Överallt och ingenstans

Lyckades få busfröt att pröva julklänningen jag fyndade på loppis. Var dock inte lätt att få till en bild som hon far runt. 





Henke är förresten sjukskriven nu i 3 veckor, det var en spricka i handleden + att han i söndags natt blev illamående och spydde både i söndags och måndags. Var rädd att det var magsjuka men varken jag eller Signe har känt nåt så det måste varit nåt annat. 
Idag blev det trädgårdsjobb i Läppe För mig och Maria.  Var ganska skönt att vara ute i det fina vädret men oj så trött jag blev i ryggen. 

På eftermiddagen hat jag, Signe å Henke varit ute å lekt, badat och tittat på Pippi. När vi badade var hon helt galen, hon ställde sig upp för att kasta sig ner gång på gång så det skvätte över hela badrummet å sen sa hon roolit, roolit haha. 


10 saker du önskar du visste innan du fick barn. Haha så sant :)

Du kommer att ha konstant dåligt samvete och din ekonomi kommer att krascha. Samtidigt kommer ditt hjärta att förvandlas till en skopa glass och det kommer att smälta flera gånger varje dag. Här är 10 saker du önskar att du hade vetat innan du blev förälder. 

 

 

  • Att bebisar aldrig sover. I alla fall inte sammanhängande och på natten. Det första året går du runt på någon sorts cocktail av överlevandshormoner. Men efter tre år … det är då tröttman slår till, när du är för trött för att sova ens om du fick en sovmorgon. 05:07 – Ping! Klarvaken!

 

  • Att du kommer att bete dig jättekonstigt ibland. Du kommer att gå ut ur rummet där dina barn befinner sig för att stänga in dig någon annanstans och … skrika / bita i en handduk / stirra tomt framför dig. Det är när tvååringen trotsar och bebisen har kolik. Inga konstigheter med det.

 

  • Att ditt hjärta har förvandlats till en skopa glass och det kommer att smälta flera gånger varje dag. Alltid när du får en blöt puss. Alltid när det lilla pyret lägger sin lilla, lilla hand i din. Alltid när de där knubbiga armarna kramar dig.

 

  • Att du efter ungefär fyra år har en liten polis hemma. ”Mamma, du svärade. Mamma, det var röd gubbe. Mamma, du åt en bulle, det var SOCKER på den.”

 

  • Att du kommer att ha dåligt samvete. För allt. Hela tiden.

 

  • Att du snart kommer att acceptera att du varje dag kliver i spyor, gammal gröt, utspillda flingor, grushögar och drivor av lego. För du kommer inte att orka städa. Du kommer att ge upp.

 

  • Att det nu är dags att vinka adjö till de där mysiga dagarna då du ”kände dig lite krasslig”. Tv-serie, smågodis och någon som baddade din panna – det är long gone nu. Dagissmittor är potenta som biologiska stridsmedel. Släpp in en snorig dagisgrupp till vilken diktator som helst och hen är störtad inom tre dagar. Och skulle du bara bli ”lite krasslig” igen så är det bombsäkert att någon annan i familjen är sjukare och behöver din vård.

 

  • Att din ekonomi kommer att krascha. Dina träningsrutiner kommer att upplösas. Du kommer kanske aldrig mer att se dina barnlösa vänner. Du kommer inte att ha sex på månader, kanske åratal.

 

  • Att mutor och hot faktiskt är hela underbart och effektivt, och inte alls så horribelt och förkastligt som man kunde tro.

 

  • Att din tid inte längre är din. Du kommer aldrig mer att fatta beslut utifrån vad du själv behöver och vill. Från och med nu är din vilja gisslan hos en liten person med tveksam empati och som dessutom saknar impulskontroll.

