Sliten

Signe sov ända tills 7.30 imorse.  När jag vaknade trodde jag hon å tessan gått ut eller nåt men de hade inte vaknat än. 
Efter frukost åkte vi ut till Hulta där städning efter gårdagens bröllop var i full gång. Vi stannade en stund sedan åkte vi in till stan för mat på McDonalds och sedan skulle Tessan åka med tåget hem till Göteborg. 
Jag, Henke och Signe kollapsade i sängen alla tre när vi kom tillbaka, väldigt skönt. 

Kvällen har dock inte varit lika rolig. Punka på en firmabil som vi fick åka och fixa sedan har en tjej på jobbet stukat handen stackarn. Så har ägnat hela kvällen åt att försök lösa morgondagens kunder men inte lyckats då jag varken får tag på personal eller kunder. 😪. 




Bröllop

Igår var det dags för Anna och Gustavs bröllop. Klockan 16 var det vigsel i östra Vingåkers kyrka, jättefint var det och Signe var brudnäbb. Hon skötte sig bra tror jag, men såg henne inte förens de var ända framme i kyrkan då jag stod längst fram längst in. Men Göran filmade så jag får kolla på det. 
Det som var synd var att det var så tråkigt väder igår, regn, regn hela dagen. 
Efter vigseln lämnade vi Signe hemma hos Tessan, vi drog en vit lögn å sa att vi skulle åka och jobba.
Sedan åkte vi till Hulta där middag och fest skulle hållas. 
Först var det fördrink och mingel och sedan middag i en maskinhall/lada som de gjort i ordning jättefint :). 
Jättegod mat var det och många fina tal, tror många blev rörda av Gustavs tal som han höll där han blandannat förklarade sin kärlek till Anna. 

Efter middagen när kolckan började närma sig 12 så begav alla sig till logen där det var fest och live musik. En bar fanns också där kusinen Martin stod och fixade drinkar. Var med en liten stund sen åkte jag hem och la mig. Kände inte riktigt att jag platsade på dansgolvet med tjocka magen och nykter 😫. 
Henke droppade in vid 03. 

Det hade gått bra med Signe, hon hade frågat efter mig när hon skulle sova bara men då sa Tessan att mamma är här när du vaknar å då gick det bra. Nu på morgonen är det bara Tessan som gällt så hon verkar blivit en favorit. 





























Härligt med barnvakter på morgonkvisten

Signe vaknade vid 6.30 ungefär så ingen sovmorgon alltså. Sedan sa jag att Tilde, Tuva och Molly var därnere då sa hon gå ner till dom :) 



Fredag

Sista arbetsdagen idag 👍👍👍 känns så skönt :) 
Efter jobbet åkte vi ut till Hulta där bröllopsbestyren var i full gång. Signe skulle även få träffa Annas syskonbarn som hon ska gå brudnäbb med å de verkade gilla varandra så det var ju bra. Henke sa att hon å Matlida hade hållt varandra i handen😍. 
Jag åkte vidare in mot stan för att hämta Tessan vid tåget å svänga förbi jobbet för lite fix medans Henke och Signe var kvar i Hulta och åt mat. 
För mig å Tessan blev det tacopaj :) 
Vid 20 tiden kom Växjö gänget. Tre flickor har de i åldrarna 11,9 och 6. Tror ni Signe tyckte det var kul. Hon är fortfarande vaken by the way och klockan är 22.30. 
Vi försökte lägga henne men då blev hon jätte ledsen å sa inte sova. Eftersom hon ändå skött sig och varit glad så kände vi att hon får väl vara vaken tills hon stupar då. 
Själv har jag gått och lagt mig medans Signe och Henke är nere. Godnatt mamma, gå upp nu mamma sa hon haha. 





Födelsedag

Imorse kom Signe å väckte mig med paket. :) Grattis mamma sa hon och sedan sa hon, Signe är Trå år. 
Fick skorna som jag önskat mig som Henke fått mig att tro att han ej köpt. Ja bara nehe å nu är de slut på nätet å säkert i butik med😂. 

