Syskonen bus

Varav en klädd i lucialinne 😂.

Hp svar

Fick svar på mitt högskoleprov i måndags. Var inställd på det värsta men gick ialla fall bättre än jag trodde. Kom upp i det jag hade som mål men definitivt inget toppresultat. Tror dock ändå jag måste plugga upp några betyg och söka in på sjuksköterska igen nästa år. Var typ 2000 sökande förra våren när jag kollade😒.

Blir bortskämd av mina kunder :)

Fick både hemgjord kola, present från Aruba och blev som vanligt bjuden på hembakat 😀. Vissa arbetsdagar är bättre än andra 😉👌.

Pysselhelg

I lördags var det dags för den årliga kranstillverkningen i Hulta. Nästan hela tjocka släkten var där och det blev en trevlig julfika sedan kransar och glögg sen var vi kvar på kvällen och käkade och sov kvar :). I söndags var tanken att jag och Sofia skulle pyssla lite. Vi åkte dit hela familjen sedan drog jag och Sofia i väg för att hitta små figurer vi tänkte använda till att ha i snöglober. Efter ett besök på maxi och netto fick vi tyvärr gå tomhänta därifrån😂. Det blev ialla fall gofika med saffransscones när vi kom tillbaka. Barnen var helt på kvällen efter mycket lek och bus hela helgen så båda somnade strax efter 18. Blev ett par avsnitt av orphan Black på Netflix för oss, sjukt spännande 😉.

Spakväll, lekland, middag och lussebak

I fredags kom Tessan på besök. Vi hade bjudit in lite gäster som skulle få testa produkterna som hon säljer (nuskin). Iris blev väldigt förtvivlad över att Tessan målade en mask på hennes mamma, "när ska du ta bort det där"? "Det där ska jag säga till min pappa"😂.
I lördags åkte vi till Leos lekland tillsammans med Sofia, Erik, Elsa och Iris. Isak tyckte det var jättekul verkligen, han sprang runt som en galning där inne. Signe tyckte förstås också det var superskoj. Vi hann med både mat och glass innan hemfärd. Isak var helt slut efter besöket.
På kvällen lagade jag och Sofia boeuf bourgogne hemma hos dom och sedan spelade vi spel. Jag kom sist 🤓. Skyller på att jag fick svåra frågor 😜.
Idag har jag, mamma och Signe bakat saffransbullar som vi festade loss på här på eftermiddagen 😬.

Tjuvstartar julen 😀.

I ett fönster mot baksidan får man ☺️.

Vart tog snön vägen när man köpt på sig varma pjuks

En vecka vällingfri. Det förtjänar en present😀

En Elsa Barbie blev det..

Lunchdate med Hanna på olearys

Jobb och julfika

Jag och Hilda tog på oss lite extra jobb i helgen så det blev flyttstäd några timmar igår. Efteråt åkte jag hem och hämtade barnen sedan styrde vi mot Sofia där vi blev bjudna på nybakta lussebullar och chokladbollar :)

Lyx lördag

Dagen började med en brakfrukost. Blev ägg med bacon, amerikanska pannkakor och toast 😀.
Efter frukost drog jag av ett Tabatapass. Kände att det var dags för lite träning.

Några släktingar till Henke från växsjö var hemma över helgen så vi var bjudna på lunch hos Mats och Lotta. Jättegod gulaschsoppa blev vi bjudna på. Gustav och Anna var också hemma med sina barn och det var första gången vi fick träffa lilla söta Ellen (Signes kusin). Vi hade tänkt åka till Örebro och hälsa på dom egentligen men eftersom de ändå skulle till Katrineholm så sågs vi här i stället.

Efter lunchen åkte vi ut till Hulta. Barnen var ute med Gustav och åkte pulka och sedan blev vi bjudna på mer god mat. Vid 19 styrde vi hemåt med två väldigt trötta barn. Isak fick bara ihop 30 minuters sömn på hela dagen idag så han sover nog gott inatt, som han busat med alla brudar.

Äntligen helg

Så skönt med helg nu när man jobbar. Att få lite mer tid med barnen och ta det lugnt. Eller ja lugnt och lugnt, det är det väl aldrig här. Kvällen har spenderats med att göra egenkomponerade kattleksaker till Sixten. Sedan har barnen busat med honom. De är så roligt att de tycker så mycket om han. Imorse gick Signe fram till Sixten, klappade honom och sa "jag älskar dig Sixten"😍.
Till middag blev det biff med potatisgratäng och grönpepparsås. Den stora köttätaren Isak tyckte det var kanon .

Julkänsla både på jobbet och hemma

Två som blev glada över snön

Vi gick till vår backe efter jobbet. Isak skrattade när han fick åka snowracer :). Signe åkte helt själv ner för hela backen. Det vågade hon inte förra året, stora tjejen.

Pippi 1 och två

Stora ätardagen 😂

Igår var det dags för den årliga släktträffen utanför Norrköping. Tessan och Ester kom hem redan i fredags kväll och har bott hos oss. I lördags kom mormor förbi hos oss på morgonen för att samåka dit, så redan 8.30 drog vi iväg. Som vanligt bjöds det på förmiddagsfika när vi kom fram. Sedan lekte tjejerna massa med alla leksaker som fanns och vi var ute och kollade och matade hästarna med äpplen. Sedan blev det både lunch och efterrätt innan vi åkte hemåt. Väldigt trevligt. Mammas kusin sa att vår släktträff brukar gå under namnet stora ätardagen 😂. På kvällen kom Erik, Sofia och barnen så vi käkade och barnen lekte och röjde som aldrig förr. Jag slocknade när jag skulle lägga Signe vid 23.30 😩. Ändå vaknade hon vid 7 i morse, förstår inte hur hon orkar.

Jul inspiration

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0