Högrevs chili

Slog till på långkok idag. Grymt gott blev det. 



Recept 4 pers 

Högrev ca 700 gram 
1 morot 
1 gul lök 
Vitlök 2-3 pressade klyftor 
Chili efter smak
Spiskummin ca 2 tsk 
Paprikapulver ca 1 msk 
Barbecue sås ca 1 dl 
Kalvfond/köttbuljong efter smak
Krossade tomater 1 burk 
Tomatpuré 2 msk 
Balsamvinäger 2 msk 



Hacka lök, vitlök och morot, fräs på det lätt och lägg åt sidan. Salta och peppra köttet och fräs i pannan. Jag gjorde en hel bit. Häll på grönsakerna, kryddorna och tomatpuré å låt fräsa en stund. Häll på buljong, krossade tomter, balsamvinäger och barbecuesås, låt småputtra under lock på låg temp i ca 6 timmar. Ta sedan två gafflar och dra isär köttet med dem. 

Vi hade ris, stekta tortillas med ost emellan som tillbehör samt en klick créme fraiche och grönsaker. 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0