Ikväll blev det Tessans guacamole burgare med tomatsallad😊



Öppna förskolan😊

Idag har vi varit på öppna förskolan i sanbäcksgården. Var riktigt trevligt så dit kommer vi garanterat gå fler gånger. Först vart det lite sång och sedan lek i gympasalen och sen fika. Att härja runt i gympa hallen verkade alla barn gilla. Efteråt gick vi till mamma och jag åkte iväg och jobbade en kortis och tog en sväng till Lindex där jag inhandlade ett par jeans:). 






Nya jeansen😊. 

Henke laddar inför beach 2014😂



Januari onsdag

Idag begav vi oss mot Linda och mamma barn träff:) vet inte hur många vi var men en hel del:) hon bode ett otroligt fint hus, top 5 finaste hus jag varit i och jag har varit i en hel del med tanke på mitt jobb. Det bjöds på goda mackor och lite annat smarrigt. Det var kul att träffa alla mammor å barn igen för det var ett tag sen vi kunde vara med.
 När är vi kom hem somnade Signe så jag körde ett pass på crosstrainern. När Signe vaknat begav vi oss till gammelfarmor för lite mer fika😊. 








Jobba, jobba😊

Hoppade in och jobbade en stund idag för de hade det lite körigt. Jag å Hanna körde gärnet som vanligt. Ikväll har jag å Sofia varit iväg till loppisen och lämnat alla saker. Henke jobbade kväll så farmor å farfar var snälla och kom hit å passade Signe under tiden. Göran satte även upp Signes rullgardin👍. 


Signe rymde med mammas loppisgrejor😁


Loppis

Ikväll är det dags att lämna in grejor på loppisen tusen ting:) man får hyra bord och klädstång där sen prismärker man bara och lämnar in och får hela försäljningssumman, grymt bra tycker jag och skönt att få bort lite grejor från skåp och garage som bara ligger. 



Måndag

På förmiddagen åkte vi till Sofia och iris idag. Det blev kaffe, massa prat och bus med barnen😊. På eftermiddagen åkte vi ner på stan en sväng och gick runt och tittade lite. 
Vid femtiden körde jag bort Signe till mamma å Mauri för de ville han henne en stund så hon kom tillbaka vid halvåttatiden. Nu har hon somnat däruppe. Vi hade egentligen bestämt oss nu för att köra 5 minutersmetoden idag eftersom Signe kommit ifrån sina rutiner nu när hon varit sjuk och har väldigt svårt att somna själv, men det får vänta till imorgon. Tycker det är så otroligt svårt att söva Signe i spjälsäng för hon bara ställer sig hela tiden och det är svårt för mig att nå ner. Söver man henne i vår säng eller växa sängen så vaknar hon ofta när man ska gå därifrån så det känns svårt att veta hur man ska gå tillväga. Tips? 



Hemkomst!

Idag började jag med att åka å handla på maxi. All mat var verkligen helt slut, skulle igentligen åkt tidigare i veckan men först så blev Signe sjuk å sen jag. Vi har i och för sig inte varit särskilt hungriga så det har inte gjort så mycket. På eftermiddagen åkte jag till Skavsta och hämtade mamma och Mauri. Vi åkte först hem till oss en stund så det fick träffa Signe. Jag skjutsade sedan bort dom till sig och där på köksbordet stod 50-årspresenter å väntade på mamma. Hon fick present från släktingar i Flen och en blomma från en av sina brukare.:) väldigt överraskad och glad blev hon. 
Mamma å Mauri hade även 1-årspresenter till bortskämda Signe😉. Innan de åkte hade de beställt kläder från IELM. De är ett företag som syr upp kläder hemma på beställning, superfina grejor gör dom:). Sen fick hon gympadojor och en stickad tröja. Släktingarna i Flen hade även lämnat en bok till Signe med sockerbagar texten med bilder, Signe hälsar tack tack😊. 







Nu märks det att Signe börjar bli sitt gamla jag igen.

