Surdegsgrund på gång

Har aldrig bakat surdegsbröd men tänkte jag skulle testa. Så nu är grunden i gång.:) Tror det tar drygt en vecka innan den är klar att användas. 



Måndag

Dagen började med en sväng till mamma/mormor där blev det en kaffe innan jag och Signe begav oss bort till Sofia och Iris för en promenad. Sofia hade även en kompis där med sin dotter så vi gick på promenad alla 6.:) När vi kom tillbaka var Elin hos sofia och Erik och drack kaffe på sin rast så jag följde med in en stund och hälsade på henne. Signe var lite smågrinig på promenaden och somnade strax innan vi var tillbaka men sov kanske bara 10 min. När vi kom hem försökte jag söva henne igen vilket hon inte gick med på så hon somnade för kvällen redan vid 17.30 idag. Får se om hon vaknar en liten stund sen. 
På eftermiddagen har jag mest grejat med tradera medans Signe härjat runt i gåstolen och rivit ut grejor ur lådor😱❤. Har massa auktioner som går ut idag. Har fått sålt ett par Rules by Mary stövlar, en Fred Perry piké, ett par fotbollsskor och en hummel tröja.:) Några saker blev inte sålda men ska slänga ut dom på tradera igen + lite till. 




På jakt efter leksaker!



På fotboll:)






På eftermiddagen blev det fotboll:) värmbol vann idag vilket var skönt. Glad Henke och så ser det bättre ut för vår Londonresa:) Signe hade en dejt med Collin, de brukar leka på fotbollen, han är 10 månader tror jag. Han ville inte riktigt dela med sig av sina leksaker så Signe snodde dom. Sen gömde han favoritleksaken bakom ryggen och gav Signe en annan hehe. 

Brunch:)





Lyckad fest igår👍

Var jättekul på festen igår och supergod mat och efterrätt. Det blev rostbiff med rödvinsås och potatiskaka sen cheesecake med citronkräm.:) Det blev musiktävling efter maten som Gurra fixade. Elin, Erik Sofia och Marcus lag vann. 
Vi hämtade Signe hos farmor så fort vi vaknat i morse, man längtade ju så mycket. Signe hade sköt sig jättebra sa farmor så det var skönt:) 




Strax iväg på 30-års gallej:)



Lördagsmys❤




Kyckling i parmesansås och körsbärstomater



Recept 4 pers: 

Du behöver: 

4 st kycklingfiléer 
3 dl grädde 
1,5 dl riven parmesan 
0,5 dl crème fraîche 
1 msk kycklingfond 
1,5 tsk dijonsenap 
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta 
8-10 st körsbärstomater 

Salta och peppra kycklingen och bryn den tills den får fin färg. Lägg filéerna i en ungsform. 
Vispa ihop crème fraîche, grädde, tomatpuré, dijonsenap, vitlök, citron, kycklingfond samt lite salt och peppar i en bunke, blanda i i 0,5 dl av parmesanen spara resten till att ha uppe på kycklingen, lägg sist i körsbärstomaterna delade på mitten.   

Häll såsen över kycklingen och toppa med parmesan. Grädda i ugnen ca 25 min på 175 grader. 

Servera med ris eller rotfrukter i ugn samt en sallad:) 


Våra nya blommor:)






Fredag

Idag blev det en sväng till Amanda och Noah i Forssjö dit de precis flyttat, huset var superfint👍. Signe och Noah härjade runt som vanligt och Noah blev påkörd av Signe med sin egen gåstol, men det gick bra tror jag litet rött märke på handen bara. 
På eftermiddagen mötte jag och Signe upp farmor Bitte på stan för lite present letande. 
Efter stan åkte vi till mormor och Mauri för de ville gärna ha Signe en stund så hon är där nu så skulle de komma och lämna sen. 
Nu ska jag laga mat, det blir kyckling i parmesansås:) återkommer med receptet senare.:)
Blir en lugn kväll med film, tänkte se en komedi som heter identity thief, hoppas den är kul. 
Imorgon väntar 30-årsfest hos Erik och Sofia så Signe ska sova hos farmor och farfar för första gången:) 






8-månaders bebis

8 månader 

 

Genomsnittsbabyn väger nu 8,5 kilo och är 71 cm lång.* ( haha gäller ju inte Signe precis. 

