Gått loss med sprayfärg

Har sprayat gamla krukor och ljuslyktor med koppar och guldfärg 😊. Var lite svårt att få färgen att inte rinna ner på grejorna men inget som syns om man inte granskar dem noga. 










Bästaste storasyster

Kan du sätta på Isak strumpan Signe, ja det är klart. Sen la hon på filten också. 




Mina gobitar



Mer bananerna mamma

Signe ser en gammal klassiker, bananer i pyjamas. Gick på TV när jag var liten, Dock tyckte jag det var rätt dåligt😂. 



Signe förstår inte riktigt konceptet hoppgunga

Isak vill ha mer fart säger hon å puttar på. Upp till månen 😂. 




Deckat efter dagis. Med vällingflaska framför mamma mu.



Mamma ta kort på oss då😂. Signe vet hur det brukar gå till.





Sovmorgon och kalas.

Imorse sov Isak ända till 6.45 riktig sovmorgon. Vi gick då för att kolla om familjen Borgelöv var vaken men det var mörkt i fönstret. Jag och Isak tog då en promenad. Efter 20 min kom vi tillbaka men det var fortfarande mörkt, gick 20 min till, fortfarande mörkt i fönstret, sedan gick vi 15 min till å då när vi kom tillbaka var de vakna 😀. 
På eftermiddagen kom mamma, Mauri, Henke och Signe för det vankades 2 årskalas för Ester hemma hos Peters mamma. Massa gott fika och jättefina goda tårtor. Tårtorna hade Peters syster gjort å de var helt veganska men det märkte man inte. 
 Vi var kvar där till kanske 20 sedan skjutsade Mauri hem oss till Tessan och Peter, mamma och Mauri skulle sova på hotell och Borgelövs hos Peters mamma. Somnade redan vid 21 igår. Rätt skönt faktiskt. 

Idag åkte Henke och Isak med tåget på förmiddagen. Vi andra tog bilen bort till huset Therese och Peter köpt. Sedan tog vi en promenad i området och kollade på förskolor till Ester. Sedan blev det mat på den lokala pizzerian. Var ju bra att vi fick testa så att den var bra till kommande besök 😂. 

Mörkt hos Borgelövs klockan 07. 







Tjejen som går tillbaka lite i ålder när hon umgås med sin yngre kusin. Napp som hon inte förstår att hon ska tutta på och snutte. 





Göteborg med en go och glad kille

Idag tog jag och Isak tåget till Göteborg. Ester har 2-årskalas imorgon så bestämde oss för att åka ner en dag tidigare. Men alltså jag tar aldrig mer med vagn på ett tåg. När vi kom på fanns det inget utrymme att ställa den på och folk kom inte fram. Fick lägga ner Isak på ett säte och plocka isär vagnen. Resan gick bra, Isak somnade i famnen med nappen. 
Tessan och Edith mötte oss på stationen sedan gick vi och käkade på ett ställe med supergod mat där det även fanns gott om plats för barnvagnar. Sedan hämtade vi Ester på dagis. Kvällen gick till att laga mat å passa alla små knyten. Isak har varit helt underbar idag. Han är fortfarande vaken och klockan är 21.15. Igår somnade han 20 och sov till 06 så hoppas på en bra natt. Tessan har hyrt rummet i källaren åt oss. Jätte lugnt och skönt här. Hade tänkt titta på senaste avsnittet av 100 code men tror jag hoppar när vi ligger själva här nere😳. 










Napp

Provade med napp på Isak idag efter ett långt uppehåll då han inte velat ta den men han tog den å verkar gilla den skarpt. Så himla skönt när man ska söva honom. 



Limited edition på blöjor, vem bryr sig om det😂



04.27

 När man inte kan vara uppe på kvällen kan man ialla fall ta igen programtittande tidigt på morgonen😫. 




Nu så

Ringde till 3 igen igår om mitt simkort. Han i luren frågade hur länge jag väntat, ja 1,5 vecka, jaha men då har det kommit bort i posten 😫. Suck, borde inte hon jag pratade med sist kunnat sagt det. Fick ett simkort idag så en dag tog det tydligen att få det hemskickat. Henke konstaterade att det var citymail som delade ut deras post och att de var de som slarvat och inte posten 😂. 
Har ringt och registrerat simkortet men det kan ta upp till 24 timmar innan kortet kommer igång. 