 

 

Text: Viktoria Hansén

 

 


Vintertid

Signe vaknade 04.00 i morse. Fick henne att somna om i 30 min sen gick vi upp vid 04:45 men då var ju klockan egentligen 05.45. 
Pappa hade varit å partajat kvällen innan så vi tog en morgonpromenad så han skulle få sova. 
Det var rätt mysigt för det nästan bara jag å Signe ute medans hela staden verkade sova. 
På förmiddagen åkte jag sedan till duveholmshallen å mötte upp Sofia, de hade en stor loppis där idag. Elin kom också dit :). 
Var ute efter en tripp trapp men hittade tyvärr ingen, blev 2 par svarta thights till Signe och en tunika. 
Var även på en annan loppis efter duveholmshallen i närheten av där vi bor .å där hittade jag en sänglampa till Signe, en jättefin klänning till jul som var hemsydd och ett par överdragsbyxor. Tydligen bara Signe som går lyckligt lottat ur alla loppisfynd, och min plånbok också förstås. 
På eftermiddagen åkte Signe till Hulta å umgicks med farmor och farfar, tror de var en sväng hos gammelmormor å morfar också. 
Hon hann även med en sväng till mormor å morfar efter det så nu sover hon skönt däruppe. 
Henke har gjort illa handleden så han sitter nu på akuten å får gips. De hade kört nån lek på festen igår å då hade han gjort sig illa. 
Han kommer därför bli hemma imorgon vilket faktiskt passar rätt bra eftersom vi missat att dagis är stängt imorgon, inte att han gjort sig illa alltså men att han ska vara hemma😉. mormor kanske får rycka in å hjälpa stackars handikappade henke ändå :). 😍. 







Signes julklänning :) 

80-tals festarna



Lördagsmys med mig själv :)

Har lite lördagsmys i min ensamhet när Henke är på fest och Signe sover. Är rätt gött med lite egen tid i bland. Massa gott, så mycket bättre på tv:n och en film på datorn jag kör i reklampausen. 
Och ja festisen har jag stulit från Signe😊. 



Lördag

Signe vaknade vid 05.45 imorse å ville bossa (bada) så det gjorde å pappa fick lite sovmorgon. Sen blev det Pippi för Signe och doctor Phil för mig. 
När Henke kom upp vid 9 gick jag å la mig å jag tror jag somnade innan jag lagt huvudet på kuddEn och sov till 10.40😁. 
Efter det tig jag en snabb löprunda för att hinna tillbaka till henkes klipptid. 
På eftermiddagen har vi varit på 3-årskalas Hos Elsa, av Signe fick hon leklera och lite formar till det. 
Massa massa gott fika fanns det så det var tur att jag var fikasugen :) 
Henke ska strax iväg på lagfest i forssjö så jag ska skjutsa honom sen ska jag å Signe skjutsa mamma å Mauri som ska på 80-tals fest. 













Lagar lasagne



Blöjorna på dagis var slut så Signe fick shoppa nya.





Igår var det Henke som bjöd på middag. Flygande Jakob blev det😉



Kompisarna



Man ska aldrig säga aldrig.

Häromdagen sa jag till Sofia att Signe blir aldrig ledsen på dagis längre? Det var bara precis i början. 
Men nu har hon de två senaste dagarna blivit jätteledsen vid lämning å personalen sa att hon igår gärna ville sitta längre stunder i sin vagn.
Hoppas att det bara är tillfälligt. 


Hanna bjuder på Thai.

Hanna var gullig å bjöd mig på Thai idag, hon påstod att jag bjudit henne på McDonalds flera gånger vilket jag inte kommer ihåg :)



Tröttmössa och gofika

Imorse när klockan ringde vid 06.30 vaknade inte Signe ialla fall. Senaste tiden har hon vaknat jättetidigt så det var förvånande. Jag gick upp å tog på mig, tände i rummet men hon vaknade inte så jag gick ner å började med frukosten sen vaknade hon när Henke gick. 
På eftermiddagen åkte vi till Sofia och iris. Där blev det gofika och Pippi 😊. 







