Så kan det gå 😂

Faderskapsmålet i USA fick en överraskande vändning. Ett dna-test visade att mannen bara var far till en av tvillingarna. Nu slipper han betala underhåll till ett av barnen.

Kvinnan hävdar att hon hade sex med två olika män samma vecka som barnen blev till. Trots det uppgav hon bara en av männen som far när hon sökte underhåll efter att barnen hade kommit till världen i januari 2013, uppger AP.

Allting uppdagades när kvinnan bad den ene mannen, en man i New Jersey, att betala underhåll för de två barnen. Ärendet hamnade i domstol och dna-tester visade att han i själva verket bara var pappa till ett av barnen. I måndags dömde Passaic County Superior Court mannen att betala underhåll till en av tvillingarna.

Enligt läkare är det fullt möjligt för en kvinna att bli gravid med två män samtidigt. Om kvinnan producerar två ägg i stället för ett under sin menscykel kan de befruktas med upp till några dagars mellanrum.

– Sperman håller sig levande i genitalieområdet i två dagar. Det är möjligt att en kvinna kan ha sex med en man på tisdagen och en annan man på onsdagen, och det är möjligt att en kvinna kan bli gravid, säger gynekologen och obstetrikern Brooke Rossi vid University Hospitals McDonald's Women's Hospital i Cleveland till ABC News.

I den medicinska litteraturen kallas fenomenet för heteropaternal superfecundation på engelska, och har varit känt sedan 1970-talet.

Mannen ska nu betala 28 dollar (cirka 230 kronor) i veckan i underhåll.
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofies blogg

Sofies blogg kretsar kring lilla Isak och Signe, om familjens vardag, inredning,matlagning, recept och träning.

RSS 2.0