 Signe hittade det gömda paketet i lekstugan igår där Henke gömt det. Hörde hur hon börjar härja, paket, paket, Signes paket. Sedan var hon i full färd med att öppna det. Hann dock stoppa henne i sista stund :) 


Heltisk dag har det varit idag. Först var jag iväg å putsade fönster på en flyttstäd, fick problem med att öppna ett fönster som jag trodde jag hade förstört men som tur var ställde Martin på Malma fönsterputs upp och kom å fixade fönstret .

Väl tillbaka på kontoret var det massa folk som ringt å lämnat meddelande.  men jag å Hanna tog hälften var å ringde tillbaka till. 

Var på eftermiddagen tvungen att åka å storhandla på ica maxi. 

När jag å Signe väl kom hem ville grannbarnen komma hit å leka så de var här en stund. 

När Henke kom åkte vi till förskolan som hade lite öppet hus/vernissage ikväll. 

Efter det blev det mat i Stadsparken och därefter hem till mamma å Mauri som är bortresta för att kolla till katter, fixa jobbtvätt och lite sånt. 
Nu är jag trött vill jag lova😁😉. 

Imorgon blir det sista arbetsdagen förutom lite telefonjour på måndag.  Imorgon kommer Tessan från Göteborg  å henkes släktingar från Växjö och ska bo här i helgen då Anna och Gustav gifter sig :) 


Blommor från jobbtjejerna :) 

Present till mig själv från mig själv. Å nej ä, sitter inte fint nu men kommer förhoppningsvis att göra om ett par veckor. 

Blommor från okänd person som jag tror är henkes farmor. De låg utanför dörren när vi kom hem ikväll. 


Signe har avbildat mig på dagis 😂😍. 







Nedräkning

Nu är sista arbetsveckan snart till ända. Ska bli sjukt skönt att få vara hemma å vila sen. Signe kommer att vara på förskolan mellan 8.30-12.30 så får passa på att vila när hon är där. 

Känner mig faktiskt lite stolt över mig själv att jag fortfarande är ute å städar en del fast jag höggravid, hade inte klarat det med Signe men känner mig i mycket bättre form nu än då och är ju något mindre nu. :) 






Kunde bara inte låta bli :)





Våra fönster har inte 2 inte 4 utan 6 sidor/ruta 😫



Dessutom måste man skruva upp 2 skruvar per ruta. Får bli 1 fönster per dag eller så ringer jag Malma fönsterputs. 

Vecka 36 (35+0)





Akta Signes mamma

När Signe kom hem från Hulta blev det lek med grannarna. Först så cyklade Signe och Grannpojken som är 4 år och när han kom i mot mig med sin bil sa Signe akta Signes mamma 😍. 

Sedan gick de hand i hand till vår baksida där det hoppade studsmatta och fick en varsin glass. Hans syskon tittade också förbi en sväng. Den lite större pojken tyckte det var roligt att lura in de mindre i lekstugan för att sedan låsa för med haspen haha, men han öppnade snart igen. 
Roligt med så många barn på gatan. 


Söndag

Vilken härlig dag detta varit. Soligt och fint. Tyvärr är jag fortfarande så sjukt täppt i näsan och trött. Ska försöka att inte använda nässpray mer för jag tror det bara gör det värre. 
Signe åkte till Bitte och Göran på förmiddagen så Henke å jag har fått en massa gjort med altanen och skruvat ihop lite möbler. 
Nu är altangolvet i princip klart sedan är det lite målning och upphöjning av tak som ska till men det får nog bli lite senare i sommar skulle jag tro. 



Firar Cia som blir 27 år imorgon

Idag har vi tjejer från vårt gamla gäng eller vad man ska säga varit på duveholms herrgård på spat de har där å firat Cia. Var jättekul att träffa alla, de var så länge sedan. Malin fixade ansiktsmasker på alla. 
Alla tjejer utom jag å Elin skulle sedan vidare till Cia för mer firande och middag men jag kände att jag inte riktigt orkade tyvärr, de får säkert jättekul. 

Har varit sjukt täppt i näsan nu i typ 2 veckor. Som om det inte var nog jobbigt att andas. 