*  Vi återger genomsnittsvikt och -längd. Normalvärdena för flickor är mellan 6,8 och 10 kilo och längd mellan 65 och 74 cm. Pojkarnas normalvärden är 7,2 till 10,8 kilo och 67 till 76 cm.  

Om barnet: Intensiv utvecklingsfas
Nu är ert barn inne i en intensiv utvecklingsfas och blir mer och mer mobil och "vertikal". Rädslan för främlingar kan vara våldsam, och i vissa fall plågsam, särskilt om det händer när mor- och farföräldrar kommer på besök...

Ju tryggare barnet är med er desto mer djärv blir hon/han på att utforska sin omgivning. Denna period är en milstolpe mot självständighet i barnets liv. Ett steg i rätt riktning.

 
 
 

Till föräldrarna: Titt-ut!
Det är nu viktigt att ni utnyttjar möjligheterna för att skapa en positiv kontakt med barnet. "Samtal" genom känslomässiga uttryck, ögonkontakt, leenden och ljud som växlar fram och tillbaka - i tur och ordning - är bra. Genom att uttrycka gemensam glädje visar du samhörighet med barnet.

I denna period älskar barnet "titt-ut"-leken. Det är med skräckblandad förtjusning hon/han ser era ansikten försvinna, för att sen dyka upp igen, och igen och igen.

Kommunikation och social utveckling

  • Barnet blir allt ivrigare att kommunicera med omgivningen. Det både önskar och kräver uppmärksamhet och älskar att ha publik. En aktivitet repeteras gärna när publiken ler och klappar i händerna.
  • Barnet imiterar ord och vinkar farväl  
  • Barnet blir mer mobilt. Det kan bli konflikt mellan den nya friheten och tryggheten i att vara beroende av sina föräldrar.
  • Imiterar dig för att för att vara lustig
  • Lär sig nya ord
  • Reagerar på "nej".

Sinnen och motorik

  • Spädbarnets lek blir mer avancerad allteftersom koordineringen förbättras. Barnet övar på pincettgreppet, och det är kul att plocka upp små föremål. Barnet kan nu flytta föremål från den ena handen till den andra, dunka leksaker mot varandra och till exempel sätta en sked i en kopp.
  • Skjuter sig bakåt i magläge.
  • Vissa sitter själva utan stöd i slutet av månaden.

Intressen och aktiviteter

  • Har lärt mycket om handling och konsekvens och är mer målmedveten i sina handlingar.
  • Ljuden i barnets språk börjar få en rytm som liknar ett samtal. Med en lektelefon kan man påverka barnets språkfärdigheter och delta i samtalet på barnets premisser.
  • När ni läser bilderböcker ni läst förut visar barnet att hon/han vet vad som ska komma genom att vara uppspelt och ivrig.
  • Nu börjar barnet att förbinda ord med saker och människor runt sig. Om ni har foton av släkt och vänner så kan man peka och prata om dem, så kan barnet ge respons och vara med i samtalet.
  • Att leka med dockor är bra för barnet -det ger bra social träning och blir en slags rollspel.
  • Sätt barnet bredvid leksakslådan. Låt det ta ut leksakerna en efter en medan ni säger vad sakerna heter. Bil, boll, kloss etc. Uppmuntra sedan barnet att lägga tillbaka leksakerna igen medan ni repeterar namnet på leksakerna.
  • Sätt dig på golvet bredvid barnet. Ge det ena änden av en sjal, strumpa eller liknande och dra den försiktigt mot dig. Barnet kommer instinktivt hålla emot och prova att dra tyget mot sig. Dra så lite fram och tillbaka och låt barnet vinna ibland!

Nya hängselbyxor på👍👍😊






Torsdag!

Dagen började med en sväng till Ingvaldstorp för lite blomminköp. Det var rätt kallt så det blev premiär för nya mössan. Efter det åkte vi direkt till babysången. Efter sången gick jag och Amanda ner på stan en sväng. Det blev en lunch på cafelounche.:) vi drog sedan vidare till ica maxi för lite handling, Signe fick sitta i kundvagnen för första gången, det tyckte hon var jättekul😊. Hon är fortfarande lite liten för det men håller man koll så går det bra. 











