Rödvinssås


4 portioner

1 msk smör
1-2 st schalottenlökar, finhackad
lite timjan gärna färsk men det går bra med torkad
2 msk råsocker
4 dl rödvin
4 dl vatten
1,5 msk balsamvinäger
4 msk kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk smör

Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 minut. Tillsätt vin, vatten, vinäger, timjan och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår. (det tar rät lång stund så börja i tid!) Sila såsen genom en finmaskig sil. Hetta upp såsen igen och vispa ner maizena. Koka upp och rör ner smör strax före servering.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0