Kärlek vid första ögonkastet




Denna tapet från Sandberg kommer nog att ta plats i vårt sovrum inom kort :) måste bara mäta lite å se hur många rullar som går åt. 

På besök hos Sara och Knut😘



Isak tog en tupplur Knuts babysitter 


Måndag=nya tag efter helgens frossande



Kalasande

På eftermiddagen igår begav vi oss till Vingåker och Ebbas 1-årskalas. Fullt med folk var det redan där när vi kom. Bjöds på massa gott fika och barnen fick godispåsar, mycket uppskattat av Signe :) 
Vid 16 åkte Henke å Signe in till stan för att titta på fotboll hos Viktor och Sandra och jag och Isak stannade en stund innan vi också åkte det. 
Tjejerna lekte jättebra ihop. De skulle titta på pippi, hoppa studsmatta, greja med trolldeg och varje aktivitet skulle göras i typ 1 minut sedan ville de göra något nytt. 
Vi blev bjudna på mat och efter maten kom Bitte och hämtade Signe och Viktors pappa kom och hämtade deras tjejer så det blev lugna gatan för oss vuxna, Isak sov i vagnen hela kvällen. 

Bananpannkaka till frukost till hela familjen :) 

Hos Ebba 












Hur fina skulle inte någon dessa tapeter vara i Isaks rum.






Gratis jättefina nallar :)

Idag var vi på möbelhuset å kollade på soffbord. De fanns en massa gossedjur i sängarna där som Signe tog och sprang runt med. När vi skulle gå ville hon inte släppa nallen hon höll i då sa personalen att hon fick den. Jag fyller år idag så jag är snäll sa han :) sedan sa han att lillebror också fick ett gossedjur :) snällt värre. Mormor köpte även en spargris till Signe. 





Kakor av trolldeg 😊



Jag å Signe gjorde en deg till som vi ska måla idag. 



Nästa veckas meny ser smarrig ut



Vi har fått kassen en gång nu och tycker det är toppen. Enda minuset är att den kommer sent på måndagskvällen så man ej kan laga från kassen på måndagen. 

Pappas leende har den här glada lilla skiten fått iaf 😘😘😍






Shoppingfrukost.

Idag hade de Shoppingfrukost på Lindex med 25% rabatt på allt så jag och Isak begav oss dit efter att vi lämnat Signe. Sofia och Elsa mötte oss också där efter de lämnat Iris. 
Blev en hel del kläder i lite större storlek till Isak så blir bra i höst och vinter. Han fick ju pengar av några släktingar när han föddes att köpa nåt fint för så jag använde dom :) 
Blev ett par vantar till syrran också. 






Hur söta är inte badbyxorna :) 




😊





Ingen uppkoppling

Har inte haft internet på sedan i tisdags det var tydligen nåt fel viasat hade här i området men nu funkar det igen. Hade igen data kvar på mobilen heller eftersom Signe tittade en massa på pippi när vi var i Värmland. Shit vad låst jag kände mig att vara utan internet i bara nån dag. 

Igår var vi iaf på lokstallarna jag å Isak. Vi tog en promenad dit med Sofia och Elsa. Var kul att träffa några av de andra mammorna igen. 



Tisdag

Idag blev Signe faktiskt inte ledsen när jag lämnade henne för en gångs skull :) hon har fått en ny kompis som heter Amanda och är 3,5 år, lika blond som Signe är hon. Iaf när fröken sa till Signe att hon skulle komma var hon helt okej med att jag skulle gå. 

Jag och Isak åkte bort till Sofia och Elsa sen tog vi en promenad ner till stan och kollade lite. 
På eftermiddagen har vi varit på jobbet å firar alla som fyller år, det är 3 st som fyller i augusti. 








Lite lugnare å gladare

Igår sov Isak i princip hela dagen. Helt chockad blev jag. 
I söndags kände jag att jag behövde ringa Bvc för att få råd då jag inte tycker han varit speciellt nöjd och så har det verkat som han har ont i magen. Förkyld är han också stackarn.  
Men när vi kom hem i söndags somnade han med nappen som han har börjat ta ordentligt nu äntligen. Detta har lett till att han äter mindre vilket jag antar lett till att han inte sväljer lika mycket luft alltså mindre magont 👏. Jag har blivit mer noggrann med hans magdroppar också. 
Så himla skönt att han tar nappen nu. Både igår och idag har han sovit mycket och ätit mycket mindre :) 


Som en smäck

Signes vinteroverall från förra året blev nästan helt oanvänd för den var lite stor då. Är storlek 92 på den men väldigt stor i storleken som sagt. Nu provade Signe den å den satt perfekt så hoppas jag hon inte växer allt för mycket till vintern. 

