Testar hårspänne😊

Hade hoppats på ett litet hårspänne till dopet men får nog vänta lite tills det kommit mer hår:)

Signes stora dag:)

 
 
 
Idag ska Signe döpas:) jag laddade upp för det med ett gympass i morse och sen åkte vi ut till Signes farmor och farfar och gjorde i ordning inför kvällen:) 

Efterlängtad moster hemma på besök😊

 
 
 
Idag kom Tessan med tåget vid lunch så det blev pizza i Stadsparken och en runda på stan. Jag köpte en klänning till dopet och strumpor till Signe på H&M:) ikväll blir det middag hos mamma och Mauri . Mauris mamma och hennes sambo skulle också komma. :) 
 

Signe provar dopklänning hos gammelfarmor.:)

 

Jobbfrukost:)

 

😊

 
 
 
 
 
Idag kom Amanda, Noah, Sofia och Iris på besök. Gissa vad vi gjorde? Det blev fika och promenad igen haha börjar verkligen bli tjatigt va?😉. Alla barn skötte sig exemplariskt på promenaden och sov. Var så länge sen jag träffade Amanda och Noah nu så det var jätteskoj att de kom. Signe och Noah är födda exakt samma dag fast på olika sjukhus😊 vi bestämde att vi ska börja gå ihop alla tre nu, blir ju så mycket roligare att gå tillsammans. På eftermiddagen har jag å Signe varit på ÖB och rusta och handlat lite till dopet på lördag. Blir bara en liten ceremoni med närmsta släkten, så om du undrar varför du ej blivit bjuden beror det på det😉. Efter dopet kommer vi ha smörgåstårta och fika o hulta. Har köpt väldigt flickiga saker till dopet tycker det blir lite mysigt med barnkalaskänsla.😊

Hälsat på fina Elin❤

Idag åkte vi till Vingåker och hälsade på Elin. Det blev fika och promenad. Känns som ni hört det förut va? Alltså fika och promenad, känns som det är det ända jag gör hehe. Två killar kom även och levererade Elin och Marcus kök. Det var lite roligt för Marcus hade sagt åt Elin att bjuda killarna på fika för att han ville att de skulle vara snälla å köra in deras kyl och frys i köket men Elin hade missat det så hon var snällt ute med kaffe och bullar till killana utan att få några vitvaror inkörda Hehe. Tur de hade en snäll granne som kunde låna ut en Kärra. 
 
 
 
 
 

Skön stil

 

Gott!!

Till kvällsmat idag blev det lax i foliepaket och hembakat bröd. 
 

Skoprovning och lite annat:

Idag på eftermiddagen var vi på stan en sväng med Sofia och Iris, vi tittade lite i butiker och tog en fika. Signe härjade som en galning på sultans så det var nog ingen som kunde missa att hon var där. 
 

Tagen på bar gärning när hon letade i påsen med återvinning

 

Loppisfynd

 
Kom nyss hem från Nävertorpsloppisen. Det blev lite smått och gott till Signe dock inte så mycket kläder. Jag var där 9.45 och de öppnade klockan 10 fick ändå stå i kö en halvtimme. Kände mig lite stressad så jag orkade inte gå så länge. Blev 100 kr för alla grejorna på bilden.😉. Är särskilt nöjd med flytvästen. Under tiden var Signe i lekparken med mormor😊.
 
 
I
</di

Mysig helg i Växjö

 
När vi kom fram i fredags blev det kvällsmat hemma hos Henkes farmors syster, sen åkte vi hem till Jocke och Cissi där vi skulle sova. Vi tog  ett glas vin och satt och pratade lite innan läggdags. Signe somnade som en stock så fort vi kommit fram.                                                                       Igår på förmiddagen blev det minigolf och en jättegod lunch golfbanan. På eftermiddagen blev det tipspromenad och fika hemma hos Jocke och Cissi. Visade sig att jag var väldigt duktig på alla Astrid Lindgren frågor, de var nog dock mest tänkta tilö barnen hehe. Alla småtjejer tyckte det var jätteroligt att leka med Signe och Signe tyckte det var jättekul med dom:) På kvällen fick vi en supergod middag och tårta. Det bjöds på gubbröra till förrätt och till varmrätt ryggbiff, potatisgratäng och rödvinsås. Köttet var köpt på en närliggande gård. Kan säga att det var det godaste jag ätit på väldigt länge:)
 

