Årliga brännbollsfesten :)

Igår var vi i Hulta på den årliga brännbollsfesten. Först blev det brännboll och sedan brukar killarna spela fotboll men det var så dåligt väder så de tog en bastu istället. Efter det blev grillat å sen jorgubbar med glass och sedan jordgubbstårta. Tyvärr gick strömmen hela tiden hos Magda å Axel  men Bitte å Elin löste det genom att åka bort till Bitte å Göran och koka såsen.
Signe somnade i vagnen vid 19 men vaknade igen vid 22 när vi lekte burken är fri :). Då gick jag å Bitte hem med Signe å la oss medans de andra gick vidare bort till Lotta å Tony och kollade på fotboll. 




Signe ville gärna vara med på brännbollen. 



Pippi-Lotta








Regnig men ändå en toppen dag :)

Var lite mulligt å kallt idag så bestämde oss för att åka in till Arvika. Vi gick runt å kollade lite sen var vi i lekparken å käkade lunch på en restaurang som låg precis vid vattnet. De var så söta, vi frågade om de kunde värma barnmaten då hade det lagt upp i en skål och lagt persilja lite fint på toppen åt Signe. Innan vi begav oss hemåt köpte vi jordgubbar å glass som vi åt när vi kom tillbaka :). Vi fick även ett roligt samtal från henkes bror som berättade att Signe hade fått en kusin, en liten Märta :)😀. 
 Nu har jag å Tessan har lagat köttbullar i stora lass som vi ska festa loss på.😜. Ikväll blir det väl fotboll igen och kanske nåt spel. 

Signe är så go mot Ester verkligen. Vi hade lagt Ester i Signes resesäng sen upptäckte vi att Esters nappflaska låg där, då hade Signe varit å slängt ner den till henne, hon tyckte hon skulle ha välling😘. 















Värmland :)

Vid 10 tiden imorse begav vi oss mot Värmland. Men oj så lång tid det tog att packa alla saker å packa in i bilen. Har verkligen blivit mycket packning sen man fick en tredje medlem i familjen. 
Tessan å Peter har lite längre att åka en oss men vi åkte 45 min senare så vi var framme nästan samtidigt. Vi möttes vidIca  å handlade innan vi begav oss mot sommarstugan. 
Efter vi packat in blev det kaffe å bullar sen satt vi å njöt av solen som tittade fram. Både barnen somnade först runt 18 men vaknade lagom tills vi skulle äta, som vanligt 😉. Att söva om Signe var inte lätt. Både jag å Henke la oss bredvid henne för hon var helt galen, hon låg bara å stirrade i taket som om hon sov fast hon tittade. Tillslut kom sömnen iaf. Tror hon blir lite orolig över att inte vara hemma sen vill hon ju vara med å inte missa nåt. 

Nu blir det soffmys och fotboll. Raggsockorna är på :) 















Tisdag.

Imorse kom Signes gammelfarmor förbi, hon har varit bortrest å ville träffa Signe. Direkt när hon kom in började hon peka på hennes väska, hon brukar nämligen ha med sig mariekex till Signe och det hade hon även idag :)
Efter besöket tog jag och Signe en promenad medans Henke åkte iväg och spelade golf. 

På eftermiddagen tog vi en sväng till biltema och köpte babygrind, äntligen. Börja tröttna på att ha en pall med en stol uppepå som skydd i trappen. 
Vi gick även in på kappalh där det blev en luvtröja och lite annat till Signe. 

Ikväll har Bitte, Göran å mamma varit här. De ville träffa Signe för vi åker ju bort imorgon. Visserligen bara 2 dagar,  men är man omtyckt så är man😉. Göran hjälpte oss även med grinden, eftersom vi inte har nåt räcke så var det lite klurigt men han kom på en lösning så nu är den på plats. 
Nu blir det väl fotboll för 10:e kvällen i rad😳😳😢. Tur man har några avsnitt av game of thrones på datorn. 


Nya tröjan😊. 


Blåser bubblor i trädgården. 