Kalas

Imorse styrde vi mot Göteborg för Esters 1-års kalas. Henke valde att stanna hemma eftersom han hade Signe själv nästan en vecka när jag var i Spanien, han kände att han behövde lite vila, några kompisar komma över å se på fotboll å umgås. 
Resan gick super. Signe verkade tro att hon reste i business Clas å ville att jag försåg henne dricka, snacks och film hela tiden. 
Vi tog både kaffepaus å ett stopp på mc Donalds. Jag beställde ett happy meal till Signe för första gången men hon var mest intresserad av ballongerna, ketchupen och äppelbitarna. 

När vi kom fram trodde vi Tessan var hemma å att vi skulle plocka upp henne men det visade sig att hon redan var hos Peters mamma där kalaset skulle hållas så vi fick bege oss till bilen igen,  då blev Signe inte glad, nee nee sa hon när vi gick till bilen :). 

När vi kom fram blev det present öppning. Såå många paket till lilla Ester blev det :) 
Sen blev det smörgåstårta och efter det fika. 
Signe sov bara 20 min i bilen så hon blev jättetrött. La henne i Peters mammas säng å då somnade hon i ungefär 30 min. När hon vaknade var inte alls rolig bara grät å grät för att hon fortfarande var trött.
La henne igen, då vaknade hon efter 10 min.😁. Gjorde sedan ett tredje försök vilket misslyckades så då bestämde vi oss för att åka hem till Tessan å Peter. 
Efter ett bad å lite mer välling sover hon nu gott och vi ska titta på så mycket bättre. 
















Ester hade babblarna badfigurer :) 

Hos mormor får man bada i diskhon





Sötnöt Hanna på jobbet :)

Hon vet man behöver efter en dags slit. 



Sista dagen i Spanien.

Sista dagen spenderades på stranden. Vi hade tur å fick kanonväder, sol och 27-29 grader nånting. 
Efter beachen ville några av oss ta en sväng ner till la zenia boulevard igen så vi tog en promenad ner. Blev lite mer shopping för några och sen glass i stora lass. Linnea å jag kunde inte bara välja 2 sorter utan tog tre, fick som en hel hink haha. 
På kvällen blev det lite rosé på uteplatsen sen åkte vi ner till villa Martins centrum å käkade på en köttrestaurang där de har supergod mat. Vart trerätters för alla :) 
Måste säga att de varit helt otrolig mat denna vecka, vi har nästan bara ätit ute och allt har varit super ,  har varit ständigt mätt😜. Måste gått upp minst 1 kilo. 

Idag blev det hemresa, planet gick 11.10 men var försenat så vi kom iväg 11.45. Dock körde de in mycket tid och hade medvind så vi blev inte särskilt sena. 

När vi kom till k-Holm skyndade jag snabbt hem till min lilla ängel som jag saknat så mycket. 
De stod å väntade på mig hallen. Först blev hon lite blyg men sen fick jag pussar och kramar. Nu ska jag snart gå upp å lägga mig bredvid min lilla prinsessa å sova för natten, ska bli så mysigt. 




















Söndag

Igår hade vi utbildning. Blev möte och sen gick vi igenom det vi hade lärt oss på kursen vi var iväg på i Stockholm samt gjorde lite övningar. 
Blev lunch på italiensk restaurang men tror de flesta fortfarande var mätta från dagen innan :) 
På kvällen var vi alla ganska trötta. Några gick iväg å såg på fotboll medans vi andra blev kvar hemma. Gick å la mig tidigt å somnade runt 22. 

Torrevieja

Var en mulen dag igår så valde att gå ner till köpcentret. Jag, Hanna, Catrin och Linnea gick dit. 
Blev lite mer shopping och lunch där. När vi kom tillbaka blev det poolen fast det var inte så soligt så det blev en kortis. 
På kvällen åkte vi in till Torrevieja. 
Först blev det jättegoda drinkar och sedan gick vi vidare till tapas restaurangen där vi bokat bord. Vilken god mat det var alltså. Vi alla hamnade i matkoma. Godaste jag ätit på mycket länge. 


















