Nya gardinerna :)



Härlig söndag :)

Blev tidig morgon som alltid :). Vid 7 var både Signe och Ester uppe. Vid 7.30 kom Cia för vi hade bestämt att ta en morgonpromenad. Det blev en rejäl promenad vi var nog borta närmare 2 timmar. Signe tröttnade på att sitta i vagnen efter nån timme så hon fick gå i ca 1 km för hon vägrade sätta sig där, men det gick bra, hon fick dock jogga lite för att hänga på. Vi stannade i en lekpark så tjejerna fick gunga lite. 
Efter promenaden åkte vi vidare till mormor i Flen där vi var bjudna på lunch. Efter maten var både jag och Tessan helt slut för att vi sovit dåligt på natten så mamma, Mauri och mormor tog med barnen på en promenad medans vi sov en stund😊.  De tog med sig bröd och matade ankorna. Sen hade båda barnen också somnat i sina vagnar. 
Innan hemfärd blev det fika :). 














Fick med mig lite stickat till Signe blir perfekt till vintern. 



💋❤

Imorse åkte vi bort till mamma å Mauri redan vid 9 tiden. Jag å Tessan skulle nämligen åka till Örebro och det kändes skönast att åka utan barn. 
När vi kom till Örebro åkte vi till en gymgrosisten butik som tessans före detta kollega har i Örebro, de hade 1-års jubileum. 
Efter det styrde vi mot Marieberg för lite shopping. Jag fyndade gardiner:) fick även 25% rabatt för att jag blev medlem 👍. 
Blev även lite till Signe, man behöver ju så mycket så fort en ny årstid kommer, nu när hon går på dagis behöver man ju dessutom ha lite kläder där. 
Efter shoppingen åkte vi till Vingåker för att hälsa på Elin och Marcus lilla Ebba :) 
Så himla söt var hon😍. Det blev fika  massa mys och bebisprat😊. 
När klockan blev lite över 17 kände vi att det var dags att hämta våra små liv så vi åkte vidare till mamma där barnen badade för fullt.:) de hade även varit på stan och fikat :). Barnen somnade båda runt 19.30. Helt slut. 
Ikväll blev det min hemgjorda pizza på tessans begäran, Cia kom också förbi en sväng ,nu inväntar vi filmtips från Peter sen blir det mys i soffan. 





Signe inväntar fika på sultans :) 





Cia blev poppis när hon bjöd på naturgodis. 



Fredags gäster

Idag kom Tessan å Ester hem. Hämtade dem vid tåget vid 9 tiden. 
Tessan hämtade Signe på dagis vid 14, hon gick in utan mamma för att se om Signe kände igen henne och det gjorde hon, tssssa sa hon när hon kom :) 
Efter jobbet gick jag, Tessan å barnen till lekparken sen åkte vi allihopa hem till oss och lagade middag. Vi skulle vara hemma hos mamma egentligen men vi tyckte det var bättre att åka till oss för barnen så vi kunde lägga dem för natten. 


Moderaterna raggar minderåriga medlemmar vid tågatationen 😊😉. 


Linnea och Catrine på jobbet fyller år denna vecka så det bjöds på tårta :) 


Provar mammas gummistövlar. 








Äter allt hon kommer åt hemma hos mormor, i detta fall apelsin 😊😉. 



Onsdag

Dagislämningen idag gick ungefär som vanligt. Hon blev jätteledsen, hennes favorit fröken var inte där idag heller, det är hon som brukar ta henne på morgonen så det kändes lite jobbigt. Men det hade gått bra sen efter jag gått :) 
Har varit iväg och jobbat ihop med Hanna idag, alltid kul när vi får jobba ihop. Varannan ons har vi ihop med 3 kunder utanför stan. :) hos första kunden blev det kaffe och nybakta frallor med jorgubbsmarmelad som vanligt😜. 

Signes farmor hämtade henne vid 14 och gick å hälsade på gammelfarmor. 
Hon stannade sedan kvar en stund efter jag kommit hem så jag hann ta en löprunda, den första på ett bra tag, så sjukt jobbigt. Konditionsmässigt var det ej så farligt men kroppen kändes tung och inte vaken. Blev runt 6 km i alla fall. 



Måndagsbestyr

Dagen började med dagislämning vid 7.45. 
Signe blev jätteledsen även idag, var tvungen att slita loss henne från mig i princip och ge henne till personalen😢. Det var lite jobbigt men efter en stund var hon glad igen och det hade gått jättebra idag sa fröknarna. Hämtade henne vid 14. 
Efter dagishämtningen åkte vi till ingvaldstorp och köpte lite blommor :) tyckte jag var värd det så här på löningsdagen. 
Ikväll har vi varit på promenad, lagat kålpudding och sen har jag varit å hämtat mamma å Mauri på Skavsta, de har varit i Barcelona. 





