Hp

Jahopp, idag var det dags för det hemska högskoleprovet. Har haft ångest flera veckor inför att skriva det. Begav mig ialla fall iväg imorse till Duweholm där provet skulle äga rum. Det började med en verbal(läsdel). Var jättekort om tid tyckte jag så hann inte med engelska delen knappt. Del två var också en verbal del, sedan matte, sedan verbal del igen och slutligen matte. Den tredje verbala delen tyckte jag gick hyfsat så kan ge mig tusan på att det är den delen som plockas bort. Alltid är det en del som dras bort som är typ en testdel för kommande prov. Matten vet jag inte riktigt hur den gick, kunde vissa frågor men fick också chansa på många. Även där tyckte jag tiden var knapp. Men men, bara att vänta 4 veckor på resultat.
Nu är jag och barnen hos mamma och mauri. Tanken var att jag och Elin skulle åka till Stockholm och fira Malin men Elin blev sjuk så vi ställde in. Henke har killkväll hemma så vi håller oss borta.

Som vanligt har pappa packat för tunt då får man låna systers klänning.

Helg

I fredags var vi bjuda till Sofia och Erik. Vi har inte träffats på länge då Signe har haft vattkoppor. När vi väl bestämt att vi skulle ses så bröt skiten ut på Isak men mamma och mauri kunde ställa upp som barnvakter så det gick ändå.
Signe var taggad på att träffa Iris men nästan direkt så slog Iris i bordskanten och fick en blåtira😢. När hon lugnat sig så somnade hon i soffan och Signe somnade i gästrummet vid åtta så det blev inte mycket lek för trötta tjejer. Men men lugnt och skönt för oss vuxna. Jättegod mat blev vi bjudna på som vanligt, sedan blev det "med andra ord" som såklart jag och Sofia vann överlägset😉.
Idag tog jag och Sofia med de stora barnen till Norrköping för knattebio. Innan bion blev det mat på donkan. Alfons visades och tjejerna skötte sig fint. Var lagom med 45 minuters film.
Efteråt försökte vi oss på att gå lite affärer men det gick mindre bra med två huliganer. Väl tillbaka i K-Holm blev det fika och bus hos Sofia innan hemfärd😀.

Tror en liten tjej kommer bli grymt glad för denna julklapp

Taco night 😀

Helgen

I lördags morse styrde vi mot Göteborg för att fira Ester som fyller 3 år nästa vecka. Med i bilen var mamma, mauri, jag, Signe och mormor. Henke och Isak fick vara hemma eftersom Isak eventuellt kan få vattkoppor. Har inte dykt upp några än så verkar inte som att han får det.
På vägen ner stannade vi både och fikade och åt lunch på donkan. Måste ja ha ett par stopp när man har barn med i bilen ☺️. När vi kom fram blev det paketöppning, tårta och lek med Esters nya leksaker. På kvällen fixade Peter jättegod mat. Signe och Ester lekte för sig själva på övervåningen i princip hela kvällen innan de stupade vid 21. Även idag körde de gärnet. De fick gå med killarna till lekparken medans vi tjejer fick lite ansiktsbehandling av Tessan. Hon ska börja sälja något som heter nu skin. Verkar väldigt bra. Mormor och mamma kämpade med rynkreduceringsmaskinen. Jag fick nån lermask. Signe fick sig även en välbehövlig klippning innan hemfärd.

Bagar Berta

Bullarna fick högsta betyg av goaste killen.

Får liksom ingen ordning

Får ingen ordning på det här med bilduppladningen att göra. Vet inte om det har något med senaste iPhone uppdateringen. Har provat att ta bort appen och lagt till den igen men inget funkar. Att blogga utan bilder känns lite torftigt😒

Bildproblem

Har nåt fel på min blogg app så kan inte lägga upp bilder. Har provat att ta bort appen och ladda hem igen. Nån mer som har problem?