Uppdate

Jahopp har varit lite mycket på sista tiden därför jag ej gjort så många inlägg. Igår var ialla fall jag och Sofia i Norrköping en sväng till Norrköping blev inte så mycket inköp då jag känner att jag har lite köpstopp😩😉. Blev två par strumpor till Isak och strumpbyxor till mig.
Idag skulle vi åkt till Sara och Knut men fick tyvärr ställa in för att Isak vaknade så tidigt i morse. Blir bara tidigare å tidigare. Han somnar så tidigt på kvällarna sedan sover han bra fram till 03 för att sedan börja vakna för dagen mellan 04-05.30. Ikväll somnade han ialla fall 18.30 istället för 17.30 som igår så hoppas på en bättre natt. 

Mamma var snäll å körde Signe till dagis idag för hon skulle ändå iväg till Vingåker och klippa sig. Var skönt att slippa dra iväg med Isak. 
Vi sov ialla fall en liten stund sedan blev det lunch och promenad innan det dags att hämta Signe. Man hinner inte mycket på de ca 3 timmarna hon är på dagis. Hon börjar egentligen 8.30 men brukar komma vid 9 sedan ska man hämta 12.30 så brukar åka iväg vid 12.15. 

På eftermiddagen har vi varit ute en sväng, badat, sedan har det blivit bamse och Madicken på Tv:n. 

Jag å Sofia käkade supergoda varma bagels med massa gott i när vi var i Norrköping. Ska testa om det går att göra nått liknade  i våffelgärnet. 



Signe älskar att bada med lillebror 



Kör de kommer en mask å klämer till på låren så båda skrattar 😂. 


Klockan 04 vaknade lilla juvelen idag.

Behöver ju snart inte gå å lägga sig alls då han verkar vakna tidigare och tidigare. 



Söndag

I morse åkte jag ut till Hulta och hämtade Signe där hon spenderat natten. När jag kom ut var Signe, Bitte, Iris och Lotta borta hos Magda och fikade så jag åkte bort dit och blev bjuden på kaffe innan jag och Signe begav oss till stan. Vi åkte direkt bort till mamma och Mauri. Isak somnade och sov jättelänge så jag hann göra lönerna. Sedan kom Henke och mormor för vi skulle bli bjudna på skaldjurslunch allihop. Mycket gott var det. Blev även kladdkaka och glass innan vi begav oss till lekparken för lite bus. 




Hjälper till att baka/äta kladdkaka 





Hälsar på hos Elin och Ebba

Isak provar gåstol och bumbo hos Elin  som vi dessutom fick låna med oss hem.:) 









Inget nytt simkort än

Så det går inte att ringa😌

Knubbis ggr 3

Vaknade varannan timme för att sedan vakna för dagen kl 05.20 tur Henke var hemma så jag fick sova. Drömde att jag gick ner å att Henke sa ne men gå å lägg dig en stund till om du är trött, haha. Var därför jag sov till 8.30. 






Bus

Idag var Henke kompledig så vi drog till busfabriken. Signe tyckte det var jätteroligt. Var nästan bara vi där också så behövde ej köa eller trängas. 
När vi satt och åt kom dock en människa utklädd till elefant som Signe blev så rädd för att hon började gråta😢😂. Han får inte vara här, vill inte krama, han ska gå hem. Hejdå, hejdå sa hon. Sen pratade hon om elefanten hela tiden när vi var hos mormor ikväll. Busfabriken var en riktig hit. Signe vågade åka alla läskiga rutschkanor som till och med jag tyckte var läskiga. 

Sov påvägen dit. Varför tillverkar de ej bilstolar med nåt man kan späka fast huvudet med när det somnat? Nackspärr liksom 😂. 









Tittar på elefanten 😂. 




Ska bokas 😊



Busunge 😫

Skulle baka brysselkex idag vilket jag till och börja med misslyckades med. Degen bara föll isär. Så hade jag gjort dubbel sats också som bara var att slänga. Men men ,när jag tog en tugga av en misslyckad kaka så upptäcker jag att en okokt makaron ligger där i. Tittar sedan i mjölpåsen å ser att Signe hällt i makaroner där vilket jag inte märkt. Tur jag slängde alla kakor då 😂. Gjorde sedan en ny sats men de kakorna blev det fullaste jag sett. Men de smakade hyfsat ialla fall. Får se om jag bjuder på dem på dopet eller ej. 
Hittade även en tortillas i vagnen. 

Hur fint?😫. För den som är sugen finns grejorna på jollyroom








Signe och jag köpte Ljung idag som jag fick hjälp att plantera






Tinyroom.se

Råkade surfa in på en ny inredningsida, big surprise 😩😂. Så mycket fint de hade där alltså. 