Tog med en bit kålpudding till mamma och Mauri, de tyckte jag de var värda.:)
Tog även med en påse bullar till kollegorna idag. Inte för att skryta men ordet otroligt goda nämndes, haha😉😜. 

Söndagsbestyr

Vi sov kvar i Hulta igår och var kvar tills efter lunch idag :). När vi kom hem åkte jag iväg och handlade mat och efter det blev det bullbak. Signe underhöll sig under tiden med att blandannat sätta en tratt på huvudet, hälla ut en påse champinjoner och lägga svamparna på diverse ställen, dra ner mjöl, socker och vaniljsocker för att äta, försöka få tag på bulldegen och ofärdiga bullar, riva ut lådor, snacka om utamaning att baka med en 1,5 åring, gör nog inte om det igen😉. 
Goda blev dom iaf. 







Årliga kräftskivan i Hulta :)

På eftermiddagen igår begav vi oss till Hulta. När vi kom dit var Signes gammelfarmor där så Signe fick present av både henne och farmor för hon hade namnsdag.:). 
Vid 15 begav vi oss upp till Magda och Axel för tävlingar som Tony fixat. Först var det fotbollsmatch (som jag ej var med på)😉. 
Efter det delade han upp oss i två grupper, min grupp fick gå iväg sen visade han oss tre lappar med nr upphängda på lite olik ställen i Hulta. När vi kom tillbaka fick vi telefonnr till en i andra gruppen så skulle vi ringa upp å guida dem runt till lapparna där först tillbaka vann, rätt roligt faktiskt. 
Efter det var det pilkastning på kortlek där man skulle få bästa (pokerhanden). 
På kvällen blev det mat och kräftor hos Bitte och Göran och fler tävlingar blandannat musiktävling, vilka ingredienser som ingick i olika maträtter och gissa djurspår. Efter alla tävlingar räknades resultatet från dagen ihop och Henke tog hem segern. 
Mycket rolig dag och kväll blev det. 












Hultas eget fotbollslag :)






Dejt med finaste Cia :)

Igår förmiddag kom Cia förbi. Vi åkte en sväng till outleten för jag ville köpa gummistövlar, fanns dock inte i färgen jag ville ha så jag ville inte lägga så mycket pengar på dom. Åkte em tomhänt men beställde ett par på zalando istället.:)
När vi kom hem lagade jag biff-Stroganoff medans Cia plockade ur diskmaskinen och fixade. 




Blåbärs pannkakor :)





Signes nya gummistövlar.

Har letat som en galning efter stövlar som passar en liten dam med knubbiga fötter, hittade tillslut ett par på zalando med lågt skaft hon fick på sig. 



Loppisfynd

Skyndade iväg till loppisen i nävertorp efter jobbet. Tyckte de var lite utplockat men så blir det ju när man kommer sent. Hittade iaf en vinteroverall till Signe för 50 kr som jag tänkte hon kunde ha på dagis. 




Ska bättra mig !

Har inte skrivit på länge har ni kanske märkt. Har bara inte blivit av men lovar att bättra mig :). 

Liten uppdatering. Signe har gått inskolning på dagis nu i 2 veckor. Dag 3 tror jag det var som jag gick iväg en stund å då blev Signe ledsen efter 20 min när hon inte såg mig nånstans. Efter den dagen höll hon stenkoll på vart mamma var så det var inte läge att lämna henne mer första veckan. Nu i veckan fick jag vara med henne mån, tis, mormor var där med henne ons. Torsdag fick jag sedan lämna henne då var hon där själv mellan 9,30-12. Ledsen när jag gick blev hon förstås men det gick över efter en stund. 
Idag var Henke å lämnade Signe så hon har varit mellan 8-14 själv :). Hon hade dock bara sovit 0,5 timme så vi fick lägga henne redan vid 18. 
Tror iaf Signe är den mest Matglada på dagiset, hon är först fram när frukten serveras och sen tigger hon av personalens mellanmål haha. I tisdags blev det 2 portioner fisk och potatismos. :)
Hon har sin vagn med på dagis med sin egen filt så hon kan ha den att sova, blir ju lite tryggare för henne. Hon gillar även att sitta i den och spana på de andra barnen. 

Hoppas det ska gå bra för henne att gå där själv nästa vecka ska försöka se till att inte jobba allt för långa dagar. 