Fick muta med glass för hon skulle ta på sig den. 



Kickar igång denna måndag med bananpannkaka och promenix



Helgen i stora drag

Igår var jag och Isak iväg till Högsjö på Stellans namngivning, Henke kunde inte följa med. Han hade gett Andreas en utekväll med middag i 30 årspresent å de hade bestämt det datumet. Signe fick åka med mamma å Mauri och bada samt sova kvar. Orkade inte ha med båda barnen när jag åkte själv, Signe är inne i nån blyg period och vill att man ska bära henne hela tiden. 

Isak skrek som aldrig förr mellan Vingåker och Högsjö så jag kände mig helt slut mentalt när vi kom fram. Han somnade i vagnen tack och lov men fick gå runt huset å köra han på gruset hela tiden för att han vaknade. 

Jättefin namngivning var det. Vädret var kanon och de hade dukat upp i trädgården. Lovisa hade dukat fram 40 sorters kakor och sen även tårta men då var jag för mätt för att få ner mer 😉. 

Idag har vi varit hos mamma och Mauri. jag och Isak åkte bort direkt i morse och åt frukost där. 
Efter Signes vila kom Bitte och Göran och hämtade henne och tog med henne ut på sjön i fina stora båten. Signe blev jätteglad att hon skulle få följa med. Måste ha flytväst vet du sa hon. 
Jag och Henke stannade kvar och åt pizza hos mamma och Mauri innan vi åkte hemåt. 
Isak har inte varit speciellt nöjd i dag, ikväll har det varit hyfsat men på dagen sov han bara korta snuttar, vaknade å skrek å  grinade illa och liksom krampade. Måste vara magen som spökar, stackarn. 













Bjöd på några leenden framåt kvällskvisten. 




Lättroad






Ska nog också piffa upp Signes tågbana så den blir som denna



Vad ska det bli av er lillfisar.

Bebisen så gullig mamma, Signe älskar Isak, Signe vill hålla honom, sen 20 sekunder senare säger hon Signe vill inte hålla mer nu 😂. 









Känns som att vinna på lotto varje gång Isak tar nappen 👏💪💪



Idag vägde han 5800 gram nånting. Å var 57,5 lång. 

Han är jätteröd på insidan av låren så jag frågade vad jag skulle göra då jag provat massa olika salvor och pudrat. Tydligen hade han fått nån slags svamp så jag blev tipsad 2 andra salvor att köpa så nu hoppas vi på bättring. 

Vardagsmotion.

Försöker ta tillfället i akt att promenera så mycket som möjligt nu. Jag och Isak gick ner till Bvc idag så det blev väl totalt 5-6 km å sedan gick vi och hämtade Signe på dagis å det är väl kanske 2 km fram och tillbaka :) 


Idag sov Fia-Lotta iaf en stund på dagis. Så här såg hon ut när jag kom 😍.  



Något för mig kanske?


 Är dock orolig för att Isak inte kommer låta mig att träna så mycket å det känns det ju surt om man betalat 900 kr. 

Lite müsli blev det igår

Receptet ligger redan under kategori matlagning. 
Gjorde dock en snålvariant denna gång  å använde bara mandlar jag uteslöt cashewnötter, hasselnötter å några andra saker. 




Minicalzones för stora och små

Fick tips av Tessan att genom henns barnmatsfacebook sida. Gjorde dock lite mer vuxenvänlig med salt å lök i tomatsåsen åntillsatte också rökt skinka. 

Perfekt att ha i kylen eller frysen att värma till lunch eller mellis.

Recept : 

Pizzadeg, hemgjord eller färdigköpt jag gjorde egen. Färdig eller hemgjord tomatsås. 
Några skivor rökt skinka 
0,5 zucchini 
1 paprika 
Champinjoner ca.5 st
1 pkt mozzarella 

Mixa eller finhacka grönsakerna. 
Kvala ut degen till runda pizzor dela degen i 4 delar, lägg på tomatsås, grönsakshacket, skinka och mozzarella vik ihop å tryck längs kanten med gaffel, pensla med ägg och lägg på oljad plåt. Grädda 10-15 minuter på 225 grader. 

När Signe kom från dagis sa hon, har du köpt mamma? Ne jag har gjort dom själv. Så tog hon en tugga å sa ,bara jättegoda 😀. 


