Fröken sommar



Hemgjord minestronesoppa 👌



Vår dag

Idag på förmiddagen har vi hängt en stund på lokstallarna. På eftermiddagen försökte jag mig på att städa ur bilen med två barn. Signe skulle hjälpa mig men när jag vända mig bort så stod hon å vred ur trasan men vatten å diskmedel över Isaks huvud, han behöver tvätta sig mamma😩. Sedan skulle vi cykla men hon blev lite livrädd för citymail killen som kom på sin lilla moppe. Jag är rädd för motorcykeln sa hon och började gråta. När vi kom in somnade Signe i soffan och Isak fick ta sig ett bad. Ikväll blev det handling på Maxi och försäljning i Signes kiosk. 




Vill du ha lite öl i den här pappa 😂. 


Ont å trasiga overaller

Har så fruktansvärt ont i mina armar. Körde tabata med armhävningar som övning häromdagen å nu kan jag knappt lyfta armarna😫. Kan knappt snyta mig eller ta på mascara. 
Dessutom har dragkedjorna gått sönder på två av Isaks overaller. Signe slet av den ena igår å den andra gick idag för andra gången. Ska försöka få tag på mormor å se om hon kan fixa. Hoppas på en bättre fortsättning på dagen. 

Stickat från topp till tå, så blir det när man är poppis hos tanterna



Killen som inte vill sova på kvällarna längre



Lite fika har vi bakat till dagens gäster

Som var Amanda, Noah, Alvi, Sofia, Iris och Elsa. 😊





När denna lilla tjej är på humör är hon den goaste å roligaste jag känner



Hemgjord pizzadeg hjälpte hon mig med igår. 


Söndagsfrallor



Nya tavlor :)

Tack till Moa som var snäll å köpte ramar på ikea :) 


Vilka fina flickor sa Signe.. 

Signe och mormor bygger snögubbar

Mamma, pappa och Isak. 




Massage, bubbel och badtunna

Igår var vi bjudna hem till Emelie i mammagruppen. Eller till hennes föräldrars hus. Jättemysigt hus verkligen. 
Hennes bror som är massör hade lovat att massera det som ville. 
Var helt underbart och välbehövligt med massage kan jag säga. Stackars Sara som var sist fick ta massage när alla andra dansade å härjade därnere 😂. Emelie hade fixat med massa god plockmat och sedan bastade vi och badade i vedeldad tunna ute. Den hade inte riktigt fått upp temperaturen trots att Emelie eldad som en galning sedan 15 men vi badade ialla fall en stund. 
Vi tolv begav jag och Sara oss hem, Sara var snäll å körde hem mig. Tomt var huset för Henke å barnen sov i Hulta . Ganska skönt faktiskt 😉. Sov till 9.45. 





leksaker 😊

En kund till oss skulle skänka bort massa leksaker å frågade Hanna om vi på jobbet kanske ville ha till våra barn. Mina fick kassaapparat, piratpengar en liten hoppande groda, en rosa häst, hopprep,  liten pippi och en brandbil. 
Snällt snällt 

Det här är en stege vet du mamma. 


Borsta borsta

Isak tyckte det var jätteskönt att köra med Signes tandborste. Han blev jätteledsen så fort man skulle ta den :) 
Stackarn har fått ögoninflammation nu. Signe hade en liten släng av det i början på veckan. Han verkar inte lida av det men i morse kunde han inte öppna ögonen för de var så igenklibbade. Undrade varför han låg å jollrade med stängda ögon. 




Som sagt

Om någon ska till ikea snart, hojta :) 

Snälla skjut mig. Tänker lägga mig så fort Henke kommer



Först nystädat, sedan...



Kom grannpojken över och han å Signe rev ut allt som fanns. Missade ta kort på pärlburken Signe hällde över hela golvet. 
Jag tror jag har lite feber också så var inte jätte taggad på att städa. 




Myys

Bli inte stor..
Så mysigt att somna bredvid den här lilla goa knubbisen varje kväll. Titta på lilla foten😩. 
Dåliga kort jag vet men det är mörkt i rummet 




Mån/Tis

Signe var tyvärr inte så pigg igår på sin födelsedag, lite feber som började natten mellan lör-sön.  Tur att vi inte skulle fira nåt igår. Hon fick vara hemma från dagis både igår och idag. Hon har inte haft så mycket feber men ändå varit lite småhängig. Igår var vi hos mamma från förmiddagen fram tills 16 ungefär. Tessan och Edit var ju där så vi tänkte vi skulle hänga lite med dom innan de åkte hemåt. 
På eftermiddagen var jag på 6 månaderskontroll med Isak och Signe åkte till burger king med Bitte och Göran och åt lite födelsedagsmiddag. Idag har vi tagit det lugnt och varit en sväng hos Sofia, Iris och Elsa och fikat. 




