Nya vinterpjuksen också fyndade på tradera.



Signe vägrade dock prova. Hjälpte inte ens att jag låtsasgrät, men en kram fick jag. När jag låtsas bli ledsen om hon inte gör som jag vill brukar det funka. 

Tips på serier.

Tänkte höra om nån har tips på en bra serie. 
Är ju numera medlem på Netflix å där finns ju lite av varje.
Nån som sett The Killing, house of Cards, breaking bad eller elementary å kan rekommendera nån? 
Känner att jag måste utnyttja medlemmskapet lite mer,  har hittills bara kollat på orange is the new black. 

Signe bjuder på middag.



Tomatsås blev det idag :) hon tycker det är så kul när hon får vara med å hjälpa till, jag fick inte ta sleven hon skulle röra. Hon tog dock en liten lökbit hon hittade bredvid plattan, stoppade den i munnen insåg att den inte var god så hon kastade ner den i kastrullen, tur att det bara var vi som skulle äta. 

Det är min.

Idag har tydligen Signe lärt sig säga, det  min.
När vi satt i badet tog hon en leksak och sa: det är min, helt plötsligt. Med största sannolikhet har hon lärt sig det på dagis :) 

En till läckerbit



Dessa är från Orla kiely. 

Snygg retro tapet.

Josef Frank och svenskt tenn, tapeten heter eldbolmman :) 

Tycker denna tapet är så fin, men vet inte om man kanske tröttnar på den. Tänkte kunde bli en härlig färgklick på övervåningen. 

Skor i min smak :)



Hittade dom på Intersport idag när jag var å köpte lite t-shirts till personalen. Kommer dock inte köpa dom, tyckte de var lite dyra för en inomhus- träningssko men jäkligt snygga var dom. 

Dagis divan



Signe är så jäkla rolig nu alltså. I fredags när jag hämtade henne så kramade hon alla killar på dagis hejdå.
Idag visade fröken mig kort som de tagit på dagarna så att vi föräldrar kan se vad barnen gör, då kom det helt plötsligt ett kort på Signe hand i hand med en liten kille. 
Idag när vi skulle åka var det också kramkalas :) haha får nog låsa in henne om ett par år😉. 

Men man märker verkligen att hon trivs nu. Hon är hur glad som helst vid lämning, vinkar å ger slängpussar genom fönstret. 
Brukar spana på henne genom fönstret när jag hämtar å då leker hon å grejar. Så fort hon ser mig ska hon uppmärksamma både barn å personal på att jag är hennes mamma. Häromdagen drog hon med sig en 4 årig kille till fönstret å pekade mamma, mamma, mamma. Haha ja vi har rätt roligt åt henne just nu, härlig tid. 

Andra nya grejen är Pippi.



Provade att sätta på Pippi som jag egentligen trodde att hon var för liten för. Då säger Signe Pippi,  pippa å sitter som fastklistrad. Trodde inte hon hade nån aning om vad hon hette. 

😊



Fortfarande problem med kan iaf lägga in 1 bild per inlägg så får köra på det



Signes nya grej är att stå vid diskhon å greja. Hon gå stå typ i 1 timme. Fick muta henne med vindruvor för att hon skulle komma ner. 


Blir så trött.

Har fortfarande inte tillgång till kameran i bloggen. Kan inte heller kopiera bilder från kamera till blogg eller lägga upp bilder via hemsidan för den är anpassade för datorer. 
Måste blivit nåt efter programuppdateringen av telefonen. Har ingen aning om hur jag ska lösa det😠. 

Traderafynd till Signe

 
 Fyndade höstskor till Signe, nästan helt nya var de :) 
 

Problem med bloggen

Sen jag uppdaterade telefonen häromdagen har jag haft problem med att lägga upp kort på bloggen via mobilen.
Kameraknappen hamnar under där det står kategori, taggar etc så det går inte att lägga in bilder. Nån som vet hur man fixar? 
Kan logga in via blogg.se på nätet men det är ju inte särskilt smidigt. 

Lunch hos gammelfarmor





Chilenska nationaldagen, fotboll och spel.

På eftermiddagen åkte vi till mamma å Mauri. De har varit chilenska nationaldagen i veckan så det skulle firas då Mauri är från Chile. Några av hans släktingar var där. Det blev piroger och sheperdspie som är chilenska specialiteter. 

