Firar fina iris som fyllt 1 år.






Idag har vi varit och firat Iris. Kalaset hölls på den nya jättefina altanen. Så himla fint hade de gjort och massa gott fika. Henke fick bara vara med en kort stund för han skulle iväg och spela match. Jag och Signe var kvar en bra stund. 

Ett helt lager :)



Så jäkla goda tomatsåser som jag alltid köper med från Spanien. Har inte hittat några såna i Sverige men i Spanien finns de överallt. Fick med ett litet lager iaf. 

Hemresa

Tyvärr dags att åka hem idag men nu när vi är på svensk mark känns det ändå skönt att vara hemma. 
Signe skötte sig väl hyfsat på resan, lite mer uttråkad på flyget denna gång å när hon väl somnat vaknade hon när de kom med dryckesvagen. 
I bilen var hon vaken ganska lång stund men somnade tillslut vid 21.30 hon var verkligen så trött men vägrade sova. 


Signe konstaterar till sin besvikelse att familjen Borgelöv är borta. 



Åka lite rullstol på flygplatsen


Så fina resväskor till barn. Såg några som hade såna och åkte på. 



Toffsligan. Vad gör man inte för att underhålla sitt stackars barn på flyget. 


Regnet kom tydligen med oss. 

Sista hela dagen på semestern



Glad tjej fick följa med å handla frukostbröd. Signe är förste frukostinhandlare på det här stället. Här om dagen började Signe gnaga på en apelsin hon fått tag på i butiken så det var bara att köpa den😬. 







Sista hela dagen på semestern. Tessan med familj åkte hem idag och vi åker imorgon. Det blev en dag vid poolen idag sen grillade vi hamburgare och spelade Yatzy på kvällen. 

Kvällens godsaker




Det blev grillad entrecote med hemgjort bea och sedan hemgjort marängtårta. Signe tyckte marängsmeten var väldans god och Mauri också😉. 





Birthday girl😀

28:e maj idag och min födelsedag. Började dagen med en löprunda sen tog mamma å Mauri Signe medans jag sov en stund till innan frukosten serverades. 
Lite mulet idag med så vi åkte ner till köpcentret. Jag fick välja en present från mamma å Mauri så det blev en hoodtröja från adidas. Av Henke har jag tidigare fått ett par shorts och av Tessan å Peter fick jag två klänningar. Ryktas även om att jag ska få en pastamaskin
av mamma å Mauri när vi kommer hem😀👍. 
På stan käkade vi även lunch :) Tessan å Peter hade även fått en skymt av blondinbella med familj, hon är tydligen också här på semester. 
På eftermiddagen tog Signe en lång tupplur å efter det blev det poolen men det var inte så skönt idag lite molnigt och blåsigt. Signe ville ju bada såklart så man fick ju ställa upp. 


Paella :)




Signe fick smaka lime men det var ingen hit. Hon fick springa till pappa för tröst. 


Mohito :)


Ta in till Sverige tycker jag!!



Här finns fanta lemon i Zero och den är jättegod. Undrar varför den ej finns i Sverige, inte har jag sett den iaf. Får köpa med ett par burkar hem, om jag får plats😉

Bada bada

Idag drog vi iväg till poolområdet vid stranden. Där hade de en lite grundare barnpool där Signe bottnade så hon tyckte det var jättekul att bada inte alls rädd å sprang runt där som en galning. 
Känns som Signe utvecklats mycket nu sista veckan å lär sig nya saker och ord hela tiden. Hon vet nu vad hästen, fåret och kissen säger. Tessan har även lärt henne några teckenspråk för bada, äta och mer mat.  Det ska vara bra att lära barn innan de kan göra sig förstådda så de ej blir så frustrerade. 

Efter poolen köpte vi med oss Churros hem, det är som våfflor fast friterade me socker på :).
Ikväll har vi varit nere i la zenia och käkat. Signe var helt slut efter allt badande och sov sött i vagnen. 










 


Lunchdags. 

