Jag ska gå på rast

Efter att Signe matat Isak med 3 tuggor gröt så sa Signe. "Ne nu orkar jag inte mer, jag ska gå på rast",och satte sig vid datorn. 



Varför ska min farmor ha ny stol?

Jag beställde en bilstol åt Bitte häromdagen för den hon har är så gammal. Signe gick förbi den å frågade "varför ska min farmor ha ny stol?" För hennes är så gammal, "men kan hon sätta fast den då?" "Jag vet inte", "vi får nog hjälpa henne". "ja det får vi göra"😂. 



Överlycklig tjej med fredagsgodis

Och Ittala skålen skulle hon ha någon annan dög inte 😂. 



Nu har Isak börjat dra sig fram

Då kan man hamna lite överallt :) 



När Signe såg snön skrek hon jippi, hurra, hurra. Mamma är inte lika glad



Jag vill gärna ha en sån vit hund mamma

Det får jag önska mig när jag fyller år 😂. 



❤️





Korgen funkar både till bad och handling 😊



Fin vy på kvällslöprundan



Dock kallt som i december 😫

Fick följa med gammelfarmor hem

Gammelfarmor kom på besök på eftermiddagen. Då frågade hon om Signe ville följa med hem. Jag trodde inte hon skulle säga ja för hon brukar vara lite blyg å så men jo då. Hon tog sin sparkcykel och följde med.
Henke hämtade henne sedan när han kom från jobbet. 





Träningsthights

Skulle behöva investera i ett par nya träningsthights då de jag har börjar bli slitna eller om jag ska önska mig till födelsedagen vet inte riktigt. I alla fall vilka av dessa är snyggast? Ska nog på slå till på ett svart matchande linne också. 








Isaks första pass

Snart bär det av till Spanien



Isak får bada i bur 😂





Kvälls grillning

Gjorde hemgjorda kryddiga köttfärsspett och kycklingspett. Grymt gott blev det 😊. 



Stora stolen

Idag bytte vi till stora bilstolen. Borde gjort det för länge sen då han både är för tung och för lång för den andra. 



Gung gung





Mormor har fixat disco frisyr 😊






Dagens lunch

Club sandwich med kyckling å ceasardressing 👌



Lite egen tid med denna lilla man






Barnledig eftermiddag

Idag skulle Henke iväg och spela golf samt att de skulle umgås ikväll så Bitte erbjöd sig att ha barnen på eftermiddagen, Signe ska även sova där inatt. Isak ska jag hämta senare. Signe har beordrat mig att ta med hennes björn och lördagsgodis som vi glömde. 
När barnen åkt till Hulta passade jag på att träna lite. Efter träningen blev det kvarg med jordgubbar å hemgjorda bars jag gjorde imorse.  Nu blir det att glutta på nån serie innan jag ska hämta Isak😀. 






Tips på supergoda små bakverk

Snodde receptet Sofia gjorde på kladdkaks muffins med vit choklad i söndags. Var bara tvungen att göra dom själv, grymt goda. Få ingredienser och går på typ 15-20 min att göra 😀. 
Tur man började dagen nyttigt ialla fall 


Recpet 8 st 





Frukost

Bananpannkaka med vaniljkvarg, keso och bär. 



Jag ska bara titta på vitsipporna, dom är så himla fina

Vilken härlig dag mamma sa hon också 😍😂. 



Isak är ätte, ätte, ätte gullig.... Jag ska krama honom 😍






Grönt och guld 😊









På jobbet å hälsar på Linda och lilla bebisen

Lilla Elias fick gå laget runt. 



Gnäll gnäll gnäll

Här är han ialla fall med polarna på lokstallarna. Men som sagt var mest gnäll på lilleman idag och har varit senaste veckan. Det som han tycker är roligt är att hålla i händerna och gå runt, runt, runt. Hoppas han kan lära sig krypa snart så han kanske blir lite mer nöjd med tillvaron. 



Hälsar på

Idag på eftermiddagen var vi hos Sandra och tjejerna och hälsade på. Maria och Nils var också där.

Bebis älskaren Stina satte tänderna i Isak medans Nils sov 😊. 





 

Får jag hålla lilla gullisen mamma? 😍






Vad är det för något runt kåldolmarna?😂.