 

Var tvungen att ta lite bilder från huset jag var i idag. Så himla fint:)








Hektisk dag!!

Dagen började med en morgonpromenad. Sen begav vi oss mot lokstallarna för fika med massa barn och mammor.:) Sofia och Iris skulle också följa med idag men fick vända då mediamarkt ringde och skulle komma med deras nya kyl och frys. Vi möttes upp på stan i stället efter fikan. Det blev lite shopping till Signe, som vanligt😉, en overall och en mössa. Det var 20 % på alla barnytterkläder så jag slog te. 


Var väldigt nära att slå till på denna inne på lindex. Tror ni inte Signe skulle bli fin i den? 

Efter stan begav vi oss till jobbet och mormor. Det blev en snabblunch innan jag begav mig mot flyttstäden jag var på i söndags. Var tillbaka vid 18.30. Då blev det en Mc drive påvägen hem, Henke är iväg på hockey i kväll så jag kände inte för att laga mat + att jag är helt slut. Blir nog sängen redan vid 21 ikväll känns det som. Jag frågade Signe och vi skulle ta sovmorgon i morn men det lät tveksamt, hon skulle sova på saken sa hon😉. 









Skön stil.



Latmask

Signe drar sig fram i tröskeln istället för att krypa. 



Glufs glufs

En hel burk (Gottis) som vi kallar det gick åt vid kvällsmålet. Hungrig tjej den där Signe:) 



Aj aj i pannan.

På eftermiddagen gick jag och Signe upp i sovrummet för att plocka undan lite kläder som låg där. Jag sätter Signe i sängen en bra bit in med en leksak, jag vänder mig om för att ta högen med kläder och hör bara en duns. Signe har då på en sekund lyckats ta sig fram till kanten och ramlat ner. Hon blev ledsen såklart men efter 5 minuter så var allt bra igen men jag blev verkligen livrädd och kände mig son världens sämsta mamma. Jag trodde verkligen inte hon kunde förflytta sig så långt på så kort tid men tydligen. Hon har iaf ett rött märke i pannan nu stackarn😢, Men annars verkar allt okej. 



Försäljning på G.

Idag fick jag för mig att sälja massa gammalt skit på tradera. Är ju alltid kul att tjäna en slant på gamla grejor. Blev lite skor, en jacka och kläder. Hoppas på en bra auktion. 
Som tur var kom Sofia förbi och hjälpte mig, kände mig lite lost. 
När vi lagt ut allt blev det en promenad. Signe och Iris somnade och Maja låg i vagnen och fick snålskjuts😉. 





Jobba jobba jobba hela dagen lång.

Idag blev det jobb för mig. Tycker det är bra att kunna tjäna lite extra pengar såhär på helgen när Henke ändå är hemma.
Det blev en flyttstäd utanför stan. Har hållt på i ett kök hela dagen.. Helt sjukt hur mycket det är att göra egentligen. Först när man kommer in så tänker man : ja men det här kommer ju gå fort men sen tar det jättelång tid iaf. Man ska ju göra rent inne i spisen + göra rent alla galler och plåtar, bakom spis, på sidorna och skruva loss luckan sen är det fläkt och fläktfilter och grejor. När man sen tror man är klar kommer man på att man har elementet kvar, runt fönster och dörrar, under skåpen, lister, kalel mm.. Puh känner mig trött nu.. 
När jag skulle ta min fikarast och hade hällt upp kaffe och grejor upptäckte jag att jag glömt mina bullar😪. skaplig besvikelse. Jag ringde henke påvägen hem och frågade om han sätt dom å han bara: ja jag åt upp dom hehe. 

När jag kom hem blev Signe jätteglad:), det gör verkligen ens dag när hon blir så glad att se en :). Vi tog ett bad tillsammans och myste lite sen somnade hon som en stock..