Vill inte sova och leker med mammas tomma Mcflurry. Efter 1,5 timmes läggningsförsök gav vi upp. Vi försökte förklara för Signe att mamma och pappa ville kolla på film ifred men hon verkade inte bry sig😉. Man känner sig typ som en inbrottstjuv när man ska försöka lägga henne. När hon somnat så flyttar man försiktigt på ena armen sen ena benet sen sätter man sig upp, väntar en stund, ställer sig upp, tassar iväg försiktigt. Ändå lyckas hon vakna 6 av 10 gånger ungefär. 




Visst är Henke sexig i sina hemstickade raggsockor?😂



Trött familj.

Nu mår vi lite bättre men är fortfarande trötta. Henke har klarat sig hyfsat hittills men är också trött och smått illamående. Det verkar vara långdraget vad gäller Signe. Hon spydde inte en enda gång i igår men imorse när hon fått välling kom den upp. Igår sov jag och Signe nästan hela dagen. Först gick vi å la oss vid typ 20.30 på torsdags kvällen, jag sov däruppe och Henke å Signe på nedervåningen eftersom jag var dålig. Då sov vi i alla fall hela natten och jag vaknade vid 8.30. Sen tog jag å Signe en förmiddagslur på 1,5 timme sen sov hon å Henke en stund efter lunch medans jag sov på övervåningen.  Vi gick sedan å la oss igen vid 15 allihopa och sov 1 timme å 45 min. Snacka om tröttmössor. I Torsdags fick jag bara i mig en smoothie på hela dagen men igår fick jag i mig lite kräm och en halv pizza. Signe äter ganska bra  tack och lov och sen har hon fått vätskeersättning. 




Jaha då har man åkt på den jäkla vinterkräksjukan jag med.

Idag tycker jag Signe verkat lite piggare. Hon har bara spytt igång hittills och ätit lite. Jag å andra sidan mår skit.. Kände redan på förmiddagen att jag blev trött, frusen och orkeslös, sen på eftermiddagen kom illamåendet. Henke är hemma nu och tar hand om Signe men det är inte lätt när hon hela tiden vill vara med mig. Hon skriker när Henke  tar henne och går. De fick sitta hos mig i sängen å äta gröt annars ville hon inte ha. Känns hjärtskärande att hon blir så ledsen men man är ju så trött och illamående att man bara inte kan ta hand om henne. Imorgon ska Henke vara hemma från jobbet iaf. Tvättmaskin och värmepump är nu fixade. Svärfar var så snäll å åkte förbi en firma i morse och sa att det var akut så det kom vid 11- tiden och nu är tvättmaskinen i funktion. Var tydligen nån skruv och lite annat som fastnat i silen. En bekant till Henke var nyss här å fixade värmepumpen också👍 

Den här veckan måste slå rekord i otur!!

Nu har både luftvärmepump och tvätt och tumlare stannat. Maskinen har dessutom blöt tvätt i som man ej får ut. 

Mammas lilla sjukling.

Natten gick ganska bra. Inga spyor på natten och lite välling fick hon i sig. Men sen imorse spydde hon igen. Vid lunch hade Signe inte spytt mer så hon fick lite yoghurt och sen tog vi en promenad för jag tänkte det kunde vara bra med lite luft.  När vi kommit tillbaka från promenaden och parkerat vagnen så spydde hon ner hela sig och vagnen😢. Nyss så spydde hon även ner både mig och henne när jag höll i henne, stackars liten. Nu har hon iaf druckit lite vätskeersättning som jag kokat och den har hon hittills fått behålla och så ligger hon å sover i mammas famn.❤️ 






Nu har strömmen gått också!!

Maximal otur.

Kvällen från helvetet!!

Kvällen började med en tripp bort till mamma å Mauri. De är ju i Spanien å tydligen har deras värmesystem i huset helt stängd av sig så jag skulle hämta katterna. När jag kom dit visade det sig att en gubbe från oppunda var påväg för att ställa in värmefläktar och kolla vad felet var. Så honom väntade jag på i typ 1 timme. Under tiden skulle jag elda i deras spis och glömmer öppna spjället  vilket leder till att det börjar ryka in. Både larm och brandlarm går för fulla muggar. En stund senare kommer grannen inspringnade, då har larmfirman ringt henne och sagt att det ryker så jag får prata med dom och uppge larmkoden. Herregud!! 
Ikväll har Signe spyt 3 ggr en gång i sin säng och 2 gånger i vår så det verkar som hon fått vinterkräksjukan, stackarn hon har aldrig vart sjuk så jag känner mig helt ställd å vet inte vad jag ska göra. 