Det frågade Henke igår 😂. Svaret på den hundratusen kronors frågan är...??vitkol.. 




Söndagsfika

På eftermiddagen blev vi bjudna på gofika hos Roxström/Einarssons, kladdkaksmuffins med vit choklad. Godaste fikat på länge, måste testa att baka dom nån dag :) 



Signe har plockat blommor

Båda på vår tomt och någon annans tomt uppenbarligen. Snart kommer nån grinig granne å knackar på 😂



Häftigt

Vi har haft väldigt mycket mossa på vår tomt så jag köpte en gödning som hette npk på rekomendation av en tjej på jobbet som är duktig på trädgård, och titta mossan har verkligen dött😊👍. Så nu ska jag vänta på varmare väder och sedan slänga på lite jord och gräsfrö. 



Effektiviteten flödar

Började dagen men att göra löner medans familjen hängde med farmor å farfar i Hulta. Efter några timmars jobb åkte jag hem och käkade och sedan sprang jag bort till jobbet och gjorde det sista och sedan sprang hem. 
Nu ikväll har vi ätit gratinerade fläskkotletter och väntar på att Signe ska bli trött så vi kan se nån film. Isak sover sedan en halvtimme tillbaka. 

Signe är så jäkla rolig alltså. Hon hade lite godis kvar sen tidigare som hon ville ha. Hon tog några ur påsen sedan sa hon ne nu räcker det och bad Henke lägga den i skåpet. Hon tvingar sedan Henke att hämta på påsen igen. Hon tar några bitar och säger "ne ni räcker det " och ställer bort påsen. Fem minuter senare tar hon påsen igen,"jag ska bara ta en godis sen räcker det"😂. 


Det där med Nyhetsmorgon är ett minne blott 😂😫



Hemgjord bea till dagens fredagsgrillning 👌



Väntar med spänning 😊



Skönt att få hjälp med matningen

Vill du mer vatten lilla gullis?😂



Försöker och försöker men kan inte krypa iväg

Isak rullar sig fram istället 😂






Nya favoriter

Baddräkt med kjol åkte på både idag och igår. 



Djulörundan och öppna förskolan

På förmiddagen blev det djulörundan med Sofia och Elsa.
Efter att vi hämtat tjejerna på förskolan blev det öppna förskolan på sandbäcksgråden. Sång, fika och bus och gympahallen stod på schemat. Tjejerna tyckte det var riktigt roligt så det blir fler gånger. Iris och Signe körde gåstolsrace med det små. 

Barnen somnade tidigt ikväll, helt slut. Isak var vaken två timmar inatt och sov bara ca 40 min på hela dagen igår, han har varit gnällig mest hela dagen. Hoppas att det blir en bättre natt för oss alla. Det är bara Signe som sover som en klubbad säl. Har till och med fått väcka henne strax före åtta en gång denna vecka😊. 


Sitter nu och glor på arga snickaren som är hos Bert Karlsson, sjukt kul😂. 


Sprang på denna på promenaden. Kanske något att satsa på i sommar. 







Vår 😊

På promenaden idag stötte vi på Maria och Nils så vi satte oss i solen å pratade med dom en stund innan det var dags att hämta Signe. 
På eftermiddagen kom Sofia, Iris och Elsa på besök. Det blev våfflor och altanhäng. 

Två knubbiga och Goa killar 






Inte gott men näst intill 😊

Kvarg med müsli och värd Signe ville byta sin piggelin mot min kvarg så det var ju positivt, hällde över hälften till henne. 



Signes vår/sommar garderob kirrad

Så himla fina kläder det där märket har. 




Killen som älskar melon



Promenad och fika med Sara och Knut






Ja vad säger man

Alltså vissa dagar vill man bara slita sitt hår. Har inte fått sitta ner många minuter denna eftermiddag. Söva barn, barn som vill bada, barn som slår sig, får tag i färg och pensel (för vuxna) och börja är måla med😩, vill ha välling etc.  När jag äntligen fått Isak att somna och Signe lekte på altanen tog jag fram en kvarg å skulle sätta mig  titta på något på datorn. Då kommer Signe, "jag vill se på Madicken mamma" sedan tittar hon på kvargen. "Får jag den av dig mamma? Tog en djup suck å sa sedan "jaa självklart "😂😂❤️❤️. 



