Årets andra löprunda

Hade glömt hur jobbigt det är att springa.. Ska dock hålla i och försöka komma ut ett par gånger i veckan. 
Fin utsikt har man ialla fall nere vid Dufveholm. 



Inte så lugn med god fika på hembagarns

Jag och Sofia åkte ner till stan för att fika med barnen. Dock sprang de runt som två huliganer och förde liv så vi stannade bara nån kvart😩. 
Då tänkte vi gå och kolla i butiker istället men det gick inte bättre det. 




Nu ska det bli fint i trädgården

Har dock inte så höga förhoppningar om att liljorna ska ta sig och bli fina. 
Blev ialla fall liljor, dahlia och nån växt som kallas fagertrav. 


Påskfirande

I söndags åkte vi till Flen. Lunch hos mormor stod på schemat. Supergod lammstek blev vi bjudna på sedan lite efterrätt och fika på det.. 
Efter besöket hos mormor åkte vi direkt till Hulta där det blev mer god mat. Kändes som jag rullade fram när vi skulle åka hem 😂. I måndags grejade vi trädgården. Vi grävde blandannat bort vår klätterväxt som hade gigantiska rötter, blev till att ta fram sågen. 
På eftermiddagen åkte vi till Elgiganten och tittade på kylskåp medans mamma och Mauri passade barnen. Vi passade även på att ta en fika på sultans i lugn och ro, gäller att passa på😉. 
Hjälper till med såsen. 

Signe tvingade ut både farmor och farfar på varsin runda med dockan. 








Mys i resesängen

Vi tog hem resesängen från mamma. Spjälsängen kasserade vi nyligen för den var inte stabil. Hittills har han bara sovit i vår säng men nu tänkte vi testa att lägga honom i resesängen precis utanför vårt sovrum eftersom han bökar å stökar så mycket på nätterna. 






Schyssta pjuks från geggamoja

Fick Signe i påskägget från farmor och farfar :) 



Fredag lördag

Igår blev det lite pyssel ute på förmiddagen Signe fick leta ägg och sedan spolade vi av altanen och tog ut lite möbler. På kvällen var vi bjudna hem till Sofia och Erik på middag. Isak fick åka till mamma och Mauri och sova så det var bara Signe som följde med. Pulled pork med hemgjorda hamburgerbröd blev vi bjudna på, supergott :) 
Signe och Iris var skittrötta men skulle inte sova så Signe var vaken till 23.30 men vaknade ändå sju imorse. 

Idag blev det städning för mig på ett gym här i stan. Hoppade in för en annan tjej som var ledig. Efteråt hämtade jag Isak och åkte hemåt. Henke tog med barnen ut till Hulta för att leta påskägg. 
Cia kom vi tolvtiden så vi grillade korv. Vi hade lite problem med glöden för vi hade så lite tändvätska.  Vi la på tidningspapper och grejade men gav tillslut upp och stekte korvarna😂. 
Efteråt blev det en promenad på 6 km i solen. Var så pass varmt att jag kunde gå i T-shirt. 















Skärtorsdag

Började dagen med lite jobb. Isak var hos mormor och jag åkte direkt efter jobbet och hämtade Signe. På eftermiddagen var vi till lekparken och när Henke kom tog jag en sväng till strandviks och kollade till min kunds hus. Ikväll har mamma och Mauri varit här och ätit. Signe fick ett påskägg mes godis och en påskblomma, Isak fick en fin tröja. Signe var helt slut ikväll då hon varit vaken sedan 06 och inte sovit nåt på dagen. Vid åttatiden somnade hon på några minuter efter lite läsning.


Blev en monstera, måste bara hitta den perfekta platsen. 


Det här mad maxvikten på typ 15-18 kilo har redan överskridits 😫

Signe skulle såklart ut och köra Isak i vagnen. Jag fick inte köra så hon körde hela vägen till lekparken. På vägen hem började hon gnälla över ont i sidan (alltså håll), nån har slagit mig här i sidan mamma😂. Då ville hon åka vagn och tyckte jag skulle ta upp Isak. Fick bära henne å samtidigt köra vagnen, tillslut orkade jag inte mer så båda fick åka 😂. 