Tröttmössor:)❤

Signe vaknade klockan 6 idag å Henke skulle gå upp med henne, jag somnade om och vaknade igen klockan 8, och här låg dom sötnosarna och sov. Gick tydligen bra att somna om med pappa bredvid sig. 
 Ursäkta mitt knä som kom med i bild😉

Mot Växjö!:)

Nu är vi påväg mot Växjö. Vi ska vara där tills på söndag. Henkes farmors syster fyller 70 år så vi ska fira henne. Vi ska bo hos Henkes pappas kusin som har tre små flickor så det blir skoj för Signe. 
 

Massa fint från H&M home, hoppas på att vinna på lotto eller nått så jag kan handla:)😉

 
 
 

Nån mer än jag som är beroende av sura rullar?:)

 

Städtime!!

På eftermiddagen åkte Signe till mormor och Mauri en stund så jag fick tid att städa. Jag tycker konstigt nog att det är ganska kul att städa, iaf när man har bra städgrejor, vilket jag har, såklart haha! Blev lite rensning i skafferiet också har inte kunna hitta ett dugg därinne, har så fruktansvärd o ordning i mina skåp, tar typ bara några veckor innan de ser likadana ut igen. Städgrejorna finns att köpa på www.justmaidit.se om nån är intresserad. I hinken har jag en parkettsåpa som är helt suverän till alla trägolv och andra träytor.           
 
 

Gammelfarmor på besök!

 
 

 
På förmiddagen idag blev det 
promenad med Sofia och lilla Iris, både barnen somnade så vi passade på att ta en kaffe efter promenaden. eftermiddagen kom gammelfarmor förbi en sväng med en nalle till Signe och blåbär:) 

7 månaders bebis artikel!

Artikel om 7 månaders bebisar. 

 – 7 Månader Gammal Bebis

Kan en liten 7 månader gammal bebistesta gränserna redan? Ja, det kan de! Chansen är stor att din bebis inte kommer att tolerera alla dina idéer – som att han eller hon ska leka på golvet på egen hand till exempel. I den här åldern vet bebisen vad han vill och visar det!

Nu kan din bebis börja röra sig omkring. Ett stort steg i bebisens utveckling! Vissa kryper, andra hasar sig fram på sin mage eller baksida. Och några är helt nöjda med att sitta stilla.

När din bebis börjar röra på sig måste du göra ditt hem babysäkert.

Många bebisar blir lyckligare när de väl har lärt sig hur man förflyttar sig. Under en period, innan de ännu lärt sig att behärska denna stora nya färdighet, tenderar många bebisar att bli irriterade och uttråkade.

En 7 månader gammal bebis är oftast tillräckligt stark för att kunna bära sin egen vikt på benen om du håller honom upprätt.

Ett nytt grepp håller på att utvecklas. 7 månaders bebisen lär sig använda tummen och fingrarna istället för hela handen.

Rädslan för främlingar kan nu sätta igång eller öka. Mamma och pappa samt några andra bekanta människor är bäst.

7 månader gamla bebisar kan också visa tecken på separationsångest. Din bebis kanske börjar gråta så fort du är utom synhåll. Detta är en helt normal utvecklingsfas även om det kan vara tufft för föräldrarna. Ofta föredras en förälder (vanligtvis mamma), vilket kan vara tufft för mamma och sorgligt för pappa. Ta det inte personligt!

Separationsångest innebär ofta också en period av stökig sömn. (Inte igen…) Ja, tyvärr så kanske din bebis vill ha koll på att du är där även på natten och kräver din uppmärksamhet ganska ofta. Normalt, men ansträngande.