Mysig lampa och stjärngirlang Signe fick när hon fyllde



De får hänga där tills jag hittar en bättre plats i hennes rum, blev inte helt nöjd med placeringen. 


Nån som ska till ikea?

Och kan köpa två såna ramar åt mig? 



Hängselbyxor





Kalas nr 2

Igår firade vi Tessan och mamma som också fyller år här snart. Mauris bror med familj och hans mamma var också på besök. De hade med sig presenter till   Signe och alla små barn fick ett varsitt lok till tågbana med sin bokstav på, så gulligt. 
Det blev gofika och chilli con Carne Mauri hade gjort. 






3-årskalas

Igår firade vi Signe som blir 3 år på måndag. Var bara närmaste släktingarna som var på besök sen var det ett par som inte kunde komma så det blev en ganska lugn tillställning ändå. 






Fotografiska.

Älskar dessa två posters från fotografiska. Hoppas på att de ska få pryda något vägg här hemma snart :) 





Dessa är också fina 




Na na na na na na na na Batman



Signe och grannpojken leker =kaos i lekrummet

Inte en pryl på sin plats och hela tältet fyllt med leksaker. 


Snott åt sig chokladbollar fast de inte fick. Du får öppna Liam sa Signe när hon inte fick upp burken 😂. 



Kusinerna

Idag kom Tessan och Edit hem. Peter och Ester stannade i Göteborg denna gång. På förmiddagen jobbade jag tillsammans med Hilda en stund sedan hämtade jag Signe, vi hängt hos mamma och Mauri hela eftermiddagen. 




Budget slingor 😊

Var iväg till ica ich köpte en blondering. Var typ 10 år sedan jag blekte slingor eller färgade hemma, men kände verkligen att jag inte stod ut med utväxten. Tessan var snäll å la slingorna. Vart faktiskt helt okej. Inte alls som när jag går till Annelie men ändå :) 



Piffat lite inför Signes kalas imorgon



Bra ny hallmatta

Har länge stört mig på att vi har parkett i hallen. Inte alls praktiskt särskilt inte när det är blött å man inte har nån bra matta innanför dörren. Men nu så. Beställde på metervara på nätet så behövde jag bara klippa till litegrann. Ångrar att jag inte tog den lite längre dock.  Blir ju en del spring med skor å vagnar i hallen. 



Nu är Köket klart 👏👏😊😊



Tack snälla Göran som fått slita här. :) 

Littlephant

Varför kan inte Littlephant komma ut med ny barnkollektion hos Lindex? 
När Signe var bebis hade de kläder från Littlephant på Lindex men de verkade bara vara en eller två kollektioner som kom å sedan inget mer. Synd, så himla söta kläder. 







Presentkortsshopping.

Fick presentkort på Lindex sv Bitte och Göran i julklapp så idag slog jag till på en blus ett par jeans och ett kuddfodral😊. 






Hängt med kompisarna på lokstallarna idag



Lite naturell yoghurt blandat med banan och bär gick hem



Så mycke fina flickkläder på Lindex














Tårtbotten 3 lika

Igår vart det tårtbottnar till Signes födelsedag. Snodde receptet Sofia brukar göra. 






Recept 






Gäster

Igår hade Sara, Knut, Sofia och Elsa här på fika. De stannade kvar hemma med Isak medans jag hämtade Signe. Lyx att slippa ta med lillen vid hämtning. Babyskyddet börjar bli tungt nu med klumpen i. 

Sara hade med sig nyttigt fika medans jag hade dukat upp med massa kakor😂,  Men den där protein grejen var faktiskt väldigt god.




Vill ha den fina klänningen mamma

Signe har fått för sig att hon alltid ska ha fina klänningar på sig. Den hon tycker är extra fin är den hon hade på Gustav och Annas bröllop, så det blir ombyte direkt efter förskolan 😂. 


Renovering

Som ni ser är vårt kakel i köket inte allt för snyggt så Göran ska byta det till oss, supersnällt 😊. I helgen var vi iväg till ikea och köpte nya bänkskivor också så vi passar på att byta dem på samma gång.
Vi valde mellan dessa sorters kakel men det blev de på bild nr 3







Hej bamse, hej hej hej



Egentid måndag =0 %

Isak har tydligen bestämt sig för att enbart ta en eftermiddagslur på 20 min och vara vaken hela kvällen de senaste två dagarna så det får bli ett inlägg imorgon istället. 



Snyggt 😊



Reflexerna verkar vara bra på overallen ialla fall😂



Lördagskväll

Igår kväll var vi bjudna hem till Sofia och Erik. 
Jättegod mat och efterrätt bjöds det på. Isak somnade vid 20.00 i gästrummet medans Signe var vaken till 23.30.Har nog aldrig sett henne så trött men hon vägrade ju sova och somnade i vagnen hem. Iris somnade i soffan.
 Iris var lite sjuk igår sa Signe idag 😂, hon är inte van vid att Iris somnar före henne. 








