Hej hej det var längesen.

Ursäkta att jag lyst med min frånvaro här i några dagar, har haft fullt upp med jobb, barn och hushållsysslor :). 
Kändes helt okej att komma tillbaka från semestern. De flesta på jobbet kom tillbaka efter semester så då känns det ju mycket bättre att komma igång igen :). 

Från det ena till det andra så har 
Signe de senaste tre nätterna inte ätit nån välling och sovit natten igenom👍👍😊. Hon har fått en flaska innan hon somnat men sen inget mer. Hoppas det håller i sig denna gång. Vore prefekt nu tills hon börjar på dagis. 
Hon har även lärt sig säga glass, ost och äpple denna vecka, det ni😉😜. Är så roligt att det bara kommer fler ord hela tiden.:) 
Signe var hos mamma och Mauri å hälsade på idag på eftermiddagen/ kvällen så jag passade på att baka kakor till helgen. Vi ska fira min mormors 75 årsdag på lör,  en liten överraskning så hoppas ej hon läser😉, Tessan å Ester kommer imorgon, sen kommer kusinerna från Uddevalla på lör.
På lör kväll ska även jag å Henke på 30 års galej så det blir fullt ös. 

Var i valet och kvalet ikväll om jag skulle ta en löprunda eller ej men jag gav mig ialla fall ut vid 21 tiden. Det var verkligen jätteskönt, äntligen lite svalt. Blev 7,5 km.  Träffade förresten en kund när jag var ute, var lite roligt för vi pratade tidigare idag om att jag brukar springa, och så sprang jag på henne när hon var ute å knallade med sin rullator på kvällskvisten:) 








Styr å ställer på mammas jobb :)




Fick hemodlade tomater av mina kunder. Förra gången blev det en gurka, gulliga de är :) 




Kladdkaka med kokostosca. Sjukt gott. 

Hoppa säger hon å faller handlöst fram i soffan, gång på gång, galning.






Dagens fynd

Hittade 2 st stora hortensia på stan för 50 kr idag så jag slog te :) 
Jag, Elin och Sofia var även nere på loppisen vid mekonomen men hittade inte så mycket där, det blev ett Mary kay puder för 20 kr iaf😊. Vi var egentligen sugna på att åka på fler loppisar men det var för varmt tyckte vi. 




Härlig kväll vid Djulö. Tror Signe hade allra roligast😉

Vid 17 tiden gick jag och Signe ner till djulö för lite afterbeach, mamma och Mauri var redan där och sedan kom även Carro och Björne med sina barn Olle och Olivia. Det bjöds på musik som Signe diggade och dansade lite till sen käkade vi god grillbuffé. Det fläktade rätt bra därnere vilket var otroligt skönt så det gick till och med att sitta i solen. Efter maten blev det glass igen:) undrar hur många kilo man gått upp den här semestern egentligen😉😜, värmen har ju även gjort att man inte orkat träna så mycket, men men levt gott har man gjort iaf. 

Efter glassen gick vi bort till gräsmattan och satte oss, fler vänner till Carro och Björne hade kommit med sina barn så Signe tyckte det var jättekul. Roligast var det att leka med Olivia 4 år. De kramandes säkert 20 ggr och gick hand i hand. Har aldrig sett Signe så glad och uppspelt även fast hon var trött så gav hon sig inte hon skulle vara med de stora barnen å leka:) var verkligen så roligt att titta på henne, verkligen lycka. 

Strax förre 21 kände jag dock att det var sovdags för Signe så vi begav oss hemåt och nu sover hon gott i sin säng. 
Henke är iväg på lagfest, de skulle käka i statsparken och sen på fest så vi får se när han dyker upp. 



