Höstdagar när de är som bäst:)

På förmiddagen idag blev det träning med Sara, under tiden var Signe och hälsade på farmor och farfar. På eftermiddagen åkte vi en sväng till Vingåker, det blev promenad å kaffe i Båsenberga med Cia, Malin och Elin😊. Cia fick köra barnvagnen i kuperad terräng då vägen var täckt med nån slags sågspån och även större träbitar. Hade gärna stannat kvar i vingåker och umgåtts med tjejerna i kväll men jag ska jobba i morgon och hade varken med grejor till mig eller signe så det blev hemfärd efter promenixen. Nu har Signe somnat precis och jag väntar på att Henke ska komma hem från Stockholm. Tydligen hade de förlorat matchen och så även Liverpool så han är nog inte jätte munter. Just nu ligger vår Londonresa lite pyrt till då värmbol kanske måste kvala det datumet vi ska åka, hoppas verkligen inte det.! 







Signe provsitter båten hos farmor och farfar:)



Marabouchoklad mousse

Recept 4 personer: 

150 g Marabouchoklad 
1 msk kakao 
2 äggulor 
2,5 dl grädde 
2 msk florsocker 

Smält chokladen och låt den svalna lite. Vispa ner äggulorna en i taget. Tillsätt kakaon och florsocker. 
Vispa grädden lätt och vänd ner den i chokladsmeten. 
Häll upp i glas och ställ in i kylen. Låt den stå minst en timme innan servering. 
Garnera med hackad choklad och bär. 



Fredagskväll, bästa kvällen på veckan!😜

Till kvällsmat blev det plankstek med hemgjord bea och Marabouchoklad mousse:) Nu blir det en komedi och soffhäng. 





 

Skapligt nyfiken.



Huliganen igång!





I-landsproblem på hög nivå!

Var på Intersport idag för att pröva om jag kunde ha stl 39 i nike eftersom det är den storleken skorna verkar gå upp till på den sida jag vill beställa ifrån. Det visade sig att jag kunde ha några modeller i 39 och några inte, de hade inte modellen jag hade tänkt beställa så jag vart inte så mycket klokare av det. Hittade dock två andra par jag nästan gillade bättre men då blir de dubbelt så dyra så nu vet jag inte hur jag ska göra och vilket av dessa par som jag i så fall ska välja? 




Babysång och lunch på stan:)

Idag var vi på babysång med några andra mammor och bebisar. Alla barn verkade tycka det var jätteskoj så det var verkligen en hit:) Jag sa innan jag fick barn att jag inte skulle gå på sånt för jag tyckte det kändes lite fjantigt att sjunga och dansa runt men det var det faktiskt inte haha. Man får väl helt enkelt erkänna att man blivit lite fjantig sen man fick barn då😉. Tror att babysången ska vara 1 gång i veckan nu ett tag framöver:) 
Efter sången gick vi ner på stan. Det var jag, Amanda, Emmy, Tove och en till tjej som jag just nu inte kommer ihåg namnet på. Vi tittade i alla fall lite i affärer och käkade lunch på sultans. Det blev även lite mössprovning och djungeldessert för signe och Noah, när Amanda skulle mata Noah började även Signe gapa så jag fick plocka fram lite gott till henne med. 
Jag lät Signe smaka på citron för andra gången idag, första gången gjorde hon inte en min och så även denna gång, hon tyckte det var gott, lustigkurre. Alla barnen somnade som klubbade sälar på stan😊😉. När vi kom hem var Signe helt slut hon sov först 40 min och sen 30 min till på promenaden. Hon har även precis somnat igen, förhoppningsvis inte för natten. Dom är roliga de där småfolket de verkar bli så trötta så fort de får träffa andra barn.







 


Sparrisrisotto med parmesan och knaperstekt bacon😜



Här kommer receptet på den:

4 personer:
3 dl ris ( jag brukar använda vanligt långkornigt ris) men det finns annat ris som är till för risotto. 
1 gul lök
5 champinjoner 
Ett knippe med grön sparris, gärna färsk
1 klyfta vitlök
2 dl vitt vin 
Ca 6 dl vatten 
3/4 dl koncentrerad kycklingfond 
1,5 dl cream fraîche 
1-2 dl parmesan 

Gör så här: 

Fräs lök, vitlök och champinjoner. Tillsätt riset samt lite salt och peppar,  låt fräsa en stund till. Ha sedan i vatten ungefär 3-4 dl av vattnet till att börja med, sen fond, vin och sparris skuren i bitar. Låt risotton sjuda på låg värme under omrörning och tillsätt mer vatten vartefter det försvinner. När riset nästan är klart ( efter 15-20 min) tillsätt cream fraîche och parmesan. 
När du lagt upp på tallrikar strör du över knaperstekt bacon och parmesan. 

