Parmesan panerad kyckling med ris å tomatsås



Recept 4 personer: 

Du behöver

3 kycklingfiléer 
1,5 dl parmesan 
2 ägg
Ris 
Krossade tomater 
2 tsk socker 
Basilika 
Oregano
1 lök
1 vitlök
Lite vinäger 
Ströbröd

Gör så här: 

Hacka lök och vitlök och fräs lite snabbt i olja. Tillsätt krossade tomater, lite basilika, oregano, socker, salt och svartpeppar, samt lite vinäger ca 1 tsk. Låt koka på låg värme i 30 min, rör om då och då så det ej bränner fast. 
Koka riset. 
Dela kycklingfiléerna i två delar så det blir lagom tunna. 
Vispa upp äggen och tillsätt 1 dl riven parmesan, salta och peppra kycklingen och vänd kycklingen i smeten, vänd sedan kycklingen i ströbrödet. 
Stek kycklingen i stekpannan i 5- 10 min. Lägg upp allt tallriken och strö över riven parmesan. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0