Ute å provkör nya sulkyn

Just nu hade de halva priset på vagnar på jollyroom så vi slog till på en paraplyvagn till barnen. Är så smidigt när man lämnar på dagis och när man reser. 




Busfrön

Igår var vi och hälsade på Sandra, Elsa och Stina. Vi sprang på varann på förskolan på måndagen och bestämde att vi skulle ses. 
Signe var först blyg men efter lite jordgubbar blev de bättre och de sprang runt och busade. 



Påskäggen kirrade



Isak får en sommrig body med byxa till. Signe får solglasögon, keps och lite godis 😊. Tänkte hon skulle få leta efter äggen i trädgården. 

Löner å löpning

Idag var jag tvungen att ta tag i lönerna eftersom det är utbetalning nästa vecka. Signe fick hänga med mormor under tiden. De var ute å planterade blommor och var i lekparken. När jag var klar tog jag en löprunda å sedan fikade vi ute. 
Det är mycket godare att äta ute sa Signe. 
När vi skulle åka sa mamma att Signe skulle ta med sin blomma hon hade gjort i ordning åt henne. Istället rycker hon upp några påskliljor som mamma planterat åt sig själv å säger "jag vill ha de här istället" 😫. Men vi satte tillbaka dom och tog med vår blomma. 





Lasagne i panna med ricotta 👌



Bästa farfar 85 år

Idag var det överraskningsfest för lilla farfar på hotellet i Vingåker som Marie hade styrt upp. Han blev jätteglad och rörd. Av oss barnbarn fick han ett presentkort på Dufveholms herrgård till han och Marianne. Vi bokade även in ett datum så att det blir av 😊. 
Jättegod mat fick vi och det var kul att få träffa alla kusinerna. 
Signe och Stella hade väldigt kul. Julia lekte massa med dom så när vi var påväg hem sa Signe. "Varför bor Julia i Stockholm?" Signe hade roligt med Julia😍. 






Påskfint



Fredags kalas

Ikväll har vi haft lite gäster eftersom Henke fyller år. Signe har frågat hela dagen när alla gäster kommer😊. 
Blev en trevlig kväll med mat och fika och Henke fick massa fina presenter.  Av oss fick han en vårjacka imorse. Signe sa: men var är det andra presenterna mamma? Hämta dom, men Signe jag har bara köpt en 😂. 







När Henke får en rabattkod på 40 % på ellos är det klart man slår till på ett par vårskor.

Gissa varför han är kund där 😂. Behövde ett par nya kastade nyligen mina från förra året som var helt slut. 



Jordgubbar i stora lass

Imorgon ska vi ha lite kalas för Henke som fyller år så slog till på ett stort paket jordgubbar



Någon tror visst det är sommar



Mamma hämta bullar och saft

Signe gick ut och tyckte det var så himla fint väder. Hon hämtade sedan en filt och la ut på altanen och sa mamma hämta bullar och saft vi kan äta här 😂. 




Mamma jag sitter fast

Signe fastnade i gardinen idag😂 och hon satt verkligen fast, hon blev inte jätteglad när jag gick efter kameran istället för att hjälpa henne loss, kunde bara inte låta bli. Fick plocka ner gardinen för att få loss henne. 




Är du lite tung mamma? Ska du inte vila lite då?

Efter att jag hämtat Signe på dagis så somnade Isak så jag körde ett tabata pass. Signe satt med sin vällingflaska och tittade på. Sedan sa hon, mamma blir du inte lite tung när du tränar, jo svarar jag, ska du inte vila lite då? Kan jag också få träna när jag druckit upp min välling? När hon sedan kom bort till mig sa hon, nee det får jag göra när jag blir lite större😂.  Hon säger tung om trött, när man är trött av ansträngning 😂 fråga mig inte varför. 





Har dammat av den här gamla grejen från tv-shop. Är dock inte så att jag glider fram på den med ett léende som de gör på tv-shop reklamen. 😂. 

Knubbeman som aldrig är still. Man märker verkligen att han vill krypa iväg nu men vet inte hur man gör. 


