Sparrisrisotto med parmesan och knaperstekt bacon😜



HÀr kommer receptet pÄ den:

4 personer:
3 dl ris ( jag brukar anvĂ€nda vanligt lĂ„ngkornigt ris) men det finns annat ris som Ă€r till för risotto. 
1 gul lök
5 champinjoner 
Ett knippe med grön sparris, gÀrna fÀrsk
1 klyfta vitlök
2 dl vitt vin 
Ca 6 dl vatten 
3/4 dl koncentrerad kycklingfond 
1,5 dl cream fraĂźche 
1-2 dl parmesan 

Gör sĂ„ hĂ€r: 

FrĂ€s lök, vitlök och champinjoner. TillsĂ€tt riset samt lite salt och peppar,  lĂ„t frĂ€sa en stund till. Ha sedan i vatten ungefĂ€r 3-4 dl av vattnet till att börja med, sen fond, vin och sparris skuren i bitar. LĂ„t risotton sjuda pĂ„ lĂ„g vĂ€rme under omrörning och tillsĂ€tt mer vatten vartefter det försvinner. NĂ€r riset nĂ€stan Ă€r klart ( efter 15-20 min) tillsĂ€tt cream fraĂźche och parmesan. 
NĂ€r du lagt upp pĂ„ tallrikar strör du över knaperstekt bacon och parmesan. 


Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och trÀning.

RSS 2.0