Pulkaligan

Idag gick jag, Signe, Tessan och Ester hem till Sofia och iris. Signe fick åka pulka och Ester vagn. Hos Sofia blev vi bjudna på jättegod morrotskaka och sen tog vi en sväng till med pulkorna. Signe somnade på vägen hem i pulkan, måttligt road alltså😉. 
Innan jag körde Tessan till tåget åt vi smörgåstårta för tredje gången, det fanns massa kvar från Signes födelsedag. När vi kört tjejerna till tåget åkte vi till mamma och tittade till kissarna, det låg tussar i hela huset vet inte vad de håller på med. Förresten fyller min kära mamma 50 år idag hipp hipp hurra till dig😊. Jag och Signe ringde videosamtal idag men Signe var lite trött och grinig så det var synd. Vi får fira ordentligt sen när de kommer hem. Signe somnade nu vid kvart över åtta hon har börjat somna lite senare på kvällara så det är skönt, då blir det inte så tidiga mornar, imorse sov vi till 8.20.😉. 










Fina Ester i nya Lasse Åberg tröjan:) 

Söndag

Denna dag har varit full av liv och rörelse som vanligt.:) först gymmet med Sara och Emma. Sedan kom pappa och farfar för att fira Signe, hon fick jättefina kläder från factory, den ena klänning var tyvärr lite liten så den byte jag till ett fint fleeceställ åt Signe istället, tänkte det kunde bli bra till våren. Vi bjöd ialla fall farfar och pappa på dillkött och sedan på tårta och bullar. När de hade åkt var Signe lite trött så vi la oss och hon somnade nästan direkt. Sedan sov hon i närmare 2 timmar. Var tvungen att gå upp å se att hon var vid liv inte ofta hon sover så länge. Vi hade bestämt oss för att åka till outleten så den trippen blev senarelagd men det gjorde inget. På factory träffade vi Anette och Bella blandannat:) Tessan köpte jättemycket fint till lilla Ester och jag var duktig och byte bara det som var för litet. Ikväll har vi ätit köttbullar med stuvade makaroner och sett på grownups 2, eller Tessan å Henke har tittat medans jag plockat ihop massa gammalt skit jag ska sälja på loppis, eller ne inte bara skit men en massa sånt som bara ligger och samlar damm, har börjar tycka det är så befriande att bli av med grejor, helt sjukt vad man samlar på sig trots att man inte är så gammal än😉. 






Signe 1 år😊

Idag blev Signe hela 1 år😊. Vi har haft lite öppet hus idag. Så dagen började med att Lovisa med familj kom hit. Då åt vi smörgåstårta och fikade. Vid 12.30 kom största delen utav Hulta släkten och senare droppade fler in. Vid 15 tiden kom Henkes bror och hans tjej och nu ikväll har Elin, Marcus och Sara varit här. Signe somnade inte förens vid 20.30 och det var tredje läggningsförsöket. Hon vill verkligen inte sova den där tösen, särskilt inte när hon hör att det är gäster här hemma. Men hon sov iaf 2 tupplurar på dagen så det får man ju vara nöjd med😀. Hon har fått jättemycket fina presenter idag.. Hon fick en rullgardin, moppset, leksaker, böcker, filmer, en dvd som går att ta med i bilen, kläder, pengar, en mugg, bestick, en liten ängel och det var säkert ännu fler saker. Bortskämd tjej som sagt. 
Fick även min crosstrainer fixad av henkes farbror Per, det tackar vi för, den har varit ur funktion i säkert 3 år. Nu är det 3 trötta själar som ligger här i soffan och tittar på P3 guld galan.😉. 