Vem behöver leksaker när det finns eltandborstar. Han har fått en tand i överkäken nu förresten 😊. 



Måndag

På förmiddagen tog jag och Sofia en promenad ner på stan. Det blev lite nya kläder till Isak. 
Efteråt tog vi varsin burgare på donkan. Jag trodde det bara skulle ta 25 minuter att gå hem vilket var fel, tog 35 minuter och då gick vi i rask takt och fick springa sista biten för att hinna hämta Signe i tid 😂. 
Fick ju motion ialla fall. Har varit dåligt med det senaste veckan. Har känt mig helt slut både i kropp och huvud. Tog en järn och en vitamintablett idag så får vi se om det kan hjälpa. Gick å la mig med Signe vid åtta igår kväll men kände mig ändå inte alls utvilad när hon vaknade vid 06😁. 

På eftermiddagen har vi hängt hos mamma med Tessan och barnen innan de åkte tillbaka till Gbg. 



3 för två + bonuscheck =billigt å bra till Isak



Söndag

Igår åkte jag Tessan och barnen utom Isak och hälsade på farfar i Vingåker. Isak var hemma hos pappa och fick besök av kompisen Nils. 
På eftermiddagen åkte vi bort till mamma där vi var kvar till barnen skulle sova. 




Busfabriken och taco-kväll

Imorse begav vi oss mot busfabriken. Jag och Tessan tog med de stora barnen. Edit var hos mamma och Henke hade Isak. Vi mötte upp Sofia och Iris och vid busfabriken. Signe var taggad till tusen och har tjatat hela veckan. Roligt hade de, sprang runt som galningar. Pannkakslunch och glass blev det innan vi åkte hem. 
Signe och Ester deckade direkt i bilen.
Ikväll har vi varit hos mamma och Mauri å käkat tacos. Mormor kom också på besök 😊. Face-swap, snygga va? 













Fredag

Fick åka på jobb idag. De hade varit många sjuka i veckan så det behövdes lite extra. När jag kom tillbaka var Tessan och barnen hos mamma så vi åt lunch ihop innan jag hämtade Signe. Signe hjälpte såklart till att packa alla städgrejor. 
På eftermiddagen har det varit fullt ös på Ester och Signe. Bad i badkaret, gjort chokladbollar, målat med vatten på husvägg och varit i lekparken. Ester slocknade vid 18, Signe somnade typ sittande med en knäckemacka vid 17.30 men vaknade sedan till och var vaken till 20.30 men ojoj så lätt det var att söva henne idag. 
Ikväll har vi käkat thai och oreo cheesecake, riktigt smaskigt. 




Spännande med grannens högtryckstvätt 



Isak gjorde både nr 1 och 2 på toan idag

Frost och popcorn 




Jag vill inte ha ketchup på min lilla My klänning sa hon och tog av sig

Plötsligt händer det :) 



Sugen

Sprang på ett recept på oreo Cheesecake på en Facebook sida. De kommer alltid med massa goda recept som man sitter å dreglar över. Satt å visade Sofia massa, stackarn som ska börja köra aloevera detox snart 😂. Måste göra denna till henkes födelsedag. Kanske testar en liten i Heglen för å se om det är gott 😉. 

Tur man både gått långpromenad å kört tabata idag. 



Mina Gullungar

Idag var vi och tog kort. Båda barnen skötte sig fint och endast en kvart tog det att få ihop massa fina bilder. Här är några av dom. 









Nu får vi se hur det går.



Gårdagens rester + lite korv blev en pytt

Man känner sig alltid lika nöjd när man får ihop något av rester 😊



Måndag

Efter dagislämning gick jag och Isak och hälsade på Sara i deras nya hus som ligger jättenära Signes dagis :) Emma och Carl var där också.. 
Var kvar där till Signe skulle hämtas igen. 
På eftermiddagen åkte jag och barnen bort till Sofia och där lämnade jag Signe en stund medans jag och Isak åkte för att hitta kläder till barnens fotografering imorgon. Skrev och frågade Johanna idag när hon hade tid och fick en tid redan imorgon, hon hade en avbokning då. Blev sjukt stressad att hitta kläder.😩😊. 

