Besök hos Rengmans

Blev äntligen en tur till Högsjö. Har ju inte hunnit träffa lilla Stellan än som nyligen blev 1 månad. 
Signe blev jätteblyg för alla killarna först men det blev bättre ju längre tiden gick. 









Två mamma två kom Signe ut från toan imorse med vad som ser ut att vara 3 blöjor.





Varför finns så mycket fin barnrumsinredning

Är jättesugen på att göra i ordning gästrummet därnere till barnrum nu. Ska dock hejda mig lite tills jag vet att allt gått bra och om det är pojke eller flicka. Tror dock ändå jag vill inreda mer i neutral stil i detta rum med mycket gult och grått. Har skickat iväg beställning på denna matta ifrån ellos ialla fall, den skulle inte komma förens i slutet på juni ändå. 
Tycker denna hylla från ikea är så himla fin också, lite stringhylla style. Skulle vilja ha en både i vårt sovrum och i barn/gästrummet därnere. 






















V.32 ( 31+0)






Bra avslut på dagen i alla fall.

Blev ett besök hos mormor å memme, cykeltur med pappa och pannkakor med jordgubbar :) 


Till min stora glädje sa Signe mer keso och slevade i sig.



Ute å glider med en finsko och en löparsko. 



Verkligen en toppendag, not!!

Först ramlar jag ner från en stege å slår i benet när jag putsar fönster, varför är hon uppe på en stege då tänker ni? För att jag är dum. 
Hanna sa att hon skulle köra fönstren men jag bara nä det är inga problem å det var det inte heller med den lilla stabila stegen men när jag insåg att jag inte nådde ända upp på ett fönster så hämtade jag kundens stora ute stege och rasade sedan takt ner å hamnade med benet på en betongkruka. Som tur var slog jag inte i magen utan bara benen. 
När vi skulle åka ifrån kunden tappade jag mobilen på grusgången så den sprack, trots skyddplast, kommer kosta 1200 kr att laga, kul.

😡😡😡😡😪

Kommer aldrig mer kunna visa mig barbent, detta är samma ben som jag fick glasbit i för ett tag sedan. 



Festligheter

Igår var det dop för lilla Elsa. 
Dopet hölls i östra Vingåkers kyrka sedan blev det mat och fika i en lokal bradvid. Allt var verkligen supergott och fint. Alla barn höll sig lugna i kyrkan. Signe blir alltid lite blyg å tillbakadragen i kyrkan, hon ville bara kramas å sitta nära hela tiden. 
Signe och Iris skulle ut å gunga hela tiden så jag fick springa efter :) de jagade varandra och höll på, gullungarna. 

Efteråt skjutsade jag ut Signe till Hulta där hon skulle sova över. Var kvar där en stund sedan åkte jag, Gurra och Anna in och hämtade upp Henke som spelat match och sedan åkte vi till Erik och Sofia. Där blev vi bjudna på mat igen och jättegoda drinkar med hallon och lime. De andra fick med rom och jag med fanta men det var jättegott. 
Vid tolv tiden avrundade vi och åkte hem. Helt slut var jag, så det var skönt att Signe sov borta så man fick lite sovmorgon imorse. Ryktades om att hon vaknat klockan 06 idag. 

Fick muta Signe för att ta på sig kjolen, sa att hon inte fick åka till Iris annars. Tydligen har hon något emot just kjolar 🙊🙊🙊






Tjejerna fick gloodiebags med godsaker för barn. :) 

De fina hemgjorda godsakerna 👌👌








Grillade hamburgare :) jag stod för friteringen av pommes, därför de blev så perfekt friterade 💪💪😉😉. Kanske kan börja extraknäcka på mc donkan. 




Signe gillar boy ☺️

Försökte smyga med min oboy men Signe hittade den å hävde i sig å sa Signe gillar boy. 




Matmarknaden

På eftermiddagen åkte vi ner på stan på matmarknaden och mötte upp Elin och Ebba. Det blev thaimat och sedan jättegoda crepes. Tog med nutella, grädde banan och nötter. Signe tyckte också det var smakens :) 









Hoppetossan




Loppisfynd

Gjorde en liten avstickare från jobbet till sandbäcksgården där det var loppis idag. Blev lite saker :)
Allt på bilden fick jag för under 200 kr 😀. 