Ikväll har vi varit hos Viktor och Sandra. Först kollade vi på Liverpool och sen blev det spel. Signe, Elsa å Stina sprang runt å härjade å kramades massa :). 
Gjorde första läggningsförsöket vid 19.15 funkade inte, provade igen vid 20 å då gick det. 
Jag vann första omgången av spelet å andra rundan vaknade Signe så jag å henke fick avbryta och bege oss hemåt. En väldigt rolig å mysig dag å kväll har vi haft iallafall fall, nu börjar klockan närma sig 00.30 så nu är det verkligen godnatt från mig å en vällingdrickande Signe här bredvid. 
















Stan

Imorse åkte jag iväg å handlade färskt bröd till frukost, är så gott på helgen :) var inte många i butiken när jag steg in vid 07.15. 

Efter frukost begav jag mig till gymmet, skulle träna med Sara egentligen men fick inte tag på henne. Sen visade det sig att hennes grannar haft fest igår å stört så det inte hade kunnat sova, därför försov sig hon. Blev bara lite Crosstrainer idag så vi bestämde att vi skulle köra ett pass imorgon.
Medans jag tränade var Signe, Henke å Bitte i Stadsparken där det var nån aktivitet för barn. 

När vi alla var hemma igen bestämde vi oss för att gå ner på stan å käka lunch. Sen ville Signe ha en nagn till sina dockor, då smällte farmor förstås å ville köpa en. Hon har en vagn på dagis till dockorna och har tydligen uppmärksammat att hon inte har det hemma😂. 
Efter vagnköp blev det mat på cafélounch. 
Fyndade även en vinteroverall till Signe. Kappahl hade 25% på alla barnytterplag sen hade jag 100 kr bonus så det blev 500 kr istället för 800. Älskar fynd :)




Doppar i vitsås som mamma. 







Fredag

Igår morse skulle Henke köra Signe till dagis eftersom han började senare. 
Jag tog andra bilen å körde till jobbet å när jag kommer till första kunden som ligger en bit utanför stan upptäcker jag att jag har båda bilnycklarna i fickan. Fick ringa till mamma å mauri i stress som var snälla å ryckte ut. De hämtade Signe å Henke körde till dagis sen fick Henke ta den bilen till jobbet.

Efter kunderna blev det lönekörning så det passade bra att farmor kunde hämta på dagis. De var hemma hos oss när jag kom från jobbet. 




Rödvinssås, kött å gratäng till kvällsmat :) 



Bara jag fått dille på dessa mönster?
































Den rosa tapeten skulle Signe vilja ha i sitt rum, det sa hon till mig :) 

Mysfaktorn börjar på att infinna sig



I väntan på att vi eventuellt ska tapetsera allrummet kände jag att det vore kul att få i ordning lite iallafall, hade en röd matta så fick bygga vidare på det.  

Det var tv-möbeln jag höll på och målade så här såg den ut innan. 






Torsdag.

Var en glad Signe jag lämnade på dagis idag, känns så skönt å personalen där är verkligen toppen. 
Åkte sedan till mina hemtjänstkunder, sedan till en kund jag städar hos 1 gång/ vecka. 
när jag kom till kunden var en elektriker där som stängt av elen så jag kunde inte dammsuga på en stund  sedan kom nån rörmokare å stängde av vattnet men då var jag nästan klar så det var lugnt haha. 
Efter det fick jag å Hanna åka till en kund som en annan tjej skulle till egentligen men hon kunde inte, blev därför lite senare arbetsdag idag. 
När jag var påväg till dagis ringde Henke å undrade var vi var så jag plockade upp honom så han fick följa med å hämta. Han har velat hämta henne länge men inte kunnat eftersom han kommer hem senare än mig från jobbet så det passade ju bra idag :) 

När vi kom hem ville Signe tydligen ha bluue ( bulle) så hon fick en men hon slickade bara av sockret. 
Sen kom samor (farmor) på besök, hon hade Signe abstinens sa hon😊😉. Skönt att de kommer någon å uppehåller henne lite medans man lagar mat :) 



Eftersom jag inte hade möjlighet att ta mig iväg på tabatan ikväll så körde jag ett pass hemma när Signe somnat. 
Hittade en app som tar tid å jag kan ju en del övningar nu så det funkar ju hur bra som helst att köra hemma :).

Kvällens middag: panerad rödspätta med potatismos å remouladsås, och ja allt är hemgjort, inget pulvermos här inte 😉😜. 




Finsmakare

Jag jobbade något längre idag så mormor hämtade Signe på dagis, när jag slutat fikade vi sen kom Henke å vi åkte till Elgiganten och köpte ny dator för den gamla är helt paj, tråkig utgift men en dator måste man ju ha. Tycker det är så svårt att välja vad man ska ha, förstår ju bara hälften av det står på skyltarna vid datorerna, men vi fick hjälp så det blev tillslut en Toshiba. 