Min yrsel som jag hade för ett tag sen har kommit tillbaka, suck. Vet inte vad det beror på men hoppas den försvinner snabbt. 




Sökes

Nån som har några Ellen och Olle sjunger böcker och vill sälja till mig. Signe älskar dom. Varje kväll Sjunger vi ekorrn satt i granen, sockerbagaren och tre pepparkaksgubbar. 



Barnen somnar till frost, mamma sitter kvar och tittar





Ska du på Festis?

Signe var mycket bättre igår. Det var bara i torsdags som hon kräktes. Ingen annan i familjen har blivit sjuk hittills så hoppas på det bästa. 
Personalfesten styrdes om till personalrummet. Jag visste inte om jag skulle gå med tanke på smitta. Ringde 1177 å hon sa att jag inte smittar om jag inte själv är sjuk så jag åkte dit. Hanna hade handlat och fixat med tapas. Mauri stod för vinprovning av rosévin samt supergoda oliver. 
Var hemma runt tolv efter en rolig kväll :( 
När jag skulle åka iväg sa Signe , ska du på Festis nu mamma😂. 

Testar brillor 




Magsjuka

Var ingen rolig morgon idag. Signe hade ont i magen sa hon å ville gå toa hela tiden men inget kom. Sedan när vi klätt på oss och vi skulle iväg till dagis sydde hon som en gris stackarn. Sedan ville hon ha saker att äta så då trodde jag inte det var magsjuka men efter en vila så spydde hon ner hela sängen.. Jag vill inte kräkas varför kräks jag mamma 😢. Hon är ganska pigg i övrigt och har ingen feber. 

Har fått avstyra personalfesten vi skulle ha här imorgon. Jättetrist men vad ska man göra. Nu är det bara att invänta kräkningar från familjens övriga medlemmar. Sweet. 

Dagens loppisfynd

Fodrad regnoverall till Isak för 15 kr.  Tror den kommer passa fint i höst :) de ringde från loppisen som jag lämnade in grejor på för ca 1 år sedan. Man har fått komma å hämta pengar å osålda grejor i omgångar. Jag valde att skänka det mesta av de osålda. Skönt att slippa ta hem det igen. 



Vet inte om det är gott med boxen är fin.

Köpte Gynnings nya vin till personalfesten på fredag. 



 

Unnade mig lite liljor nu när hortensian är stendöd

Lyckades inte med min torkning. 



😂





Jag är hungrig mamma

Vet inte riktigt vad som hänt med Signe hon säger konstant att hon är hungrig. Tror dock att det oftast handlar om att hon är sugen på nåt men säger att hon är hungrig. Igår när jag hämtade henne på dagis hade hon precis ätit och ätit bra sa det. Hon började genast tjata att hon var hungrig så hon fick välling hemma, sedan blev det macka och kvarg. Hemma hos mamma åt hon smörgåsrån, frukt och russin. Förstår inte hur hon får i sig, kanske är nån tillväxtperiod. 
Dessutom har hon börjat tjata om godis hela tiden sedan sälen. Hon å Iris fick en del sötsaker där och sedan förstår dom ju inte att det är för att vi var på semester och att man inte får äta godis varje dag😫. Jag vill ha blå klubba mamma, mamma klubba 😩🔫. 

Haft kul på snapchat på morgonen 😂





Vill ha vas

Hur fin är inte denna vas från Klong som man sticker ner blommorna i. 
Ljusstaken i samma märke är heller inte dum. 







När båda barnen somnar vid 19.

Blir det en het dejt med Ragnar Lorthbrok 😂. Hittade två nya avsnitt av vikings :) 



Kärt återseende

Idag kom Linas igen efter att vi haft en månads uppehöll. Men var riktigt skönt att få den igen. Ikväll gjorde vi detta recpet, en riktigt god vardagsdrätt var det. Kul att hitta på något nytt med falukorv. 



04.00

Ja så dags vaknade jag idag efter en dålig natts sömn. Förstår inte vad mitt problem är. Isak vaknar till många gånger visst, men han somnar ju också om direkt, oftast, jag däremot kan inte alltid somna om trots att jag är trött 😩🔫. 




Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0