Just maid It gör rent hus!

Före 




Efter 



Gosegrisen :)



Bada 😊






Överraskning :)

För ca 1 år sedan hade Bitte å Göran 30 årig bröllopsdag så vi bestämde att vi skulle hitta på nånting roligt för dom. Vi bokade därför en helikoptertur i Stockholm som blev av idag :)
De visste bara att vi skulle iväg nånstans idag men inte vad vi skulle göra. Vi började dagen med en utflykt till stendörren där det blev picknick i det fina vädret. Först bubbel, jordgubbar och snittar, sedan sallad å bröd och till sist goda kakor och kaffe. 
Efter det åkte vi vidare mot Stockholm där helikopterturen väntade, de blev jätte förvånade när vi sa vad de skulle få göra. De tyckte det var jättekul ialla fall👍. 










Anna med fina magen i vecka 30 :) 



Ingen rekordtid å med trötta ben men är ändå nöjd efter halsont och annat :)



Grillad hamburgare med hemgjorda pommes och dressing :)



Hänger lite hos mamma/mormor






I Forssjö å tittar på pappa

Idag hade Eriksberg seriepremiär så vi åkte dit å kollade ihop med Signes farmor och farfar. Roberth, Amanda och Noah kom förbi en stund också :). Kanonväder var det. Vi hade med kaffe och fika😊. 
Signe hittade två lite äldre tjejer där hon gärna ville leka med. Hon fick gunga gungbräda med dom, den ena satt bakom Signe, sen sprang hon efter dom hela matchen. 







Trevlig eftermiddag/kväll i Högsjö :)

Idag fyllede Jack 1 år så vi åkte till Högsjö för att fira honom. Amanda, Roberth och Noah var där också :) 
Det bjöds på grillat och kladdkaka med glass och jordgubbar, jättegott alltihop.:)
Vid 20 tiden var Signe jättetrött så vi fick bege oss hemåt. Konstigt nog somnade hon inte i bilen.  
När vi kom in till stan skjutsade vi ner Bitte och hennes bästa vän på stan, de var i gasen😊. 
När vi kom hem å skulle ta in Signe satt hon å skrattade i baksätet å likadant när vi kom in, lustiga unge, hon måste varit övertrött. Nu har vi iallafall lagt henne å det verkar som hon somnat. 

Signe fick förresten prova majs idag ett par gånger, verkar inte som hon gillar konsistensen, hon ryser och gör miner haha, konstigt för nån som dricker hostmedicin som det vore saft😉. 















En bra dag helt enkelt!

Dagen började med ett besök hos tandläkaren. Bet bort en bit av en tand när jag åt en hård godis förra veckan. Som tur var hade jag bitit av den så bra att jag inte behövde borra utan bara fylla igen hålet,det gick alltså både snabbt och hyfsat smärtfritt, behövde inte ta bedövning så det var skönt.
Sen har jag varit hos trevliga kunder hela dagen, tog en snabb löprunda på lunchen sen lunchrast med kollegorna i solen. 
På eftermiddagen åkte jag en sväng till soptippen å sedan svängde jag förbi skokanonen å handlade ett par sandaler till Signe, riktigt fynd tycker jag. Ville egentligen inte ha rosa men det var det som bjöds. Känns som det alltid är blått eller rosa till småbarn. Fanns röda å grå men bara till större barn. 

När jag var påväg hem ringde Cia å ville ta en promenad så det gjorde vi. Signe tyckte det var roligt med Ooven Molly. När vi kom tillbaka blev det smoothie 
 som Signe hävde i sig på två röda😉. Nu har jag å Signe precis badat å jag har lagt henne å hoppas på det bästa. Själv är jag helt slut. Skulle laga kyckling men orkar verkligen inte. Tror Henke får köpa med nåt efter träningen. 