Nytt regnställ beställt

Fyndade detta på lekmer. Hade tänkt köpa på tradera men de hade massa regnställ till nedsatt pris sen lyckades jag gräva fram en frifrakt rabattkod så då tyckte jag att jag lika gärna kunde köpa ett nytt.  Frifrakt-koden för den som vill ha är 3qNY7XM51. 

Tycker verkligen didrikssons gör så fina barnkläder. Försöker tänka lite mer unisex nu när vi troligtvis ska få en pojke :) 





Glassigt






Igår efter jobb/dagis åkte jag å Signe å hälsade på Iris, Elsa och Sofia. Det blev hemgjord yoghurtglass, studsmatta och en sväng till lekparken, där träffade vi även Victoria, Anders, Stella och Novali så vi passade på att hämta dubbelvagnen vi skulle köpa av dem. 

Efter ett besök på pottan såg hon ut såhär.





Tuff mormor man har som hoppar in å hjälper till på jobbet



Fröknäcke

Var så Himla gott fröknäcke de hade från änglarnas kök på Mauris fest så jag bestämde mig för att baka eget vilket var superlätt. Köpte en mix massa olika fröer. Samt tillsatte lite extra frön jag hittade hemma. 

Sen är det bara att ha i 2 dl majsmjöl, 1 dl olja, 2,5 dl kokt varmt vatten, trycka ut på en plåt med hjälp av ett bakplåtspapper och strö över en massa flingsalt och grädda i ugnen 150 grader i 1-1,5 timme

Detta receptet räcker till 2 plåtar ungefär. 





Brudnäbbsskor

Fick hem skorna jag köpte på tradera häromdagen men tyvärr var de för små😪. Synd eftersom de var så fina. Gav mig iväg å köpte dessa istället. Hoppas det blir bra. Har provat dom lite halvt på henne en gång tidigare. Är inte superlätt att prova på en bestämd 2,5 åring, gick knappt att muta med glass ens. :) 



Lunch på Dufveholms herrgård :)

Idag var Mauris 40 årsdag så det blev finlunch på herrgården. För min del blev det gryta på oxfilé, mycket gott. För Mauri vart det ett glas vin en annan fick hålla tillgodo med bubbelvatten. Kan verkligen sakna att ta ett glas rött.  Var inne på att ta efterrätt också men var tvungen att åka hem för de skulle komma å installera vårt fibernät. 
Så nu är det installerat men vi har inte fått fart på tv:n, viasat visste inte vad problemet var heller😡. Tydligen hade vi bindningstid på vårt tele2 internet också till och med september så vi får vänta med internet via fibernätet också tyvärr.







Finbesök på jobbet

Idag kom Linnea och söta lilla Fanny förbi jobbet å hälsade på. Känner mig så dum att jag inte varit ute å hälsat på sedan hon föddes, men men vi bestämde att jag å Signe ska komma ut nästa vecka :) 






Sökes

Söker 50 talsmöbler. Stringhylla samt byrå/sideboard. 
Ingen som har å vill bli av med inte allt för dyrt? 







Vecka 35








Lyxfrukost och lunch

Gjorde smoothies med färska jordgubbar i morse sedan fick vi hämta mat hos mamma och Mauri till lunch för de var så mycket kvar från igår 😜. 




40 årsgalej

Igår var det 40 årsfest för Mauri. De hade hyrt odd fellow som ligger precis i närheten av där de bor. Jättegod mat och trevligt. Det Var en frågesport och en musiktävling, fick dock aldrig svaren för dj:n kom och spelade hög musik och alla började dansa, inte vi två tjockisar då. 
Egentligen var det barnfritt men Ester och Signe fick följa med. 
Sövde först Signe i vagnen vid 20 sedan vaknade hon 0,5 timme senare av att hon spydde så var tvungen att torka upp massa kräks. Hon var inte sjuk eller så utan hade bara ätit för mycket välling. Välling var i stort sett det ända hon åt igår, önskar hon åt mer mat istället. 
Hon somnade om i vagnen runt 22 igen sen åkte jag Tessan Signe och Ester hem vid tolv tiden. 








