Mozzarella fyllda biffar med pasta i tomatsås blev det till middag. Mycket gott :)

Recept 4 personer:
Du behöver:
Pasta
Köttfärs ca 600 g
1 pkt mozzarella
1 dl riven parmesan
Oregano
Basilika
Vitlök 2 klyftor
1 stor eller 2 små gula lökar
Krossade tomater 1 burk
2 tomater eller några körsbärstomater
Ströbröd
mjölk
1 äggula
Lite honung
Lite vinäger
Börja med att blanda mjölk, ströbröd å äggula i en skål, finhacka löken å ha i hälften i ströbrödsblandningen, låt stå en stund. Blanda köttfärsen med salt, peppar, oregano, basilika och 1 vitlöksklyfta, blanda sedan ner ströbrödsblandningen i köttfärsen. Forma till tunna biffar och lägg en skiva mozzarella uppepå biffen, lägg sedan på en biff till å tryck ihop kanterna med en gaffel. Stek på medeltemperatur tills biffarna är färdiga.
Tomatsås:
Fräs löken och vitlöken i en kastrull, ha i de hackade tomaterna. Salta, peppra och ha i lite vinäger, oregano och honung och sedan krossade tomater och parmesan. Låt småkoka en stund.
Koka pastan ta gärna bort den någon minut innan den är klar, för den blir fördig när man blandar den med dn varma tomatsåsen. Häll tomatsåsen över pastan och blanda ihop.
Toppa med mer parmesan om du vill.
Klart!

Kommentarer
Trackback