Flädersaft

Har just hällt av en laddning flädersaft som stått i 3 dagar :) plockade även lite klasar att lägga i frysen då fläder blommar så kort tid.

Mitt recept

4 liter vatten 
5 citroner 
1,5 kg socker 
Ca 40 klasar fläder 
1 pkt citronsyra 

Lägg fläder och skivad citron i en stor kastrull eller hink, värm upp 4 liter vatten  och häll över flädern och citronen häll i socker och citronsyra och lös med det varma vattnet. Lägg på lock och låt stå svalt i 3-4 dygn, rör om någon gång då och då. 
Sila genom handduk eller liknande och häll upp på flaskor. 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0