Biljäkel

Alltså blir så trött. Först fixade vi lacken på vår bil för den var rostig på bakluckan. Sedan var det dags och serva den och då sa dom att kamremmen behövde bytas också. När bilen är servad och kamremmen bytt åker jag och hämtar bilen. Trodde då inte det var något mer men jo då. Det var några saker till som skulle gå på ytterligare 5000 kr att fixa så bokade ny tid. Igår när jag hämtar bilen som är fixad säger dom att ja motorlampan lyser ju också. Ehh ja det gjorde den på servicen också, han släckte den lampan då men kunde inte lova att den inte skulle börja lysa igen. Ja ska vi boka in en ny tid för det då? Ja det är väl inte så bra om den lyser lilsom😱. Tycker det är konstigt att de inte kan fixa saker medans bilen är inne. Så nu har vi lagt ca 20 000 kr på bilen.

Signe jag skulle vilja ha en filt. Ne mamma det finns inga kvar.

Alla filtar hänger runt bord och stolar. Tydligen är det Signes hus och garage till bobbycaren 😂

Dagens mat

Cia har klagat på för lite mat på bloggen så här kommer dagens.

Lunch

Köttfärsgulasch med hembakat bröd

Middag: Per morbergs recept på rullader med hasselbackspotatis 😀

Lördag

Dagen började med en välbehövlig sovmorgon. Efter frukost började jag direkt med projekt som vanligt, jag måste ha nån diagnos 😉. Blev målning av fönsterbräda och brödbak. Sedan följde jag med mamma på stan. Han shoppade loss till barnbarnen på Kappahl som hade 25 % på ett helt köp. Blev en hel del julklappar till Signe, som hon kommer älska. Blandannat en frostklänning, Elsa fläta och handväska.
Efter stan åkte jag hem och käkade lunch sedan åkte jag och Signe ut till ingvaldstorp och köpte Ljung. Signe fick dock sitta kvar i bilen med tanke på smittan. På eftermiddagen åkte Henke och Isak och kollade på fotboll så Signe och jag drog av ett Tabata pass :) första på väldigt länge så kommer nog ha ont imorgon.

Lampa 😀. Mitt nästa projekt

Nån som ska till Ikea och kan köpa en Rislampa till mig? De verkar vara slut på rusta. Vill göra en i rosa också har redan en vit 😀.

Fredagskvällar när de är som bäst

Fläskfilé med gratäng och rödvinssås och så lite Ben & Jerrys på det.

Masha och björnen är det som gäller här hemma numera. Henke funderar på att ta sitt liv för han är så trött på det😂

Barnens vinteroveraller kirrade

Comeback

Tänkte jag skulle göra en comeback här på bloggen👏😀. Har inte haft någon skrivarlust senaste tiden då jag inte känt mig helt på topp. Men men tänkte jag kunde börja med summera senaste veckan.
Signe vaknade upp med vattkoppor här om dagen så hon blir hemma ett tag. Verkar inte klia allt för mycket men inatt väckte hon mig vi 03 och ville att jag skulle klia. Sedan grejade hon hela tiden fram till morgonen så gav upp och gick upp med henne vid 05. Sedan var det bara att bege sig mot tåget för att åka till Stockholm på kurs. Var jättenervös för att ta mig runt själv i Stockholm ända till Kista men det gick bra. Hade hela 1 minut tillgodo när jag sprang in där.
Bra kurs men kände att det var riktigt jobbigt att sitta stil och lyssna en hel dag, dessutom när man varit vaken sen 03. Är ju van att röra på mig på jobbet.
Väl tillbaka i K-Holm åkte jag och hämtade ut signes Pompdelux paket. När jag renast bort alla hennes sommargrejor insåg jag att hon inte hade nästan några kläder så gjorde en hyfsat stor beställning. Mamma och Mauri kom förbi efter att ha varit i Spanien och hade med sig en stor laddning strumpor till barnen vilket verkligen behövs. Vår lilla Sixten har förresten flyttat hem igen, till Signe stora glädje. Det har visat sig att han har njurproblem och behöver äta speciel mat. Han började tunna ur och eftersom vi tidigare fått ta bort en katt med njurproblem så reagerade vi som tur var i tid. Men med nya maten ska han förhoppningsvis kunna leva och må bra. Tydligen ska man inte ge katter bara torrfoder utan ge våtfoder också vilket vi inte vetat tidigare. Sixten behöver dessutom äta väldigt proteinsnålt.

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0