I veckas semester :)

Första dagen på 1 veckas semester, sedan jobbar jag 2 veckor å är sedan ledig 2 till :). 
Dagen börja med att vi åkte till tippen å slängde lite skit sen vidare mot maxi för veckohandling. 
När vi kom hem la sig Henke å Signe och Signe sov i över 2 timmar😁. Då passade jag på att ta en löprunda. Gick faktiskt förvånansvärt bra med tanke på alla sena kvällar denna midsommarhelg, 7 km blev det. 
På eftermiddagen lyckades jag äntligen hitta fläder, fanns tydligen en buske i en dunge precis bredvid här. Var bara tvungen att ringa å dubbelkolla med mormor så det inte var den giftiga sorten men det verkade lugnt. 
Så nu står en laddning flädersaft här å beräknas vara klar på fredag😜
På eftermiddagen har det även bakats bullar å bröd på Skalltorpsgatan, en riktig husfru har jag varit :) 

På onsdag blir det kanske en tripp till Värmland. Tessans man Peter har sommarstuga där så vi pratade om att åka dit jag, Henke, Signe och familjen Borgelöv. Blir i så fall ons-fre.  Är skönt att komma bort lite, blir liksom mer semester då när man slipper tänkte på sånt som behöver göras hemma. Så är det kul att ses allihopa förstås :) 






Linnea och Antons bröllop


Bild som jag tror Anton ritade när han var liten, kära i varandra redan då😊. 











Superfint bröllop, jättegod mat och trevligt. Sammanfattar kvällen så helt enkelt :). 
Bröllopet hölls på katrinelunds sjökrog, jättefin lokal precis vid vattnet. Först serverades den godaste drinken jag någonsin drukit tror jag, jorgubb/basilika drink. Efter välkommsdrinken kom Linnea å Anton å de vigdes på verandan. Efter det blev det bröllopsskål, sedan middag och dans till liveband. 
Vi fick skjuts av henkes pappa till bröllopet och av Fredriks pappa hem. Vi sov i Hulta så vi kunde få träffa Signe direkt när vi vaknade :). 

Midsommarbröllop :)

Igår var det dags för Johan och Sara att gifta sig. Vi blev upphämtade av staven å Bella som vi skulle åka med vid 10.30. Innan det hade varit ute i Hulta och lämnat Signe hos Bitte och Göran.:). 
Bröllopet hölls i Tingstads kyrka. Jättefint var det. 
Efter vigseln blev det fika och mackor. Var säkert 9 olika jordgubbstårtor :) 
Vi åkte sedan vidare mot Mem och kanalmagasinet där middagen och festen skulle hållas. Det var jättegod mat och trevligt samt jättefina tal. 
Vid 00.30 begav vi oss hem till Katrineholm. 

Nu är vi ute av Hulta och njuter av lite tid med vår älskling innan det är dags för nästa bröllop.












Heej säger Signe.😊. Kattkraken hade försökt gömma sig för henne.






Överlycklig tjej som har 2 st katter hemma över helgen :)






Skämmer bort mig själv lite med 3 armband från Ninas kammare :)



Kramkalas hos mormor :)







När jag bad om en kram, skakade hon på huvudet, skrattade å kramde mormor istället. Det är tacken det!😉. 

Signe iklädd Tessans tröja å mammas sjal i spanien😂😂

Tessan å mamma skulle ta en morgonpromenad med Signe i Spanien. Henke å jag hade gått å lagt oss igen å Signe hade väl bara blöja å nåt linne på sig,så de fick ta vad de hade haha, stackars barn med trötta föräldrar. 



Helt inne i Daniel tiger 😊



Trendy chics?

Kollade igenom kort från Spanien som Tessan lagt upp i dropboxen å hittade denna. Haha trendy chics står det på skylten men bara äldre damer som handlar. 



Min första mil👍👍🏃🏃😀



Henke -mina nycklar är borta måste vara Signe som haft dom.



Nepp de satt i garagedörren å har troligtvis gjort det sen i fredags. 