Sista semesterdagen 😪😉

Imorse vaknade jag att telefonen ringde vid 8, trodde då att det var en kund, yrvaken som jag var men sen visade det  sig vara en kille som hoppar in å jobbar hos oss ibland och bryter på amerikanska haha. Efter samtalet vaknade Signe så det blev smoothie till hela familjen och sen en löprunda för mig men uj vad varmt det var trots att klockan bara var 9. 
lunch i statsparken med Elin blev det sedan, Marcus tittade också förbi, det blev pizza för hela slanten😊. 
På eftermiddagen har vi varit nere vid badplatsen, mamma och Mauri överraskade med att komma dit, de har varit ute och seglat några dagar med Mauris bror och hans familj. Vi blev kaver därnere till klockan 18 för det var så varmt men sen var vi tvungna att ge lillskruttan lite mat så vi gick upp. 
Denna vecka har vi verkligen tagit dagarna som de kommer och inte planerat nåt eftersom det varit så varmt. Hade tänkt jag skulle hinna träffa massa kompisar under semestern som jag inte träffat på länge men det har inte blivit så mycket av tyvärr. 
Nu sitter vi ute trädgården och har precis ätit grillat, Signe sover :) 




Bad och grillkväll i Hulta.

Blev Hulta idag igen. Bad blev det  och vattenskidor för några. 27 grader var det i vattnet idag så jag tog stolen å satte mig där, sjukt varmt idag verkligen. 
Ikväll har vi varit hos Lasse och Annelie och grillat korv med hela Hultaligan :). Hörde på radio att det var varmkorvens dag idag, lite komiskt :) Signe somnade i vagnen innan vi gick dit men vaknade lagom tills vi skulle äta sen var hon vaken fram tills 22 då gick vi hem till Bitte å Göran, vi ska sova där inatt. Hoppas på att hon sover lite längre i morgon då men har inga större förhoppningar 😉. O




Henkes kusin Stina kom simmande så hon å Signe byggde sankakor. 


Fina Elin med magen :) 





Smoothie efter morgonpromenaden, Signe tyckte även apelsinträdet skulle ha en skvätt 😳😁






Morgonpromenad i sommaren :)

Signe vaknade vid 6.30 idag så vi tog en promenad runt Djulö och lät pappa sova. 
Vad härligt det är i Sverige dessa dagar alltså. 
På eftermiddagen åkte vi ut till Hulta, det blev bad och sol, jättemånga var vi nere vid badet, Elin, Marcus, Sofia, Iris, Gurra och Anna var också därute. Elin hade fått en riktig mage nu😊, tror bebisen kommer vilken dag som helst. Hon hade lite problem med svullna fötter nu i värmen, stackarn. 
När vi badat klart blev det grillat hemma hos Bitte och Göran. 










Just nu har ielm 30% i sin webbshop är sjukt sugen på godishoodien till Signe och massa annat sött.









Gårdagens rester blev till en lyxpytt :)



Hänger på Hulta beach :)

Idag på förmiddagen var vi å lämnade in bilen på verkstaden, nåt fel med ljuddämparen tydligen, låter typ som värsta rallybilarna nu. Skulle kosta 2500 att fixa, så jävla trist vi har ju redan lagat 
Peugeoten i år för typ 5000 kr, blir så trött. 
På förmiddagen var jag även förbi jobbet å gjorde klart lönerna, var skönt att få det gjort. 
Vid lunch kom Iris och Sofia över så vi käkade kycklingsallad och sen åkte vi ut till Hulta för lite bad och sol. 




Signe försåg sig själv med fika som vanligt😁. 





 

Älskart :)



Glass i stora lass :)

Idag tog vi en promenad ner till djulö, det blev en varsin glass på glasscafét, as gott. Var väldigt mysigt där precis vid vattnet. 
Henke körde en rejäl chansning och tog päron, vanilj och jordgubb😉😜 haha. 







Hemma :)

Signe tog sovmorgon till 8.22 idag, hur skönt som helst. 
Fick åka direkt å handla frukost för vi hade inget hemma, åkte även till mamma å hämtade katterna å fixade gårdagens jobbtvätt. 
Signe å Henke åkte ut till farmor och farfar i Hulta som har saknat henne nu när de varit ute på sjön å vi iväg och campat. 
Jag har haft fullt upp här hemma idag med uppackning, tvättning, brödbak och rabarbersaft tillverkning. Tänkte jag måste passa på å göra en sats rabarber nu medans det finns, hade i massa citron också så den blir nog god. Innan lunch körde jag ett litet träningspass ute och en kortare löprunda, kände att jag behövde röra på mig nu efter allt camping svullnande haha. 