Sofia spanar efter fynd :) 



Glad tjej som fått sig en studsmatta

Blev den från rusta. Var bra att vi bestämde oss för att de den lite mindre som är 244 istället för 305, det räckte gått och väl till vår tomt. 
Jag har dessutom monterat hela studsmattan själv 💪💪👏.  



V.31 (30+0)





Härligt härligt

Igår blev det fika i solen på jobbet och idag blev det en promenad. 
På eftermiddagen var vi lekparken med Iris, Elsa och Sofia. Tjejerna lekte å vi drack kaffe :) 
Njuter verkligen av detta väder :) 

Åkte vagn ihop❤️. Så mysigt att de tycker så mycket om varandra. Imorse när Signe vaknade sa hon, åka Iris. När jag hämtade henne från förskolan sa hon åka Iris inte åka hem. 


Kaninen i lekparken som barnen hadeed sig var spännande. 






Hilda tillbaka från mammaledigheten 👍👍😊. 





Stark som en Björn

Signe drog upp vagnen för trappen med dockan i. Dockan fick sig sedan ett bad i badkaret, blev nerbäddad i mamma och pappas säng och så tvingade hon Henke att hämta välling åt den😂. 



Vad tror ni om denna?😂

Så kan man dra upp dragkedjan vid magen om den blir för tight efter man ätit. 




Shoppingdag

Imorse begav vi oss ut till Hulta allihopa för byte av däck, efteråt åkte jag vidare mot Vingåker och Elin medans Signe och Henke blev kvar i Hulta. 
Sedan styrde vi mot Örebro för ikea och Marieberg. Blev en hel del inköp för mig på ikea till altanen. Visar allt i bilder när altanen är klar. På Marieberg blev dock inget köpt. Vi skulle leta klänning till bröllop men hittade inget, eller rättare sagt inget satt snyggt på min nuvarande  kropp. Får hoppas på klänningen jag beställt helt enkelt, eller ta nån gammal trasa. 

Stackars Elin fick hjälpa mig att konka grejor. 


Elins motto.😂. Kaffetunna som hon är. 



Vårt gamla hus till salu på Trädgårdsgatan.

Man blir ju lite sugen men har ingen lust med en flytt nu..
















Lördag

Började dagen med en tripp till ica maxi för storhandling. Börjar bli en vana att åka lördagsmornar men det är rätt skönt för det är inte så mycket folk där vid 8-9 tiden. 
Väl tillbaka hemma körde jag lite crosstrainer, kändes skönt att få lite träning iaf, det var ett tag sen. 

Göran å Henke har grejat med altanen idag så jag och Signe åkte bort till mamma. Där blev det fika i uterummet och sedan tog vi en promenad ner på stan. Vi fick skynda tillbaka sedan så vi skulle hinna äta lunch innan en fd anställd kom för att sminka oss med Mary kay produkter. Hon behövde träna på att lägga make up så vi ställde upp :) 
Signe sov i vagnen under den största delen utav sminkningen. 

Innan vi begav oss hemåt igen åkte vi till  Maxi för att inhandla en studsmatta åt Signe men den vi skulle ha var slut. Dock var skylten fel å visade att de studsmattorna som låg där i kartong var den vi skulle ha så vi släppande med den till kassen för att inse att det var fel sort 😥. 
Men men det skulle nog komma in fler nästa vecka. 

I bilen hem sjöng Signe bä bä vita lamm, hoppe hare och en liten sväng på sjörövar fabbe. Är så himla gulligt när hon sjunger. 


Byter blöja på dockan som tydligen har bajsat. 





Lunch 



Lite färska magbilder V.30 (29+)

Känns roligt att kunna bevara minnen i bloggen. 
Gick förresten tillbaka å tittade på bilder från förra året. Då badade Signe i sin pool i slutet på april och jag gick runt i shorts. Måste varit jättevarmt å skönt redan då. Längtar efter sommaren nu. 