Farmor å farfar var också på festen :) 



Loppis och fika på altanen

Idag skulle jag å Sara träffas å ta en promenad var det tänkt. Det blev dock loppis istället, det hade loppis på soptippen. Folk hade skänkt saker så gick intäkterna till välgörenhet. Åkte sedan till mekonomen loppisen men det blev inget köpt orkade inte titta så noga heller. 

När vi kom hem var Viktor och Stina på besök och det var jätte soligt så vi tog en fika på altanen. 

Sara ska också få en liten bebis ca 6 veckor efter oss :) 





Coolingen

Igår när Signe skulle sova sa hon Signe är Trå år (2 år) paket, hurra hurra. Haha vet inte vart hon får allt ifrån. 

Kläderna kommer från Hannas systers barn :) 



Libero boxen

Var å hämtade ut Babyboxen från Libero idag på ica maxi. Blir man medlem i Liberoklubben får man hämta ut en sån. 
Gick även in på babybox.se å fyllde i mina uppgifter så jag kommer få 2 andra boxar till, en hemskickad och en som hämtas på Lloyds apotek, gratis är aldrig fel sedan brukar det faktiskt vara bra saker i dem. 
Dock var man tvungen å acceptera erbjudanden via mail osv men det får jag väl stå ut med. 



😘

På eftermiddagen åkte vi till mamma och Mauri och fikade,  det blev rabarberpaj och hemgjorda vaniljsåsen :) efteråt gick vi till lekparken. 





Pussar på Sixten i lådan. 


Ger inte upp :)😊😊

Passade på att köra lite crosstrainer medans Signe och Henke var i Hulta idag. Han skulle hjälpa sin bror med lite saker inför bröllop här om några helger så Signe fick följa med å vara hos farmor och farfar. 



Bakar tårtbottnar till Mauris 40-årskalas



Det blev massa äggulor kvar å så hade vi en vaniljstång så det blev en hemgjord vaniljsås också. 





Platt morgonmage

På morgonen tycker jag knappt det syns att jag är gravid. Såhär såg magen ut imorse. 





Tjock, trött och förkyld.

Signe har verkligen sovit som en kratta inatt. Grät och knydde i sömnen hela tiden så varken jag eller Henke har fått nån vidare sömn. Vi hämtade in henne till oss men hon blir inte tyst för det. Mamma mamma sa hon hela tiden för att försäkra sig om att jag var där. 
Vaknade upp jätteförkyld i morse också så jag körde mina 2 korta kunder på förmiddagen sen har jag legat hemma i soffan och sovit en stund. Fattar inte vad det är med denna vår och förkylningar. 

Mamma hämtade Signe på förskolan iaf så jag får vila. Saknar dock min lilla pingla. Hon var tydligen också lite snuvig men glad ändå sa mamma. 


En nyfödd Signe, tänk att vi snart har en till sånhär 😍😍. 



Vill ha sommar nu :) en solbränna och en platt mage skulle också sitta fint 😉😉😂.






Korv grillning




Tjejen som just tryckt i sig 1,5 st korv. Nog det mesta hon ätit i matväg. 


Helt otroligt att de har något att skriva om partnern varje vecka 😂

Här hör du Henke, lite massage tack! 



V.34






Till lillebror

Hittade det ett så fint babynest på tradera som jag la bud på å lyckades vinna :) 
Vi har ett babynest sedan tidigare min mormor gjort men hittar verkligen inte det, förstår inte vart jag lagt det. 



Trasig skärm igen.

Detta är fan inte sant. Tappade telefonen på ett plastgolv och den spricker trots skydd. Vad är det för jävla skittelefoner som inte tål ett skit. Har fan inte råd eller lust att laga den igen för 1200 kr, så den får väl vara trasig !! 

Så kan det gå 😂

Faderskapsmålet i USA fick en överraskande vändning. Ett dna-test visade att mannen bara var far till en av tvillingarna. Nu slipper han betala underhåll till ett av barnen.

Kvinnan hävdar att hon hade sex med två olika män samma vecka som barnen blev till. Trots det uppgav hon bara en av männen som far när hon sökte underhåll efter att barnen hade kommit till världen i januari 2013, uppger AP.

