Dumheter

Vet inte vad det är med Signe. Helt plötsligt har hon börjat kissa på sig flera gånger per dag trots att hon varit torr länge. Sen säger hon oj jag kissade och ibland flinar hon. Sådär kul att tvätta sofffodral hela tiden. Efter att vi hade badat och gjort oss nyårsfina idag så kissade hon inne i lekrummet och lyckades på något sätt få massa i håret 😩😩. Var bara att duscha igen. Suck. Vet inte vad man ska göra, att bli arg verkar inte hjälpa iaf. 

Pulka med Laura eller Lora som Signe säger 😂

Idag var Mauris bror och dotter på besök, jisses så söt den lilla tjejen är alltså. Blev iaf lite skidåkning på tomten för Signe sedan gick vi till sjukhusparken för lite pulkaåkning. 
Har varit så trött idag. Varje morgon när man vaknar känns det som att man kunde sovit 3 timmar till. Isak har börjat sova något längre på morgonen nu tack och lov,  men han vaknar fortfarande ett par ggr på natten och jag har inte alltid superlätt att somna om, trots att jag är trött. 
Farmor hämtade iaf Signe på eftermiddagen så jag la mig en stund när Isak sov. När jag slumrat en stund kände jag mig piggare så jag drog av ett tabatapass. 






Lite snowracer innan lunch hos gammelfarmor








Pojken som ätit en hel portion banangröt :)


Stort gap 





Pulkaåkning







Herr Nilsson vill också ha välling 😂

Den var lite kall du får värma den mamma. 



Tjejträff

Igår kväll var vi bjudna hem till Cia för att ses alla tjejer. Vi brukar försöka få till en träff varje Jul när alla är hemma. Cia och Fillip hade fixat jättegod mat, nån form av långkok var det som jag gärna vill ha receptet på😊. Var så himla kul att träffa alla å sitta och prata gamla minnen, många skratt blev det. Tyvärr var Edit inte så nöjd hemma med Peter och vägrade flaskan och bara skrek så Tessan och jag åkte hem vid 23 tiden. Kristina var snäll och körde hem oss. 












Juldagen

Igår på juldagen blev det fullt ös ute i Hulta. God mat i och  ringdans bjöds det på hemma hos Lotta och Tony. 












Julafton

Väldigt mysig dag hade vi här på skalltorpsgatan igår. 
Tessan, Peter och barnen kom dagen innan. Sedan på julafton kom mamma, Mauri, mormor och på kvällen Bitte, Göran, henkes farmor, Sven och Per. 
På dagen blev det julbord. Vi hade delat upp sysslorna så alla gjorde lite var Tessan å Peter hade fixat med sådant som inte skulle tillagas utan bara köpas, sedan hade vi ett par grejor var. Väldigt smidigt. Julklapparna delade vi ut lite i taget. Både barnen och vi fick så mycket fint, tack snälla. 
På kvällen blev det gröt, skinkmacka och julklappsspel. Tessan å Peter kammade hem typ allt. Tessan fick 7 paket. Jag fick två. 









Jag fick en fin oddmolly kofta 



Julaftonsmorgon



Fick jättefina hemstöpta ljus av Hanna. 




Blev överlycklig för sitt pippihus :) 
Jag vill inte öppna det stora paketet sa hon först, jag orkar inte😂. 

I nån minut klarar jag att sitta sedan stjälper jag.



Om Signe somnar medans man gör iordning välling är hon trött.



Ridtjej

Idag var äntligen Signes stora dag här. Som hon tjatat om att få rida och nu skulle hon äntligen få göra det ute i Hulta. 
Lilla Ludde 17 år gammal fick hon rida på. Hon fick hjälpa till att rykta hästen innan. Helt tyst och fokuserad var hon hela tiden så det märktes att hon tyckte det var kul. 







Lite traktoråkning hann hon med också 



Signe hoppar och Isak skrattar. Finns inget mysigare än när han skrattar åt Signe



Granen står så grön å grann :)

Men vem åt upp pepparkakorna jag hängde upp? 