Signe har förresten haft besök här idag av Colin och Wilma. De skulle på öppna förskolan egentligen men det var tydligen nån loppis där de inte ville gå på så de åkte hem hit, haha själv älskar jag loppisar. 


Signe har fått mössa av gammelmormor, hon är ju för go:) 









Nya barstolarna på plats.





Ute med favo kissen :)







Signe vägrar verkligen att ha solhatt på sig. Hon lyckades till och med dra av sig fast den var fastknuten, efter att hon dragit av sig den 20 ggr gav jag upp. 

Lite bränna har man allt fått i helgen :)



Snart är Signe redo för Spanien :)

Uv-baddräkt och hatt från märket småfolk är beställt och blommiga sandaler från kavat.

 Var lite konstiga storlekar på baddräkten så jag visste inte vad jag skulle ta, det fanns stl 80-92, stl 86 och sedan stl 92-98? Lite skumt tyckte jag, det måste ju vara stor skillnad på stl 80 och 92. Jag tog iaf 92-98 hon har stl 86 nu men tyckte det var bättre att ta större så får man väl vika upp i värsta fall. Ska köpa några billiga typ Foppa tofflor också hon kan ha till vardags annars är väl de fina kavat skorna utslitna på nolltid😁. 





Härlig dag.

Idag har vi varit hos mamma och Mauri. Mormor var också där. Det bjöds på grillade hamburgare, korv och gofika som mormor hade med sig.:) det blev en heldag ute i det fina vädret. En sväng till lekparken och ett dopp i baljan hann vi med. 













Påskfirande i Hulta

Idag var vi bjudna till Hulta på mat :) Anna och Gustav var där samt henkes mormor och morfar och farbror. Signe fick påskägg av både Gurra, Anna och farmor och farfar, bortskämdingen😉. Hon fick leta ägg i trädgården vilket hon tyckte var kul. Efter påskäggsjakten blev det filmvisning från när vi var i sälen och  jättegod kladdkaka. 







Signe fick fint hårspänne i påskägget och tro det eller ej, det fick sitta kvar. 

Grillning.

Igår var Elin och Marcus här och grillade.:) det var trevligt.:)  Sofia och Erik skulle ha kommit också men Iris var sjuk så de fick stanna hemma tyvärr. 





Min kropp idag alltså😬😬

Kunde knappt komma upp ur sängen i morse pga sjuk träningsvärk och ont i halsen. Ska tydligen straffa sig att gå till gymmet för sällan. Som tur var åkte Henke iväg och köpte zyx och värktabletter så nu känns det bättre. 



Signe har kafferep i lekstugan😃





På't igen då trots träningsvärken från igår. Vad bra vi är Sara, nu kan vi äta lite extra påskmat idag😃👍



Fyndade lite till Signe på Lindex, var 20 % på alla barnplagg idag😃



Hepp Hepp

Äntligen lyckades jag å Sara ta oss iväg till gymet. Det blev ett bålpass med boll. :). På eftermiddagen var jag Henke å Signe på Intersport och handlade fotbollsskor till pappsen, tusan vad vi fick jaga henne därinne hon gick lös på alla bollar å grejor som fanns där :). Efter det var vi på maxi, sjukt mycket folk där vill jag lova men det gick ändå snabbt i kassan tack och lov. 
Sen styrde vi mot mamma och Mauri. Tanken var att Signe skulle stanna kvar där en stund å vi åka hem men vi blev kvar så länge att det inte var nån idé att hon skulle vara kvar. 








Signe har fått påskblomma av gammelfarmor 😃



Mozzarella fyllda hjortfärsbiffar vart det ikväll😉



Signes farmor har gått loss på Lindex rean😃👍.





Äta själv?






Jag tyckte det var dags för Signe att lära sig att äta själv men det gick sådär. Hon valde att hälla i sig filen istället efter några tappra försök med skeden😉. 

Signe äter nybakt gaa. Som verkar vara en förkortning av macka.



