Premiärtur på cykeln. Signe verkade gilla det :)





Fint.

Fanns mycket fint på outleten från Lasse Åberg, sen var det ett nytt märke som påminde om Åberg som också var supersött. Synd att Lasses grejor bara går upp till 80. 
Tänkte slå till på klänningen nedan sjukt söt. Fanns även matchande thigts. 













Hjälm!

Fyndade en hjälm till Signe på biltema. Vi satte på babycykelsadeln eller va det heter idag så vi får ta en tur här i veckan. 






Korvgrillning med familjen Thuresson/Karlsson i det fina vädret 😀










Var kul att träffas, det var så länge sen nu. Förut när jag var mammaledig sågs vi ju minst 1 gång i veckan. Barnen härjade runt ute som galningar å lekte i lekstugan. Är så roligt att de är precis lila gamla för de gör precis samma saker.:) 
Signe var hos mormor en sväng på förmiddagen å sov bara 20 min så hon däckade här vid 16.30. Hon vaknade nyss igen å var inte glad å sen somnade hon om igen. Hoppas inte att hon somnat för natten för då blir det en tidig uppgång för Henke imorgon. 

Sjukt nöjd😀



Igår sprang jag 6,4 km på 35 min och idag 7 km på 37 min. Känner mig så nöjd över mig själv, för 2 år sedan hade jag inte ens orkat 2 km löpning. 

En lite. Roadtripp till outleten å luch på joans.






Det blev ett par gympaskor till Signe och mamma köpte 2 skjortor till Mauri.:) Lunchen på joans var jättegod. Det pizza för mig och mamma å Henke tog raggmunk. 

Mammas ❤️









Henke bjuder på toast Skagen❤️.



Fredagsglassen😜



Tror visst tant är lite arg på mig😬😉

Idag var jag hos en ny kund som bor granne med en annan kund vi har. Det var fullt på gatan så jag tänkte att jag kunde ta hennes parkering då jag vet att hon inte har nån bil. Hade då min egen privata bil utan logga. Jag ringde till Linnea som skulle till tanten lite senare å sa att hon skulle förklara att det var jag som stod där. Jag vågade inte plinga på eftersom jag vet att hon är morgontrött. När jag kommer ut från min kund möts jag av denna lapp. Hehe. Springer då upp men det visar sig att det inte är nån fara, jag får gärna stå där, hade hon vetat att det var jag hade hon ej satt upp lappen. 



Skämtar ni viasat?



Alltså hur jävla långa ocr nr kan man ha. Är som att de vill att det ska bli fel! 

Fyndade bandy/hockeyset till Signe på leksaksaffären. Det blev vårt för 60 kr.



Flyttar runt på inredningen och klappar sedan händerna åt sig själv.






Älskar att vara ute😀



Idag har Signe å Henke varit nere vid badplatsen och tittat på änderna, vilket Signe tyckte var väldigt kul. När de kom upp på landa sa hon kiiissee, haha. Undrar hur många gånger hon säger ordet kisse per dag, säkert 50 ggr. Nu kan hon även säga oove som betyder vovve och baa som betyder banan😉. Är så mysigt när hon försöker härma ord som man säger men för det mesta är allt och alla kisse eller pappa. 
Har i övrigt inte hänt så mycket idag, jobbat p stått i. Var hemma på lunchen å myste lite med gumman. Känner mig fortfarande helt slut efter sälenresan, så nu går jag å lägger mig!!😃💤. 

Hos Annelie på Bea salongen å fixar barret😀




Var välbehövligt vill jag lova! 

Såå söta😍


Någon som vet hur de har med barngympaskor på factory outlet förresten? Tänkte om det är värt ett besök. 

Tror jag ska slå till på detta åt Signe till Spanien resan. Så gulligt😀



Dessa har jag hittat på boozt.com 

Två vita ull-bollar i päronträdet 😳😁😀.



Nu tackar vi sälen för denna gång.