Signe på dagis 

Första dagen på dagis

Idag var Signes första besök på dagis. 1 timme var vi där så det blev inte så länge idag. Var ganska lite barn där nu för alla har ej kommit tillbaka efter sommaren. Hon var lite blyg först men sen kom hon igång å lekte med grejorna och tittade på de större tjejerna. 
Personalen verkar jättetrevlig så hon kommer nog få det bra där. :) 
Imorgon ska vi vara där 1,5 timme. 

Nya höstjackan på nu när det regnar.



Hängt lite i Vingåker

Idag åkte vi till Elin och Marcus i Vingåker å hälsade på. De väntar på sin bebisen som nu är 5 dagar överbakad😉. 
De blev en sväng till outleten för att hitta gummistövlar till Signe men vi hittade inga som passade hon har lite runda fötter så de är svåra att få på. 
Det blev glass på delicato efteråt och sedan gick jag, Elin och Signe till lekparken. 






Fuktskada och fotboll

Dagen började med en promenad med Henke och Signe. När vi hade stannat vid lekplatsen för att gunga så skulle jag ta upp min telefon men det visar sig då att en vattenflaska runnit ut och skadat telefonen som nu inte fungerat sen dess. 
Nu har jag lånat en ledig I-Phone från jobbet så länge. Är ju svårt att få den att funka när man inte ens kan öppna skiten. 

På eftermiddagen har vi varit nere vid backavallen på fotbollsfesten. Signes farmor var också med. Var mycket mindre folk där än vad jag trodde inte alls många på matchen heller. Blev iaf gratis glass till oss alla. Sen lekte signe med lite andra barn där i sanden och snodde korvbröd från en liten kille, men det var lugnt för han ville bara ha korven. Jag å Signe gick hem strax före halvtid. 

Har annars varit en väldigt lugn helg vi har bara varit hemma i princip, har haft lite huvudvärk och känt mig allmänt seg. 





Haha

För någon månad sen var vi hos en kund å skulle göra en storstädning. Problemet var att arbetsbeskrivningen var så lång att det tog så sjukt mycket tid bara att hålla koll på allt som skulle göras. 
Idag såg jag att papprena låg i lokalen å på de satt en post-it där det stod vems? 
Nån hade då skrivit, sparade pga nostalgi haha. Tror även vi hade ytterligare beskrivning på mailen. Jaja men det är ju bra att vara tydlig.😉😊. 






Gissa vem



Gissa vem 
som kom med glassen från frysen när vi skulle göra smoothies i morse. Hon la upp paketen på bordet å sa, sååå sååå. Haha blev dock ingen glass i smoothien men den gick ner ändå. 

😎😎

Signe har varit hos farmor i Hulta idag och fått en simring att bada med. Iris hade också varit där å vart så avundsjuk på Signes badring så de skulle kolla efter en till henne med ☺️. 



Hängt i Hulta, Stadsparken och Forssjö idag.

På förmiddagen åkte jag å Signe till Hulta å mötte upp Elin där för lite bad och sol, Sofia och Iris kom också ut en sväng.:). 
Henke är tillbaka på jobbet idag första dagen efter pappaledigheten så jag tog ledigt och resten av veckan ska Signe vara med farmor. 
Efter Hulta åkte vi vidare till Stadsparken och barnens dag, där mötte vi upp Amanda, Roberth och Noah, det var uppträdande och hoppborgar, ponnyridning och lite annat, bjudna på glass blev vi med. 
Kväll har jag å Signe varit hos Amanda, Roberth och Noah, det blev tortillas och cheesecake sen gick vi mer till fotbollsplanen och tittade på Henke som spelade där. :) 









Lite från gårdagen.

Igår morse åkte vi bort till mamma för att hjälpa till å fixa lite inför firandet av mormor. 
Vid lunch kom kusinerna från Uddevalla och mormor så vi käkade och sedan blev det kaffe och tårta som jag hade gjort :). Mormor fick en smartphone av oss allihopa, hon blev jätteglad men var lite orolig att hon inte skulle förstå sig på den.:). 
Jag å Henke hade ju även 30 -årsfest att åka iväg på igår så begav oss ut mot Toltorp vid 17 tiden. 
Kanonväder var det och jättebra fixat allting, hade superroligt men det vart rätt sent så idag är man lite trött. Signe sov hos mormor å morfar och även Tessan, Ester, Emelie, Robin och lilla Bob så de hade fullt hus. Signe hade sovit från 19.30-07 utan att vakna nåt så det var ju bra.










Tårttjuven. 




Födelsedagsbarnen :) 



Efterlängtat besök :)




Största kladdmajan någonsin 😁😘. Funderade på att rengöra både henne och stolen med högtryckstvätten. 




Elin tittade också förbi på en fika :) 

Hittade så fina barngrejor på en sida











Finns på miniroom.se 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0