När vi satt å åt köttfärssås ikväll så hade jag rivit Mauris goda parmesan på min mat och Signe ville ju självklart också ha . Trodde inte hon skulle gilla men jag rev lite över hennes mat å sen ville hon ha mer, hon bröt till och med en bit av osten och åt :). 

Efter maten begav jag mig på tabatan. Fy så jobbigt det var idag. Hade även träningsvärk kvar från passet i torsdags. Hur mycket folk som helst var vi. Tror det var runt 35-40 pers idag så det blev lite trångt men det gick. 

Signe har förresten inte varit ledsen vid lämning på dagis nu de senaste 3 gångerna :), dagispersonalen berättade att de hade en ny inskolning nu i veckan och hon hade gråtit när föräldrarna gick. Då hade Signe tittat jätteroligt på henne som att vad är du ledsen för :) haha hon är cool nu liksom😂. 


Polarna :) 



Parmesan 


Här ser ni ända gången Signe är still på en dag, när hon dricker sin ningning :)😍. 





Fin höstdag

Vi började morgonen med att gå till vallokalen och rösta :). 
Sedan åkte vi till Sandra och Viktor och fikade å tjejerna fick leka och hoppa studsmatta. 
Vid lunch åkte vi ut till Hulta där vi blev bjudna på mat och äppelpaj :). Magda och Axel tittade också förbi för de ville träffa Signe :)Sedan skulle de vidare till Lotta å Tony för Elin, Marcus och Ebba skulle komma. 
På eftermiddagen gick Henke, Signe, Bitte och Göran och tittade på värmbol medans jag var hemma å grejade, har sålt lite saker på tradera igen så jag har packat allt, fick allt sålt denna gång så det var kul, fick inte jättemycket för alla grejor men ändå :). 
Ikväll tittade mamma å Mauri förbi, de hade ju saknat Signe såklart då de varit borta på mässa i helgen. 







Passade på att sola lite, var ju så himla varmt å soligt idag :) 


Inte lätt att laga mat när man har en vilding som härjar i köket. När hon hade haft ut alla havregryn hämtade hon en trasa för att torka upp allt :), när vi plockat upp de havregryn som gick att få upp å lagt i påsen gick jag efter dammsugaren å vad gör Signe då? Jo hon tömmer ut påsen igen. 



Färska limpor till frukost :) har tjuvstartat på den i mitten :)

Fick receptet av min kund efter att jag smakat hennes. Här kommer det. 






Jag förstod inte hur det var tänkt med jästen men jag löste den med vätskan i en bunke innan jag hällde i den med det andra. 

På eftermiddagen åkte jag å Signe till Vingåker medans Henke var i väg och spelade match.
Det blev ett besök hos Elin, Marcus och Ebba :) 
Först tog vi en fika sedan gick vi ut på en promenad och Signe fick gunga lite i lekparken.
När vi kom tillbaks beställde vi mat från Joans, blev en pizza för mig, beställde en till Henke med så han hade nåt käk när han kom hem. Vid 19 tiden åkte jag å Signe hem å då var hon jättetrött och somnade i bilen. 
Väl hemma insåg jag att jag påbörjat en deg till limpor igår. Den skulle stå 1 dygn så det var bara att dra igång med det, blir nog inte klart förens vid 23 tiden 😁😁. 









Lördagsmorgon

En sminkning fick jag, tyckte dock inte kvaliteten riktigt höll .








Kisheen 






Spelar Boll med grannbarnen, jag skulle visa Henke mina briljanta fotbollskunskaper och drog bollen över mål rakt in i en dunge full av brännässlor👍. Lyckades som tur var få tag i den med bara några brännsår. 

Både pojkarna fick kram av Signe innan vi gick in. 









Här ser ni tjejen som inte grät vid dagislämingen idag







När vi kom till dagis idag var Signe som vanligt fastklistrad vid mig å ville inte släppa så jag trodde hon skulle bli ledsen som vanligt.
Då sa vi till Signe att hon skulle vinka till mig i fönstret å då gick hon å fröken bort till fönstret å när jag jag sedan gick  var hon inte alls ledsen, vinkade hyfsat glatt genom fönstret gjorde hon. kändes väldigt skönt. 

Hårdkörning.

När jag hämtade Signe på dagis idag satt hon å åt mellanmål hur glad som helst. Jätteglad blev hon när jag kom å jag fick både pussar och kramar. 
Fröknarna sa att det går superbra nu för Signe att det känns som att hon funnit sig tillrätta nu å leker mycket med de andra barnen, i början var hon lite mer blyg och observant. 