Nu är påväg hem efter några roliga och soliga dagar i sälen. Vi har haft jättekul :)  lite rörigt blir det dock att bo så många under samma tak men det brukar funka oväntat bra ändå :). Tror vi var 19 st denna gång. Mest rörigt blir det när alla ska iväg  till backen eller längdspåret å alla letar efter sina saker haha. Henkes mormor brukar vara den som försöker hålla reda på allas grejor men hon och henkes morfar kunde inte följa med i år, det var synd. Marcus hade gipsad fot så han kunde inte åka skidor, en läkare ringde dock honom dagen efter han kommit upp å menade på att foten inte var bruten å att gipset var ett misstag, stackarn. Han hade iaf en väldigt snygg sandal på foten som jag skrattade åt😉. 
Kvällarna har vi ägnat åt att äta å dricka gott, spela kort, så har vi kört tävlingar, 1-2 deltävlingar varje kväll som mitt lag tyvärr förlorade. Henkes bror är riktigt duktig på att göra å hålla i tävlingar och lekar. 
Sen har vi förstås lekt massa med Signe å Iris som aldrig velat gå å lägga sig :)😉. 
Signe har hittills sköt sig bra i bilen är inne på sin andra sovstund här efter lite lunch i Fillipstad. 






Mini ligisterna😍😊. 


Härligt

Idag har vi haft en jättegärlig dag med längdåkning. Vi hyrde pulkor till Signe och Iris så de fick åka bakom Henke och Erik. Båda tjejerna somnade. Vi stannade även i östra Tandådalen och grillade korv. Jättefint väder har det varit. 












Kväll

Ikväll har vi bastat, sen har jag å Sofia gjort tacos till alla :) efter maten hade vi en till deltävling i en tävling som påbörjades igår. Idag handlade det om geografi och mitt lag vann👍👍. Kändes bra efter 2 förluster igår. Antar att utslagtävlingen kommer att ske imorgon. 
Nu håller Elin och Anna på att fixa efterrätt, oklart vad det blir men säkert nåt väldigt gott :) 


Fina magen😀. 



Sälen dag 2









Kollar in bäcken :) 




Hemma afterski. :) 

Signe å iris åker runt i stolen😂



Iväg till backen😀



Blåbärsdrink å chips är grejor efter en skidrunda😉



Signe testar pjäxor å leker med Iris.





Första dagen i sälen:)




Laddar inför längdåkning. 1,1 mil vart det.😀. Hade superglid på bittes skidor tyvärr fick Bitte åka på gamla skidor med sämre glid, så snällt att hon lånade ut de bra till mig. Körde till och med om folk i spåret vilket inte brukar hända😉. 
Henke å Erik var hemma med småtjejerna på förmiddagen så fick de ge sig ut i spåret på eftermiddagen, vart en sväng till afterskin för dom också.

Signe ute å leker i sälen❤️❤️



Ensam

Idag åkte Signe å Henke till sälen så nu är jag helt själv här hemma, lugnt p skönt är det men saknar mina älsklingar 
❤️. Vad jag förstod det som hade Signe sköt sig ganska bra i bilen men bara sovit i ca 1 timme. 
Har varit en ganska hektiskt dag på jobbet idag 3 st kunder, kollat till en kunds hus å sen lönekörning, sen letande efter nycklar hemma på lunchen😁. 
 Efter jobbet var jag å Sofia i nya netto butiken och handlade till vår tacokväll vi ska ha i sälen😀. 

Våffelfrukost!

Idag fyller Henke år så jag skulle överraska med lite våfflor, dock hann Signe och Henke gå upp innan jag var klar så det blev ingen våffla på sängen. Svårt att hinna upp före någon som vaknat vid 6-hugget😉. 



Vaktmästaren har varit i farten igen.

Hittade mina nycklar i påsen med återvinning. Som jag har letat! 





Slut..

Signe har lärt sig tecknet för att nåt är slut. När hon ätit upp en majskrok så slåg hon ut med händerna för att visa att den var slut och att hon vill ha en till😊. 
Imorgon åker Henke och Signe till sälen.  Kommer nog kännas väldigt tomt här hemma när jag kommer från jobbet. Mamma/mormor ska ha Signe i morgon förmiddag så Henke hinner packa. 







Titta på gummibjörn och äta majskrokar är livskvalité det. Jobbigt när krokarna tar slut bara😂.

Parmesan panerad kyckling med ris å tomatsås



Recept 4 personer: 

Du behöver

3 kycklingfiléer 
1,5 dl parmesan 
2 ägg
Ris 
Krossade tomater 
2 tsk socker 
Basilika 
Oregano
1 lök
1 vitlök
Lite vinäger 
Ströbröd

Gör så här: 

Hacka lök och vitlök och fräs lite snabbt i olja. Tillsätt krossade tomater, lite basilika, oregano, socker, salt och svartpeppar, samt lite vinäger ca 1 tsk. Låt koka på låg värme i 30 min, rör om då och då så det ej bränner fast. 
Koka riset. 
Dela kycklingfiléerna i två delar så det blir lagom tunna. 
Vispa upp äggen och tillsätt 1 dl riven parmesan, salta och peppra kycklingen och vänd kycklingen i smeten, vänd sedan kycklingen i ströbrödet. 
Stek kycklingen i stekpannan i 5- 10 min. Lägg upp allt tallriken och strö över riven parmesan. 