Utflykt till Vingåker och Hulta :)

En sväng till outleten tog vi på förmiddagen. Tror vi var typ först in haha. Idag var det Henke som skulle shoppa loss för en gångs skull. 
En skjorta å slips vart det på factory till bröllopet och två par skor på scorett. 
Efter shoppingen åkte vi till Elin där vi blev bjudna på lunch :) Eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att åka till Hulta. Elin hade bakat en paj så vi tog med den dit och fikade hos Lotta å Tony. 
Blev även ett litet dopp för Signe nere på Hulta beach. 








Dop för lilla Novali :)

Novalies dop hölls i viala, tror det var Victorias pappa som hade sommarstugan där. 
Jättemysigt ställe. Dopet hölls ute. Synd att det blåste så mycket  bara, solen sken ju så annars hade det ju varit jätteskönt. 
Signe somnade nästan direkt när vi kom dit med vaknade när det vankades fika. Efter fikat blev det presentöppning, av oss, Sandra å Viktor, Danne å Maria fick hon en gunghäst:).  





Lördagsnöje är att gå fram å tillbaka 10 gånger till kökslådan för å se till att alla påsarna kommer med till hallen😁😁





Afterwork/poolparty. Blev dock inget bad på grund av vädret😬.

Ikväll har vi varit hos Linda på poolparty i deras nya hus. Alltså såå fint hus, stor inglasad uteplats, pool, bastu allt var verkligen tipptopp, lite avis blir man. Å så ligger det på Öster där jag egentligen skulle vilja bo. 
Mauri kom med mat till oss. Det hade blivit jättemycket över från vinprovningen igår men det var lika gott idag. Sen blev det jordgubbar med glass. 
Var en trevlig tillställning men jag begav mig hemåt vid tiotiden, har varit iväg på grejor hela veckan känns det som så det var skönt att komma hem skapligt. 

Nu är det tack å god natt. 






Signes nya hatt :)



Vinprovning.

Ikväll har jag varit på vinprovning på köksterassen. Mauri har besök av sina vinproducenter från Italien. Igår hade de provning i Stockholm och idag i K-Holm. 
Såå mycket goda viner och mat. 7 rätters blev det med olika viner till varje rätt. Var verkligen proppmätt i slutet. Väldigt trevligt å gott var det. Fick smaka ett amarone vin som verkligen var 👍😊😜😜. 










Grejar i stugan. Jag å Sofia försökte beställa varsin varmkorv men servicen var så där.




Hänger vi beachen

Efter jobbet gick vi ner till badplatsen. Så himla skönt med badplats så nära :) 

Igår när Signe å Henke var på 
badplatsen med Colin å Dennis hade Signe gjort sig av med lite utsläpp på stranden när hon sprang runt där naken,   Haha skulle verkligen velat se henkes min då, när han fick gå å plocka upp det. 







Förste spekulant på mariekexen. 

Baksuget satte in :)



Ute å härjar






Gräddar Sixten lite i sin ugn





Home sweet home.

Nu är vi hemma igen efter lång resa. Skittrist att sitta i bilen en sån här fin dag. 
Innan vi åkte hemåt blev det en sväng i nordstan där vi köpte doppresent till Novali som ska döpas nästa helg. 
Signe hade haft det jättebra hos farmor å farfar. Sovit hela natten hade hon också så det var ju skönt. Dock verkade hon lite sur på oss, de brukar hon vara en stund när vi varit iväg😘. 
Hon somnade nästan direkt när hon kommit hem så det var lite tråkigt. Får försöka sluta lite tidigare imorgon så vi kan mysa. 

Ska bli så skönt att lägga sig å sova. Är inte van att lägga mig vid 02. Jag å Henke delade dessutom på en soffa med Esters filtar som täcke. Vi orkade verkligen inte fixa med madrassen när vi kom hem. Vi trodde dessutom Tessan å Peter låg å sov när vi kom hem för de hade dragit lite tidigare för att hämta Ester. Jag å Henke var knäpptysta å jag sa att han inte fick mikra mat för de kunde vakna, sen blev man chockad när de dök upp en halvtimme efter vi somnat haha. Tessan hade enligt Peter gått fruktansvärt sakta😉.  