När Tessan å Peter tränade lite vid poolen tyckte Signe det passade att bjuda på chips 😂



Tupplur i skuggan😎



Killarna fixade bubbel å tapas på soldäck mors dag till ära:)








Helvetes natt

I natt har Signe verkligen sovit fruktansvärt dåligt. Hon vaknade typ 2 ggr per timme hela natten och jag hade jättesvårt att somna om varje gång. Killarna var iväg på grabbkväll vilket gjorde att jag även vaknade när de kom hem vid 02.30. Vid 06 ville Signe gå upp då hade jag kanske sovit totalt 4 timmar så var inte pigg precis. 
Vid 8 fick Henke gå upp med henne å strax efter kom mamma upp och tog Signe så vi fick sova en stund till, verkligen välbehövligt. 
Signe tog sedan en 2 timmarslur på förmiddagen och somnade nu vid 18 för kvällen så jag hoppas att hon sover bättre inatt lillgumman. 
Killarna hade  tydligen varit på casino igår efter matchen. Mauri hade vunnit lite pengarså de hade tagit in en flaksa champagne. Peter hade tydligen sprungit mot en kvinnlig vakt med elpistol och skrikit pantalones vilket betyder byxor på spanska😂.  Haha vet inte om jag vill veta mer om deras kväll. De har varit lite småtrötta idag men Mors dag är det ju så kväll ska de sörva oss med mat😊👍.


Ett fantastiskt köp enligt Henke. Men jo jag håller med😊

Mamma å jag stack iväg till affären i morse och köpte en liten pool och lite leksaker till tjejerna. Signe vill ju bada hela tiden vilket innebär att vi också måste bada. Därför var det kanon med den lilla poolen där de kunde sitta å greja med sina leksaker. 
Henke tyckte det var ett fantastiskt inköp så han kunde sitta å sola och käka melon i lugn och ro. 






Brudarna kollar tecknat :)





Mulet

Idag har det inte varit så fint väder så det blev marknad på förmiddagen. Var mest samma grejor i alla stånd men det blev iaf ett mobilskal och sen köpte vi jordgubbar och lite fika. Mycket folk var det så Signe tyckte det var skoj i början men sen blev hon trött så då gick vi hem å la henne å käkade lunch. 
På eftermiddagen tog jag en löprunda, Tessan å Peter åkte ner till köpcentret, mamma tog en promenad med Signe och killarna passade Ester. 
Ikväll ska killarna tydligen ha en egen kväll och gå å titta på fotboll, vi följer med å käkar och åker sedan hem. 
Imorgon blir det tjejernas dag så vi får se vad vi ska hitta på :) 








Till lunch blev det sallad med serranoskinka. Mycket lufttorkad skina blir det här i dess hemland :) 

Italienskt









Ikväll har vi varit på den italienska restaurangen som vi brukar besöka. Så himla god mat där. Både Småtjerna skötte sig bra. Ester blev jättetrött och somnade nästan i sin stol så hon fick lägga sig i vagnen och sova. När de la henne i vagnen var Signe och jag på toa så när vi kom tillbaka var hon väldigt bekymrad över vart Ester var. Hon gjorde borta/slut  tecknet med händerna  flera gånger så vi fick visa att Ester låg i vagnen😂😍. 

Badbrudar



Kusiner a fick ett gemensamt bad i badkaret. Signe gav Ester alla tvålflaskor och sa god som i varsågod😂. 

Raska steg mot poolen.






Tidig morgon.

Signe vaknade vid kvart i sex idag så vi begav oss på en promenad för att inte väcka resten av huset. När vi kommit halvvägs insåg jag att Signes strumpor var borta så de hade hon kastat ut utan att jag märkt något. 
Trodde nästan vi gått bort oss ett tag. Vi gick först på en grusväg och sen kom vi in på en annan väg med massa sten, stängsel och vilda kaniner som hoppade runt, kändes typ som vi var på savannen och övervägde att ringa Mauri för att att bli hämtat eller guidad men tillslut kom vi rätt och hem igen :). 



Lite shopping :)

På förmiddagen åkte jag, mamma å Tessan iväg och shoppade lite. Peter fyllde nämligen åt idag så vi köpte present sen blev det självklart lite annat.
Hittade en klänning till ett av bröllopen vi ska på en en skjorta till Henke till brollöpet. 