Ikväll har jag å Sandra varit på tabatan igen. Hade sjuk träningsvärk från i tisdags men körde ändå. I dag var det en kille som höll idet å det blev en ganska hårt pass. En av övningarna var att köra armhävningar i 20 sek 8 repetitioner. De sista tre repetitionerna var det knappt man kom upp kan jag säga😁😊. 


Bjuder på en Selfie från Tabatan 🙊. 
Antog att ingen annan ville bli fotad.  



Blev lyxmiddag för mig i Signe ikväll, korv och makaroner med ketchup :) fort gick det å göra iaf :) 

Sinne 😍

Signe har nu lärt sig att säga sitt namn:) eller ja hon säger typ Sinne men det låter ju i princip som Signe så det får väl vara godkänt :). 
Känns som hon lär sig nåt nytt ord varje dag nu. Sitter man å upprepar ett ord flera gånger under en dag brukar det komma om det inte är för svårt förstås och ofta gör hon förkortningar av ord. Välling är tillexempell ningning, haha. När vi badade förut frågade jag om vi skulle gå å lägga oss efter badet å då ställde hon sig genast upp å sa ningning  
och försökte kravla sig ur badkaret. När hon vaknar på natten är det också ningning mea ningning. Fattar inte hur barn kan tycka att det är gott alltså.




Besök hos mormor och tabata

Efter dagishämtningen idag åkte jag å Signe hem till mormor. Signe blev så glad när jag sa att vi skulle åka dit, hon vinkade till fröknarna å barnen å sa hejda, hejdå, mommo hejdå. 
Ikväll drog Sandra med mig på Tabata. Hade ingen aning om vad det var men det visade sig vara riktigt skoj och det kändes verkligen effektivt. 
Man kör en övning med 8 gångers repetition i högt tempo sedan vila 10 sek emellan. En halvtimme höll det på men det räckte faktiskt. 
Ska gå på det fler gånger. De kör tisdagar, torsdagar och lördagar på hälsokällaren och det är helt gratis å behöver inte boka. 


Thai lunch :) 







Tjejer kan😊👍. Monterade babygrinden på övervåning på ett kick idag, bordet som stått där i typ 3 månader är ett minne blott.  


Kollar in sin dagisräkning🙊. 

Söndag

Blev sovmorgon till hela 7.15, idag det ni😉. 
Efter frukost åkte Henke å Signe ut till Hulta så jag har grejat lite hemma. Har börjat måla den där möbeln på övervåningen och sen har jag lagt ut lite grejor på tradera, blandannat de där kavatskorna jag köpte till Signe för de var lite små. De passar bra på längden men kardborren går upp för att fötterna är lite för breda, haha känner igen det där problemet har själv svårt med skor, får ibland gå upp i storlek på grund av bredden. 
Ska försöka hitta ett par i en storlek större på tradera istället. 

Var nästan så jag fick hoppa in å jobba på assistansen idag, en tjej blev sjuk å kunde inte jobba kvällen, ingen annan kunde heller, men tillslut var det en tjej som ställde upp så det var bra. Ska försöka få till en inskolning för mig själv där så jag kan hoppa in när det krisar. Är arbetsledare där å ringer in folk när nån blir sjuk och så men har inte jobbat själv där på jättelänge så det skulle vara bra. 

När Henke å Signe kom hem klippte vi äppelträdet, snacka om vildvuxet det var. Signe ville till varje pris klättra upp för stegen. 

Jaha det var den helgen det, slut innan den började känns det som.
 Kram på er! 




Igång igen 💪💪💪

Idag på morgonen begav jag mig till gymmet ihop med Sara. Det blev lite Crosstrainer och sen cirkeltränig. Har inte varit på gymmet på hela sommaren så kommer nog få lite ont i morgon. Efter träningen åkte jag å lämnade Signe hos mamma å Mauri och lånade en firmabil så jag och Henke kunde åka till tippen å slänga massa gammalt skit. Hela bilen var proppfull, ensamma på tippen var vi inte heller, Gud så mycket folk det var. 
På eftermiddagen har jag slipat och oljat en del av bänkskivan i köket som hade blivit ful sen har jag slipat en annan gammal möbel som jag tänkte måla och använda som tv-bänk på övervåningen. Helt slut var jag efter det kan jag säga. 