Signe har tagit selfies😂






Signe i sommras. Vart tog tiden vägen.

Ett busfrö löst på gatan :)








En liten avstickare.

 tog en avstickare ner till sjukhuset där de hade en liten marknad. Mammas granne Veronika var där å sålde grejor så vi inhandlade en varsin påsklilja i en fin plåtburk.😊. 




Vikings maraton



Medans Signe var hos farmor och farfar passade jag på att titta på några avsnitt av vikings säsong 2. Bra serie tycker jag men lite brutal, känsliga tittare varnas😉. 

Snälla svärföräldrar man har😀

Fick två paket med hjortfärs av Bitte å Göran. Tänkte göra biffar på ena paketet i veckan, svingott ju😀. 



Gosegumma😍



Svettigt värre

Blev en löprunda på 6.7 km idag. Jobbigt som tusan men skönt när det var över😁. 



Påskriset på plats



Lördag

På förmiddagen har Sara, Elliot och Emma varit här å fikat. Elliot var lite rädd för mig och Signe först men efter lite glass så mjuknade han lite och insåg att vi inte var så farliga😉😊.
Var trevligt att träffa dom. Jag och Sara pratade om ett gympass imorgon det var ett tag sen nu. 
På eftermiddagen åkte Henke iväg till Nyköping och spelade match och Signe åkte till mamma och Mauri en stund. Under tiden passade jag på att sova, titta på ett avsnitt av greys anatomy och ta en löprunda.😃. 
Ikväll har jag lagad mat och bakat frallor, receptet har jag fått av en kund, de är supergoda, hoppas mina blir lika goda som hennes bara, de ska ätas varma med sylt eller marmelad och ost.😜. 



Klappar kissen




Lördagsgott :) 

Äntligen här😀så goda.



Afterwork

Efter jobbet idag blev det afterwork. Först var vi i lokalen å drack lite bubbel å sedan åkte vi till bar och bistro för lite mer bubbel å tilltugg. Mycket trevligt var det. Nästa afterwork blir hos Linda i juni då ska det bli poolparty😀. Fick inte till nån lyckad bild idag så jag skiter i det. 

Torsdag!

Kände att jag mådde lite bättre idag från förkylningen så det gick bra att jobba, lite småseg å lite ont i halsen bara, Camilla var snäll å hjälpte mig med första kunden.:) 
Vid lunch var jag nere på stan å köpte näsdroppar vilket var helt underbart. Har tänkt i flera dagar att jag ska köpa men det har ej blivit av. Nästäppan är nu borta och näsan slutade rinna, Sjukt skönt.😀.
 Efter Apoteket träffade jag Signe, Colin, Henke å Dennis på cafélaunch. De skulle gått på öppna förskolan men den var tydligen stängt idag så de gick å käkade lunch och till lekparken istället. Signe tiggde som vanligt av allas mat efter att hon slukat sin egen. 
På eftermiddagen kom Signe till mormor så vi hängde där en stund innan vi begav oss hemåt vid 18. 


Inatt ska morsan sova😴😴😀😉

Vaknar verkligen av minsta lilla ljud från Signe på nätterna så inatt ska jag prova hur det funkar med öronproppar. Känner verkligen att det skulle vara skönt med en god natts sömn.



Signes farmor vill köpa sandaler till Signe så jag ska beställa ett par😀. Vilka tycker ni är finast/ mest praktiska?







Jäkla förkylning.

Har känt mig jätteförkylld å dålig idag. Åkte hem efter lunch från jobbet. Hade iaf inga mer kunder efter lunch så det kändes bra att slippa boka av. Nu har jag sovit i 1,5 timme å druckit äppelcidervinäger och ätit alvedon så jag hoppas på bättring tills imorgon. Vi hade strömavbrott här mellan typ 12 och 13.30 så vi fick senarelägga lunchen som vi hade på spisen. Var det nån mer som hade strömavbrott? 