Liten uppdate

Har inte haft så mycket tid att skriva denna vecka. Jobbat sen har Signe varit vaken till 20-21 nånting. 

I måndags var jag iväg till Mvc. Allt verkade bra. Hjärtljuden ligger lägre än med Signe, runt 126, Signe låg oftast runt 140-150. 
Magen är mindre nu än med Signe också. 

Igår var vi hos Sofia och Iris och hälsade på och idag har jag varit på smutsig flyttstäd och sedan har jag å Signe bakat pizza som vi bjöd Henke och Göran på. Göran kom förbi med ett släp så han och Henke kunde åka till tippen, skönt med en liten upprensning av massa skit i trädgården. 

Har förresten lyckats få barnvakt nu till Gurra och Annas bröllop. Tessan kommer hem från Gbg. Mamma å Mauri är i Spanien då. 
Blir väl inte så sent för min del men man vill ju gärna vara med på middagen. Signe ska förresten vara brudnäbb :) jättesöt klänning har de köpt. 
Vad mamma mu (jag) ska ha på mig är oklart. Har beställt en klänning men vet ej om den passar, sedan ska jag och Elin åka till Marieberg i helgen så får se om jag hittar något. Ska ju på Mauris 40-årsfest i maj också, mycket galej nu för tjockismorsan utan passande kläder😪. 


Signe också dega mamma 
Mumsig pizza och några bröd blev resultatet 



Blev bjuden på smoothie igår


Kram kram 





V.30 (29+0)





Daimtårta recept



4 ägg
4 dl socker
200 g sötmandel
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnera : Vispgrädde ( ca 4 dl )
Och grovhackad daim ( 2 st dubbel )
1-2 bananer 
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver.
Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen.
Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader
Låt den svalna något och lägg den sedan upp och ner på ett fint uppläggningsfat och lossa försiktigt och ta bort bakplåtspappret.
Garnera sedan med vispad grädde, daim och banan. 

Lastpallsbordet börjar ta form.

Tog de två minsta pallarna till bord. Har målat vitt, satt på hjul jag köpt på biltema sedan tänkte jag limma fast kakelplattorna som ligger uppepå sedan måste jag skruva ihop de två pallarna. 



Signe vem är det här? Signe tittar å svarar, pippi Långstrump😂



Lördag

Signe vaknade vid 7 imorse så det var skönt med lite sovmorgon. Efter frukost åkte jag iväg till maxi för lite veckohandling. 
Mamma, Mauri och Göran kom sedan för att hjälpa till med altanen :) vi började med att fika för jag och Signe hade gjort daimtårta :), supergod blev den. 
Medans killarna höll på med altanen började jag måla lastpallar, hittade även några kakelplattor i garaget som jag tänkte använda till bordet.
 Mamma gick på en promenad med Signe i vagnen för hon var trött men det tog typ 1,5 timme innan hon somnade. 

Jag blev också helt slut efter en stunds målning å gick och la mig en Stund. Vet inte om tröttheten beror på graviditeten eller att jag inte är helt frisk än men kan bli helt slut pang bom å vill sova. 

Till lunch blev det grillade hemgjorda hamburgare. 






Första arbetsdagen avklarad

Har gått bra idag trots halsont. Känns dock att man blivit tjockare och mer otymplig sen man jobbade sist. Vet inte om det är att man böjer sig fram så ofta så bebisen flyttar på sig men när jag kom hem kändes det som att den låg å tryckte på lungorna så jag tyckte det var jobbigt att andas. 😫. 
Värre blir det väl. 

Henke ringde mig vid lunch å sa att han Å Signe skulle åka till badhuset med Erik och Iris ikväll så jag och Signe begav oss till Lindex för att handla en ny baddräkt då den andra är på tok för liten. 
Signe fick välja mellan två stycken vilken hon ville ha. Vi fick den gratis då jag hade massa bonus på Lindex. 
Efteråt tog vi en sväng in till B-Young å köpte en sjal åt mig. Signe började greja å skulle springa ut från affären, då hotade jag med att hon inte skulle få åka till badhuset å det vart hon hur snäll som helst, då hon tjatat om badhuset ända sedan jag berättade att de skulle åka dit och berättade för alla barn å fröknar som orkade lyssna på dagis😂. 
Lite roligt att hon verkligen kommit in i en ålder då hon går att muta med saker😂.  