Hilda och Agnes på besök:)

Idag kom Hilda och Agnes på besök. Det blev fika, promenad och lunch😊. Jag hade bakat cupcakes dagen till ära. Agnes gillade chokladen som var på men lämnade resten av muffinsen hehe. 
Jag fick en jättefin blomma av dom med både orange och rosa i:)





Signe kollar på Babblarna.😜



8 månader idag:) tiden går så fort..





Varför finns dessa skönheter bara upp till stl 39??😢

Lovisa tipsade mig om en sida med billiga nike skor. Men damskorna finns bara upp till 39 och på nike brukar jag behöva 40 för de är så små i storlekarna. Varför är det så?? Då är ju alternativet att köpa herr men de finns ju inte i dessa färger😡. Kanske får chansa å köpa 39 iallafall då! 





På besök hos familjen Rengman:)

På eftermiddagen har vi varit hos Lovisa, Cornelis och Jack å hälsat på. Amanda och Noah var också där. Det bjöds på kaffe och äppelpaj😜. Vi kollade in nya köket och övervåningen det var jättefint:), de är duktiga som gör så mycket själva. 
Nu ikväll har mamma varit på besök en sväng och Henke är iväg och tränar. Signe somnade redan vid 17.45 så vi kanske får väcka henne sen. Vill ju helst inte gå upp vid 5 imorgon😧. 



Overall premiär och trevligt fika besök:)

Idag blev det overall premiär för Signe för det var ingen vidare värme ute. Hon hade även den fina mössan som Cia stickat:)  På promenaden träffade vi Sandra och Stina de hade precis lämnat Elsa på dagis. Vi bestämde oss för att en promenad ihop sen tog vi en kaffe hemma hos oss:) Nu blir det lite lunch sen ska vi bege oss till familjen Rengman i högsjö.😊





Man får ligga och dega när det regnar:)



Supergod äppelpaj:)

Vi gjorde en jättegod äppelpaj hos mamma idag. Recept tipset fick jag från Sofia, hon bjöd mig på den i veckan:) 

Här kommer receptet: 

Knäckig äppelpaj 

Ingredienser

 6
handle

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  5. Fördela smeten över.
  6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.


Nu är det bokat!!👍👍

Ska gå på Håkan Hellström i Örebro den 20 december. Ska bli så skoj. Har velat gå på han länge men det har aldrig blivit av. Vi blir ett helt gäng som går. Henkes bror och hans tjej som bor i Örebro, sen Henkes mamma, Elin, Marcus och Henkes morbror och med familj:) 

Sovmorgon😀👍👍

Idag vaknade Signe vid ca 6.30, hon tar ingen hänsyn till att det är söndag inte så det var bara att glatt kliva upp hehe. Vid 8.15 kom mormor dock förbi och hämtade Signe för de ville gärna ha henne en stund idag, hon hade även köpt med färskt bröd men vi hade tyvärr redan käkat frukost😟. Så nu har jag Henke och Sixten sovit och dragit oss i ca 3 timmar. Så skönt med sovmorgon verkligen, det är man inte bortskämd med längre precis.👍. Vid 13 skulle vi även bli bjudna på kålpudding hos mamma och Mauri så då hämtar vi hem vår guldklimp då. Vid 16 spelar Henke match så då ska farmor och farfar ta med sig Signe dit och heja:). Jag får se om jag följer med eller om jag ska försöka få med Sara på ett gympass istället. Trevlig söndag på er alla😘



Den årliga kräftskivan med tillhörande tävlingar i Hulta😊👍

Idag har vi haft den årliga kräftskivan och tävlingar i hulta. Tävlingarna bestod blandannat av att skära upp falukorv och ha längst bit av alla lag, först till tre vann. Mitt lag förlorade dock den tävlingen trots en lysande insats. Sen var en tävling att  såga av en tegelstensaktig sak lagom stor för att passa i en låda, denna gren var en bedömningsgren som vårt lag förstås borde vunnit men vi fick nöja oss med en andra plats. vid skyttet fick Signe ha öronskydd på sig för det smällde så högt. Farbror Henrik tyckte det var nödvändigt. - dom har ju så känsliga öron vet du haha😉. Vem som vann hela tävlingen är fortfarande inte redovisat men jag tror mitt lag tyvärr kom sist. Nu har vi precis käkat massa olika pajer och kräftor och Signe sover gott i sin vagn. Hon ville verkligen inte somna hon är en riktig partyprinssesa. 
 