Köpcentret, pinchos och sangria

På kvällen igår åkte vi ner till köpcentret la zenia. Vi bestämde då att vi skulle gå var och en försig och ses vid fontänen klockan 20.20. Jag å Linnea kutade iväg in i affärer för vi ville gå till samma. Hur mycket fint som helst fanns det och när vi hade varit i 2 affärer insåg vi att klockan redan var 20.20. Så vi får ta en vända till en annan dag 😊. 
Efter shoppingen vart det pinchos och på vägen hem stannade vi och drack sangria. 
Jag pallade även citroner och lime, kunde bara inte låta bli.. 







Min å Linnéas shopping på 1 timme 😁😁. Dock är de flesta påsar Linnéas :) 






Flamenco

Igår kväll var vi på flamenco och åt trerätters middag. 
Var en jättelyckad kväll med bra underhållning och god mat. De som dansade flamenco var superduktiga. Linnea på jobbet som dansar flamenco hemma i Sverige tyckte det se extra kul, hon blev  meddragen upp att dansa när det var klara med showen. 
Man kan snacka om att gamlingarna ägde stället där. Uppe å dansade å grejade å uppe på scenen var de haha. Var bara tvungen att filma dom. Hoppas jag får så där kul när jag blir gammal. Sen kom en bus och hämtade upp dom vid 23. 















Gamlingarna skakar rumpa :) 

Spanien dag 1

Blev en tidig uppgång idag 4.40 närmare bestämt. Vi samlades sedan på jobbet. Carrines man hade lånat ut sin buss till oss och Marias man skjutsade oss till Skavsta. Flygresan gick bra utan förseningar. Jag brukar vara flygrädd men denna gång kändes det helt ok kanske berodde på att Hanna å Maria var ganska flygrädda så då vart det lättare för mig av nån anledning. 
När vi kom fram till huset fick vi en supergod spansk lunch och sangria. 
På eftermiddagen har vi hängt vi poolen, varmt och skönt är det, tror runt 28 grader idag. ikväll ska vi i väg på flamenco och käka middag. Hoppas jag orkar hålla mig vaken bara känner mig helt utpumpad. 

Pratade med Signe och Henke på Skype nyss så nu saknar jag henne ännu mer. Mamma komma sa hon😢. 
Henke sa att hon frågat efter mig flera gånger idag. Vet inte hur jag ska klara att inte få träffa henne tills på tisdag. 










Hektisk dag 😁

Vaknade 06 av att telefonen ringde å trodde det var alarmet. Petar på telefonen och lägger sedan ner den, hör då någon prata å tänker vem har jag lyckats ringa upp nu?? Å lägger på. Visade sig att det var en på assistansen som skulle börja 07 och var sjuk. 
Fick då börja ringa runt för att lösa å skicka runt sms. 
Strax efter jag lämnat Signe på dagis ringer henkes brors tjej Anna å säger -du skrev att jag skulle ringa när jag vaknade, jag fattar noll,  hade då skickat smset fel för en på jobbet har liknande namn haha. 
Skulle sedan iväg till  ett ställe utan mottagning så var tvungen att försöka få klart på allt innan men som tur var löste det sig. 
Ikväll ringde en annan tjej på jobbet Å hade blivit sparkad av en häst å flugit flera meter😁. Stackarn. 
En på hushållsnära hade även slagit i huvudet häromdagen å var lite snurrig och fick uppsöka vårdcentral. Allt verkar hända nu. 
Tur det finns bra kollegor som ställer upp å jobbar :) 

Hämtade Signe skapligt idag så vi åkte hem å körde Tabata :) Signe försökte göra som jag gjorde sen tittade hon på mig när jag gjorde upphopp å sa mamma hoppa, mamma hoppa😍. 

