Sparrisrisotto med parmesan och knaperstekt baconđ

HÀr kommer receptet pÄ den:
4 personer:
3 dl ris ( jag brukar anvÀnda vanligt lÄngkornigt ris) men det finns annat ris som Àr till för risotto.
1 gul lök
5 champinjoner
Ett knippe med grön sparris, gÀrna fÀrsk
1 klyfta vitlök
2 dl vitt vin
Ca 6 dl vatten
3/4 dl koncentrerad kycklingfond
1,5 dl cream fraĂźche
1-2 dl parmesan
Gör sÄ hÀr:
FrÀs lök, vitlök och champinjoner. TillsÀtt riset samt lite salt och peppar, lÄt frÀsa en stund till. Ha sedan i vatten ungefÀr 3-4 dl av vattnet till att börja med, sen fond, vin och sparris skuren i bitar. LÄt risotton sjuda pÄ lÄg vÀrme under omrörning och tillsÀtt mer vatten vartefter det försvinner. NÀr riset nÀstan Àr klart ( efter 15-20 min) tillsÀtt cream fraßche och parmesan.
NÀr du lagt upp pÄ tallrikar strör du över knaperstekt bacon och parmesan.

Kommentarer
Trackback