Allting uppdagades när kvinnan bad den ene mannen, en man i New Jersey, att betala underhåll för de två barnen. Ärendet hamnade i domstol och dna-tester visade att han i själva verket bara var pappa till ett av barnen. I måndags dömde Passaic County Superior Court mannen att betala underhåll till en av tvillingarna.

Enligt läkare är det fullt möjligt för en kvinna att bli gravid med två män samtidigt. Om kvinnan producerar två ägg i stället för ett under sin menscykel kan de befruktas med upp till några dagars mellanrum.

– Sperman håller sig levande i genitalieområdet i två dagar. Det är möjligt att en kvinna kan ha sex med en man på tisdagen och en annan man på onsdagen, och det är möjligt att en kvinna kan bli gravid, säger gynekologen och obstetrikern Brooke Rossi vid University Hospitals McDonald's Women's Hospital i Cleveland till ABC News.

I den medicinska litteraturen kallas fenomenet för heteropaternal superfecundation på engelska, och har varit känt sedan 1970-talet.

Mannen ska nu betala 28 dollar (cirka 230 kronor) i veckan i underhåll.


Kalas

På eftermiddagen åkte jag och Signe till Högsjö för Jack och Cornelis kalas. Massa barn var det där. Det bjöds på bamse och turtles tårta :) 









Signe illar smoothies







Lördag

Imorse åkte Henke iväg till Örebro för Gutavs svensexa. 
Jag och Signe åkte en lite. Sväng till soptippen sedan blev det lite handling av mat och lunch. Vi skruvade ihop liggsolstolen också nu när det var så fint väder. 
På eftermiddagen åkte vi till Sofia, Iris och Elsa. Erik var också på svensexa så bo bestämde oss för att grilla lite korv med tjejerna, blev även glass å jordgubbar till dessert. Helt galna å vilda var tjejerna som vanligt. Först skulle de hoppa studsmatta sedan ha vatten påfyllt i alla vattenkannor, springa ut på gatan, gå upp till Iris rum, titta på pippi, bada badkar och skvätta ner hela badrummet och sedan hoppa lite i sängen, hoppa studsmatta igen 😫😫. Ha mer korv, ha mer vatten. Signe ville även gärna kissa i bumbon som hon var övertygad om var en potta😂. 


Kraaam




Packar BB väskan

Tänkte det kunde vara bra att få lite packat för man vet ju aldrig när det slår till. 

Packat bebis kläder från stl 44 som Ester hade till stl 56 eftersom man inte vet vilken size bebisen kommer ha. Alla dessa kläder i esters gamla, inte klokt hur bra skick alla små kläder är. Men de är ju klart att de används bara i några veckor innan det är dags för ny storlek. 

Polisen Signe kom å sa inte ta för mycket kläder mamma, inte för mycket haha. Då sa jag är du någe söt, Signe svarar då, ne lillebror gullig. 





Önskelista till födelsedagen

Tänkte det kunde vara bra att lägga upp lite saker här så du vet vad du ska köpa åt mig Henke 🙊🙊😘😍.


Espandrillos av märket diva. Finns på Åkesskor för 499 eller på skoboo.se för 350 kr. Så de är ju bra mycket billigare att köpa där. 
Stl 39 
Har provat de var superbra på mina tjockisfötter 

Kanebopuder refil. nyans 204 
Finns på nordicfeel.se för 299 kr. 





 Satsbord från åhlens, säljs i 2 pack. 
Eller bord från ellos ett litet och ett större. Använd rabattkod 315405 för 30 +fri frakt. 
Är man ny kund kan man få 40% å fri frakt med koden 319601. 









Utomhuslampa från rusta till altanen. 




Signes nya hyllor :)

Ha lite pengar sa Signe och tog ner spargrisen :) 






Fredags tjejmys

Ikväll åkte Henke iväg och spelade fotboll så jag å Signe köpte pizza, Signe blev snabbt poppis bland pizzabagarna och fick klubba å grejor. Sedan kollade vi lite film, badade och läste bok sedan släckte Signe lampan å sa Signe jättetrött.