Myskväll😊








Syster och systerdotter hemma på besök.😊.

Imorse åkte jag och hämtade Tessan och Ester vid tåget. När vi kom hem blev det en fika och Signe fick öppna sina presenter en dag tidigare. Tack tack sa hon när hon fick dom. Muggen var helt klart favoriten och så säger hon aaaahh efter varje gång hon druckit, Haha. På eftermiddagen kom gammelmormor på besök. Tessan skulle hjälpa henne att komma igång med Facebook på sin nya I-pad😊. Egentligen skulle vi på föräldragrupp idag men jag hade fattat fel på tiden så det blev inget😢. 
Signe har varit rätt mycket att hantera idag så nu är det skönt att pappa är hemma. De är uppe och tar en tupplur nu. Hon vill vara med mig hela hela tiden. Inte leka själv eller med sina leksaker, inte sitta i sin stol. Står jag och lagar mat eller nåt i köket så står hon och rycker i byxbenet. Älskar henne över allt annat  förstås men ibland blir hon mycket att hantera man blir liksom mentalt slut efter en hel dag. 











Jobbuppdrag.

Idag har jag och Signe varit runt på lite olika jobbuppdrag. Först var vi på ÖB och handlade lite städgrejor, sen åkte vi till kontoret en stund, vi kollade också till katterna som mådde bra, vi avslutade med en sväng till min kund som jag ser efter huset åt. 
När vi kom hem var Signe jättetrött men ville som vanligt inte sova. Hon var verkligen såå arg och höll på och drog mig i håret hela tiden vet inte vad det är frågan om. Men tillslut somnade hon iaf och sov i 1,5 timme. På eftermiddagen kom svärmor förbi och hjälpte mig att hämta bilen på verkstan eftersom Henke jobbar kväll. Nu har jag och Signe precis badat och pappa är uppe och igång med läggningsförsök nr 2. 





Tiggarens dotter känner ni henne?





Här ser ni tjejen som inte tar napp men badankor går tydligen bra😉



Chillar lite sin nya stolshängare eller vad man ska kalla den för. Väldigt praktisk måste jag säga.



Amanda och Noah på besök😀 och lite annat.


 
Idag har Amanda och Noah varit här. Det blev fika, prat och bus. På eftermiddagen åkte vi och hämtade pappa vid bilverkstaden, de ska laga vår Peugeot imorgon. De var totalt 5 fel på bilen vid besiktikningen så det skulle kosta 5000-6500 kr att laga.. Kul ne inte direkt!! Ikväll har jag varit på kontoret och grejat lite med lönerna och fixat med jobbtvätten. Efter det ringde jag Henke och han sa att Signe somnat så då passade jag på att åka en sväng till gymmet. Kändes bra efter allt fika jag ätit idag. 

Soffpotatis


Hit med dammvippan jag vill också städa. 


Vad tycks om mina festliga chokladbollar? Hoppas det blir några kvar till Signes kalas. 

Måndag

Idag skulle jag och Signe åkt till BVC för vaccinering och 1-års kontroll men läkaren var sjuk så det blev framflyttat till februari. I stället tog vi en sväng till miljöstationen och hem till mamma och lämnade Sixten. Vi tycker det är lika bra att katterna är där nu när de är borta, de härjar ju så mycket på nätterna och väcker Signe annars. Får åka förbi 1 gång per dag och titta till dom. Efter vi lämnat Sixten åkte vi vidare till Maxi för att handla lite till kalaset på lördag. Där träffade vi Amanda och Naoh som också var där och handlade till hans 1-årskalas, haha snacka om sammanträffande. 






Ingen rast och ingen ro😁😊.