Efter löpning å träning ute blev man svett 😎😓




Signe fick massa fina kläder från farmor å farfar och ville förstås ha en bit av mammas bröd när hon kom hem. 




Signe fick ett eget lypsyl av mormor så hon inte behöver riva i hennes väska efter lypsyl hela tiden, det håller hon hårt i. 

1,5 år

Idag var en jättesolig härlig dag och Signe blev också 1,5 år. 
Hon fick därför present av mormor å morfar i form av ett litet flygplan.:). 
Blev en heldag på stranden idag, på morgonen var det några moln men sen var solen framme hela dagen. Emelie, Robin och Bob kom och gjorde oss sällskap på beachen. Signe grävde med sin spade och var hur lugn och nöjd som helst idag, blev även ett bad i havet. Var as mycket maneter så det var lite synd men inget att oroa sig för enligt göteborgarna, de är väl vana. 
Nu är vi påväg hem till Katrineholm igen. Mamma å Mauri ska vara kvar tills imorgon. 










Fick åka lite ikeakasse innan hemfärd.
 

Camping dag 4

Vi sov över hos kusinerna i Uddevalla och runt lunch igår begav vi oss mot Uddevalla centrum för lite lunch och sedan vidare till campingen hafsten. Tessan, Peter och Ester följde också med dit,  Vi gick en sväng till lekparken och på kvällen blev det massa grillat och grillad banan med choklad till efterrätt. 




Citron. 




Signe har fått låna Esters lilla prinsessband. 






Hälsar på hos kusinerna :)




Två små kattungar hade de som Digne blev helt galen i och gick å bar runt på. 









Äntligen lite sol.

Vi checkade ut nu på förmiddagen och begav oss mot utomhuspoolerna precis utanför campingen. 
På eftermiddagen rullar vi mot Uddevalla och våra kusiner där. Tessan med familj kommer också dit. Vi ska sova där 1 natt å sedan på en camping i Uddevalla 1-2 nätter. 



Stackars mig!

Imorse sprang jag runt i husvagnen å skulle fixa frukost. Helt plötsligt far jag in i en kant på ett skåp å får en skaplig bula. 





😊



Pannkaka :) 


Fika inne Lidköping, Signe tiggde förstås till sig lite glass. 




Ikväll blev det Skaldjursfrossa och Yatzy. 

Campingliv

Vi kom fram igår vid 15 tiden. Har tyvärr varit ganska dåligt väder men mysigt ändå. Igår blev det grillning och sen en ganska tidig läggning var så trött. Signe sover emellan oss bak i husvagnen. Hon sov faktiskt ganska bra men vaknade tidigt imorse 05.45. 
På förmiddagen idag har jag Henke å Mauri tagit en löprunda och nu är mormor å Signe i lekparken. 
Blir strax lunch sedan en sväng in till Lidköping för lite handling. 


Fika 


Grillmästarna 


Sitter å hoppas på sol. 

Mot campingsrmester men först lite dammsugning



Var så jäkla roligt när Signe dammsög hon stod still å böjde på knäna hela tiden istället för att röra munstycket fram och tillbaka. 




Lite lek på Burger king :) 


Hemgjord kall pizza och stadens hjältar är grejor det 😉



Mammas hjälpreda

Idag har Signe hjälpt mig att plocka ur diskmaskinen och städat lite. Hon är så gullig när hon går runt med dammtrasan å sprayflaskan och torkar. 