Strand å poolhäng :)

Idag blev stranden på förmiddagen eller vi var väl snarare där till lunch. Killarna åkte å storhandlade på morgonen sen när man har barn med sig tar det ju sin tid. 
Signe älskade att vara nere vid vattnet å började gråta när vi skulle gå upp så det var bara för Henke att gå tillbaka ner med henne. 
På eftermiddagen blev det poolhäng med snacks å sangria. 











Nya havaianas :)

Mina flipp flopp var verkligen helt slut, hade försökt laga dom med allt möjligt, Tessan bara garvade när jag igår satt med en tråd å försökte fixa dom haha, vad gör man inte för att fixa sina skönaste flipp flopp. 
Hittade som tur var samma märke i köpcentret så nya har jag ett par nya👍. 



Morgonrunda:)

Blev sovmorgon idag. Mamma tog Signe vid sjutiden sen sov jag till 8 och Henke till 9. Så himla skönt. Trodde Signe skulle sova länge eftersom hon somnade vid 22 igår men icke. 
Blev iaf en liten löprunda för mig. 
När jag kom tillbaka hjälpte min betjänt mig av med skorna 😉😉. 





Frukost. 

😎😎😎

Första hela härliga dagen på semestern. Jag mamma, Signe och Tessan började med att gå och handla frukost medans grabbarna och Ester sov. 
När frukosten var avklarad begav vi oss mot poolen där vi varit större delen av dagen. Vi var i väg å köpte flyttgrejor till Signe och Ester som verkade uppskattas. Först tyckte Signe det var lite kallt men efter en stund gick det bra. 

När vi kom hem från poolen så la jag Signe. Hade tänkt hon skulle sova en liten stund men efter 1,5 timme hade hon inte vaknat å vi skulle ut och käka så vi fick väcka henne stackarn, men hon var inte ledsen för det. 
Blev tapas nere vid nya köpcentret, jättegott var det. De kom ut med olika rätter så fick man titta å säga om man ville ha dom eller ej. Signe härjade runt som en tok på köpcentret och fick åka karusell. Hon har verkligen varit jätteglad och nöjd här nere, gillar solsemester som mamma förstås. 
Hon verkar även kommit in i semesterlunken idag blev det läggning 22:00 måste vara rekord. 









Signe tycker verkligen om sin lilla kusin.

Signe pussar å kramar på Ester hon är verkligen supergo. Så brukar hon inte göra på andra barn :) 







Spanien :)

Nu är vi framme i Spanien. Fick inte fart på wi-fi igår så kag skriver nu istället. 
Resan gick toppen. Signe somnade i bilen påväg till Arlanda å sen sov hon nån timme på planet. I övrigt gick det faktiskt förvånansvärt bra att resa med Signe. På planet fick vi underhålla henne med att gå i gången, ge henne massa frukt och riskakor etc haha, sen tittade vi i böcker. Det var många lediga platser så vi hade 6 platser på 4 vuxna och Signe vilket var kanon. Tessan, Ester å Peter flög från Gbg å landade ungefär samtidigt som oss. 
Igår när vi kom fram var alla ganska trötta så det blev lite grillning å sedan la vi oss tidigt. 













Runt å hälsar på lite :)

Tänk vem som sov hela natten inatt jo Signe👍👍. Hon vaknade i och för sig vid 06 men vad gör det när man fått sova natten igenom. 
Nätterna innan har hon bara vaknat 1 gång så man får hoppas att det fortsätter så här bra. 

Blev iaf en sväng till Elin och Marcus i idag på förmiddagen. Signe sprang runt som en galning i trädgården och deras rutschkana var en hit👍😊. Signe tyckte även det var väldigt roligt när Marcus sprutade vatten på henne med en sprayflaska haha lustiga unge:) 
Elin hade bakat jättegod rabarberpaj som vi festade loss på. 

Efter besöket i Vingåker åkte vi vidare till mamma å Mauri. Mauri fyller år i morgon så vi firade honom lite:) mormor och Mauris mamma var där också. Bjöds på gott fika åter igen och senare caesarsallad, men vi var vi tyvärr tvugna att åka hemåt då för Signe var jättetrött, fick bli rester från gårdagen istället. 
Nu blir det serier i soffan är verkligen helt slut, tror det är värmen som gör att man blir så trött, å lite Signe kanske😉. 