Dagen började med ett pass på gymmet ihop med Sara. Efteråt skulle Henke och Signe åka till henkes bror i Örebro som har fyllt år. Själv gav jag mig iväg till mamma och Mauri för att skjutsa dom till Skavsta, de jäklarna ska åka till Gran Canaria i 2 veckor.😉. När jag kom tillbaka därifrån blev det flyttstäd i 1,5 timme och sedan lite städ och tvätt hemma. När familjen kom tillbaka från Örebro lagade jag mat, det blev Paulo Robertos färska pasta med tomatsås till ,mycket gott. Signe gillade det också så jag mixade lite till henne. Nu har vi försökt söva Signe en stund utan resultat. Först försökte vi lägga henne i spjälsängen men då började hon gallskrika, då la jag henne i växa sängen och la mig bredvid, hon var lugn och så men ville inte somna, när hon efter en halvtimme började att dra mig i håret och i näsan så gav jag upp så nu hoppas jag att Henke har mer tur däruppe. 
Åh nej! kom på att vi ska till bvc i morgon och vaccinering står på schemat känns inge kul alls😥. 


Signe fick en sin födelsedagspresent i förskott av mormor och morfar. Kanske stans coolaste pjucks😊



Premiärtur med pulkan








Signe tyckte att jag skulle åka till gymmet så jag gjorde som hon sa.




Blev cykel till uppvärmning och sedan ett hårt cirkelträningspass ihop med Malin och Sara👍. 

Överraskningsfest😀🍰👠💄💃

Ikväll har vi haft överraskningsfest för mamma som fyller 50 år den 20/1. Vi på jobbet har planerat detta sen i oktober och ingen har lyckats försagt sig. Bra jobbat alla👍. Hon blev iaf jätte överraskad.
 Vi träffades hemma hos Catrine innan som bor jätte nära mamma sen gick vi bort dit och hämtade henne. Hon var inte alls i ordning gjord och blev jätte chockad, hon trodde att hon och Mauri skulle åka å titta på tumlare😀. Mauri visste om allt i förväg förstås så han hade lovat att hålla henne hemma. Vi gick i alla fall  tillbaka till Catrine där bubbel, snittar och snacks väntade:). Efter stund kom Lena Björnbråten och gjorde ansiktsbehandling på mamma. Hon fick även ögonbryn och fransar färgade samt en sminkning. 
Till middag blev det hjortstek med rotfrukter i ugn och en underbart god sås. Catrines man hade fixat köttet så han skärde upp och fixade åt oss👍. Till efterrätt blev det marängswiss med lemoncurd och färska hallon även detta fantastiskt gott. Efter deserten höll Linnea och Anna i musiktävling som mitt lag tyvärr inte vann.👎. 
Vid 23.30 tiden kände jag att det var dags att bege sig hemåt, småbarnsmor som man är. Hade gärna stannat en stund till men det är ju en dag imorgon också😴. 
Tack för en superkväll alla inblandade och festa på ni:) 












Tydligen kallas Lindas väska för bögslunga vilket hon stör sig väldigt på. Verkar bara vara den äldre generationen som hört det uttrycket?



Nyttigheter😊



Vågen visade uppgång så nu jäklar. Ikväll blir det dock inte nyttigt då ska vi på jobbet i väg och överraska mamma som snart fyller 50, det blir 3 rätters hemma hos Catrine.😊. 

Attack





Nya tag.

Jag och Sofia har bestämt oss för att försöka göra oss av med 5 kg var tills i slutet på Mars, är väldigt skeptisk för min egen del men jag ska ge det ett försök. I morgon står första invägning på schemat, vill inte veta hur mycket jag lagt på mig över jul😁.  Känns i alla fall skönt att vi är två och kan peppa varandra. Är ju bra att köra på nu innan man börjar jobba för då kommer jag inte ha lika mycket tid till promenader och träning. 


Dagens lunch blev ialla fall en god och nyttig indisk sallad med linser och hos Sofia blev det smoothie istället för fikabröd.👍

Busfrön❤️





Signe har kommit på att hon önskar sig en dvd spelare till bilen. Fanns till bra pris på Elgiganten. Men tror denna bara fanns på Elgiganten online. Perfekt till långa resor👍



Lappkakor

När vi var på jul på Liseberg åt vi lappkakor. Typ som tunnbröd fast tjockare. De var väldigt goda iaf så jag ville prova att baka själv. Gjorde det idag och de blev väldigt goda. Allra godast är de att äta varma med smält smör på.:) 


Ingredienser 

5 dl mjölk 
1 dl filmjölk
1 pkt jäst 
1,5 tesked salt 
1 dl sirap + 0,5 dl att ringla över degen 
4 dl rågsikt 
10 dl vetemjöl 

Gör så här: 

Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och häll över jästen och vispa så den löser sig. Ha i övriga ingredienser. Jäs under bakduk i 30 min. 