Ta inte lika mycket fyllning som jag för de blev svåra att stänga :) 






Hälsar på i Österåker

När vi lämnat Signe på dagis igår åkte vi vidare mot Österåker å Linnea med familj. De har precis flyttat till nytt hus. 
Så fint var det. De hade pool å egen pub bredvid huset, perfekt för fester. 
Var inte utan att man blev lite avis. 
Både fika i och mat bjöds det på och Isak fin en fin present.
Lilla Ted kom från dagis vid 11 tiden å vilket litet charmtroll det var😊. 
Jag hade bullat upp å satt Isak i soffan å då tittade han på Isak och sa, jaha där sitter du å glor och började gapskratta😂. 



Bild från den korta stunden Isak faktiskt sov. 



Lilla Goa Fanny gjorde inte mycket väsen av sig :) de stod Isak för 😉. 




Gosegumma ❤️

Signe ver verkligen så himla go och glad ikväll. Var som att hon själv tyckte att hon varit grinig och gjort fel när hon kastat ut saker och härjat. 

Hon kom med en bricka trolldeg å när jag frågade var det var sa hon pippikakor(pepparkakor) varsågod😊. 
Fick en go kram å så sa hon älskar dig mamma. Hon ville även att jag Henke å hon skulle kramas alla tre. 
När vi la oss för att sova sa hon bara Signes mamma :) 


Första Dagisdagen

Bitte var snäll å lämnade Signe på förskolan idag. Hon hade blivit jätteledsen men det hade gått bra sen. Hon höll dock hårt i favofröken Lotta under dagen. När jag kom satt hon och lekte med några andra barn med sin björn bredvid 😍. 
Hämtade henne lite tidigare eftersom det var första dagen så hon hade inte hunnit sova. Försökte söva henne när vi kom hem men eftersom Isak var vaken var det inte så lätt. Vid 16 tiden var Signe inte vidare rolig utan kastade med mat å geggade sylt på soffa och kastade saker. Sa då att hon skulle få välling å sova och skickade upp henne till rummet. Trodde verkligen inte hon skulle somna utan var mest för att hon skulle lugna sig men när jag kom upp 10 minuter senare såg det ut såhär.❤️


För mig å Isak blev den en promenad i morse sedan kom min kollega Hanna på besök så vi drack kaffe å pratade. Hon hade med sig hembakta bullar och hemgjord jorgubbssaft 😊. 


❤️



Satt själv i hela 10 minuter, plötsligt händer det :) 



Kräftskiva

Dags för årets kräftskiva var det igår. Innan vi begav oss till Hulta var vi hos henkes farmor å fikade på förmiddagen. Sedan åkte vi ut till Bitte och Göran och blev bjudna på lunch. 
Isak hade inte sovit mycket alls på förmiddagen å jag kände mig allmänt slut men vid 15.30 somnade han å sov istort sett hela kvällen och natten, förutom att han vaknade för att äta men somnade om igen, jättekonstigt, har aldrig hänt. 

Kräftskivan började vid 16 men tävlingar som vanligt. 
Det blev frispeegolf, fotbollsfolf, golf och musiktävling. 
Det bjöds på hultafångade kräftor och sedan blev det grillat. En Mycket rolig och solig dag och kväll. 

En sockerchockad Anna efter 7 sorters kakor. 😂







Sällskap hade vi i hagen 







Nån som ska till Ullared? Hojta till.

Skulle vilja ha ett pippihus å till Signe, ska tydligen vara bra pris på det där. 



Gud ge mig sinnesro 😁😁😉

Snart en min ensamma vecka med barnen över, fullt upp har det varit minst sagt.
Signe har inte fått den uppmärksamheten hon är van vid vilket har lett till en del trots, hon har hällt ut vatten å saft i både soffa och på golvet. Ikväll tog hon ett blåklocka dessert glas som kostar drygt 200 kr från skåpet i drämde i golvet med flit. 

Idag har jag inte heller lyckats få till hennes lunchvila eftersom Isak bara sovit 20 minuters snuttar. Samt att han inte går att lägga ifrån sig inte ens för att gå på taoletten. Nappvägrar gör han också så jag får agera napp. Man känner minst sagt otillräckligt. 
Verkar som att han aldrig blir mätt heller lilla gubben. Igår ammade jag först sedan fick han även en rejäl skvätt ersättning sedan ammade jag igen, han får liksom aldrig nog. Som att utfordra en mindre vargunge😉. 
Vi kommer väl få jobba livet ur oss i framtiden för att hålla han med käk. 

Isak sov iaf under kvällspromenaden men lagom som vi svängde ner på vår gata så var han vaken igen.