Ikväll har vi varit hos mamma och Mauri, hans bror med familj var också där. Vi blev bjudna på grillat med hemgjord bea. Signe åt först lite av maten vi hade med , sen var hon tydligen hungrig igen och åt lite pannbiff och sedan när vi skulle äta ville hon smaka och sedan fick hon lite apelsin, haha förstår inte hur mycket hon kan få i sig i den där lilla kroppen ibland 😉😊😘. 
Signe var uppe till 20.30 ikväll så nu får vi se om hon tänker ta sovmorgon imorn. 


Sammanbiten😁


Signe sitter hos memme å äter apelsin :) 


Trött gäng. 








Vaknat på fel sida alldeles för tidigt.

Var en liten tjej som vaknade tidigt i morse, redan 5.30 skulle hon upp😁. 
Hon var lite smågrinig i morse och blev ledsen när vi kom till dagis. 
De hade fått lägga henne på förmiddagen innan lunch idag istället för hon var så trött. 
När jag kom till dagis för att hämta blev hon jätteglad hon ropade mamma och kom å gav mig en kram. hon verkade vara väldigt stolt hon pekade på mig inför fröknarna hela tiden å sa mamma, mamma sen sa hon mamma och ne, ne betyder alltså Signe, sötnöt😍. När vi kom hem lekte vi trädgården men hon var trött å grinig så vi la oss och Signe somnade och sov 30 min, när hon vaknade var hon jätteledsen och sur igen men efter 2 flaskor välling var hon glad igen och ville bada så det fick hon. 
Ikväll har vi käkat pizza som Signe också tyckte vad väldigt gott :). 
Nu tror jag Signe somnat däruppe så nu blir det vila...









Hjälper mamma att städa iklädd kavatskor och blöja :) 

Onsdag.

Dagislämningen gick som väntat idag,Signe blev ledsen men sen hade det gått bra. Hon hade sovit 1,5 timme på dagis och har gjort varje dag denna vecka så det är ju bra. 
Signes farmor hämtade henne vid tvåtiden, då gick de till gammelfarmor och åt blåbär :). 
När jag kom från jobbet var de inte hemma än så då passade jag på att ta en löprunda.:) ikväll har Signe badat och busat sen har vi bakat lite bröd. 
Nu har busungen somnat så det blir soffhäng resten av kvällen, så tråkigt att datorn är trasig så man inte kan se film och serier men det får bli gammalt hederligt tv- tittande helt enkelt. 

Slog till på en Bouef bourguignon till middag



Söta kunder hade ställt fram fika som vanligt :)



Gillar sina nya muggar





Tupperware leverans

Var på tupperwareparty hos Lovisa för några veckor sedan å då beställde jag några söta muggar man ska sätta sugrör i till Signe. Fick även med en gullig liten matlåda för jag gick med i tuperwareclub. Den får Signe ha när hon ska på utflykt med dagis sen :) 



Jordgubbasaft

Fick en flaska rårörd jorgubbssaft av Hanna på jobbet som hon hade gjort så jag blev också sugen på att göra själv. Har dock inte gått efter nåt recept så vi får se om det blir bra.
Återkommer med receptet om det blir bra. 






Traderafynd

Fyndade ett par kavatskor åt Signe på tradera för 80 kr som kom idag :) 



Blev som vanligt en gråtande Signe jag lämnade på dagis i morse men det hade gått jättebra resten av dagen sa fröknarna. Känns skönt att jag gått ner till 75% nu så jag får lite mer tid med Signe på eftermiddagarna å hon inte behöver gå så långa dagar på dagis :) 
Efter jobbet och dagishämtning åkte vi snabbt hem å byte om och tog en smothie sen blev det Powerwalk med Cia och Molly. Signe fick sitta i vagnen och hålla i kopplet, då blev hon stolt :). 






Måndag

Blev tidig uppgång idag för att hinna iväg till dagis och sedan hämta upp Tessan å Ester som skulle bort till mamma. Signe blev ledsen vid lämning idag igen, hoppas det blir bättre med det snart. Är så jobbigt att gå när hon gråter och vinkar hejdå😪. 
Efter jobbet blev det en sväng till Cia för mig och Tessan som sedan skulle med tåget till Göteborg. Hoppas de kommer hem snart igen, är så mysigt att ha dem här.  En Powerwalk för mig och Signe blev det sedan, Signe ville inte sitta i vagnen men efter att jag satt på babblarna på telefonen gick det bra. Signe har lärt sig säga babblarna nu, eller hon säger blabla 😘. 



Frukost 





Jag försökte ikväll smygta en godis från skafferiet. Det var inget som gick Signe obemärkt förbi. Hon sprang fram å sa mera mera så hon fick en chokladbit, när hon sedan inte fick mer blev hon helt galen och stod å grät vid skåpet 😓. 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0