Sätt ugnen på 250 grader eller så varmt det går. Dela degen i 6 delar och kavla ut till runda kakor på mjölat bord. Nagga dem ordentligt och jäs på bakplåtsklädd plåt i 30 min. Grädda dem i några minuter, de går ganska fort de ska få en gyllenbrun färg. Lägg dem på ett galler efter gräddning. 

Energiknippe

Idag var jag och Signe och handlade lite på maxi på morgonen sen åkte vi till mamma en sväng. När vi kom därifrån tog vi en tupplur båda två.. Har verkligen sovit dåligt inatt. Sixten har fått för sig att han ska ta sig ut genom vårt sovrumsfönster till råga på allt så om jag har stängd dörr så står han å jamar och krafsar och när han kommit in så står han vid fönstret och krafsar. När man då väl släppt ut han så vill han komma in samma väg å står å skriker utanför fönstret. Så man vaknar ju ett par gånger, även Signe vaknade 1 gång ,blir så jäkla trött på han. 
På eftermiddagen bakade jag och Signe och sen var vi på promenad. När vi kom hem från promenaden kom Signes farmor och farfar förbi. 
Signe har börjat digga som en galning till musik nu, det är så jäkla roligt att titta på henne. Hon går runt med min telefon som nån slags bärbar högtalare och lyssnar på gummibjörn å böjer på knäna, om man försöker ta den ifrån henne blir hon inte glad. Sjuk energi den tjejen har man är verkligen helt slut på kvällarna. 








En fråga

Är det någon som har koll på om det finns nåt ställe istan där man kan köpa ljus till födelsedagståg? 

Bra dag😉

Dagen började med ett besök hemma hos Hilda, Linnea och Hildas syster var också där med sina barn så totalt vart det 5 småttingar😊. Det blev fika och massa bus med barnen. Signe tycker det är så roligt med lite äldre barn hon blir liksom fascinerad av dem verkar det som. 
Agnes ville leka doktor med Linnea och mig och lyssna på hjärtat så hon bad oss att lägga oss ner, då sa Linnea till Agnes och Ted att : jag tycker era lekar börjar bli mer och mer avancerade och Agnes höll med haha. 
Vi åkte hem vid halvtvåtiden och då var Signe helt slut så hon somnade i bilen och sov lite över 1 timme när vi kom hem. Vid halv fyra kom Sofia och Iris hit så vi tog en promenad ner på stan. Iris skulle till BVC för vägning och mätning så jag och Signe tog en sväng på Åhléns under tiden. 








Vi får se om lilla bebisen tittar ut snart😊. Bara 2 veckor kvar.. 


Trött och strumplös. 

😘

Idag har varit en ganska lugn och skön dag. På förmiddagen var Signes farmor här en stund, vi fikade och sen tog hon en promenad med Signe. Jag sysselsatte mig med att skruva dit barnsäkringsgrejor på några skåp. Det vart dock lite fel på de jag satte på skåpen under diskbänken så de är i princip inbrottssäkra, även för vuxna! Får göra om å göra rätt helt enkelt. På eftermiddagen blev det en promenad med Signe och så gungade vi lite i lekparken, när vi kom hem tog vi ett varmt bad. Skruttan somnade precis nyss vid 19.30 tiden så nu ser vi på film och sen blir det Sveriges mästerkock😊.





 

Inge långa ögonfransar den där tjejen har.



Söndagströtta.



Mumsigt.

Igår kväll var Elin och Marcus här vi åt gott och hade trevligt, mycket skratt blev det som vanligt:) Signe somnade vid 20-tiden så de hann träffa henne en liten stund i alla fall. 


