu. En del humörsvängningar och finnar dock men det får man väl stå ut med. 
Ultraljud ska vi på i slutet av januari och då ska vi förhoppningsvis få veta om det är en tjej eller kille. 

❤️



Kan själv

Signe har kommit in i en period då hon säger Signe kan hela tiden. Allt i från tandborstning till att hälla upp vatten i glas till att klä på sig själv. 
Så självklart skulle även blöjan tas på själv och resultat ehh ja. 





Pulkaåkning :)

Henke fick stanna till på biltema å handla pulka idag. En till oss och en att ha hos mormor. Tänkte man måste passa på nu medans det är snö. 





Roligast var att rulla ner för backen. 

Lördag

Signe vaknade redan 5 imorse och ville inte somna om. Försökte en timme att söva om henne sen väckte jag Henke vid 6.30 så fick han gå upp ich jag sova en stund till. 
Vid 10 kom Sara och vi gick en långpromenad. 
På eftermiddagen har vi inte gjort nåt särskilt, varit hemma å myst bara. Idag har Signe vart fantastiskt go och glad. Kramats massa och busat har vi gjort. Nu sa hon nyss att Signe är trött så nu är det sovdags. 
Jag och Henke ska se en film som tro det eller ej jag har HYRT haha,var nog 5 år sen sist men eftersom datorn är på lagning så blev det så. 







Nyårsdagen

Idag har det inte blivit mycket gjort. Var supertrött imorse när Signe ville upp men det var bara att masa sig upp och sätta på barnen i Bullerbyn. Strax därefter kom Tessan och Ester upp. 
Henke som låg och sov i soffan på övervåningen fick besök av Signe, hon servade honom med vatten och sedan sa hon pappa köpa pizza😂. 
Vid 10 kom mamma och hämtade Signe, Tessan och Ester  följde med dom hem. Då gick jag å la mig å sov 2 timmar till. 
När jag vaknade ville Peter och Henke köpa pizza så vi väntade på Tessan och sen käkade vi hos oss. 

Efter maten blev det tyvärr hemfärd för familjen Borgelöv. 
Peter är väldigt kattallergisk och klarade inte fler dagar. Ändå hade vi flyttat Sixten för 1 vecka sedan hem till mamma men det hjälpte inte. 

Ikväll har vi varit på promenad till lekparken och slängt ut vår barriga julgran, allt rasade typ av. 

Nyår

Igår var vi, Tessan och Peter bjudna till Marcus och Elin för att fira det nya året.
3 rätters stod på menyn :) 
Klockan 17 kom vi dit så att barnen skulle hinna leka lite innan läggning, inte för det spelade nån roll med tiden för Ester och Ebba som var vakna till efter tolvslaget men Signe var trött redan när vi kom då hon bara sovit ca 40 min på dagen. 
Vi la henne iaf strax efter 20 och sen sov hon till vi väckte henne vid 02 för hemfärd.
Var en väldigt trevlig kväll med massa god mat som vi hjälptes åt med att laga, soppan hade jag gjort innan för att spara lite tid. 
Men oj så rörigt köket blev efter alla rätter. Marcus kom ut och såg sig omkring och sa vad har hänt? Haha. 
Blir extra rörigt när det är barn med som ska passas. 

Räksoppa 


Oxfilé med rödvinsås




Chokladfondant 











En trött Ester redo för tolvslaget 


Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0