Nu är det iaf bara 1 arbetsdag kvar till Spanien :) längtar. 









Invigning av nya altanen blev det förresten :) 





Synd vi missade detta goda😉.

Sommar 😎

Blev en joggingrunda på förmiddagen idag, tog det väldigt lugnt men det blev nästan 7 km. 
Sedan åkte jag och Signe till mamma och Mauri medans Henke åkte till Strängnäs å spelade match. Vi bjöds på god catering mat de hade fått över från tidigare i veckan och sen blev det bad i baljan för Signe. När hon hade gått upp från baljan gjorde mamma 2 mindre roliga fynd, Signe hade tydligen blivit lite nödig när hon badade 😂. 
Blev en sväng till lekparken också innan vi begav oss hemåt. 








Kycklingsallad bröd och vitt vin..) trevlig helg!



Hänger lite med brudarna :)

Vi åkte iväg till Sofia och Iris idag efter jobbet. Har inte träffat dom på jättelänge så det var på tiden att vi sågs. Iris hade blivit så stor och kunde gå nu :). 
De var inte hemma när vi kom så Signe försökte bryta sig in genom altan :)😂. 



 



Tjejerna klämde en apelsin på 5 röda. Matgladast i stan tror jag. 



Vårruset

Idag efter jobbet begav vi oss mot Norrköping och vårruset. 7 st från jobbet var det som följde med. Vi fick låna Camillas mans buss så det kändes som vi var på skolresa haha.  Jag å Linda valde att ställa oss i snabba gruppen så vi skulle komma iväg snabbt. Gick dock lite trögt i början att ta sig fram. Men sen gick det bra, körde på som tusen och kom i mål efter 26 min. Efter loppet högg vi in på picknick påsen men massa godsaker :). 










En okänd man fick äran att ta kort på oss 😂😜. 

Signe har fått present från mormor å morfar, såå sött.



Hård dag men med trevliga inslag.

Idag begav jag mig mot Flen för jobb. Hade först en ny kund, Sen åkte jag vidare till ett engångsjobb där det var riktigt mycket att göra om jag säger så, Som tur var kom Hanna förbi och hjälpte mig en stund. Är såå slut nu. 
Åkte iaf till mormor som bor i Flen å åt lunch, kålpuddig bjöds det på och gott fika :). Hon gav mig även tidiga födelsedagspresenter eftersom jag fyller år när vi är i Spanien. En gjutjärnsgryta och en stekpanna. :) 👍😊. 
När jag kom hem från jobbet var Signes gammelfarmor här med present till Signe. Hon fick en jättesöt klänning thigts och strumpor. Blir perfekt till Spanien. 




Signe å pappa tittar på Daniel tiger



Söndag :)

Dagen började med väckning av Signe vid 7.30 sovmorgon med andra ord. Vid 10 kom farmor Bitte och hämtade Signe för hon å Göran ville umgås lite med henne idag :). 
Jag å Henke passade då på att ta en löprunda tillsammans, sjukt tungt idag men det blev iaf 6 km på 30 min. 
Sen tog vi oss en välförtjänt tupplur mycket skönt. 
På eftermiddagen tittade Henke på Liverpool så jag tänkte att jag å Signe skulle gå över till Sofia och Iris men de var i Norrköping så vi gick upp å lekte på Signes rum istället,  vi bakade även en kladdkaka. 


Frukosttjuven. Får aldrig behålla osten på mackan. 




Gosar med Sixten :) 

Ny garderob!

Städade lite i garderoben idag å gick igenom mina sommarkläder inför Spanien. Upptäckte att väldigt mycket är för stort eller sitter allmänt dåligt. Linnen, koftor å t-shirts är inga problem men byxor, shorts å kjolar var ganska stora. Känns ju skönt att man gått ner i vikt såklart men ändå. 
Tur att vi har ett alldeles nytt köpcentrum i närheten av där vi bor i Spanien å de ska garanterat få besök av mig.😀. 
Sist vi var hade de hur mycket fint som helst å billigt är det också, det mesta iaf. Henke behöver också en del nytt tyckte han så vi får väl shoppa loss lite. 

Vill åka nuuu, ska bli så skönt med sol, värme och semester! 