Födelsedags firande.

På tisdag fyller Henke 29 år så vi firade honom idag:). Blev ett lugnt firande med föräldrar, mor å farföräldrar, samt mamma å Mauri. Bitte var snäll å köpte med sig tårta. Själv hade jag bakat sockerkaka och chokladbollar. Jag, mamma och Mauri skulle köpt barstolar till Henke till vår köksö men de var slut i lager på alla ikea butiker, jag hade därför gjort ett kort som såg ut som en 5 -åring konstruerat å i kuvertet var det pengar å bilder på stolarna😀 





Fotboll och korvgrillning

Idag upptäckte jag att Signe inte hade någonting kul att leka med ute så jag begav mig till åhlens för att köpa en boll.:). Så på eftermiddagen har vi spelat fotboll och grillat korv😀. På eftermiddagen kom Signes farmor också med en boll som hon köpt till Signe så det var ju dumt att jag köpte en men hon kan ju ha den i Hulta. 






Lördag.

Idag har Signe varit hos farmor och hälsat på. Jag passade därför på att ta mig ett gympass med Sara på förmiddagen och sen har jag städat å bakat på eftermiddagen, har även lyckats få in 2 avsnitt av greys anatomy mitt i allt städande.😀. Åkte ut till Hulta vid 16 och då tog jag, Bitte och Signe en promenad i det fina vädret, blåsigt var det dock tyvärr. 
När jag och Signe kom hem blev det ett bad och lite bus sen var det dags för mat och sedan läggning. 
Henke är iväg å kollar på fotboll med lite grabbar så jag unnade mig hemgjord pizza a la Sofie😃. Ska se nån film tänkte jag och lägga mig tidigt, är såå trött. 

Trevlig lördag alla😘. 





Blivande vaktmästare kanske? Hon är iaf helt galen i nycklar. 


Kiiseee skrek Signe när hon kom hem och gick fram och klappade sixten😍. 

Freeedag😀

Har haft en bra dag på jobbet idag. På förmiddagen hade jag 2 st kunder ihop med Linnea, sen blev det kontor en sväng på eftermiddagen. Slutade kl 15 vilket jag ska göra nästan alla fredagar nu👍. 
Vilket härligt väder det varit de senaste dagarna alltså, hörde dock att det skulle komma snö😡😡, inte okej!!.

När jag kom hem från jobbet hade Henke gjort jättefint här hemma. Undanplockat och diskat var det så jag blev riktigt glad och förvånad😀. Farmor och Signe var iväg på promenad och köpte glass så när de kom tillbaka fikade vi.😊.  Efter fikan gav jag mig iväg på en löprunda,tror det blev runt 6-6,5 km.  Signe somnade här runt 18 som vanligt så nu blir det lite god mat och film. 

Helgen kommer gå åt till att packa och fixa inför sälenresan nästa vecka. Vi åker varje år med Henkes släkt. Signe å Henke åker på tisdag och jag åker på onsdag ihop med Elin och Marcus. Det är så mycket som ska packas när man ska iväg på skidsemester, särskilt nu när man har barn och ska packa allt till Signe också. Men men, är väl inte hela världen om man missar något😉.  

Signe spelar fotboll med grannbarnen, eller ja tar bollen för dom.






Heldag ute😊

Idag har Signe å pappa varit ute å grejat i trädgården och varit i lekparken. Signe besökte även sin lekstuga😊. Jag var hemma en sväng på dagen för att hämta en sak å då var Signe och Henke påväg till lekparken, Henke hade packat ner kaffetermos å grejer, sööt..😄. 
När jag kom hem från jobbet tog vi en promenad bort till Sofia och Iris för en promenad. Var så himla skönt väder. Tror. Vi gick i nästan 1,5 timme. 

Tittade runt lite på barnsandaler för skojskull å såå mycket gulligt det finns😀











Badhuset med Familjen Einarsson/Roxström







Ikväll har vi varit i badhuset tillsammans med Sofia, Iris och Erik. Båda barnen verkade tycka det var skoj. Sofia hade med sig nybakta bullar, så himla gott😊. Jag å Sofia åkte även dem stora rutschkanan och skrek som två barnungar haha. 