Imorgon blir det ialla fall avfärd till Spanien med fina kollegor, på konferens ska vi 😀. Kommer sakna Signe som tusan men får stå ut i 5 dagar. Klockan 05.30 blir det avfärd från jobbet :) 



Lite Pippi innan dagis. 



När jag handlade klänning till Amandas kommande lilla tjej så kunde jag inte låta bli att köpa till Signe också. Fanns så mycket fint på åhlens.






Babyshower för Amanda

På eftermiddagen åkte jag och Signe till Amandas syster där vi skulle överraska Amanda med en babyshower. 
Hon började dock misstänka på parkeringen när hon såg alla bilar.:)
Var kul att träffa amanda och Noah för de var så länge sen. Lovisa och barnen var där också samt några från mamma gruppen jag inte sett på länge så det var skoj. Mycket gott fika bjöds det på. Var proppmätt när jag åkte därifrån. 







Försöker ringa från internetdosan.

Hallå haadå säger hon. 






Busig söndag

Idag vid 10-tiden begav vi oss mot Norrköping och busfabriken tillsammans med Erik, Sofia och Iris. 
Barnen och vi vuxna tyckte det var jättekul där. När vi kom in där så blev Signe först rädd för massa stora låtsasdjur som stod där å blev ledsen så jag tänkte att hur ska detta gå men sen var hon hur glad som helst. Det var en person utklädd till elefant som gick runt, han tyckte Signe var väldigt intressant så när vi gick sa hon haddå fanten😊. Påvägen hem somnade Signe på 5 
sekunder. Helt utpumpad. 
När vi kom blev det rensning av gårdagens svamp, det blev en hel del. 
Efter det kom Signes farmor å lekte med henne så då passade jag på att ta en löprunda. 
Nu blir det dillkött och sedan en lugn kväll framför TV:n. 











Kantarelljakt med gammelmormor

Min momor ringde på förmiddagen å frågade om vi inte skulle med å plocka svamp för det fanns så mycket skogen sa hon. 
Så vi begav oss mot Flen vid tvåtiden. 
Signe tyckte det var jättekul i skogen, samp samp sa hon hela tiden å plockade i sin lilla hink. 
Vi stannade också och fikade i skogen, supermysigt. Å vi gick inte lottlösa ur skogen. 

Nu såg jag förresten att min kameraknapp är tillbaka👍👍😊😊


















Fredag




Idag kändes det skönt att det var sista arbetsdagen denna vecka. Har varit rätt mycket att göra på jobbet så är helt slut i både knopp och kropp. Skönt att min kära mor bokat in massage åt mig på måndag. :)

Efter jobbet idag kom kom Signes farfar förbi och lekte med Signe i hennes nya tält. Sedan tittade gammelfarmor in tillsammans med sin syster Gittan som var på besök från Växjö. 

Ikväll har Elin och Ebba varit på besök:) vad hon hade växt sen sist lilla sötnosen. 
Det blev pizza, lite idol och halvvägs till himmelen som jag missade i onsdags för att nån ville kolla på Liverpool😁😉.  Fast vi pratade mest så Jag får nog kolla om avsnittet. 
Nu blir det ett avsnitt till av The Killing innan bingen, sjukt spännande. 

.



.



.



.



Nya lektältet 👍😊



.



.



..



Haadå ocka, pussa, så sa Signe när vi skulle åka till dagis




Bor numera vid diskhon.



Dricker te hos mormor med ingefära och citron



Ville åka å träna tabata idag och eftersom Henke också skulle träna fick Signe vara hos mormor under tiden. 
Jag fick lämna Signe på heaven or helö där mamma var å klippte sig. 
Hon hade färgat håret mörkt vilket inte Signe verkade gilla så hon vågade inte gå fram först, hon undrade nog vad hon med saxen höll på med också 😂. 

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0