Husvagnssemester :)

På måndag bär det av på husvagnssemester, tanken var att åka imorgon men husvagnen skulle inte bli ledig förens imorgon kväll så nu åker vi på måndag istället. Mamma å Mauri har fått låna en husvagn så vi tänkte haka på. Blir två nätter på lidköpings camping först sen ska vi nog åka vidare mot Uddevalla å hälsa på kusinerna sen får vi se vart det bär av. 😊. Jag, Henke och Signe tänkte ta egen bil ifall vi skulle vilja åka hem tidigare sen är det ju bra med lite extra utrymme för packningen. 

Lördag.

Dagen började med en tripp till stan, skulle köpa en blomma till Signes gammelfarmor som fyllt år. Blev bara jag å Signe som åkte till henne för henkes lumparkompisar kom vid 11 å de åkte ut till Hulta. Gurra, Anna och Märta var där också. Det bjöds på smörgåstårta och sen gick vid ner till henkes farbror och hans fru som bor på sjölandavägen. De ville träffa Märta och vi ville gärna titta på deras hus som de totalrenoverat. Vi fick med oss tårta från Kerstin ( Signes gammelfarmor) jättegod var den. 
När vi kom därifrån tittade mamma och Mauri förbi eller Mo och Me som Signe säger 😂. Passade då på att ta en löprunda. 

Ikväll har Cia varit här det blev pizza och glass med jordgubbar. Herregud det känns som jag ätit glass varenda dag denna vecka. Blev även film, vi såg en ny svensk film som heter hallå hallå, den var sådär. 



Semesterfirare. Håkan ljuder i högtalaren vi fick i sommarpresent från jobbet :)






Semester 👍👍😊😎

Sista arbetsdagen idag. Nu väntar 2 veckors semester. 
Efter jobbet åkte vi ut till Hulta och hälsade på Anna,Gustav och Märta. De bor därute i några dagar nu när Bitte och Göran är ute på sjön. 
Henke skulle även reka lite inför morgondagen. Han och hans lumparpolare ska vara därute imorgon och ha sjukamp och grilla. De träffas en gång varje sommar. 
Blev även en sväng till badplatsen och massa bad för Signes del. Blev ett dopp för mig också faktiskt,det var riktigt skönt i vattnet. 






Tjejen med bästa morgonhumöret.




Signe är verkligen överlycklig när hon kommer upp på morgonen. Hur trött man än är kan man ju inte annat än att bli glad. 

Framtida golfsproffs? Pappa kan ju alltid hoppas😉



Hänger med gammelfarfar i byle.

Idag fick jag sluta lite tidigare så vi åkte ut till farfar i Byle. Är så mysigt att vara där verkligen nostalgi från när man var liten å alltid var där på sommrarna. Gammelfarfar fick till och med en kram av Signe när vi skulle åka😊. 







Tapetfunderingar

Jag å Henke funderar på att tapetsera allrummet där uppe å göra i ordning så vi kan ha tv rum där. Är dock väldigt osäker på vilken stil på tapet vi ska ha. Skulle egentligen vilja ha nån lite roligare färgglad tapet men på en sån kanske man tröttnar. Ska man satsa på flashigt eller enkelt? Någon som har tips på nån bra sida där man kan kolla på taper? Eller om ni har tips på någon fin. Lägger ut några jag hittat här så kan ni rösta på den ni tycker bäst om 😊. 

Lite inspiration 



Tyckte denna men fåglar var jättesöt, inte till tv: rumet men kanske till Signes rum.  Märket heter un bisou, fanns jättemånga fina om man gillar färg  och mönster. 









Älskar verkligen blommiga å färgglada tapeter men tror vi ska satsa på en mindre färgglad denna gång. 




Samma tapet fast bild 2 närbild på tänkt färg. 










Dessa två är samma tapet fast ena är närbild på den färg jag i så fall tänkt. 




Här ser ni en som för ser sig men eget fika på stranden.

Efter jobbet bar det av till badplatsen direkt. Mamma å Mauri kom också dit.  Det första Signe gjorde var att riva fram kexen i korgen, dela kexet så hon hade ett i var näve å sedan bege sig ner å bada. När jag försökte ta kexen å sa att hon inte fick ha dom vattnet blev hon ledsen så hon fick hållas. 
När vi kommit upp skulle hon ha en melonskiva i var näve å sen ner till badet igen, ingen ro att vara på beachen med Signe inte.😉 
Sjukt varmt idag verkligen skulle verkligen önskat att jag hade semester denna vecka men jag får vänta till nästa. 