Glöggkväll med mammagruppen

Igår var det dags för glöggkväll hemma hos Sofia. Massa god plockmat hade hon fixat,sedan blev det julklappsspel. Jag kammade hem en skärbräda i porslin :) 
Jätteroligt hade vi och vid tolvtiden begav jag mig hemåt på min halvtrasiga cykel med lös sadel. 







Klart att Signe äter upp maten när det är Mauris pasta med ragu 😀



Och ja tröjan är ut och in och bak å fram . 

Julfika

Idag har vi haft julfika på jobbet. Trevligt att träffa alla nya anställda, och de andra också förstås. Signe och Isak fick hänga på. 







Fick en jullåda med massa gottis 



Pepparkaksgirlang

Skulle egentligen pudrats med florsocker men det var tydligen slut. 



Oj vad hände. Vi får åka till doktorn med den här



Ne hon behöver inte ha ben. Hon ska bara ha ett ben. 


Mer glögg

Tjejen som älskar glögg. 
Hon har valt kläder själv. Då blir det alltid sommarklänningar. 



Yrsel

Sedan i söndags har jag lidit av yrsel. När jag vaknade i måndags och vände på huvudet så snurrade som tusan å jag mådde illa. Sedan dess har det bara blivit värre. När jag vänder mig på nätterna och morgonen snurrar det som värst men känner även av yrsel på dagen. 
Ringde vårdcentralen idag. Hon sa jag skulle avvakta ett par dagar för att se om det blev bättre. Hon trodde det kund vara nån obalans i innerörat. 

Tomten ska inte komma hit, han är lite dum tror jag 😂



Provar mammas klänning 


När jag tränar

Ligger en däckad och den andra hejar på.. 




Årliga julgodiset

Igår kom Sofia, Amanda och Lovisa hit för att göra julgodis. Vi hade alla valt och handlat till varsin sort godis. 
Jag skull göra trillingnöt och började med att glömma hasselnötterna i ugnen som skulle rostas så det brändes. Amanda var som tur var snäll å köpte nya. 
Insåg sen att man nog skulle behövt ta bort skalet på nötterna innan man la ner dem i chokladen, blev lite konstig besk smak. 







Rocky road, trillingnöt, kola med saffran och kokos, fudge med daim uppepå. 


Namngivning

Idag tog vi tåget till Göteborg för att delta på Edits namngivning. 
Signe var taggad att åka tåg men var ganska ganska trött så blev lite gnällig efter halva resan å sa att hon ville gå av. 
Var skönt att vi fick ta handikapp platsen men mer utrymme, där kunde man ha vagnen också. Ett bra tips är att boka det när man reser med barn😊. 

När vi kom fram tog vi bussen till lokalen där vi skulle vara. Jätte mysigt med Lussefika, glögg och många barn som var lusseklädda. Isak var tomte. Signe har tyvärr inget lucialinne i år. De skulle inte ha något luciatåg på dagis så tyckte det var i onödigt att köpa. 

När vi var på stan och julhandlade med Bitte igår så såg vi ett lucia tåg och Signe tyckte det var så bra, hon pratar om det hela tiden. Sen ska jag gå iväg med lucia, det måste jag, säger hon. 

Fika på tåget 

Sovande tomten 









Isak skrattar å flirtar, Edit bara stirrar och undrar vad han håller på med 😂





Jag vill inte ha några julklappar 😂

Så rädd är Signe för tomten. Imorse frågade vi om hon ville att tomten skulle komma, då sa hon, nej. Men då får du ju inga julklappar. Jag vill inte ha några paket svarar hon då. Lillgumman. Vi får nog skippa tomte känns det som. 



Jag å Sofia diskuterar en dyr tröja som jag skickat bild på 😂



Tomtegröt 😊



En barnet sover i vagnen och den andra på min arm



Filtbollsmatta

En sån här matta får gärna flytta in i vårt vardagsrum. 





Finns på nepaldo.com för den som är intresserad. 


En stor häst

Mamma, vi kan åka ner på stan efter dagis, det kan vi göra, jaha vad ska vi göra där då? Ehh, köpa en stor häst. 



