Parmesan panerad kyckling med ris å tomatsås

Recept 4 personer:
Du behöver
3 kycklingfiléer
1,5 dl parmesan
2 ägg
Ris
Krossade tomater
2 tsk socker
Basilika
Oregano
1 lök
1 vitlök
Lite vinäger
Ströbröd
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och fräs lite snabbt i olja. Tillsätt krossade tomater, lite basilika, oregano, socker, salt och svartpeppar, samt lite vinäger ca 1 tsk. Låt koka på låg värme i 30 min, rör om då och då så det ej bränner fast.
Koka riset.
Dela kycklingfiléerna i två delar så det blir lagom tunna.
Vispa upp äggen och tillsätt 1 dl riven parmesan, salta och peppra kycklingen och vänd kycklingen i smeten, vänd sedan kycklingen i ströbrödet.
Stek kycklingen i stekpannan i 5- 10 min. Lägg upp allt tallriken och strö över riven parmesan.

Kommentarer
Trackback