Underbara sommar :) 



Bjuder på Goa leenden gör han iaf så man smälter. 



Vad hände ?

Isak har somnat 2 ggr i bärselen. Dessutom har han börjat sova mycket längre stunder på dagarna nu. Det tackar jag för eftersom jag är själv hemma. 
Igår sov han 1,5 timme på förmiddagen å 2,5 timmar på eftermiddagen. 
Dock var han vaken till 22 både tis och ons men hellre det. 




Torsdag.

Började dagen med ett besök på förskolan eftersom Signe ska börja nästa vecka. Var bara en pojke som var där denna vecka på Signes avdelning å resten skulle börja nästa vecka så de var sammanslagna med annan avdelning nu. 
Signe blev blyg å ville gå därifrån förstås men när vi gick därifrån sa hon, jättekul på dagis haha konstiga unge 😉. 
Fick glädjande besked i om att det ska börja 2 flickor i Signes ålder och en på 3,5 år nu i höst. Det blir kul för Signe för alla tjejer på hennes avdelning är antingen mycket äldre eller yngre. 

Vid 11 kom Amanda, Noah och Alvi och hälsade på. Signe och Noah lekte bra ihop idag så det var roligt. 

Fick nyss sms från Sara att hon fått en liten pojke, jättegullig. Bra gjort att pricka in rätt dag för beräknad förlossning 😊. 
 



Lite träning pressade jag in mellan blöjbytena

På eftermiddagen fick Signe följa med farmor till Hulta så jag skulle få lite avlastning, så snälla föräldrar å svärföräldrar vi har alltså :) 
Isak sov så jag passade på att köra lite crosstrainer, men efter 10 min vaknade han så jag tog av mig träningsskorna och gick ner men då sov han igen så då passade jag på att köra lite benböj, mammamag träning som Tessan visat och knipövningar. 
Dessa knipövningar alltså, fan så tråkigt å segt det är. 



Haha

Min å Sofias konversation efter de åkt hem. 




Sällskap 😘

Signe, Isak och jag fick lite sällskap idag  i form av Sara, Sofia, Iris och Elsa. Sofia hade med sig goda blåbärsbullar och jag hade gjort en blåbärspaj. Sara har bara 1 dag kvar till Beräknad förlossning nu så vi håller tummarna. 

Lite suddig bild men var den enda som togs 😉. 



Dagens gina tricot leverans 😊



Överlevt

Har faktiskt överlevt denna dag 😁. 
Har varit väldigt hektiskt men tack och lov tog Isak en tupplur på över 2 timmar mitt på dagen så jag kunde fokusera lite mer på Signe. 
Signe har inte varit på topp, lite feber tror jag hon haft sedan har hon varit väldigt trotsig och hällt ut 3 glad saft och sedan doppade hon sin tandborste där i 😳. La en tallrik mat inne i ett täcke och lite annat smått och gott. 

Mat har hon inte velat ha så mycket av utan tjatat om välling som hon faktiskt fått, orakade inte ta 
fighten. 

Vid 11 somnade Isak så då gick jag och la Signe som somnade ganska fort, när hon somnat vaknade Isak igen och när jag fått Isak att somna om vaknade Signe. Så det har varit fullt ös. 
På eftermiddagen har vi mest kollat på pippi och varit ute lite i trädgården. 
Ikväll kom Grannpojken förbi så vi gjorde vattenballonger vilket det tyckte var riktigt rolig, de stod å hoppade för de var så exalterade😂. 




Kantarellpasta

Henkes farmor kom med kantareller igår så idag blev det svamppasta. :) 




Här är receptet för den som är intresserad. 

Recept 4 portioner

Spaghetti 
Kantareller ca 1liter 
Bacon 1 pkt 
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl grädde 
2 dl mjölk
1,5 msk mjöl
Parmesan ca 2 dl. 

Fräs baconet, tillsätt kantareller, lök och vitlök och fräs lite till,  Salta och peppra och pudra sedan över mjölet. Häll på grädde, mjölk och parmesan, låt koka upp under omrörning så såsen tjocknar lite.
Blanda med pastan å strö över lite mer parmesan. 



Tackar SVT play

För att alla pippi och Lotta avsnitt finns där :)👍👍. 



Saftleverans

Min snälla mormor var här med hemgjord vinbärssaft. Väldans god var den. 



Pratar å ler lite

Isak har börjar prata (jollra) och le lite. Så himla mysigt. 



