7 månaders bebis artikel!

Artikel om 7 månaders bebisar. 

 – 7 Månader Gammal Bebis

Kan en liten 7 månader gammal bebistesta gränserna redan? Ja, det kan de! Chansen är stor att din bebis inte kommer att tolerera alla dina idéer – som att han eller hon ska leka på golvet på egen hand till exempel. I den här åldern vet bebisen vad han vill och visar det!

Nu kan din bebis börja röra sig omkring. Ett stort steg i bebisens utveckling! Vissa kryper, andra hasar sig fram på sin mage eller baksida. Och några är helt nöjda med att sitta stilla.

När din bebis börjar röra på sig måste du göra ditt hem babysäkert.

Många bebisar blir lyckligare när de väl har lärt sig hur man förflyttar sig. Under en period, innan de ännu lärt sig att behärska denna stora nya färdighet, tenderar många bebisar att bli irriterade och uttråkade.

En 7 månader gammal bebis är oftast tillräckligt stark för att kunna bära sin egen vikt på benen om du håller honom upprätt.

Ett nytt grepp håller på att utvecklas. 7 månaders bebisen lär sig använda tummen och fingrarna istället för hela handen.

Rädslan för främlingar kan nu sätta igång eller öka. Mamma och pappa samt några andra bekanta människor är bäst.

7 månader gamla bebisar kan också visa tecken på separationsångest. Din bebis kanske börjar gråta så fort du är utom synhåll. Detta är en helt normal utvecklingsfas även om det kan vara tufft för föräldrarna. Ofta föredras en förälder (vanligtvis mamma), vilket kan vara tufft för mamma och sorgligt för pappa. Ta det inte personligt!

Separationsångest innebär ofta också en period av stökig sömn. (Inte igen…) Ja, tyvärr så kanske din bebis vill ha koll på att du är där även på natten och kräver din uppmärksamhet ganska ofta. Normalt, men ansträngande.

Eftersom din bebis är känslig just nu, använd inte några 5-minutersmetoder (där barnet lämnas att gråta för att lära sig somna själv). Fortsätt med bra sömnrutiner, massor av kramar och pussar och försök att göra er sociala samvaro på natten så kortvarig som möjligt…

Känner verkligen igen Signe i det här kan jag säga. Kommentarer
Moster C

Jag med ;)

2013-08-22 @ 09:03:53
Amanda

oj ja, var mycket jag kände igen också. speciellt det där med sömnen.

2013-08-22 @ 10:39:42
URL: http://athuresson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0