Eftersom din bebis är känslig just nu, använd inte några 5-minutersmetoder (där barnet lämnas att gråta för att lära sig somna själv). Fortsätt med bra sömnrutiner, massor av kramar och pussar och försök att göra er sociala samvaro på natten så kortvarig som möjligt…

Känner verkligen igen Signe i det här kan jag säga. 

Lite nya kläder till familjens boss!😊👍

 
 
 

Fina flickor på besök:)

 
Idag fick jag å Signe besök av Cia, Erika, Elin, Sofia och Iris.:) Blev mycket prat och fika:) 
 
 

Fina barnmöbler:)

 

Stackars Sixten blir jagad!

 

Lite kalops i all ensamhet!:)

Så tråkigt att äta själv jämt när Henke jobbar och Signe sover. Hon somnar nästan alltid klockan 18 numera, lite väl tidigt kan jag tycka men ändå skönt att få lite tid för sig själv på kvällen. Såg förresten att massa program har säsongspremiär idag undrar vad man ska välja, det som går samma tid är: Idol, kändishoppet, kan du slå en pensionär och du är vad du äter, jobbigt läge får nog sappa mellan kanalerna helt enkelt, tur det finns webb Tv. kl 21 blir det iaf svenska Hollywood fruar, Henke kommer förmodligen jubla av glädje, det är typ det värsta programmet han vet. Trevlig kväll! 
 

Vill ha..

Så sjukt söta väskor ifrån fjällräven. Skulle vilja köpa en till Signe:) tycker de är lite väl dyra bara. 
 

Bullbak!

 

Goda och nyttiga pannkakor till frukost:)

Pannkakor med mycket protein och fibrer. Här är receptet:
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl fiberhavregryn
2 dl mellanmjölk
1,5 dl vatten
2 ägg
0,5 skopa vaniljproteinpulver ( har du ej det kan du ta lite vaniljsocker)
Stek pannkakorna i smör. Blir ca 6 pannkakor. Jag brukar servera med blåbär, hallon och keso. Bären blandar jag med ett sötningsmedel som heter Hermestas (finns i matbutiken).

Kyckling wrap!:)

Till middag blev det hemgjord kycklingwrap med sweetchili dressing:) 
 

Ursäkta men när blev äppelcidervinäger gott som dryck?

Brukar tvinga i mig när jag är sjuk för det ska tydligen vara bra men det är typ top 10 äckligaste jag vet att dricka! 
 

Signe fick post idag:)

 

Personalmöte

Idag har vi haft personalmöte på jobbet. Johanna ska även sluta och börja plugga
 
så hon bjöd på en jättegod morotskaka. Agnes och Signe fick också vara med på mötet:) 

Nu är vi redo för hösten!

 

Min mormors bil. Väldigt sportig för en mormor va?:)

 

Warbro kvarn

 
Idag har jag, Signe och Henke varit i Warbro kvarn med mamma, Mauri och mormor. Det är ett jättemysigt ställe i närheten av Flen där de har restaurang och fik med närodlad mat. Mormor bjöd på maten det var supergott. Det var sista dagen på den här säsongen de hade öppet så vi fick gå en liten tur där de visade hur man malde mjöl där förr. 
 
 

Hit the gym!!:)

 
Idag blev det gymmet med Sara igen:) vi körde 25 min crosstrainer, 15 min cykel samt knäböj och mage:) jag blev tvungen att ta en paus vid fläkten:) 
 

Varning för galning i gåstol, hon pratar även med gardiner:)

 
 
 

Fotbollstjejen:)!

Farmor var här för en stund sen och hämtade Signe för de skulle gå å titta på pappa som spelar fotboll. Jag hade tänkt följa med men tyckte det var skönare att stanna hemma å fixa lite. När de gått drog jag på musik på högsta volym och städade lite..

Signe har fått ärva Henkes gamla jacka som han hade när han var liten och självklart går den i Värmbols färger!