Vår






Svettigt

Imorse var jag duktig och tog mig en löprunda på 4,5 km innan jobbet. Vaknade av Signes ljuva stämma redan vid halv sex så då kände jag att jag hade lite extra tid på mig. 



Surbulle.

Idag har jag verkligen känt mig trött å grinig. Vet inte om det beror på att det är måndag. Har ju sovit bra och allt så det finns ju verkligen ingen anledning. Måste vaknat på fel sida eller nåt haha. Imorgon tänkte jag försöka få till lite träning innan jobbet, orkar verkligen inte efter å då vill man ju vara med Signe och så ska man laga mat och greja. Tiden räcker liksom inte till känns det som. När man var mammaledig kunde man ju gå jättelånga promenader så man fick motion. Men men får väl köra på helgerna numera. 

Sommar outfits





Så söta, ska nog slå till på den översta när den kommer in på Lindex. Kanske den längst ner också😉. 

Puss puss



Signe å farmor ute å knallar i solskenet.



Smarrigt😊

Mauri hade fått hem ny parmesan så jag snikade åt mig några bitar som verkade blivit över när han paketerade dom. Är verkligen en storförbrukare av den varan. Han säljer ost så om nån är intresserad så hör av er. Den är jättegod. 



Kan inte annat än att älska den här prylen😀



Min hackare och vispare från tupperware är verkligen kanon. Idag skulle jag göra laxburgare med coleslaw så då gjorde jag först en majonäs genom att sätta i vispen, sen la jag i en äggula och sen hällde jag olja i den lilla pipen, olja rinner långsamt ner då så det blir till majonäs när man vispar. Sen hade jag i lite créme fraiche och kryddor sen bytte jag till knivarna och hade i lök, vitkål, äpple, morrot och dil sen vart det en perfekt coleslaw.😀. 
Efter det la jag i laxbitar och lite annat så blev det en perfekt laxfärs. 
Skönt att slippa massa extra disk är det också. 

Min vän Lovisa säljer tupperware så är ni intresseade är det bara att höra av sig. 






Spring i benen!:)

Började dagen med lite sovmorgon, mamma och Mauri var så snälla och tog Signe när hon vaknade vid 6.15 sen sov jag till 7.30. Stack iväg på en löprunda på direkten för jag kände att jag behövde röra på mig. 5,4 km blev det idag. Jobbigt var det men skönt när det var avklarat, fint väder var det också😃. 
Tessan, Peter och Ester sov hemma hos Peters mamma och vi i deras lägenhet så det kom hem vid 10-tiden. Vi var dock tvungna att åka strax därefter för Mauri hade jobb att göra sen är det ju skönt att komma hem skapligt på söndagar. 
Trevligt att träffa dom var det och jag hoppas de kommer hem och hälsar på snart. 
Signe sov bara 45 minuter på hela hemresan trots att hon var jättetrött, inte helt nöjd hela tiden men vi fick använda babblarna som nödraket när det var som värst😜. När vi kom hem somnade hon och sov 1,5 timme, under tiden passade jag på att tvätta båda bilarna😁. Det var välbehövligt kan jag lova. 




Tror Signe fick i sig av allas frukost idag +sin egen. Havregrynsgröt med banan, äggröra, fil med müsli, macka, juice, haha hon är inte bang för att smaka den där Signe. 


Namngivning :)

Idag har vi varit på lilla Esters namngivning. Vi åkte vi 9-tiden i morse med fullpackad bil. Signe sov endast en kvart på hela resan så hon var inte helt nöjd hela tiden men det fick gå. Tessan å Peter hade hyrt en lokal å det var väl mellan 30-40 personer med alla barn skulle jag tro. 
Jättemycket gott fika och mackor bjöds det på. Signe lyckades vi få att sova endast 30 min så hon är helt slut nu med tanke på att hon vaknade vid 06 imorse. Hon har även sprungit runt som en galning i lokalen😳😘. 


Liten tjej som varit jätteglad hela dagen😍. 


Signe leker med Esters presenter tillsammans med de större barnen. 