Stå själv

Idag kom Bitte på förmiddagen för att hämta Signe. Med sig hade hon en sparkcykel till henne som hon blev väldigt glad för 😊. När Signe åkt iväg med farmor tog jag en löprunda och sedan åkte jag och Isak i väg till mamma och Mauri en sväng. 
Ikväll blir det en lugn hemmakväll med någon film förhoppningsvis. Nån som har något filmtips?? 

Måste förresten upp och fixa med resvägen som Isak sov i inatt. Signe har ryckt sönder dragkedjan på den så när Henke kom ut inatt låg Isak på golvet 😂, men han var inte ledsen för det. Han sover vanligtvis i sängen med någon av oss men inatt tänkte vi han skulle sova där och Signe i sin säng. Dock började Henke snarka som en tok så jag gick in till Signe ialla fall. 
När jag tjurigt sa till Henke att vända sig för att han snarkade svarar han "ne jag snarkar inte, jag sover inte ens"😂😂. "Nehe men du har snarkat i en kvart. Han skyllde på sin förkylning. 

Killen som kan stå en stund själv om han har något att luta sig emot. 







Fredag

Signe fick vara hemma idag också ä. Hon hostade en del inatt och hade lite feber. Idag har det varit bättre. Imorse när jag frågade om örat sa hon att hon inte hade ont men på eftermiddagen sa hon att det var ont. Nu verkar det bra igen. Försökte ringa VC men kom inte ens fram. Sofia sa att man inte alltid får penicillin  ändå, om det ej runnit ur örat. 

På förmiddagen blev ett besök på matpiraten för handling. Båda barnen skötte sig fint, Signe höll sig lugn så fort jag sa att hon skulle få köpa lite godis😂. 
Vid tretiden åkte vi bort till Sofia och barnen. Signe tjatade hål i huvudet på mig om att få leka med Iris. 
Det blev fika, och lite lek ute innan vi begav oss hemåt för att göra hamburgare. 





Största godisråttan. 


Inte för att skryta men

Hemgjord burgare med hemgjort bröd, hemgjord coleslaw, dressing och pommes. 



Hemgjorda korv och hamburgerbröd 😊



Hiss eller diss

Är lite Signe på att köpa två amplar och ha på altanen med några gröna växter i. Är lite osäker på om det kommer bli snyggt eller bara se rörigt ut. 


Skulle vara snyggt med nån kruka i denna färg 



Hos mormor får man bada i balja i badkaret



❤️





Godaste lightläsken



Budget

Tur man tror på sitt varumärke 😂


Åk hem och vila nu mamma 😂

Idag på eftermiddagen fick Signe och Isak åka till mamma en stund. Kände att de kunde behöva ett miljöombyte då Signe varit hemma från förskolan ett par dagar och vi i princip inte gjort nånting. 
När vi kom dit sa Signe "åk hem nu mamma och vila". Okej sa jag och åkte. Det var skönt att få vila huvudet en stund. Hann med en löprunda, ett avsnitt av The walking dead och lagning av kvällsmat. 
Signe mådde bra på på förmiddagen idag och när jag körde bort henne till mamma. Men nu ikväll har hon varit hängig igen och klagat över ont i örat så det får nog bli ett besök på vårdcentralen imorgon. Känns som det går väldigt upp och ner, ena stunden ett yrväder och andra stunden en sjukling. 


Nakna kocken. Är det deg mamma kommer hon springandes. Har aldrig träffat någon som gillar deg så mycket som hon. Sen tycker hon det är kul att sätta på och stänga av bakmaskinen. 

Farfars recpet på limpor med lite sylt och ost är aldrig fel. 


Hallå Mattsson är det du? Tror någon sett för mycket på Saltkråkan.

Signe är hemma idag med feber. Efter att nu fått alvedon har hon varit hur pigg som helst och tjatat om att åka till förskolan. Sa då att "ne du mår bara bra nu för att du tagit alvedon."Då tyckte Signe hon kunde ta med alvedon till förskolan😫. 

Signe ringer Mattsson😂. 