Hos mormor och Mauri

Hälsade på mamma/mormor och Mauri förut, blev bjuden på soppa och hembakt bröd, jättegott:). Idag var det till och med mamma som lagat maten annars brukar det vara Mauri som är kösmästaren..
 
 
 
 
 
 

Bild från i höstas

Hittade en bild på mig ifrån förra i året tror jag är gravid i vecka 28:)..Shit vad rund man var kändes inte som det då:) hehe. Tänk att Signe låg därinne.
 

Gravidkilon borta:) yeey

Nu är alla mina gravidkilon borta +2 kilo till:) är verkligen så himla nöjd över detta. Inte för att jag är fåfäng eller så men det är ju skönt när man börjar känna sig mer nöjd med sig själv. Har några kilon kvar till min målvikt eftersom jag inte var helt nöjd med min kropp innan graviditeten men det är bara att kämpa på. Känns roligt när allt slit ger resultat.
 
Prövade ett par jeans idag som jag inte ens kunde ha innan graviditeten och de satt klockrent:) inte världens bästa bild jag vet men i alla fall.
 
 

Protein smoothie:)

Efter träningen fyllde jag på energin med en supergod proteinsmootie. Blev faktiskt förvånad över hur god den blev ska pröva att frysa in nästa gång och äta som glass. Här är receptet om nån är intresserad: 1 banan, 1 dl blåbär, 1 skopa vaniljproteinpulver, 1/2 pressad lime, 1 dl mjölk och 1 dl vatten.
 

Gymmet med Sara:)!

 
 
 
 
Nu på morgonen har jag och Sara varit på gymmet och kört ett pass. Vi brukar försöka få till att vi går tillsammans då och då det är ju mycket roligare när man är två iaf när man ska köra styrka. Det blev 15 min rodd som uppvärmning och sen 40 min cirkelträning:) När vi körde plankan för andra gången frågar en trött Sara: hur lång tid är det kvar, jag tog alltså tid med min telefon, jag tittar på telefonen och ser bara nåt med 15 så jag svarar: ja en kvart, Sara bara: Va. Haha skulle alltså vara 15 sekunder. Efter det började vi diskutera vad världsrekordet är i plankan, med tanke på hur sjukt jobbigt det är, någon som vet??

Uppe med tuppen

 
 
 
Trots att det är Lördag vaknade Signe strax före 6, men jag var så trött så Henke gick upp med henne och jag fick sova nån timme till. När jag kom upp låg Henke å Signe helt utslagna i soffan. Jag har försökt förklara för Signe att de inte är okej att vakna innan nyhetsmorgon börjar men det kändes inte riktigt som hon brydde sig..:) Hehe. Tur att hon är så glad när hon vaknar det gör det så mycket lättare att gå upp tidigt:) Nu ska Jag å Sara strax dra till gymmet och köra ett pass:)   

Dagens middagstips:)

Ring pizzerian, beställ en kebabpizza med blandad sås, det är mycket viktigt. Vänta 15 minuter en kvart, hämta pizzan, ät gärna direkt ur kartongen för att spara på disk. drick gärna en pepsi max till också för det känns ju som det spelar jättestor roll när man ändå ska trycka i sig typ 1000 kalorier..:) Nejdå är det fredag så är det. Signe somnade redan vid halv sex så nu ska jag å Henke se på film. Det blir nya filmen med Josephine Bornebusch, den som söker tror jag den heter, får se om den är nåt att ha.

Farmor och Farfar på besök:)

En rolig kommentar

I helgen var jag i Stockholm med lite kompisar. Jag skulle då försöka förklara för dom som inte har barn att det är så himla mysigt med barn och att det blir skillnad på hur man känner/kommer känna för sitt eget barn jämfört med andra barn som man träffar. Då svarar, jag tror det är Julia: Ja man vet ju bara hur det är med sina husdjur, man tycker ju alltid bäst om sina egna.. Haha klockren kommentar.