Nu ska jag ta det lugnt i soffan och se ett avsnitt av vikings säsong 3. Blev medlem på HBO nordic nu i stället för nerflix då det har vikings å game of thrones. 


Badbruden 



Det är vad jag vill kalla livstidsgaranti

Körde över min städlåda för ett tag sedan, fråga mig inte hur jag lyckades med det, men det gjorde jag ialla fall. Min tupperware vattenflaska var där i å klarade sig faktiskt undan med några repor och en liten spricka vid grejen på korken. :) 



Studsmattor

Är inne på att köpa en studsmatta till Signe men vet inte vad man ska välja, finns ju så många olika sorter. Har sett att det finns både på biltema, rusta, maxi, ÖB etc. Någon som har erfarenhet av någon studsmatta? 

Äntligen lite bättre

Mår äntligen lite bättre så ska faktiskt jobba idag. Bihåleinflammation känner jag knappt av längre bara halsen som
gör ont men det kan jag leva med. :) 

Matar ankorna å letar efter ägg

Efter dagis igår åkte vi ner till badplatsen å matade ankorna med både bröd och bullar. Lite bulle slank även ner i Signes mun, tur de inte var så gamla att det var mögliga, bara lite hårda :) solglasögon fick jag tydligen inte ha på mig, mamma inte läsungen, lämna i bilen sa Signe. 
Efteråt fick Signe leta efter påskägg hon fått från Mauris mamma i trädgården. 








Ny vecka igår





Bihåleinflammation

Alltså nu får det fan vara nog. Började få ont vid bihålorna i söndags för att bli värre under gårdagen och outhärdligt i natt, har knappt kunnat sova nåt alls. Köpte en nässpray som jag trodde skulle hjälpa med det har det inte gjort. Har värk i hela kinden, käken och ena sidan av huvudet. Inte får man ta några bra värktabletter heller eftersom jag är gravid, tycker inte alvedon hjälper. 
Var på vårdcentralen nu igen men eftersom det beror på Virus så fick jag ej pencellin utan bara rinexin och nasonex, hoppas det ska bli bättre snart 😥. 



Påskdagen

Signe sov ända till 7.30 imorse :) själv vaknade jag runt 5.30 av att jag var täppt i näsan. 
På förmiddagen åkte Therese, Peter och Ester och hälsade på en kompis i Julita.
Henkes pappa kom in så han och Henke har grejat med altanen och jag hjälpte till å tvätta lite på väggar och tak som ska målas men blev inte så mycket gjort. Är fortfarnande inte pigg förstår inte hur lång tid det ska behöva ta att bli helt frisk. 

På eftermiddagen kom Elin och Cia på besök och strax efter kom mamma och mauri. 
Ikväll har vi käkat pizza och tagit det lugnt. 





Signe fick åka skottkärra när pappa körde bort jord. 



Fina möbler man kan göra av lastpallar

Skulle få några av Mauri så jag är inne på att göra en hylla som man kan lägga plattor på, blir ju endel över nu vid altanbygget. Vill även göra ett bord och nån liten relaxhörna :). 












Påskafton

Signe har blivit en riktig nattsuddare nu sedan vi var i fjällen och sedan sommartiden. I veckan har hon somnat mellan 20-21 vilket gjort att hon också sover lite längre på morgonen :)

Jag drog iväg å handlade på maxi på förmiddagen medans killarna började greja med altanen och Tessan passade barnen. 
Mamma och Mauri kom också på förmiddagen så vi har varit här allihopa hela dagen. Killarna har jobbat/druckit öl 😉. Ne men de har faktiskt kommit en bra bit med altanbygget. vi tjejer har varit inne, känns som alla är lite småförkylda. Detta är faktiskt första dagen jag känner mig någorlunda återställd, fortfarande hostig och trött dock. Mormor fick ställa in idag för att hon var sjuk. Men massa fikabröd var hon ändå förbi och lämnade som utlovat, även fast vi sa att hon inte behövde ☺️. 