Idag har Colin å hans pappa Dennis varit å hälsat på Signe å Henke. De hade tydligen pussats😍. Förra veckan när Signe var hemma hos dom hade hon kramat honom innan de gick hem, ett riktigt litet kärlekspar de där😉. 
På eftermiddagen har Signes farmor varit här å busat med Signe. De uppskattades efter som jag inte riktigt känner mig i form. 


Personalmöte :)



Måndag

Har känt mig helt slut idag efter en helg med fullt ös. Har även haft lite ont i halsen idag men har inte det nu så det verkar inte bli nån sjukdom tack och lov.
Igår eftermiddag var vi hos mamma och åt, även mormor var där, vi blev bjudna på mat och Signe å Ester tog ett bad ihop😀. På kvällen blev det en löprunda och sen kom Cia. 
Idag har jag jobbat å sen skjutsade jag Tessan och Ester till tåget vid 14. 




Ester fick med sig en hel hög med kläder i storlek 68 och 74. Sjukt hur mycket kläder Signe hade när hon var mindre. Hon har inte alls så där mycket kläder nu. 

Köttfärs med chili å currygrädde

Recept 4 pers: 

500 g köttfärs 
3 dl grädde 
0,5 dl chilisås eller ketchup blandat med chilipulver
2-3 tsk curry 
1 banan 
1 tomat 
1 lök
Jordnötter
Ris 

Fräs köttfärs och lök, salta och peppra. Vispa grädde lätt och tillsätt chilisås och curry. Lägg köttfärsen i en ugnsform och tillsätt skivad banan och skivad tomat, häll över grädden och grädde i ugnen på 225 grader i 15-20 min. Servera med sallad, ris och jordnötter. 





Hilda, Loke, Agnes å Cia på besök.

När jag kom hem från storhandlingen på maxi var Hilda å hennes barn på besök. Det var en glad överraskning för jag viste inte att de skulle komma, Tessan hade nämnt det men jag hade glömt. Det blev fika iaf😀. Sedan kom Cia. Tanken var att jag skulle till badhuset men vi kände att det blev tight eftersom vi skulle till mamma å äta vid 14. Så vi struntade i det. 






Kram😀






Soffhäng å tjejerna går loss i hopgungan.

Ester gillar verkligen hoppgungor. Hon gick loss här. Vi provade att sätta Signe i den å hon verkade tycka det var rätt kul men försökte knalla iväg medans hon satt fast haha. Ikväll har vi ätit pasta med köttfärsås å nu blir det popcorn, ett glas rött och film😊. 






Hos Elin och Marcus.

Efter vi varit hos farfar åkte vi vidare till Elin och Marcus. Tanken var att vi skulle handla med mat från Joans men det var jättelång kö så vi orkade inte stå där. Som tur var bjöds det på grillade hamburgare hos Elin.:) iris var också där å hälsade på.




På besök hos gammelfarfar.







Tessan å Ester hemma och besök hos gammelmormor.😃

Slutade tidigt idag så vi åkte till mormor på lunch. Det bjöds på kött, potatis och sås, hemgjord nyponsoppa och sedan kaffe med hemgjord semla efter ett besök i lekparken. 
Signe var jätterädd för mormor i början men efter mormor mutat henne med mandelmassa på en sked så mjukades deras relation upp😉. Signe är ofta rädd för äldre människor av nån anledning. 
Tessan hade med sig garn till mormor som hon skulle virka kläder till Ester av. När det gått igenom vad som skulle virkas tog mormor påsen å sa jag ställer mitt extraknäck här😂. 










Härliga dag.

Utsikten från dagens kunder är inte fy skam. 
Gott fika bjöds det på också😀




Morgonruffs





När man sitter fast i lådan blir man arg😂



Lunch löpet😀






Dillkött😜





Om du bara kunde vara still 1 minut😁😉










Busar❤️




Tar igen sig i tummlaren😀



Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0