I fall ni undrar

Ifall ni undrar över varför det är lite dålig uppdatering just nu beror det helt enkelt på att jag inte har nån tid över till någonting annat en mina små liv. Isak snittar ju 1,5 timmes sömn per dag uppdelat i 20 minuters intervaller sedan äter han 1 gång i timmen minst 😫😘. Däremellan vill han bli buren. Som tur är sover han väldigt bra på nätterna, i natt sov han från 20.15 till 03.00 innan han vaknade första gången. Har börjat ge honom en flaska ersättning på kvällen å då sover han längre och håller sig mättare. 
Imorgon börjar Henke jobba så ska ha både barnen denna vecka innan Signe börjar på dagis vecka 34. Hoppas jag överlever 😉. 
Men många inlägg under veckan är väl inget att förvänta. 
Är nån sugen på att komma å hänga med ett nervrak i veckan är ni mer än välkomna :) 


Oj vad jag växer

Isak väger nu ca 5300 gram och är nästan 57 cm lång. 



Meh lägg av H&M så mycket fint till barnrum

Vill ha allt 😫😫🔫🔫


















Lite bilder från veckan

Vädret var som vanligt inte med oss i Värmland utan kom lagom till vi skulle åka hem igår. Helt otroligt, de tre gångerna jag å Henke varit med dit har det verkligen varit skitväder, måste vara nån förbannelse över oss. 
Men god mat,trevligt sällskap och bus har det blivit och ingen lugn och ro för någon stackars förälder, det är som vanligt. 




En liten stackars fisk hade iaf fastnat i nätet 



Plockade svamp och blåbär och gjorde kantareltoast och paj. 






Här trivs Isak



Utomhus träning och bad i inte så varmt vatten





Missnöjd

Ja Isak är ju tyvärr inte den mest nöjda av sig. Men har märkt att det verkar handla mycket om att han vill ha närhet hela tiden. 
På natten har jag honom bredvid mig sedan liggammar jag hela natten å då är han nöjd. Går absolut inte att bara lägga ner honom någonstans själv och att han är nöjd. 
Det som funkar är bilen och promenad med vagnen. 

Provade Tessans bärsjal  idag å den gillar han verkligen så jag ska försöka få tag på en sådan. När han får ligga nära är han som sagt oftast nöjd. 

Men som sagt är stor skillnad på honom och Signe när hon var bebis, hon var ju hur lätt och nöjd som helst. 





Haha



Värmland

Igår packade vi in oss och en massa grejer och begav oss mot Värmland. 
Där har Peters familj sommarstuga. Känns som rena lyxen att åka bil numera. Isak sov hela vägen och Signe sov en stund sedan kollade hon på film. Jag lyssnade på musik i lurarna. 
När vi kom fram ville Signe bada så det fick hon. På kvällen grillade vi samtidigt sov vi försökte söva alla trötta och griniga barn. 
Signe vägrade somna och Isak ickså. Vi fick äta i omgångar sen vid åtta gick vi i  å la oss i sovrummet för att lägga Isak och Signe. Tog typ 45 min innan Signe somnade så vi hann somna vi med sedan tyckte vi inte det var någon idé att gå upp när klockan var typ 22. Ester å Edith ville inte heller somna så det var fullt upp kan man säga. 
Blev ingen uppesittarkväll för någon 😉. 







Sommarkväll

Igår åkte vi ut till Hulta där Gustav, Anna och Märta också var. 
När vi kom ut blev det fika sedan gick vi ner till badet så att tjejerna skulle få ta ett dopp. Då började det regna precis när vi kom ner så det blev ett snabbdopp för barnen å jag klev i årets största koskit i hagen 😫. 

Efter en stund sprack det upp igen och det blev kanon väder då tog vi en promenad till hästarna och sedan spelade vi kubb, tjejerna vann👏👏💪💪, Signe valde fel lag, hon skulle vara med farfar, pappa å Gustav sa hon bestämt. 

På kvällen grillade vi massa gott å sedan blev det cheesecake å jordgubbar. Jättemysig kväll verkligen.  Till hela klockan 12 var jag vaken, det ni det var inte illa va?😊. 

Signe, Bitte å Henke sov i Bitte och Görans sovrum å jag och Isak i Henkes gamla rum. Göran fick ta soffan å Gurra, Anna å Märta sov på nedervåningen. Tur de finns många rum😊. 

Idag tog vi en promenad bort till Magda och Axel och häösade på en stund sedan fick vi komma in i ladugården hos Bitte och Görans grannar å titta på kattungarna, Signe blev helt såld. 
















Får lite ångest när man ser vad man gjorde förra sommaren runt samma tidsperiod som nu






Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0