Powerwalk!!

Nu har jag och Signe precis varit på promenad med Sofia och Iris det blev djulörundan idag med:) När vi kom hem körde jag ett litet styrkepass hemma medans Signe härjade runt i sin gåstol. Bilden längst ner är en bild på Sofias kaffemugg, Lattemorsan, haha skulle vilja ha en sån hållare på min vagn med! 
 
 
 
 

Fredagsmorgon:)!

 
 
 
Till frukost idag blev det blåbärsgröt och smoothie:) gott och nyttigt. Signe gillade det också.. Signe har på sig nya kläder som hon fått från släktingar i Stockholm, så himla coola lite 70-tal över dom tycker jag:)
 
 
 
 
 
 

Middag:)

Till middag idag blev det kycklingfilé fylld med soltorkad tomat och fetaost. Hade tänkt ha zucchinipasta till för att minska på kolhydraterna men den blev överkokt och som ett mos så jag fick koka lite pasta istället, ett beslut som Henke troligvis är glad över..

Fina barnkläder

Blev tipsad om en sida med fina barnkläder till både tjej å kille med gratis frakt till Sverige. Sidan heter nextdirect.com/se för den som är intresserad. Det är inte speciellt dyra kläder heller:) jag tänker iaf besöka denna butik när jag åker till London i oktober :)
 
 
 
 
 
  
 

Panik!!!

Har nyss varit väldigt panikartat i familjen Larsson/Nilsson. Signe låg och vilade inne i vårt gästrum i hopp om att hon skulle somna en stund. Jag å Henke sitter i vardagsrummet. När vi hör att Signe inte planerar att somna går Henke in för att hämta henne. Då ramlar hantaget ur på insidan så vi inte kommer in. jag får panik å börjar gråta, vi gör allt för att få upp dörren och Signe gråter mer och mer. Henke ringer sin pappa som kastar sig iväg för att hjälpa. När Henke i princip är i full färd med att slå in fönstret lyckas jag få upp dörren. Allt tog kanske 10 min men det kändes som en evighet. Ska aldrig mer köpa handtag på Cheapy!

Torsdag

På eftermiddagen idag gick jag å Signe och hälsade på Sofia och Iris vi drack kaffe och pratade medans Signe var upptagen med att tugga på sin stortå.. Sen åkte Sofia å Iris ner på stan och jag å Signe gick djulörundan, det vart nog 8 km totalt så jag är nöjd:) hade tänkt laga nån nyttig mat ikväll men är så sjukt trött, så vi får se vad det blir. Signe har bara sovit typ 45 min på hela dagen fattar inte hur hon orkar vara vaken så mycket, det där med att sova verkar inte vara hennes grej.
 

På jobbet

Signe är med Mamma på jobbet idag :)
 

Dags att börja blogga lite

Tjohej!

Nu har även jag skaffat en blogg, gud så modern jag är :) Haha! Tänkte det kunde vara lite kul att greja med nu när jag är mammaledig.
Idag har jag haft finbesök i form av en Cecilia en Erika och en Ida det var mycket trevligt, förutom att jag o Signe fick vänta väldigt länge, det tog Cia 3 timmar att köra från Stockholm då hon uppenbarligen kör som en tant.. Ne men det var tydligen vägarbeten samt regn så det var därför det tog tid. När det kom så sov Signe så skönt men vaknade när tjejerna kom så det blev en del mys och Signe visade upp sina kunskaper i gåstolen. Vi åt upp en hel kladdkaka, drack massa kaffe och pratade gamla minnen.:) Ett speciellt roligt minne var i högstadiet när Ida och Erika sa åt frisören att klippa Cias lugg lite kortare vilket resulterade i en väldigt kort lugg och en mindre nöjd Cia.

Signe somnade redan vid sex så jag har grejat med min blogg medans Henke sett på fotboll. Vi har även ätit fläsk med löksås som jag såg Per Morberg göra häromdagen blev väldans gott :)



Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0