Igår frissan och idag fotvård :)

Känns skönt att bli lite fixad nu innan bebisen kommer 




Gullungar :)





Pyssel

Har varit på jakt efter hushyllor/vägghyllor ett tag men inte hittat några eller så har jag tyckt de varit för dyra. Blev glad när jag såg att det fanns på panduro men då var de slut i lager. Hittade iaf på en annan sida så jag tänkte måla och sen har jag beställt washitejp. 
Denna tejp kan man göra mycket skoj av har jag sett.
Hyllorna är dock lite mindre än vad jag hade velat ha, men men. 



















P-möte och thai

Idag hade vi personalmöte på eftermiddagen så Signe fick följa med. Hon var tyst å duktig hela mötet, vart lite blyg för alla 12 tjejer. 
Efter mötet fick Signe bada sedan köpte vi thai. 




V.33 (32+0)





Galning

Imorse skulle Signe gå på pottan å när hon ropade att hon var fördig såg hon ut såhär :) 



Kosläpp

Idag har vi varit på kosläpp i julita. Det blev lite stressigt för mig som vaknade klockan 9. Frågade Henke om han kunde gå ner med Signe när hon vaknade vid halv sju så jag fick sova en stund till men trodde inte jag skulle sova så länge. 
Vi hämtade upp mamma vid 10 sedan mötte vi upp Bitte och Göran i Julita. Men Sjukt så mycket folk det var, för några kossors skull. Haha. 
Efteråt åkte vi vidare till ett ställe i närheten och fikade :) 







Tyst pappa.

Imorse kom Signe in till oss vid 6 tiden, Henke somnade förstås om
Direkt men Signe störde sig en hel del på han snarkningar, tyst pappa sa hon 2 ggr 😂. Som om hon läste mina tankar. Dock vaknade inte Henke så vi fick stå ut. 
Signe somnade faktiskt om för en gångs skull och sov till 8. 

Snart så :)

Går framåt med altanen. Göran och Henke har jobbat på för fullt här idag, så duktiga. 
På förmiddagen var jag och Signe på miniröris med Sofia och Iris. Tjejerna tyckte det var jättekul å sprang runt som galningar. Var bara 5 barn totalt med Iris och Signe så det var bra att vi kom och fyllde ut. 
Men alltså vilket minne Signe måste ha. Det är ju flera månader sedan vi var på miniröris och då var ju Noah och Amanda där. När vi kom in på Friskis frågade Signe mig, är Oah mamma är Oah, haha.






 

Bullbakarna






Superfina

En sån här affisch ska det slås till på till barnrummet så småningom. 









1 maj.

På förmiddagen blev det en veckohandling sedan hittade jag hyfsat stora rabarber i trädgården så det blev både en paj och rabarbersaft. 
Signe var jättetrött vid 12 och sov i ca 2,5 timme innan jag väckte henne. 
På eftermiddagen kom Göran å skulle hjälpa till med altanen men det regnade så det blev inget. De skulle bygga imorgon istället. Familjen Einarsson/roxström kom förbi på en fika så tjejerna fick leka av sig lite.😊. 






Fick till ett litet träningspass på crosstrainern både igår och idag :)👍👍.


Valborg

Igår kväll var vi bjudna till Viktor och Sandra. Anders och Viktoria med familj och Danne och Maria var också där. Jag å Maria ska ha barn med 4 dagars mellanrum haha, lite sjukt. 
Blev ialla fall grillat och sedan gick vi å tittade på brasan nere i värmbol. 
När vi kom hem blev det marängswiss med jordgubbar och nougatsås som jag gjort :) 
Vid 21.30 tyckte jag det var hög tid för Signe att somna så jag tog en promenad med vagnen men hon somnade inte så hon och jag åkte hem. Vid 22.30 somnade hon. Förstår inte hur hon orakade vara uppe så sent å hon var inte ens gnällig. 
Ingen sovmorgon blev det för det idag, 06.45 vaknade hon. 














Tittar på babblarna hos Sandra 


Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0