3-årskalas :)

Idag styrde jag å Signe mot Högsjö för att fira fina Cornelis som fyllde 3 år igår. Henke hade match så han fick inte följa med.
De hade hyrt gympasalen i Högsjö så det var jättebra för alla barn att springa runt där. Signe sprang som vanligt efter de större barnen. 
Medans Signe sprang runt där å lekte så satt jag ner å fikade å titta bort en stund, när jag sedan vänder mig om för att titta vart Signe är ser jag två ben stick upp från en plint, alltså typ en halv plint utan lock på. Jag springer fram å det visar sig att hon inte kommer upp så hon var lite ledsen men hon hade inte gjort sig illa. Lillgumman, kunde inte låta bli att skratta för det såg så himla roligt ut. 
Efter fikat blev det fiskdamm😀. Cornelis hade utlovat kuddar i påsen men det fick inte plats :) haha. 


Här har ni självaste kapten krok :) 





Studsmattan var rolig. 




Fröken kladdmaja äter frukost






Lunchlöpning. Det gäller att vara effektiv om man vill spara tid :)



Idag vart det 6 km. Nästa vecka blir det förresten vårruset med jobbet :) jag å Linda hade tänkt springa tror resten skulle gå, vi får se. 

Skruttan



Signe ska tydligen resa bort



En sväng till hembyn :)

Idag har jag varit å jobbat i Vingåker ihop med Linnea. På eftermiddagen hade Linnea en kund men den jag skulle till hade bokat av så jag åkte hem till Cia å Malin så länge. Jag å Linnea käkade lunch där innan hon skulle iväg till nästa kund sen åkte jag och Cia ut till Båsenberga. Det blev 1 varv rask promenad, 1 varv löpning och sen sprang vi uppför skidbacken. 





Molly hängde på uppför backen. :) 

10 000 kronors frågan. Vad är detta?



Peter chansade på haschodling haha. Nej men det är en inomhus crosshall. 

Trevlig lördag :)

Gårdagen var jättetrevlig. Superskoj att träffa alla kusiner som jag inte sett på evigheter. Först när vi kom fram hade mormor ordnat med fika så mycket kakor var det :). 
På kvällen blev det grillning massa prat skratt och bus. Signe hade bara sovit 1 timme på hela dagen så hon stupade vid 18- tiden i sin resesäng. Senare på kvällen var grabbarna ute med stjärnkikaren och tittade. Det var en rejäl mojäng det där. 



Jag vet att jag ser sjukt läskig ut på bilden men jag tog den alla var gladast på :) 


Signe å sysslingen Bob badar fötterna. 


Kollar in sköldpaddorna. 






Mot Uddevalla och kusinträff :)

Idag ska vi till Uddevalla på kusinträff, as skoj, har inte träffat dom på evigheter. Fyra kusiner har vi på mammas sida. Den äldsta är Elin 27 år, sedan Robin 26 som har en son på 9 månader, sen Rasmus 22 och Fillip 20. 






Hittade lite leksaker på restaurangen där vi stannade å käkade :) 

Valborg

Igår var vi bjudna hem till Victor och Sandra. Klockan fem var där. Alla barnen sprang runt p busade medans papporna grillade. Vi hade lite knytis där alla hade med några saker till middag/efterrätt så det blev riktigt mycket god mat :). Till efterrätt hade Pontus med sig banan med choklad å marshmallows som grillades i folie supersmarrigt :). Signe tyckte det var godast med halloumi. 
Några gick ner till brasan men jag och några till blev kvar, tyckte det var skönare på altanen. 
 Vid 19 började sig e bli trött så farmor hämtade henne som vi bestämt sen tidigare, så fick hon följa med till Hulta och sova över. Kändes skönt så behövde man inte söva henne i vagnen där hon säkert skulle vakna ett par gånger. 
Vid 22:45 åkte jag vidare hem till Cia och Fillip där Malin också var :) blev inte där så länge för Malin hade skjuts till Vingåker strax före 1 å då tyckte jag det var perfekt att åka med hem till mig. 
Idag blev det sovmorgon till 11:30 haha inte något man är van vid precis men jag var faktiskt uppe en sväng vid 9😉. 
Nu ska vi snart bege oss för att hämta hem skruttan. 













Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0