Grillbricka :)

Mamma å Mauri kom förbi och tog med Signe till badplatsen så då passade vi på att grilla och äta under tiden.  



När jag kom från jobbet var Henke i full färs med att ta bort ett getingbo😂



Tydligen hade de bosat sig i fågelholken vid Signes lekstuga. Henke frågade mig om vi hade någon rånarluva av något slag😂. Men ne så han fick nöja sig med mössa. 

Frukost ute



Stekhet löprunda idag.



Ska aldrig mer springa när det är så varmt. 

Besökt lilla Märta idag.

Idag har vi varit i Örebro med Bitte å Göran och hälsat på lilla Märta för första gången. Så liten å söt. Signe trodde nog att det var en liten docka :). Så fort de flyttat Märta från hennes babynest så skulle Signe upp och lägga sig där, haha hon fick knappt plats. Vi fick även se deras nya lägenhet för första gången , superfin var den. 






Du kommer med solsken till mig :)

Härlig dag med massor av sol. 
Jag å Signe började med att ta en morgonpromenad runt djulö. 
Efter lunch åkte vi ut till Hulta. Iris å Sofia var också där så Signe och Iris badade vid Hulta beachen :). 
Vi hann med en fika också sen gick Signe loss med vattenslangen å spolade ner alla i sin väg 😂. 
Efter Hulta åkte vi till mamma å Mauri. Mauris bror var där med sin familj. Deras lilla Laura å Signe fick ta ett bad i en varsin balja. Signe satt där med sina två melonbitar som hon vägrade släppa. 
De hade precis fått upp sin nya paviljong på altanen, jättemysigt var det, vill också bygga altan. 
Tv:N hämtades sedan ut och det blev fotboll till maten. Efter middagen tog jag en promenad för att söva Signe men det gick inte så vi fick åka hemåt men hon var iaf uppe till 20.30 👍. Hon tog dock ingen sovmorgon idag ändå. 










Leker under bordet. 











Min älskade ljushuvud 😘

 




På eftermiddagen har det blivit bad i poolen. Gubbar och banan. Signe bjöd bort hälften till mig å började sedan gråta när det var slut så det var bara att fylla på. Ikväll har henkes kompis Viktor varit här. Vi har grillat å nu kollar de på fotboll. För mig blir det nog ett par avsnitt av game of thrones istället. 


Inne i matchen 😂. 

Bortskämda :)

Idag när jag kom från jobbet var Signes farmor å gammelfarmor på besök :). Signe var då i fullfärd med att sätta i sig alla smultron på tomten 😀. Bitte var barnvakt en stund medans Henke spelade golf. 
När farmor åkt tog jag å Signe en promenad och handlade jorgubbar å glass för moster Cia skulle komma. 
Hon dök upp vid halv sex tiden å hade handlat med sig middag som hon lagade.:). Jättegott var det. Hon plockade även ur diskmaskinen och gjorde matlådor :) hon får gärna komma fler gånger😉👍😀. 
Efter maten blev det jorgubbar å grillmästarna. 




Efter smultronen blev det jorgubbar å banan. 


Åka kasse var kul :)


Cia fixar 😉. 



Signe fick ett par shorts av Cia som Henke utlovat att hon ska ha på sig i morgon om vädret tillåter😉. 

Sjyssta dojor :)






Idag kom Signes nya adidas jag beställde förra veckan. Tyckte de var så himla söta så jag kunde inte låta bli när de var nedsatta också. Tog en storlek större än vad hon har så hon kan ha dem i höst. Går nog åt lite skor på dagis kan jag tro. 
12/8 är det dags för inskolning för lillskruttan, känns lite konstigt men tror hon kommer tycka det är superskoj där. 



Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0