Ikväll har även Bitte och Göran varit här, vi har ätit påskmiddag ihop allihopa. 
Blev lax med hollandaiesås och sedan cheesecake och äppelpaj till efterätt. 

Har förresten gått bra med pottränandet, flera gånger idag har Signe kissat på pottan. Tessan frågade Signe vad vi skulle göra med pengarna vi kommer spara in på blöjor. Signe svarade att hon tyckte vi skulle köpa glass.. 



Helt inne i Daniel tiger. 


Tessan har pimpat Signe bänkskiva :) 



Hjälper Tessan att göra pannkakor 
 






Lite nya krukor

Vart så sugen på att plantera lite på påskliljor idag så jag köpte några fina krukor på jem and fix, superbra pris var det på dom också. I sommar när altan är klar ska jag plantera kryddor å tomater i dom :) 




Signe fick två klänningar moster fyndat på loppis :)






Duktig

Tror faktiskt Signe kommer vara blöjfri dagtid inom kort. Sedan en tid tillbaka gör hon nr 2 enbart på potta och toalett, iaf om vi är hemma. 
Kissa vill hon också göra ganska ofta. De senaste dagarna har hon även tömt pottan i toan efter hon är klar och spolat efter sig 😊. 
Vi ska försöka ha henne lite utan blöja nu under dagtid när vi är hemma. 

Signe fick förresten ett trädgårdsbord från biltema av oss påskpresent :) 


En stor och en liten mage trots att jag ligger några veckor före.



Långfredag

Igår kväll kom familjen Borgelöv från Göteborg. De kom inte förens nio så blev inte så mycket gjort innan vi skulle lägga oss. 
Signe blev jätteglad imorse när hon märkte att Ester var här :) 
Är fortfarande sjuk förresten, hade mördande huvudvärk igår kväll något som jag aldrig brukar ha annars. 
Idag är huvudvärken bättre men känner mig fortfarande väldigt hängig. 

På förmiddagen vi varit ute å grejat och  killarna rivit altan. Då tog vi en promenad bort till lekparken med tjejerna. 
När vi kom hem kom mamma å Mauri. Vi tjejer fick varsitt påskägg å killarna fick varsin flaska av Mauris goda vin i påskpresent. Sa dock till Henke att han inte får öppna den förens senare i sommar när jag också får smaka ☺️😉. 

På eftermiddagen har de fortsatt med rivningen och kommit en bra bit så imorgon ska det köras till tippen och köpas virke 😊😊👍👍. Känns så skönt att det är på gång.
Eftersom vädret var så fint idag så blev det korvgrillning :) 

Läser bok 












Vårdcentralen

Var inge fel på mig som gick att åtgärda med pencellin så det är bara att vänta ut  sjukdomen. 
Frågade sköterskan om det här med varför man inte får äta halstabletten zyx och om det var okej att äta alvedon under graviditet. 
Tydligen går alvedon bra men inte tillexempell Ipren då de innehåller ett ämne som är inflammationsdämpande som ej är bra, Zyx innehåller tydligen också inflammatilnsdämpande grejor så det var därför man ej skulle ta den. 
Typiskt den som är så bra för halsen. 

Sjukdag 6

Alltså jag blir verkligen aldrig frisk, blir typ bara sämre känns det som. Det onda i halsen har flyttat längre ner, har fortfarande ögoninflammation och nu verkar det som jag fått öroninflammation också, har ringt vårdcentralen i hopp om att få en tid men vi får se. 
Vi fick be Bitte köra Signe till dagis idag för jag orkade helt enkelt inte å hade knappt ingen röst. 

Igår drack jag å Signe ingefärste å åt jordgubbar. Inte ha lock sa Signe om citronskivorna i koppen, hos mormor får hon nämligen flyttande limejuice i så hon kände väl inte igen citronen haha. 




Den enda positiva med att vara sjuk är att man får äta glass med gott samvete. 


Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0