Badhuspremiär.



Speglar sig i nya baddräkten. 

Isak tyckte också det var skoj att bada sedan somnade han i vagnen. 


Sofia, Erik och barnen gjorde oss sällskap i badhuset. Undrar egentligen vilka som hade roligast. Vi vuxna hoppade från hopptorn och grejade, jag vågade till och med hoppa från femman, det ni😊. 


Pomp de Lux overall

Slog till på denna snygga softshell overall åt Signe på pomp de Lux rean. Halva priset så rena fyndet. Fick dock ta stl 98 för 104 var slut. Lite tight var den men bra på längden ialla fall. 



Hur fina och mysiga är inte dessa sänghimlar från numero 74






Lite dekorationer till Signes födelsedag måste vi ju ha



Happy birthday girlang och lite ballonger. 

Planeringsdag på dagis =bus hos oss

Idag kom Sofia och barnen samt Amanda och barnen. Supermysigt att få lite sällskap och dagen bara flög iväg. Isak sov 2 timmar mitt på dagen också. 
Märks att de andras barn sover lite längre än mina på morgonen. När de kom strax före elva hade de precis käkat frukost och jag stod å tryckte i mig lunch😂. 
 På eftermiddagen åkte vi bort till mamma och Mauri jag och barnen och jag åkte ner på stan en sväng. Skulle byta ett par byxor på kappahl åt Isak men upptäckte en liten fläck samt att jag hade råkat ryckt bort alla lappar så jag struntade idet. Han kanske smalnar av med tiden så han kan ha dom, de var lite tighta i midjan bara😂.
 Köpte tre basplagg åt han på ta tre betala för två. Han växer som en galning det där karln vet inte vart det ska sluta. 





Lilla nyår

Igår var vi bjudna till Victor och Sandra. Det blev ju inställt på nyår så det blev nyårsmiddag igår istället. Oxfilé med potatisgratäng bjöds det på sedan hade Maria med den goda desserten vi åt på nyår. 
Signe och tjejerna lekte och sprang runt som galningar med käpphästar. 
Bitte hämtade sedan Signe,  Stina och Elsa åkte till sin farmor och farfar. 
Jag och Isak begav oss hemåt vid 22 tiden, var så himla trött för natten innan låg jag vaken mellan 02.30 till 05.15 helt utan orsak. Är så irriterad på att jag ibland har svårt att sova fast jag är trött. Inatt däremot har Isak vaknat typ varannan timme känns det som men lyckades ändå somna om tack och lov. 











Isaks nya vrålåk

Undrar vem som tycker den är roligast? 







Älskar att byta kuddfodral

Denna gång blev det två beiga med gröna löv. 



Underbar dag

Först har Signe ner hela fönsterbrädan så att en kruka går sönder och jag får ett jäkla jobb med att få upp den. sedan kissar hon i soffan, vilket jag vet att hon gör med flit. Till råga på allt kommer hon in och väcker Isak som jag precis fått att somna som varit jättesvår att söva dessutom. 🔫😫🔫🔫🔫🔫



Backen och disco

På förmiddagen igår gick vi till backen och åkte lite snowracer tillsammans med Sofia,Erik, Iris och Elsa. Varm choklad fick också följa med. 

På eftermiddagen åkte jag och Signe på disco hem till Mikaela i mammagruppen. Tror det var runt 12 barn där. Jätteskoj. De hade fixat discokula och så bjöds det på varmkorv, popcorn och saft. Signe och Iris dansade en hel del faktiskt, men sen tröttnade dom å ville sitta i soffan och kola på youtube på telefonen. 









Gubbeman som blir 6 månader imorgon



Såg minsann att en tand spruckit igenom idag. 

Mysigt nyår på få.

Från början var vi 10 vuxna + 7 barn som skulle fira nyår hemma hos Viktor och Sandra. Först droppade ett par av pga sjukdom sedan fick vi sms på nyårsmorgonen att Viktor låg med magsjuka så vi ringde Danne och Maria och styrde om till nyår här. 
Till förätt blev det räksoppa med vitlöksbröd, till varmrätt långkok på högrev och till efterrätt hade Maria gjort hemgjord glass och flarn, supergott. 
Nils var vaken hela kvällen tills de åkte en vid 01, helt galet, Isak somnade vi 17.30 först å sov till 21, sedan var han varken kanske 1,5 timme, när jag skulle lägga honom så somnade jag också och sov 1 timme, haha bra värdinna. Signe somnade vid 19.30 och sov hela natten utan att vakna av alla smällare. 
Trevlig kväll var det iaf, vi spelade ett spel de hade med sig som jag vann 💪💪😊. 
Nu på morgonen hämtade mamma barnen så vi fick sova lite, skönt, skönt. 










Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0