Det här var tydligen den enda bilden jag tog igår men det var ju det godaste på menyn ialla fall😜. 

Räk och morrotssoppa



Lovade ju även att lämna ut receptet på soppan så här kommer det:) receptet är för ca 8 personer. Ska du ha som förrätt röker det till kanske 12 personer. 

Ingredienser: 

5 st morötter 
400g räkost
1 stor burk créme fraiche 
3 msk tomatpuré ( kan uteslutas) 
Lite pressad citron (kan uteslutas) 
2 sharlottenlökar 
1 falska fiskfond eller 3 fiskbuljongtärningar  
4-5 msk mjöl 
1,5 liter vatten 
Räkor  
Dill 

 
Riv morrötterna och finhacka löken. Fräs i smör. Pudra över mjölet och rör om, ha sedan i vatten och buljong och låt koka upp. Ha i räkost, créme fraiche, tomatpuré och lite pressad citron. Låt sedan småkoka i 10-15 min. Ta av soppan från plattan och ha i finhackad dill. Lägg i räkorna när du hällt upp i skålar. 


Rödvinssås


4 portioner

1 msk smör
1-2 st schalottenlökar, finhackad
lite timjan gärna färsk men det går bra med torkad
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1,5 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk smör

Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 minut. Tillsätt vin, vatten, vinäger, timjan och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår. (det tar rät lång stund så börja i tid!) Sila såsen genom en finmaskig sil. Hetta upp såsen igen och vispa ner maizena. Koka upp och rör ner smör strax före servering.

Förbereder rödvinssåsen till kvällens middag:)

Ikväll kommer Elin och Marcus hit på middag. Så jag tänkte slå till på en rödvinssås, till det blir det fläskfilé som ligger i marinad nu och potatiagratäng. Till efterrätt skulle de köpa med grejor till att göra marängswiss.😊. 
Har verkligen ett jättebra recept på rödvinsås som är lätt att göra också. Kan återkomma med receptet:) 



Här ser ni tjejen som sovit hela natten i natt:)

Vet inte hur många gånger det har hänt 3-4 gånger kanske. Hon somnade ju senare än vanligt igår så det berodde nog på det. Ska försöka senarelägga hennes eftermiddagsvila i fortsättningen som jag gjorde igår så hon kanske kan vara vaken till 19.30 ialla fall. Så får vi se om fröken börja sova bättre på nätterna.
Man blir alltid lika chockad när man vaknar på morgonen och inser att man inte varit uppe en enda gång😊. 



   

Jag vill inte sova!! Inte ofta hon är vaken till efter 20.






Signe och jag bakar bullar till hennes födelsedag.:)






Alltså är det bara jag som alltid gör extremt stora bullar? även om jag tänkt göra små så blir de liksom alltid stora i alla fall. 

Tigger av farfars frukostmackor😂.



Vi hade turen att bli bjudna på skaldjurspasta hos mamma och mauri. Signe fick också en portion som hon slevade i sig utan problem



Ute å knallar lite. Att riva ut lådan med vispar å grejor är en hit😉






Hemma hos mormor och morfar ville inte Signe gå och lägga sig igår. Hon fick också nyårsmiddag bestående av brysselkål med parmesanost och asiatisk skaldjurscoctail😜.



Nyårsafton

Igår var vi hos Anders och Victoria på nyårsfest. Vi skulle igentligen vara hos Maria och Danne men Maria blev sjuk så festen blev flyttad. Även Victor, Sandra och deras dotter Elsa var sjuka så det blev många bortfall på festen. 
Vi hade en trevlig kväll iaf och åt mycket god mat. Till fördrinken blev det jättegod plockmat, till förrätt soppa, till varmrätt fläskfilé med potatisgratäng och till efterrätt chokladkaka. Kändes som jag skulle rulla fram efter allt det där. Danne hade ordnat med en rolig tävling och sen ordnade jag och Vicoria musiktävling.:) 




Lilla Prinsessan Stella var nyårsfin:) hon gillade även min soppa vilket jag blev väldigt glad för men morötterna petade hon bort.:) 













Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0