 
 
 
 
 

Signes nya grej är att öppna och riva ut allt ur lådorna😩

 
 

Myspys:)

Det bästa med att det börjar bli höst är att tända ljus på kvällen..:) 
Ikväll blev det en god middag samt chips och dipp:)😜. Jag har även tittat på world war Z, den nya med Brad Pitt, den var rätt bra faktiskt. Henke var också med men somnade efter 30 min som vanligt haha.  Signe somnade redan vid 18 så vi får se hur tidigt hon vaknar imorgon. 
Godnatt på er och trevlig helg:) 
 
 

Nu är rummet färdigmålat:)👍

 
 
Känner mig så stolt att jag gjort klart rummet helt Själv:) lite skavanker här å där är det väl men då märks det ju att de är jag som gjort det hehe. 
Trodde färgen skulle bli lite annorlunda men jag Är nöjd ändå. Här kommer före och efter bild. 
 
 

Lite nytt!

Var på åhlens idag för jag hade fått 20% rabatt därifrån. Skulle bara köpa en pyjamas till signe men kunde inte låta bli byxorna och bodyn:) hade ju ialla fall 20% på ett helt köp och då måste man ju handla lite mer😜. 
 
 

Rullgardiner

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är ute efter en rullgardin till Signes rum. Vilken tycker ni är finast? Någon som vet om det finns nån butik som säljer fina rullgardiner vet inte om jag vågar beställa på nätet. 

Fika med massa barn och mammor:)

Idag var jag och Signe vid lokstallarna och fikade med massor av mammor och deras barn. Barnen satt på filtar på golvet och härjade runthehe Tillslut blev Signe så trött att hon somnade i sittpuffen blev rätt chockad faktiskt hon brukar inte bara somna sådär. 
 
 
 
 
 
 

Skönt att leka ute:)



I målartagen:)

 
 
Fick för mig att jag ville måla om i vårt gästrum. Nu är det vitt där men väggarna är slitna och väldigt skitiga. Jag å Signe åkte i alla fall iväg till cheapy och köpte färg. Är så trött på bara vitt överallt så vi slog till på en turkos-grönaktig färg som jag hoppas blir fin. Vill ju att Tessan och Ester ska få bo fint när de kommer och hälsar på.😊. Efter vi köpt färgen åkte vi bort till jobbet för att hämta lite målargrejor då träffade jag Mia och Hilda där så vi tog en kaffe. 
 
 

En sväng på stan😊

 
 
 
 
 
På eftermiddagen har vi varit på stan med Elin. Det blev en sväng på möbelmagasinet och sen lite gott på sköna Gertruds😜. 

Trötta ben!

Det blev en rejäl promenad för mig och Signe i dag hela 10,4 kilometer. Ska medge att det berodde på att vi var lite vilse i pannkakan.😉. Vi fick ringa Henke så fick han lokalisera vart vi var. Visade sig trots allt att vi var på rätt väg men jag kände inte alls igen mig. När vi kom hem åt Signe en stor portion med mat och en halv mosat banan till efterrätt😊. 
 
 

Min söndag:)

Dagen började med våfflor till frukost:). Efter det blev det promenad med Henke och Signe i det fina vädret. På eftermiddagen kom Signes farmor och Elin på besök.:) Vid 17-tiden mötte jag upp Sara på gymmet för ett pass. Det blev 15 min rodd, 25 min crosstrainer, 15 min cykel och benböj 2x50. När jag kom hem var det läggdags för Signe och sen åt jag tacos som Henke gjort😜. 
 