Glasskuddar 





Munkkudde 





Lampor 







Såpbubblor i glassförpackning 



Och lite skyltar 






Galgar 



När man har tacorester men inga tortillas kvar 😂



Blev en liten tacogratäng 

Frukost på café fridhem










I morse begav vi oss till café fridhem i sköldinge för frukostbuffé. Jättemysigt ställe. Signe var särskilt glad att träffa Mauri som hon inte sett på ett tag då han varit i Spanien och sedan vart iväg på mässa i helgen. Hon var som ett frimärke på honom 😂. Hon styrde och ställde med personalen också. Dörren ska vara stängd sa hon. Hon höll låda för alla som var därinne. Vill ha te mormor hämta te till mig. 

 

Det är min lillasyster säger Signe glatt 😂






Norrköping

Idag åkte jag, mamma och Isak till Norrköping. Tanken var att besöka mässan som Mauri var med på men vi insåg att det kanske inte var någon bra idé med Isak så det blev lunch på Max och en sväng på stan. Isak fick 2 bodys och jag handlade en topp och ett halsband :) 






Ogiltigt sim-kort

Ja jag har tydligen nåt fel på sim-kortet så det går ej att ringa eller smsa mig. Vill någon mig något funkar det via messenger. Hoppas på att nya kortet kommer på måndag. 

Fredagsmys med godis och bamse

Signe bjuder bort de godisarna hon tycker sämst om till oss. Hon var med farmor å handlade en liten påse efter dagis.  Han delade även en godis på mitten och gav en del till oss var. Punchpralinen hon köpt var ingen hit och spottades ut😂. 




Frukost hos Maria och Nils

Igår efter dagislämning begav vi oss till Maria och Nils där det bjöds på go frukost i form av scones, smoothie och en jättegod chiapudding/gröt som jag tydligen inte fick med på bild. Innan jag skulle hämta Signe han vi även med en promenad :) 



Orkar inte

Hur är det tänkt med ska orka med dessa småbarnsår. Bli väckt typ 4-5 ggr per natt och gå upp före 06 varje dag. Sedan fullt ös hela dagen. Tur det finns kaffe iaf. 


Piggeluringen 



Kyligt

Lugn dag idag. Barnen vaknade innan 05.30 båda två som vanligt. Efter jag lämnat Signe åkte jag och Isak till bilprovning för besiktning av skodan som gick igenom tack och lov. 
Efteråt åkte vi och hälsade på en kund som är inlagd på lövåsen och är väldigt dålig. Tyvärr sov in och jag tror inte hon märkte av att vi var där😥. 
På eftermiddagen tittade Hilda in på en fika. Hade gjort knäckig äppelpaj. Jag som varit så duktig med kosten ett tag har nu fallit in i en riktig fikafälla. 

Vinteroverallen åkte på idag. Så himla kylig morgon. 


Bumbo sökes

Någon som har en bumbo till salu/utlåning ?😊. 

Babblare 😊



Första löprundan på väldigt väldigt länge 👍😊

Gick över förväntan. Klarade 4,5 km utan att stanna. Inga känningar i bäcken eller liknande så det känns ju bra. Lite stel känner jag mig dock nu. 



Gårdagens nettofynd. Korgar å taklampa






Möölk å kaffe, akaroner, smör. Signe räknar upp alla inköp😂



Lite förslag på doppresenter

Vet att jag kommer bli ombed att skriva en lista så tänkte jag tänkte jag kunde lägga ut lite förslag här till dopet😊😉. 





Fanns blandannat på nicebuy.se, leksakskojan.se, prylia.se och lekexperten. 

Minikånken 




Underlägg finns på miniroom



Ferm living vägglampa räv eller moln 
Finns på miniroom 





Väskor 

Bok miniroom 



Spargris vit, svart eller gul


Kudde, finns på åhlens 



Alfons böcker 


Heico nattlampa gul 
Finns på miniroom 






Mysiga lilla nattlampa :)



Lite mer bakning till dopet

Polly/marshmallows fyllda cookies. Signe skulle hjälpa till men stal bara godiset å sprang iväg och bjöd pappa. 



Lekparken






Trevlig kväll.

I fredags hem var det arterwork hemma hos Hilda. Det bjöds på fördrink. Sedan köpte vi pizza. Blev många goda skratt. Innan kvällen rundades av vid 23 tiden. 






Under tiden hängde vi med brudarna i lekparken





Att komma hem en fredag eftermiddag å ha fått städat av Just Maid It. Då kan man inte må annat en bra :)





Tapas med mammagruppen

Igår kväll besökte vi nya tapasrestutangen väldigt god mat och trevligt sällskap :) tror vi var 11 stycken. 










Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0