Kvällen.

Hade en kanon kväll på Ullevi igår. Sjukt mycket folk. Konserten var bra men jag föredrar lite mindre konserter. När vi var i Örebro å såg han vart det liksom lite mer intimt å man såg mycket bättre. Efter spelningen försökte vi få tag i nåt att äta men det var ju kört om man inte ville stå i lång kö, så vi hoppade maten Vi träffade Julia och John med respektive i vimlet utanför donkan haha vad är oddsen för det med så många människor i stan. 
Vi pratade först om att ta nån öl efteråt men alla var så trötta var ju inte slut förens kanske tolv. 
 Håkan hade slagit publikrekord 69 000 nånting var där, helt sjukt. 









Idag styr vi mot Göteborg och ullevi för att se Håkan.



Vi började morgonen med att lämna Signe hos farmor å farfar som ska ha henne tills imorgon. Sen hämtade vi upp Viktor å Sandra som också ska på konserten. På vägen till Gbg var det jättedåligt väder men i nu skiner solen. Ester har vi nu lämnat hos sin farfar och vi ska grilla allihopa hos Tessan och Peter innan Håkan. 
När vi lämnade av Ester hörde jag hur det repades håkan låtar på ullevi. Ska bli såå kul. 

Hos mormor/gammelmormor å hälsar på :)








🏃

Löprunda i nya tröjan jag fick från Bitte å Göran i födelsedagspresent :) 6,2 km på 30 min blev det idag. 



😁😁

Signe mår mycket bättre idag. Hon å Henke var på vårdcentralen och det var inge fel på Signe bara vanlig förkylning. Vi fick ialla fall hämta ut en annan sorts hostmedicin så vi får hoppas att den fungerar bättre. Signe har varit hur pigg som helst i kväll å härjat runt både ute å inne. Hon är fortfarande vaken uppe i sin säng men jag hoppas att hon ska somna snart.  


Tröttnade på att vika tvätt. 



Pappas flicka ❤️



När man är sjuk får man titta på film å äta kex.






Signe har varit lite hängig senaste dagarna med feber, 39 grader visade mätaren i morse. 
Hon har även haft slemhosta väldigt länge nu som inte verkar gå över, det är inget hon mått dåligt av så vi har inte varit hos doktorn, jag ringde när hostan hållet på 1-2 veckor å då sa de att vi skulle ge hostmedicin men det har inte blivit bättre å man tycker ju det borde ge sig nu hon har ju säkert hostat i 1,5-2 månader till och från. 

Försökte ringa bvc i dag för att höra om de tyckte vi skulle komma men det var ingen som svarade sen ringde Henke å sa att hon var lite piggare så vi avvaktar tills imorgon så får vi se. 

När Malma killarna är sjuka får man själv rycka in å putsa😁



Toka



Effektivitet på hög nivå!

Den här dagen har jag verkligen hunnit med sjukt många grejor, reflekterade precis över det. 
Började med att ta en sovmorgon till 8. Sedan kom Bitte å Göran och hälsade på, de hade saknat Signe förstås :) sen fick jag fina träningskläder i födelsedagspresent :) Signe fick även en jättesöt midsommarklänning. 
Medans de var här höll jag på å bakade bröd samtidigt. 
Efter det somnade Signe, jag tog en löprunda och lagade sedan lunch. 
Efter lunch åkte Henke å Signe till Hulta och för mig blev det en sväng till intersport, grejande i trädgården, dammsugningen, tvättning och hängning av tvätt, pajbak, där jag tydligen tyckte jag behövde göra en hemgjord vaniljsås, men den var jäkligt god 😉. Å allt detta var gjort före klockan 16.30 det är vad jag kallar effektivitet. 

Ikväll har mamma varit här en sväng å träffat Signe. Hon är verkligen populär den där bruden. Hon fick en present till i form av en supergullig byxdress. 


Club sandwich 


Rabarberpaj 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0