När jag kom ner från en liten vila hittade jag Signe i badande i handfatet, hon hade bajsat ner sig berättade pappa😂

 

Strumpa spårlöst försvunnen. Sågs senast på skötbordet. Kan den hamnat i tvättkorgen? Killar å deras strumpor alltså!

 

Lördagar när de är som bäst:)

Dagen började med ett träningspass på hälsogymmet ihop med Sara. Under tiden var Signe hos farmor och farfar eftersom pappa är iväg och spelar match idag. Är verkligen guld värt att ha föräldrar och svärföräldrar som alltid ställer upp så man kan få lite egen tid:). På eftermiddagen har vi varit hos Sara och fikat. Lille Elliot var också där på besök. Signe satt i sin vagn och var hur glad och nöjd som helst, hon tyckte nog det var spännande att titta på Elliot när han spelade munspel och plockade päron.:) ikväll blir det nån god middag och en bra film👍. 
 
 
 

Rårörd rabarbersaft

 
 
 
 
Årets sista laddning med rabarbersaft. Den är jättegod och lätt att göra😉. 
 
Recept: 
 
3 liter rabarber skurna i bitar
3-4 citroner med skal i bitar 
1 msk vinsyra 
2,5 liter kallt vatten 
1 Liter jordgubbar 
 
låt stå svalt i 2 dygn 
 
rör sedan ner 1-1,5 kg socker beroende på hur söt du vill ha saften och ev 2 tsk atamon om du vill ha konserverande effekt, jag brukar frysa saften istället. Tänk då på att inte fylla glasflaskor för mycket för de spricker när de fryser. sila saften och häll upp på flaskor. Klart😉😊. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Massa vill ha grejor igen😉😊😜.

I Norrköping var vi inne i en butik som jag tror hette Veras design och interiör. Där fanns massa fint från blandannat Bruka desig.
 
 
 

Norrköping med mera

 
 
 
 
 
Idag har jag, Sofia och barnen varit i Norrköping.  Till vår stora glädje lyckades vi få in båda vagnarna i min bil. När vi bara åkt en liten stund blev barnen lite gnälliga så jag hoppade bak och spelade babblarna, bumbibjörnarna och gummibjörn för barnen, då blev de lugna och glada igen. Det  vart dock ingen shopping för nån av oss men mycket tittande i butiker. De blev lunch på Sofias gamla jobb ett jättemysigt ställe. 
Ikväll blev det hemgjord pizza sen åkte jag och Amanda och tittade på Olle Waller ni vet (fråga Olle). Han var faktiskt ganska rolig. Pratade massa om sex förstås. 

Satt och kollade lite efter garderob till Signes rum och sprang över dessa skönheter, tyckte dom var gulliga, dock svindyra så inget för mig men ändå!

 
 
 
 
 

Nya kuddfodral från H&M home. Nu väntar jag bara på två ljusrosa i samma modell som de grå som skulle komma

 

Puss puss, å sen åkte vi i golvet

 
 
 

Mys

Foncy och Signe myser i sängen.😍
 

Snickerskakorna vi hade på dopet som några ville ha receptet på😊

 
Detta behöver du :
1 burk jordnötssmör ( 225 gram )
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
200 gram mjölkchoklad. Eller 100 gram nougat och 100 gram mjölkchoklad jag tyckte det blev gott att blanda. 

Gör så här :
Värm en kastrull med socker och sirap.  ( det ska inte koka ! )
Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes.
 Rör ihop ordentligt och platta ut smeten i en form ( ca 20 * 30 cm )
Ställ in i kylskåpet , medan du smälter chokladen över ett vattenbad.
Bred sedan chokladen över smeten.
Och låt den stå kallt en timme innan du skär upp den i lagom stora bitar

 

Fiskgratäng á la Sofie😜

 
Här kommer receptet: 
 
4 pers 
du behöver: 
1 dl vitt vin
2-3 dl grädde 
lite mjöl ca 1 msk 
1 gul lök 
tomatpuré
dill
Citron 
fiskfond 1-2 msk 
torsk ca 600g 
 
Till potatismoset: 
ca 8 potatisar 
1 äggula 
smör 1 msk
lite mjölk 
salt 
peppar 
pressa gärna potatisen med en press innan så det ej blir klumpar. 
 