Helt slut

Idag har det varit fullt ös på jobbet. Först en kund ihop med Hanna på förmiddagen sen tog jag en tidig lunch vid 11 på en kvart å sen vidare. Jobb nr 2 drog ut på tiden så blev 5,5 timmars städning i högt tempo så nu är jag helt slut. När jag kom hem var farmor å farfar här och lekte med Signe. Lovisa hade även varit här och lämnat tupperware grejor. Synd att det blev pizza ikväll så jag ej kunde testa min nya hackare men men får bli en annan dag, orkade verkligen inte laga mat. Nu blir det filmkväll funderar på att se The butler eller Gravity. Imorgon styr vi bilen mot Göteborg. Lilla Ester ska namngivas😊. 






Nyvaken och hungrig ruffsituffsa.😃. 



Första jobbveckan snart avklarad.

Snart är första jobbveckan slut å jag tycker det har gått bra och att veckan gått fort. Har ju hunnit träffa Signe innan jobbet och på nån lunch så det känns bra. Tycker Henke har sköt sig bra med både Signe och hemmet. Har sett helt okej ut hemma när jag kommit från jobbet sen har han storhandlat och hängt tvätt, vad mer kan man begära av dom små liven😉. 
Kändes dock lite tråkigt häromdagen när jag såg massa tjejer från mammagruppen ute å gå som förmodligen var påväg till lokstallarna. Kommer verkligen sakna mammaträffarna och mina och Sofias promenader men men thats life. Nu blir det Lyxfällan och sen Plus. 


Liten tjej på köksö. 



Var tvungen att ta kort på middagen för jag tyckte det såg så fint ut där i formen och gott var det också😉. 

Avstickare😀

Idag på eftermiddagen tog jag en liten avstickare från jobbet å hälsade på Hilda, Agnes och lilla Loke, jättesöt var han och Agnes också förstås. Vi åt wienerbröd och Agnes ville kolla på Lotta å efter en stund ville hon byta till Pippi för att sedan byta till Emil haha. 






Omelett frukost😊



2 dagars

Har tidigare klagat på att det aldrig är nån som gifter sig och att det skulle vara kul att gå på bröllop, Gud hör bön kära vänner. Nu är vi bjudna på bröllop både midsommarafton och midsommardagen😊😉. Hoppas vi lyckas få barnvakt så att vi kan gå, vi får se. 

Kisse

När Signe såg toaborsten så utbrast hon kiiissee😃. Kisse och tack tack får man nog säga är hennes första ord för det säger hon hela tiden. När hon kom till jobbet kallade hon mig för pappa haha,  hon verkar tro att det är ett samlingsord för mamma och pappa. 



Signe å Henke kom till mammas jobb på en fika😍




Vi hoppade dock semlorna och körde på bullar och wienerbröd istället.😉

Första dagen på jobbet.:)

Idag var min första dag tillbaka på jobbet. Började dagen med en sväng till en av mina favokunder. Blev bjuden på hembakt bröd. Så gulliga, där får man alltid nybakat😊. Hann träffa Signe en sväng på morgonen sen var jag hemma på lunchen och Henke hade fixat mat.:) 


Testar nya pottstolen från gammelmormor😄. 





Testar mammas tofflor. 

85-årskalas

Ikväll har vi varit å firat henkes morfar som fyllt 85 år.:) Det bjöds på god mat och efterrätt, samt tårta men den hoppade jag faktiskt över😉. Nästan hela Hulta släkten var där. Tror bara det var Stinas kille som saknades. Magda såg dock till att han också fick en matlåda. Vet inte om Stina fick med den på tåget till Stockholm men men, hon är så söt å tänker på alla😍. 
Signe har varit lite hängig idag men vi valde att åka iaf. Hon somnade i sin vagn vid 18 men vaknade vid 19 igen sen var hon vaken tills vi åkte vid 21, så jag hoppas hon sover gott inatt nu lillgumman😘. Nu ska vi se Jills veranda på svtplay. Hon gästas av Christian Gidlund, trummisen som dig i september, så himla sorgligt😢. 


Stina å Elin hugger in på maten. 

Helg.

Glömde att skriva igår kom jag på men det var inte en speciellt händelserik dag. Var på promenad och hos mamma å Mauri en sväng. På kvällen blev det tacotallrik och sen la vi oss vid typ 9.15 haha. Signe tror jag hade lite feber igår och i natt, hon har sovit jättedåligt, hon har vaknat typ varannan timme så vi är rätt trötta alla tre idag. Ska ta tempen på henne sen å se hur det står till. 
På förmiddagen idag har jag varit på gymmet å kört lite kondition. Ikväll ska vi ut till Hulta och fira henkes morfar som har fyllt år :). 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0