Ja vill krama honom




Stackars barn

Blir dränkt i reklam av storasyster men han bara garvar 😂






Helgen

Signe vaknade tidigt i lördags morse och hade såklart inte glömt badhuset. Henke ringde Göran å frågade om inte han kunde följa med och det gjorde han. 
Jag och Bitte styrde mot Örebro där vi hämtade upp Anna och sedan åkte till Marieberg. 
Lite julklappsinköp blev det, och så hann vi med en sväng på ikea där jag köpte lite julgranspynt. Utanför ikea gick larmet på Bittes bil och vägrade sluta, hur mycket vi en tryckte på lås upp knappen så gick det inte, bilen gick inte heller att starta. 
En snäll kille hjälpte oss tillslut så vi fick tyst på bilen. Han gjorde exakt samma sak som vi provat så förstår inte varför han lyckades. 
Annars har helgen varit lugn. Igår var vi hos mamma och Mauri en sväng men annars inte gjort mycket vilket har varit skönt. 

Bitte har köpt kläder åt barnen till Jul :) 



Beundrar och stjäl godis från pepparkakshuset. Får man inte smaka? sa Signe när hon redan tryckt i sig 10 nonstop och vi sa att det räckte så. 


Varför är du så dyr lilla kofta, vill ju ha dig



Sprang på denna skönhet på factory. 

Du å jag



Tjat tjat tjat

Igår morse såg Signe nåt inslag på sporten där det var simning. Då började hon genast tjata om badhuset. Jag bara jaja kanske senare efter dagis. Detta hade hon ju inte glömt när jag hämtade henne utan fortsatte tjata. Sa då att vi kunde prata om det när pappa kom hem. Hon var helt galen å sprang å tog på sig skor å mössa å skulle ta bilen själv till badhuset. 
Grät som aldrig förr när vi sa att vi inte kunde åka då vi tyckte hon var för trött och att det var för sent. 
 Vi lovade istället att hon skulle få åka idag. Problemet är bara att jag ska iväg å julhandla med Bitte och Anna så Henke kommer få gå med båda barnen själv i så fall. Men men har man lovat så har man. 

Får jag bilnyckeln mamma 😂. 


Tog in lite från vår stora gran





Nybadade



Jättekram Åhh säger Signe





❤️





Hej här är pippi, pippi det är jag






Onsdag

Signe mådde bättre redan på tisdagskvällen så hon fick går till dagis och det hade inte varit några problem. Skönt att hon bara hade feber ett dygn. 

Isak och jag var iväg till Bvc för vaccinering på morgonen och sen på kvällen fick han också feber. När jag kom hem från Norrköping där jag Sofia varit på juklappskväll på lexington butiken var Isak alldeles varm.  Vet inte om det berodde på vaccinet eller inte. Idag är hon dock feberfri men snorig. 

Blev lite häng med polers på lokstallarna också. 




Lite skumpa bjöds det på utanför butiken. 


Innan hemfärd tog vi en bagel :) 


Stiligt 😊. Isaks fina dop presenter.












Hoppas jag inte glömde något nu. Han fick några pixiböcker och en silversked också och resten la jag ut igår :) 

❤️

En glass gick ner ialla fall. Gammelfarmor var här med en glass och en chokladkalender. 



För mycket Astrid Lindgren?

Mamma jag sitter fast som Emil. 
För nån vecka sedan sa hon till Iris, snorunge för dig va, lortjänta och söndags hällde hon ut vatten från badkaret å sa, här ska skuras. 
😫. 



Jag vill inte ha glass

Signe har varit febrig igår och idag. Igår när vi kom hem från förskolan och när hon vaknade hade hon feber. Jag behöver åka till doktorn mamma sa hon 😘. 
Efter att hon fått alvedon mådde hon som vanligt men vägrade ju länge att ta det. Det är äckligt. Idag har vi lyckats få i henne en dos alvedon iaf. Hon mår ju så mycket bättre efteråt. 

Frågade om hon ville ha glass och hon sa nej. Då är det illa. Välling är det som går ner. Hur man nu kan tycka det är godare än glass. 



Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0