När man är sjuk får man äta glass på morgonen. 



Kunde inte låta bli

Lite vårfint i krukor. Får väl dock plocka in dom på kvällen ett tag. 






Hela natten och råttor

Alltså Henke berättade att han sett en stor råtta i trädgården igår morse. Jag bara" ja men vad tur att grannens katter brukar vara här på tomten då.". " Ja men den var så stor så tror inte dem rår på den" 😫. Kunde inte somna igår för jag tänkte på råttan. Det bara kröp i kroppen. Hade till och med lampan tänd och inga öronproppar så jag skulle höra om den kom 😩, jag är sjuk. Kommer ta hem Sixten direkt om jag ser den igen. Då får Peter vara hur allergisk han vill. Hatar skadedjur. Troligtvis är det för jag slängt ut bröd till fåglarna som han ätit av. 
Isak sov dock hela natten i natt mellan 19-06. Första gången det händer. Synd jag låg vaken då. 


Playdate

Idag när vi kom tillbaka från dagis ringde Sara och frågade om vi skulle ta en promenad, jag hade precis vart ute och gått så bjöd hem dom på en fika istället. Signe fick för sig att bada trots att ja sa nej så jag lät henne göra det för orkade inte med en konflikt.  Efter en stund går vi upp och upptäcker översvämning i badrummet då hon låtit duschen spruta rakt ut i rummet 😩. Sara fick också rycka in och lägga ut handdukar. 
Efteråt blev det banan och keso plättar med bär och vaniljyoghurt. 
Signe hade lite feber i går men mådde bra i morse så hon fick gå till förskolan hon var pigg när jag  hämtade också så vi var en sväng i lekparken.  Nu i kväll blev hon varm igen och var hängig så hon får nog vara hemma imorgon. Konstigt att febern försvinner och kommer tillbaka. 




Grabbarna bus 


Hurtig söndag

Började med att åka och veckohandla. Var lugnt och skönt på ica maxi klockan 9 en söndag morgon. 
Vid 10 kom Cia så vi tog en promenad tillsammans med båda barnen och Molly. Signe ville hålla hunden hela tiden men vi fick vara med för när hon inte ville hålla mer släppte hon bara kopplad. På eftermiddagen var vi ute i trädgården och rev bort vårt staket. Vi hade först tänkt att tvätta av det, skrapa och måla om men det var så gammalt så vi kände att det inte var värt att lägga massa tid på det. Vi har ju ändå häck ut mot gatan. 
Efter staket röjet blev det en löprunda och direkt efter åkte vi bort till Sofia och fikade 😊. 




Udda tupplurs stil 😂



Dansar 

Slog till på vegetariskt idag. ratatouille med massa grönsaker, mozzarella och parmesan. 




Lördag

Idag blir knubbman hela 9 månader 😫. Fort det går. 
Förmiddagen ägnades åt att åka till tippen med diverse skräp. Sedan ringde farmor å frågade om Signe ville komma ut till Hulta vilket hon ville :) 
På eftermiddagen kom Cia över så vi tog en långpromenad. 
Ikväll blev det grillning. Det luktade så gott från grannarnas grill när jag och Cia kom tillbaka så blev tvungen att grilla.. 😊.
Barnen kom i säng skapligt så tänkte ta ett avsnitt av The walking dead och se om det är något för mig. Sen blir det senaste Beckfilmen. 








Friday night dinner

Igår kom familjen Karlsson/Hjelm på besök. Tjejerna lekte ute en stund sedan käkade vi pulled pork med hemgjorda hamburgerbröd. Snodde receptet på dom hos Sofia och Erik förra helgen. Så himla goda. Tog rätt lång tid att göra men så värt det. 
Efter maten blev det kladdkaka. Tjejerna blev trötta och somnade nästan i soffan allihopa så vi rundade av redan vid 9-tiden så flickorna fick komma i säng. 
 Isak har sovit som en kratta inatt och har gjort det i några nätter nu. Vet inte vad det är med han. Han vaknar typ 1 gång i timme och härjar eller ja, vet inte om han är vaken men härjar gör han ialla fall. Kanske är tänder eller nästäppa. 









aprilvädret slår till direkt



Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0