 
börja med att koka potatisen, gör sedan såsen till fisken:  bryn löken, ha på 2 msk tomatpuré, låt det fräsa med löken en liten stund, strö över 1 msk mjöl och ha sedan på grädde rör om ordentligt. Ha sedan i vitt vin, fiskfond, lite salt  och peppar samt lite citronsaft. Låt såsen koka upp och låt den sedan sjuda på låg värme under omrörning i ca 15 min. När såsan är klar ha i hackad dill. Medans såsen kokar så förgrädda fisken i 10-15 min på 200 grader. 
Häll sedan såsen över fisken i formen, spritsa potatismoset längs kanterna och grädda ytterliggare 15 min. 
 
 

Knasboll 😉😊

 
Vätskepaus på promenaden idag, konstigt att vatten plötsligt blev så himla gott när man tog fram vuxenflaskan.:) en halvtimme senare slog hon ihop som ett korthus i sittande ställning, har aldrig hänt att hon somnat på det sättet tidigare hehe. 
 
 

Kattjakt😂

Nu har Signe två katter att jaga för foncy är här denna vecka. Stackars krakar, de fick söka skydd i trappen när Signe satte efter med gåstolen. 
 
 
 
 
 

Cool brud i ny onepiece!

 
 
 

   
 
Idag har vi varit på promenad med Sofia, Iris, Amanda och Noah. Efteråt blev det en kaffe hos Sofia:). Signe passade på att pröva Iris stol, där satt hon som en kung, problemet var bara att stolen följde med när man lyfte upp henne, haha min lilla knubbis:)  
 
På eftermiddagen bakade jag å Signe bröd och tittade på några avsnitt av skilda världar, ja jag vet, tönt tänker ni, men det är svårt att sluta när man väl börjat följa det. Kan dock meddela att skåderspelarinsatserna inte är det bästa man vart med om.😂
 
Vid femtiden kom farmor och tog en promenad med Signe. Nu har Signe somnat så det blir en skön kväll framför Tv:n. Henke skulle köpa med sig nån mat efter träningen, vi hade bara falukorv hemma och det kändes inte så jätte upphetsande:)😉. Får bli en storhandling i morgon. 
 
 
 

Äntligen fått in mitt gamla skåp👍

 
I kväll var mamma och Mauri här och hjälpte oss
att bära in det gamla skåpet som stått i vårt garage länge. Det är min gammelmormor och gammelmorfars gamla skåp som stod i deras stall förr.:) vet dock inte vad jag ska göra med det om jag ska måla det vitt eller låta det vara. Har oljat in det lite iaf. Vad tycker ni? Tacksam för förslag? När vi hade burit in det svin tunga skåpet bjöd vi mamma och Mauri på lasagne. Signe som hade gått och lagt sig ville ju självklart komma upp när det kom gäster så hon blev vaken nån timme längre än vanligt, får hoppas på sovmorgon morn då😜.          
                       

Skadeglädje är ju den ända sanna glädjen säger de ju😉

Så här glad var Signe när jag skulle masa oss upp för en lång backe på promenaden. När vi hade 1 km kvar hem började det även spöregna och hagla så vi fick springa, det tyckte hon också var skoj. 
 

Heja värmbol:)

 

Signes fina doppresenter:)

 

Brunch!😜

 
På förmiddagen idag vart det brunch hos mamma och Mauri innan Tessan och Peter åkte tillbaka till Göteborg. Det var så himla gott. Känns alltid så tomt när de åker för man vet att det dröjer ett tag tills man ses nästa gång😪. 

Lyckad gårdag👍😜

 
 
Igår döptes Signe och allt gick jättebra. Hon hade sovit och ätit precis innan så hon var glad och nöjd. Efteråt blev det en jättettrevlig kväll i hulta med god mat och dryck. Signe fick superfina presenter. Återkommer med bild på doppresenterna för de är kvar i Hulta, farmor skulle ta med dem in sen när hon och Signe ska gå på fotboll. Tack till alla som var med och förgyllde Signes dag igår och ett särskillt tack till Bitte och Göran som stod för dopfesten och till moster Therese och Peter som tog fina bilder. 
 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0